yukardaki sistemi daha önce güncelledim.konuyu da ekledim. şimdi de intele geçeyim istiyorum. anakart+işlemci+ram şeklinde düşünüyorum. i3 mü i5 mi tavsiye edrsiniz? 3 lü sistem değişikliği yukardaki parçalarla uyumlu olur mu yoksa yukardaki sistemle 1-2 yıl daha idare edyim mi?
Hocam bence o sistemle idare edin sonra değiştirirsiniz.Ekran kartı 370 olduktan sonra i3 e veya i5 e geçmenin bi mantığı yok.
370 ide yeni aldım. baştan yanlış başladık sanırım bu upragade işine. eski sistemi 300-500 e verip komple yeni sistem alacakmışım. çok fazla anlamadığım için bu işlerden birkaç aydır sistem tavsiyeleri fln okuyorum. saolsunlar buradaki arkdaşlar sayesinde çoğu şeyi öğrendik.
quote:
Orijinalden alıntı: TheHobits67
Hocam bence o sistemle idare edin sonra değiştirirsiniz.Ekran kartı 370 olduktan sonra i3 e veya i5 e geçmenin bi mantığı yok.
Haklısınız. 380-gtx 960 sınıfı kartlarla bile idare edilebiliyor. Asıl problem, Directx 11 darboğaz oluşturmaya başladığında ortaya çıkıyor. 380 ile 390 yeterince fark etmiyor, 980 ile 980Ti denk olmaya başlıyor - bir sürü kafa karıştırıcı sorun... İşlemcinizi kullanırken sıkıntı yaşıyorsanız kesinlikle kasanızı değiştirmeniz gerekli. Şimdi bulamıyorum, hangi video olduğunu kaybettim: Linus, incelemelerinde mid-atx kasalar ile full atx kasaları kıyaslamıştı. GTX 480 kuzu kesiliyordu büyük kasayla. Kosmos kasa pahalı mahalı; ama orjinal modelinde hava kanalı vardı ekran kartlarını serin tutmak için. Küçük ayrıntılar çok farkedebiliyor. Kasa içi hava akışı gözle görülemeyebilir ama kâti surette üzerinde durulması gereken bir konu.
anlaşılan bu sistemle devam edeyim. benim işlemciye o.c yapılıyor mu? anakart oc yazıyor ama işlemci de yazmıyor. olmadı işlemci ve anakartı oc yapılıyorsa onları bunların üzrenide öğreneyim. sıkntı olursa içim cız etmez bari. oc yi araştırayım.
başka kimse yorum yapmayacak sanırım. birileri al desin de alayım gibi olduben sistem tavsiyelerini okumaya devam
1 seneye kalmaz AMD Zen çıkar. O zamana kadar idare et derim. Maksat oyunsa AMD'den şaşmıycaksın.
2006 dan bu yana amd kullanıyorum. f/p olarak ideal. ama intel deneme şansım olmadı. içimde kalmasın
bsn33
kullanıcısına yanıt
Hocam 955 modelini kullanıyorum r9 280 ile. Size tavsiyem şuan için gereksiz masraf etmemeniz. 370'i o işlemci besleyecektir. İşlemcinizi 3.7 ya da 3.8 çıkıyorsa 4 ghz çekip 1 yıl daha devam etmeniz yönünde. Zen ya da yeni seri inteller ile yola devam edersiniz performansına göre.
Bu islemciye oc yapiliyorsa arastirayim. Zorlayabildigim kadar zorlayayim.
yeni mesaja git
Yeni mesajları sizin için sürekli kontrol ediyoruz, bir mesaj yazılırsa otomatik yükleyeceğiz.Bir Daha Gösterme