Şimdi Ara

AMD’den Nvidia RTX 4070’e gönderme: “Daha fazla bellek önemli” (3. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
56
Cevap
2
Favori
2.573
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
14 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 123
Sayfaya Git
Git
Giriş

Bu yazılım problemi çekmeyen bir tek benim galiba.

• AMD ekran kartında cidden saf güç olarak olsun VRAM olsun güç çekme konusunda beğeniyorum. Ben FSR ve DLSS gibi seçeneklerin pek sevmiyorum. Belki 4k çözünürlükte açılabilir. Fakat her ne kadar az deseler de ben kalitedeki düşmeyi yine de görüntüde kayıp oluyor bunu hissediyorum yapay bir keskinlik pikseller rahatsız ediyor. Native çözünürlüğü ham görüntünün verdiği kaliteyi değiştirmem. AMD'nin de zayıf noktası yazılım sorunu uyum sorunu var. Bunları çözse çok güzel rekabet olacak. O zaman NVİDİA'nın hamlesini merak ederim. Bende zamanında AMD yüzünden problemler yaşamadım değil yani.

• huso kullanıcısına yanıt

RT açtığında Amd kartların alayı çöp oluyor, onu ne yapacağız?

• Bence hem AMD hem Nvidia kartları kırpıkladılar. 7900XTX ile RDR2 4K çözünürlükte 19GB VRAM kullanımı gördüm.

RTX 4090 32GB VRAM ile gelmesi gerekirdi. Aradaki fiyat farkını cidden hak edip daha uzun ömürlü bir kart olurdu.

• mamad kullanıcısına yanıt
  • Biz yine de Nvidia'dan devam kardeşAMD’den Nvidia RTX 4070’e gönderme: “Daha fazla bellek önemli” 

• Guhong01 kullanıcısına yanıt

RTX 3090 var bende 24gb olmasına rağmen last of usta takılıyor kasıyor gibi oluyor bide 15gb vram kullanıyo

• Nvidia vram cimriliği ile devam ederse 4080 altı alınmaz AMD’den Nvidia RTX 4070’e gönderme: “Daha fazla bellek önemli” 

• Kasıtlı olarak yapılan satış stratejisi. Çekirdek hızı yetse bile 4k çözünürlük için vram'i yüksek modelimi alacaksın diyor nvidia. Konsollar amd ekran kartı kullanıyor sıfır problem pc'ye kasıtları var sanırım.

< Bu ileti Android uygulamasından atıldı >
  • berk70 kullanıcısına yanıt
    Kartta sorun yoktur oyun optimizasyonu sıkıntılıdır.

3090 2 senelik ömrü var daha.

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • 5900x + 4x8gb 3600mhz ram + 64gb ssd den sanal bellek oluşturdum ve 3060Ti 8GB var Gddr6 olanı ve Tlou RT ultra ve Maxed out grafik ayarları ama sadece motion blur ve film grain kapalı sorunsuz oynuyorum görünüyor dlss de açmadım açsam daha iyi çalışıyor.

AMD’den Nvidia RTX 4070’e gönderme: “Daha fazla bellek önemli”
    AMD’den Nvidia RTX 4070’e gönderme: “Daha fazla bellek önemli”

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Timeguard -- 15 Nisan 2023; 3:8:54 >

• Doğru söylemiş, Nvidia kartlara bellek koyarken eli titriyor hep ucundan koklatıyor minimal şekilde. Ancak stabilite ve ek yazılımlar konusunda iyi olduğu için

yine de en çok tercih edilen GPU'lar Nvidia. Şu bellek işinde de artık bonkör davranması lazım.

• Beratt06 kullanıcısına yanıt

karttan değil optimizasyon çok kötü nvidia yeni driver çıkarttı oyun da sürekli güncelleniyo

3090 ın çok ömrü var daha hocam 1060 6gb bile kaç sene gitti ki şimdi bile her oyunu 1080p oynatır

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi berk70 -- 15 Nisan 2023; 5:17:21 >
  • berk70 kullanıcısına yanıt
    Orası oylede ben 120 fps veya 144 fps üstü tercih ediyorum. Oynanista ciddi farklar oluyor.

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • Yıl olmuş 2023, hâlâ 24 GB bellekli kart alıp "oyunlarda 15 GB bellek kullanımı görüyorum!!" diyenler var. Abicim, bellek ne kadar fazlaysa yazılım onu bol bol kullanır. Yani bir üst limit yoktur. Heleki bir bellek sızıntısı durumu var ise bellek kullanımı sonsuza doğru gider. Ancak sağlıklı çalışan yazılımlarda da bellek kullanımı fazla belleği tampon olarak kullanacağı için, normalde 10 GB bellekli bir kartta sorun yaşamayacak oyun, 20 GB belleği görünce bunun 15 GB'ını da doldurabilir. Önemli olan belleği az olan kartta sorun yaşanıp yaşanmadığıdır. Onu da yalnızca o kartı o oyun ile test ederek görebilirsiniz. Yani tutup da 20-24 GB bellekli kart alıp, "oyunlarda 18 GB bellek kullanımı var!!" diye yaygara yapılmaz. 8 GB bellekli şu kart, bu oyunda patates oluyor diyebiliriz.

Ancak kartın mimarisi, bellek mimarisi, yongasını tasarlayan firma, gibi etkenler de var. Mesela Amd'nin her zaman bellek yönetimi daha iyi olmuştur. 512 MB bellekli Ati/Amd kartlar, genelde Nvidia'nın 512 MB bellekli kartlarına göre daha iyi bellek yönetimi/kullanımına sahiptir. Şuan zaten Amd tarafı rakip ürünlere göre kartlarına bol kepçe bellek koyduğu için pek karşılaştırma yapılamıyor. Ama benzer seviyede performans gösteren, benzer seviyede belleğe sahip kartları karşılaştırsak, durumun hala Amd lehine olduğunu görürüz zannediyorum.

Diğer taraftan aynı firmanın ürettiği farklı mimarilerde de durum değişebilir. Hatta aynı mimarili farklı gpulara sahip aynı miktarda kartlarda da durum değişebilir. Mesela Pascal mimarili 8 GB bellekli kartta sorun yaşamazsın, ama Turing mimarili 8 GB bellekli kartla yaşayabilirsin (yalnızca örnek, tamamen sallama). Veya sürücü sorunu sebebiyle 4 GB 3050 ile sorun yaşamazsın ancak Ti modelinde sorun yaşayabilirsin.

Özetle bu bellek durumunu tek tek kartlar bazında deneyerek görmek gerek. Yapan internet sitesi var mı? Topluca yapan pek yok. Ama arada bazı modelleri karşılaştıranlar oluyor.

Sırf bu bellek durumundan dolayı Amd kart almayı düşündüğü oluyor. Mesela şuan 3060'lı laptop kullanıyorum, 6 GB bellekli. Bu seviyede kart için kesinlikle yetersiz. 8 GB olsa hiç ses etmezdim, ama değil.

Gerçi 3070Ti gibi bir karta 8 GB bellek koyan Nvidia'dan bahsediyoruz. Kime ne anlatacağız...

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi mamad -- 17 Nisan 2023; 2:57:18 >

• 
Sayfa: önceki 123
Sayfaya Git
Git
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.