Şimdi Ara

AMD'den üç yeni Fusion işlemci; C-60, E-300 ve E-450 (3. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
74
Cevap
0
Favori
24.762
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 1234
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • peki intel D525 işlemci ile amd e-450 kıyasını nasıl yaparsınız

http://hothardware.com/Reviews/AMD-Zacate-E350-Processor-Performance-Preview/?page=1
    son olarak şunu sorabilir miyim

http://www.sony.com.tr/product/vn-y-series/vpcyb3v1e-g.ceu

http://www.asus.com.tr/Eee/Eee_PC/Eee_PC_1215N/#specifications

Hangisi daha iyidir sizce?
    eğer asusu alırsam ram ini 4 gb yapıcam fiyat olarak aynı gibiler yani
    işlemci olarak zaten e-450 daha iyi dedik
    ram olarak eşitledik diyelim
    Peki ekran kartları asus da harici 512 mb ekran kartı var ve ayrıca 2 tane usb3.0 a sahip
    batarya süreleri yaklaşık aynı
    sony de ki paylaşımlı ekran kartı harici 512 mb dan daha iyimi ?

elimde küçük boyutlarda uzun süre işimi gören bi bilgisayar olsun istiyorum
    Fikir verebilirseniz sevinirim ...

bilgisayar her zaman alıncak bişey değil ondan dolayı 2 tane usb3.0 da beni düşündürmüyor değil hani

• ya bilmeden şuaralara yorum atanları anlamıyor bende atom n570 li netbok var i5 li laptop var p4 lü hd 4670 li m.üstü var.demişler yok grafik kartı var yok 1080p 10''ekranda full hd diyecekler hdmı ile o zaman zaten 600 700 tl civar ıgit notebook al o zaman enerji tasarrufu diyorsan atom lardan şaşma abarttıkları kadar da kötü degil çift çekirdekleri ama oyun zaten oynarım diye kimse almaz.bi kere o e350 ile atom n570 arasında fazla fark yok yınede atom alırım sonuçta intel netde falan gayet iyi pc
  • quote:

Orijinalden alıntı: DH Misafiri

ya bilmeden şuaralara yorum atanları anlamıyor bende atom n570 li netbok var i5 li laptop var p4 lü hd 4670 li m.üstü var.demişler yok grafik kartı var yok 1080p 10''ekranda full hd diyecekler hdmı ile o zaman zaten 600 700 tl civar ıgit notebook al o zaman enerji tasarrufu diyorsan atom lardan şaşma abarttıkları kadar da kötü degil çift çekirdekleri ama oyun zaten oynarım diye kimse almaz.bi kere o e350 ile atom n570 arasında fazla fark yok yınede atom alırım sonuçta intel netde falan gayet iyi pc

temiz sallamışsın tebrikler..fark yok dediğin e350 nin içinde gpu var ve video hızlandırma yapıyor..al daha düşük model amd c50 ile atom n550 1080p karşılaştırması izlede övdüğün atom yeterlimi sende öğren.bu cihazların tek kullanım amacı internet değil bunuda bil

http://www.youtube.com/watch?v=lXXOLnPnS7o

• quote:

Orijinalden alıntı: DH Misafiri

ya bilmeden şuaralara yorum atanları anlamıyor bende atom n570 li netbok var i5 li laptop var p4 lü hd 4670 li m.üstü var.demişler yok grafik kartı var yok 1080p 10''ekranda full hd diyecekler hdmı ile o zaman zaten 600 700 tl civar ıgit notebook al o zaman enerji tasarrufu diyorsan atom lardan şaşma abarttıkları kadar da kötü degil çift çekirdekleri ama oyun zaten oynarım diye kimse almaz.bi kere o e350 ile atom n570 arasında fazla fark yok yınede atom alırım sonuçta intel netde falan gayet iyi pc

Arkadaş asıl sen iyi sallamışsın harbiden... Benim baba gitmiş kız kardeşime hediye almak için intel atomlu netbook almış. İnternete girdiğin zaman işlemci tavan yapıyor sen ne konuşuyorsun ? HD filmi bırak youtube'den video izlemek için ne kadar program varsa sildim netbookta anca izleniyor kasmadan. Ama her durumda işlemci tavan yapıyor. Genel performansı o kadar düşükki işlemcinin masaüstünde dolaşmak bile işkence. Hele birde annem ablam ile kameralı sohbet etmeye çalışırken tam zıvanadan çıkıyor işlemci msn kendiliğinden kapanıyor çünkü işlemci dayanamıyor. Hergün yaşadığım tecrübe bu arada işletim sistemi starter 2gb ram var. intelin o dandik tümleşik gpusu var ... SAKIN ARKADAŞLAR SAKIN AMA SAKIN GİDİPTE İNTEL ATOMLI BİR PC'YE PARA VERMEYİN HATTA SİNİR KRİZLERİ GEÇİRMEK İSTEMİYORSANIZ ÜSTÜNE PARA VERSELER ALMAYIN İNANIN KIRARSINIZ ....

