Şimdi Ara

AMD'den GTX 1080'e Rakip VEGA10 4096 Shader HBM2 490X ve 1065 , 1060Tİ Ufukta Gözüktü!!! (3. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
62
Cevap
0
Favori
1.649
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 1234
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Polaris 10 2300 kusur shader ile gelmiyor mu e geliyor. En kötü ihtimal r9 390 390x performansında aynı saat hizinda.14nm yüksek saat hızı demek. 1000 mhz yerine kart 1400 mhz gelse al sana Fury performansı. Fiyatta 299 dolar civarında olursa alinir.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi cyraxus -- 11 Mayıs 2016; 15:59:29 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • cyraxus kullanıcısına yanıt
    Polaris 10 un bellek kısmına bakacak olursan GDDR5 ile geliyor üst düzey bir kart Gddr5 ile çıkmaz kanımca
  • quote:

Orijinalden alıntı: sangreal_1905

Polaris 10 un bellek kısmına bakacak olursan GDDR5 ile geliyor üst düzey bir kart Gddr5 ile çıkmaz kanımca

O tablolara güven olmaz. Gddr 5 olsun 512 bit oldukça bant genişliği aynı 256 bit gddr5x ile.Belki nvidia gibi 480x mi adı neyse o kart gddr5x düz 480 gddr 5 gelebilir.
    Eğer amd 2k yı hedeflediyse kartlar yüksek bant genişliği gelir. 1080p hedeflediyse düz gddr5 gelir 256 bit.Ay sonu göreceğiz bakalım ne olacak.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi cyraxus -- 11 Mayıs 2016; 17:12:22 >
  • danisikli dovusun agasi var.kullanici istiyor ki ayni seviye kartlari ayni anda cikarsinlar kapissinlar ama adamlar sen oradan yuru ben buradan yapinca fiyatlar dusmuyor.daha once 480 isminde fury'leri bir daha cikarabilirler diyordum ama sanirim yeni mimari seklinde yine fury benzeri bir kart cikaracaklar.fury 2600 lira diye satilmadi.bu sefer hbm ram degil ddr5 ya da x olarak gelirse fiyati cok uygun olabilir bence cogu kisiye yeterli 1080p icin fury ayarinda bir kart.onemli olan fiyat.480 alirsin 1060 beklersin duruma gore degistirirsin pek zarar edecegini sanmam.cok da kotu degil yani senin durum eger dedigim gibi fury ayarinda karti hesapli verirlerse isini gorur 1060'in ne olacagi belli degil daha hizli olsa bile daha ucuz olmaz.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Jake Lockley -- 11 Mayıs 2016; 19:28:15 >
  • Ekim nedir yahu !!! Fifa 17 için mi çıkarıyor bu kartı

• quote:

Orijinalden alıntı: sadtneverdie

quote:

Orijinalden alıntı: rookiehunter

bu ne kibir bu ne kendini beğenmişlik ben onu anlayamadım her konuda insanları ezme üste çıkma çabasındasın ! tamam zengin bir ailenin şımarık çocugu olabllirsin ama insanlara karşı böyle konuşma hakkını kimse sana vermez.. vesselam

Canım kardeşim belli ki sen Ne Mete yi ne beni tanıyorsun. O yüzden hiç boş yere çeneni yorma. Ben veya başka biri Mete ye ne söylese azdır. Kendisini az gözlemlersen sende kendisi hakkında ileri geri olur olmaz ister istemez yorum yapmaya başlarsın.

Zengin aile çocuğu felan değilim. 17 senedir alnımın teriyle para kazanıyorum.

@Mete Can Karahasan Mete r290 deği r290x olacak. Kaldı ki o kartı aradığımı nereden çıkarttın? Sen daha r290x le gtx970 arasında ne farklar var bire bir görebilmiş insan değilsin. Sen hiç fps drop yaşadın mı Neşe? R290x te ben bolca yaşadım. 1500 dolarlık kartları savunan sen APu kullanırken pek konuşma hakkın yok. Hadi şimdi git google translate le bir şeyler çevir.

Niye bu muhabbete dahil oluyorum bilmem ama ne siz trolsünüz ne de Mete Bey.

Siz yıllardır ağır Nvidia fanısınız. Mete Bey de yıllardır ağır Amd fanı.

