Şimdi Ara

Amd'den İntel'e geçmek mantıklımı ?-çözüldü

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
15
Cevap
0
Favori
446
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş

Şu an sistemim athlon 2*4 640 işlemci 4 çekirdek-msi 880 gma e45 anakart
    Geçmeyi düşündüğüm sistem pentium g 3240 veya 3258 1150 pin işlemci 2 çekirdek,msi h81 m p33 anakart

Amd çok ısınıyor gibi sanki ve intel sistem daha stabil olurmu,oyun oynamıyorum normal işlerde kullanıyom internet vs.

Yardımın için teşekkürler.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Guest-FBF694655 -- 24 Ekim 2015; 22:23:08 >

• athlon 2 640 ısınıyorsa kim bilir ne şartlarda kullanıyorsundur bir şey diyemiyorum, o işlemci kadar serin çalışan işlemci azdır. daracık nefes almayan kasada tozlanmış macunu kurumuş küçücük stock fanla kullanıyorsan üstüne ortam sıcaklığı yüksekse ısınması normaldir yoksa 640lar boşta oda sıcakılığının 4-5 derece üstünde çalışıyorlar yük altında da fazla ısınmıyorlar nereden biliyorum elimden 6 tanesi geçti .

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Doom II -- 7 Ekim 2015; 18:16:26 >
  • O modelde ısınma sorunu yok ve intel daha stabil olmaz.yok illa değiştireceğim diyorsanız bir müddet daha bekleyip skylake serisi Pentium lara bakın.en azından daha güncel olur ama değişim gundelik işler içinse gereksiz olacak.

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • intele geçmen hem ısı hemde performans olarak gözle görülür artış sağlar
  • quote:

Orijinalden alıntı: byefendi87

Merhaba

Geçmeyi düşündüğüm sistem pentium g 3240 veya 3258 1150 pin işlemci 2 çekirdek,msi h81 m p33 anakart

Amd çok ısınıyor gibi sanki ve intel sistem daha stabil olurmu,oyun oynamıyorum normal işlerde kullanıyom internet vs.

Saat hızı biraz düşük Athlon 2 serisinin, şimdiki güncel işlemcilere göre. 45 nm işlemciler AII 640 3 GHz civarında ortalama yaparken, 32 nm ile 4.4 GHz A8 6800K işlemci var. O sebeple güç tüketimine nazaran performansı biraz düşük kalabilir, üretim basamağı güncel işlemcilerden geri kaldığı için.
  • İntele geçmek daha mantıklı.

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

Merhaba

G3258 4.2 Ghz'de Phenom II X4 955'te ortalama %10 ile %15 arası tüm işlemlerde daha güçlü.

Geçip geçmemek size kalmış.
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • Bugun msi h81 p 33 karti aldim
    Sira islemcide 3258 mi iyi olur veya o seride 3420 var omu daha iyi olur i3-i5
    fazla gelir
    Veya 3220 ve 3240 var 4 adet islemci arasinda kaldim overclock yapmicam
    Yardiminiz icin Teşekkürler

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: Doom II

athlon 2 640 ısınıyorsa kim bilir ne şartlarda kullanıyorsundur bir şey diyemiyorum, o işlemci kadar serin çalışan işlemci azdır. daracık nefes almayan kasada tozlanmış macunu kurumuş küçücük stock fanla kullanıyorsan üstüne ortam sıcaklığı yüksekse ısınması normaldir yoksa 640lar boşta oda sıcakılığının 4-5 derece üstünde çalışıyorlar yük altında da fazla ısınmıyorlar nereden biliyorum elimden 6 tanesi geçti .

Aslinda isinmadan kastim fan cok ses yapıyor gibi
    Arkadasa 3258 intel sistem kurduk stabil ve sessizdi

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

Bugun msi h81 p 33 karti aldim
    fazla gelir

oc işi yoksa 3258 gereksiz,diğerlerinden ucuz olanı alın..100-200mhz fark edilmez günlük kullanımda
  • quote:

Orijinalden alıntı: usb2.0

quote:

Bugun msi h81 p 33 karti aldim
    fazla gelir

oc işi yoksa 3258 gereksiz,diğerlerinden ucuz olanı alın..100-200mhz fark edilmez günlük kullanımda

dediğiniz gibi oc yapmayacagım en ucuz olanı almak mantıklı gıbı
  • İşlemci;bi sorun çıkmazsa pentium g3220 olacak Amd İntel farkını test edebilirim.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Guest-FBF694655 -- 9 Ekim 2015; 11:34:57 >
  • quote:

İşlemci;bi sorun çıkmazsa pentium g3220 olacak Amd İntel farkını test edebilirim.

G3220 oyun sistemi için bile orta seviyeye kadar iş görüyor. Normal kullanım için fazlasıyla yeter.
    Dahili grafiği de fena değil. Eski bir ekran kartın varsa çıkarabilirsin. Boşuna yer kaplayıp, ısı, ses üretip, elektrik tüketmesin.
  • quote:

Orijinalden alıntı: Lana-Del-Rey

quote:

Merhaba

G3258 4.2 Ghz'de Phenom II X4 955'te ortalama %10 ile %15 arası tüm işlemlerde daha güçlü.

Geçip geçmemek size kalmış.

G3258 çok tekin bir işlemci değil. Kimi yerde performans artışı beklerken düşüşü oluyor. Tek çekirdek testlerinde FX 8320, g3258, A10 7850K aralarında kayda değer hiç fark yok. G3258'nin 4.4GHz hız aşırtmasıyla performans artışı beklenirken, tam tersine düşmesi sonucu dikkate getirilmiş.
    [Kaynak], [Kaynak]

Amd'den İntel'e geçmek mantıklımı ?-çözüldü

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Mete Can Karahasan -- 9 Ekim 2015; 12:10:42 >

• Bahsettiğim işlemci ve kartı aldım,tam test yapamadım lakin normal kullanımda athlon 2*4 640 daha iyi
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.