• quote:

Orijinalden alıntı: invisible_jn

quote:

Orijinalden alıntı: gezgin

quote:

Intel Atom çift çekirdekler 8.5 W ile çalışırken ne bitmesi. Rakip bile değil.

Peki ya 945 çhipseti ne kadar güç çekiyor? Dahili gma950 çektiği gücün hakkını verebiliyor mu ? Fusion işlemcisinin içinde kuzey köprüsü ve dahili grafik işlemcisi var bunlarıda göz önüne alın.
    Performansa birşey demiyorum zaten internette bir sürü test var.
    Amd netbook seviyesine adam akıllı görüntü işlemcisi getirdi bence bu bile atom karşısında çok büyük bir koz.

Neden? Netbook ile 11 kare crysis mi oynayacaksın Amaç daha uzun pil ömrü ve internet...

atom n570 işlemcili bilgisayara sahibim, full hd video bile izleyemıyorum tam normal internet kullanımında 80 derece, kullanmadan fanboyluk yapmaya gerek yok.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

• e-450 e-350'den farklı olarak MVC decode (3d bluray ), HDMI 1.4a 3D (frame packing), HDMI 1.4a AVR frame packing ile HD ses taşıma desteği var. İlaveten de divx, xvid, mpeg4 part2 donanımdan da çözebiliyor. Medya bilgisayarı, HTPC,netbook vs. için tam biçilmiş kaftan aslında.

Kötü yanı bunu alıp 700-800TL ye notebooklara koyup satmaları. 180 TL civarına, MSI'ın e-350 çözümü gibi versiyonu olsa ben çok fazla satacağına inanıyorum.

Oyun- İmkansız (Çok canım sıkılırsa 10 fps ile rise of nations oynuyorum.)
    Hd Video- Flash olarak asla oynatmıyor player ile videoya göre değişiyor ancak genellikle 15 fps ve ses geriden geliyor.
    İnternet- Flash oyun oynanıyor hakkını yemiyeceğim. Ama en fazla 3 sekme olması lazım. Normal surf olarak opera kullanıyorum 10 sekmeden sonra tıkanıyor genellikle yanıt vermeyi kesiyor.
    Masaüstü- Hakkaten sıkıntılı genelde harici diske falan birşeyler taşırken yanıt vermeyi kesiyor.
    Torrent- Sıkıntı yok zaten çok az kaynak tüketen bir program.
    Overclock- Deneyeyim dedim 1663 mhz'i 1695 yapabildim 3 saniye sonra reset attı.

Bunun dışında başka sorunuz olursa cevaplayabilirim.
  • Intel üst seviyede rakipsiz olabilir ama Atom'un Fusion karşısında hiçbir şansı yok. N450'li netbook ile C-350'li netbook'u yan yana koyup kurcalamış biri olarak, Atom'un Intel tarihinin en vasat işlemci ailesi olduğunu rahatça söyleyebilirim.

Orijinalden alıntı: deathrose6

quote:

quote:

quote:

Peki ya 945 çhipseti ne kadar güç çekiyor? Dahili gma950 çektiği gücün hakkını verebiliyor mu ? Fusion işlemcisinin içinde kuzey köprüsü ve dahili grafik işlemcisi var bunlarıda göz önüne alın.
    Amd netbook seviyesine adam akıllı görüntü işlemcisi getirdi bence bu bile atom karşısında çok büyük bir koz.

Neden? Netbook ile 11 kare crysis mi oynayacaksın Amaç daha uzun pil ömrü ve internet...

atom n570 işlemcili bilgisayara sahibim, full hd video bile izleyemıyorum tam normal internet kullanımında 80 derece, kullanmadan fanboyluk yapmaya gerek yok.

İlk çıktığında aldım netbook'umu. Full hd filmi nerde izliyorsun 10'' ekranda mı

• quote:

quote:

quote:

quote:

quote:

İlk çıktığında aldım netbook'umu. Full hd filmi nerde izliyorsun 10'' ekranda mı

Film'i nerden çıkardın? Bir müzik klibini bile 1080P de hızlandıramıyor ve donmalar oluyor... Şu sayfaya girerken bile google chorome 2 kere yanıtı kesti hatası verdi.

• quote:

quote:

quote:

quote:

quote:

quote:

Film'i nerden çıkardın? Bir müzik klibini bile 1080P de hızlandıramıyor ve donmalar oluyor... Şu sayfaya girerken bile google chorome 2 kere yanıtı kesti hatası verdi.

Film müzik ne fark eder teknik olarak ikisi de aynı şey. O ufacık ekranda full hd izlemenin anlamı yok. Elinizdeki aletin amacı belli. Bu sitede ise flash içerik çok olduğu için hata veriyor. Chrome için flashblock eklentisini kullan. Ben standart dizüstü bilgisayarımda bile mutlaka kullanıyorum çünkü aynı donma olayı onda da oluyor.

• quote:

quote:

quote:

quote:

quote:

quote:

quote:

Film müzik ne fark eder teknik olarak ikisi de aynı şey. O ufacık ekranda full hd izlemenin anlamı yok. Elinizdeki aletin amacı belli. Bu sitede ise flash içerik çok olduğu için hata veriyor. Chrome için flashblock eklentisini kullan. Ben standart dizüstü bilgisayarımda bile mutlaka kullanıyorum çünkü aynı donma olayı onda da oluyor.

tamam

• Arkadaşlar tartışma hep netbook úzerìnden yùrúmüş , amd E-350 nín matx kasa íçìn ûretílmíş tùmleşík gpu lu anakartlarıda var fìyatları 150-200 lîra arası , bende 7 yıllık kasa var fabrìka gíbì calışıyor net ve torrent içín kullanıyorum bìde counter oynuyorum , benìm kasaya almayı dúşünüyorum bôle bì anakrt hem dúşúk túketîm hem performans olarak benim 7 yıllık athlon 3000 den daha kôtü olmaz sanırım bu arada youtube de e-350 ve entegre gpu ìle modern warfare oynanıyor ìnansak mı bìlemedìm ?????

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

CPU kısmı olarak atomdan biraz daha iyi, işin içinde bi de gpu var, medya bilgisayarı gibi de kullanılır torrent makinası da. 3d bluray istemediğiniz sürece her işe gelir sanırım.

Bi de alternatif olarak ucuza 785/880g anakart alınıp üstüne sempron 140 145 takılabilir. 100TL civarına 785/880g anakartlar var. sempron da 70 80tl. e-350 ile aynı fiyata geliyor. CPU gücü olarak 2 kat civarı bi gücü var, çekirdek açma imkanı var. Anakartta hd4200 var, bluray dahil bu da herşeyi çözebiliyor. e-350 ye göre böle bi sistem daha fazla güç tüketiyor doğal olarak.

Güç tüketimi kimileri için çok önemli değil, kimileri de rahatsız oluyor. e350 sistem idle 12w civarı full yükte 20-25w civarı güç tüketiyor. Sempron ve 785/880 temelli bi sistem ise en az 20w 30w civarı fazla tüketebilir. 7/24 açık ve çalışıyo olsa, ortalama kullanımda min 30w civarı da fark olsa, yıllık 40TL civarında bi elektrik tüketimi farkı oluyor e-350 yerine sempron kullanmanın. Bu da karşılaştırma açısından ilginç olabilir bence. e-350 yeterlimi üstüne performans lazımmı? gibi sorular sorulabilir. Torent web film faln için uygun bi çözüm diğer yandan. Ama e-450 olsa bu MSI'ın 170-180 tl ye satıaln sistemi gibi, bence çoğu kimse medya playera bakmaz artık.

• quote:

Orijinalden alıntı: Rubisco

Düşük ayarlarla 30fps oynatabilir yani, 1024 low quality ile hawx idare ediyor sanırsam.

CPU kısmı olarak atomdan biraz daha iyi, işin içinde bi de gpu var, medya bilgisayarı gibi de kullanılır torrent makinası da. 3d bluray istemediğiniz sürece her işe gelir sanırım.

Bi de alternatif olarak ucuza 785/880g anakart alınıp üstüne sempron 140 145 takılabilir. 100TL civarına 785/880g anakartlar var. sempron da 70 80tl. e-350 ile aynı fiyata geliyor. CPU gücü olarak 2 kat civarı bi gücü var, çekirdek açma imkanı var. Anakartta hd4200 var, bluray dahil bu da herşeyi çözebiliyor. e-350 ye göre böle bi sistem daha fazla güç tüketiyor doğal olarak.

Güç tüketimi kimileri için çok önemli değil, kimileri de rahatsız oluyor. e350 sistem idle 12w civarı full yükte 20-25w civarı güç tüketiyor. Sempron ve 785/880 temelli bi sistem ise en az 20w 30w civarı fazla tüketebilir. 7/24 açık ve çalışıyo olsa, ortalama kullanımda min 30w civarı da fark olsa, yıllık 40TL civarında bi elektrik tüketimi farkı oluyor e-350 yerine sempron kullanmanın. Bu da karşılaştırma açısından ilginç olabilir bence. e-350 yeterlimi üstüne performans lazımmı? gibi sorular sorulabilir. Torent web film faln için uygun bi çözüm diğer yandan. Ama e-450 olsa bu MSI'ın 170-180 tl ye satıaln sistemi gibi, bence çoğu kimse medya playera bakmaz artık.

Evet yazdıklarınla bende hemfikirim fakat şöle bir şey var insan am3 anakart alıp sempron 140 ı taktımı dayanamayıp 6 ay sonra gözü phenom x6 lara hadi onu alınca bu sefer bide ekran kartı derken gene bir ton masraf Ondan dolayı e-350 alıp son noktayı koymak istiyorum uzun yıllar torrent , film ve counter tarzı oyunları problemsiz en önemlisi sessiz bir şekilde götürür, zaten kasa 7 yıllık bu kasaya ve hard diske daha fazla yatırım yapmak manasız olucak .....

• quote:

Orijinalden alıntı: serty23

Arkadaşlar tartışma hep netbook úzerìnden yùrúmüş , amd E-350 nín matx kasa íçìn ûretílmíş tùmleşík gpu lu anakartlarıda var fìyatları 150-200 lîra arası , bende 7 yıllık kasa var fabrìka gíbì calışıyor net ve torrent içín kullanıyorum bìde counter oynuyorum , benìm kasaya almayı dúşünüyorum bôle bì anakrt hem dúşúk túketîm hem performans olarak benim 7 yıllık athlon 3000 den daha kôtü olmaz sanırım bu arada youtube de e-350 ve entegre gpu ìle modern warfare oynanıyor ìnansak mı bìlemedìm ?????

az once goruntu aldim ;) bence 3 tane atoma bedel
    AMD'den üç yeni Fusion işlemci; C-60, E-300 ve E-450

• benim kafan karıştı bu işlerden pek anlamam siz netbook diyonuz amd e450 ye benim notebookta amd e450 var 2 gb ram amd readon (neyse artık) hd graphics 6320 var hp compaq presio ve ben gayet memmunum oyun performansı call of duty mw3 higde 25 fpsyi görüyo ama anlamadığım şu ne netbooku ya yoksa ben notebook diye netbook mu kullanıyom

Orijinalden alıntı: admag

benim kafan karıştı bu işlerden pek anlamam siz netbook diyonuz amd e450 ye benim notebookta amd e450 var 2 gb ram amd readon (neyse artık) hd graphics 6320 var hp compaq presio ve ben gayet memmunum oyun performansı call of duty mw3 higde 25 fpsyi görüyo ama anlamadığım şu ne netbooku ya yoksa ben notebook diye netbook mu kullanıyom

Sorun zaten Türkiye'de e-450'yi Netbooklara koymamaları, yada Netbook olan e-450 getirmemeleri.

Adının netbook yada notebook olmasının bi anlamı yok, yada olumlu olumsuz bi yanı. Netbook denilirse ekranı küçük kasası küçük olur 11" gibi. Notebook olursa da 15.6" ekranı ve kasası olur. Notebook olunca biraz daha çok ram harici ekran kartı veya daha büyük HDD ekleyebiliyorlar, farkı o sadece. Bi de fiyatı doğal olarak farkediyor.

700Tl ye e-450 yerine daha iyi bi işlemcisi olan notebook alınabilir. E-450 de 3d bluray çözebilir işin bide bu yüzü var. Harici ekran kartı olmayan Intel notebook ile bunu yapamazsınız, en az i3 olması gerekir.

• 
Sayfa: önceki 1234
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.