Hd 5770 muhabbetlerinizi hatırladım mesela :)

Siz hala çok agresifsiniz :) Annihilator vardı mesela :) Big teacher vardı :) Yine neo avatarlı bir eleman vardı :) Father Torque'yu da hatırladım o da eskidir :)

Hala aynı agresiflikte muhabbetin dönmesi beni ufaktan güldürdü :)

Yanlış bir laf söylediysem affola :)

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi eulogy -- 11 Mayıs 2016; 18:22:49 >

• Polaris'in orta seviye oldugunu kesinlestirmis olduk. Zaten onceden nete dusen tablolar ile Pascal'i yakalayamayacagi anlasiliyordu Vega ancak Pascal GP104'lere kafa tutabilir zaten ekime kadarda Nvidia koli koli 1070-1080 satar ekim-kasim gibide Pascal'a rakip olarak Amd tarafindan cok iyi f/p kartlar gelir ( Vega 10'larin 1080'i falan %20 gececegini dusunuyorum) Amd o sekilde rekabet kurmus olur fakat Amd gercekten de cok gec kalmis oluyor. Performans anlaminda Polaris 10'dan ne gelecegini biliyoruz Vega'dan ise oldu da cok ust seviye bir sey cikartacagiz deseler 2017 gibi daha Nvidia'dan 1080 Ti falan gelecek hatta daha kafesinde kilitli GP100 gpu'lu Pascal Titan var yani Amd'nin ''Enthusiast'' kesim icin isi bir hayli zor oluyor.

Polaris gpu larin zaten Gtx 1070-1080 karsisinda tirt oldugunu biliyoruz dolayisiyla haziran-temmuz-agustos-eylul bu 4 ay boyunca Nvidia atlarini rahatca kosturacak demek ayrica bu da en iyi ihtimali Vega gpu'lu kartlara erteleme gelirse durum daha da vahim. Yani bu kullanicilar icin kotu bir durum olmus oluyor. Hatta ekim-kasim aylarinda da Vega gpu'lu kartlari bekleyip duruma gore Nvidia Gtx1080Ti'ini salacak yani stratejik acidan bu sene Nvidia'nin pencelerini yukarda gorecegiz.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Asisvénia -- 11 Mayıs 2016; 18:42:45 >

• Kaç zamandır 3 karttan bahsediliyordu zaten, arşivleri arayan görür. Hatta kod isimlerini vereyim, Grönland, Ellesmere ve Baffin. Son 1 ayda çıktı Polaris sade iki kartlık seri söylentisi. Şahsen hiçbir zaman HBM'siz Polaris çıkmayacağını düşünüyordum. Yanılmışım, kodu vegaymış zaten aynı mimaride iki farklı bellek kontrolcü olması olası değil.
  • ben 3,5 fps icin kart değiştirmem hocam zaten tek amacim yeni nesil almak ki uzun ömürlü olsun biraz daha. ama amd nin orta seviyeyi hedeflediğine göre kötü bi kart çıkaracağını sanmıyorum

• son 5 yıldır ne zaman amd ile ilgili bir konu açılsa akılma gelen ilk cümle ''amd'den bir cacık olmaz'' oluyor nedense. neden acaba
  • kotu kart bekleyen yoktur tahminim de iste fiyat ne olur?madem orta seviye cikaracak fiyattan vurmasi lazim.
  • Yeni kartları almaktan değilde modellerin fiyatı düşeceği için seviniyorum ben beyler
  • Çok güzel oldu, bu sıçramalar sayesinde zen apulardada kaydadeğer bir performans artışı ve yeni video(hdr,better color-pixel vs) teknolojileriyle,herişimi görebileceğim bir mini pc toplamak güzel olacak,üst seviye kartlarla işim olmasada.
  • quote:

Orijinalden alıntı: eulogy

quote:

Orijinalden alıntı: sadtneverdie

quote:

Orijinalden alıntı: rookiehunter

bu ne kibir bu ne kendini beğenmişlik ben onu anlayamadım her konuda insanları ezme üste çıkma çabasındasın ! tamam zengin bir ailenin şımarık çocugu olabllirsin ama insanlara karşı böyle konuşma hakkını kimse sana vermez.. vesselam

Canım kardeşim belli ki sen Ne Mete yi ne beni tanıyorsun. O yüzden hiç boş yere çeneni yorma. Ben veya başka biri Mete ye ne söylese azdır. Kendisini az gözlemlersen sende kendisi hakkında ileri geri olur olmaz ister istemez yorum yapmaya başlarsın.

Zengin aile çocuğu felan değilim. 17 senedir alnımın teriyle para kazanıyorum.

@Mete Can Karahasan Mete r290 deği r290x olacak. Kaldı ki o kartı aradığımı nereden çıkarttın? Sen daha r290x le gtx970 arasında ne farklar var bire bir görebilmiş insan değilsin. Sen hiç fps drop yaşadın mı Neşe? R290x te ben bolca yaşadım. 1500 dolarlık kartları savunan sen APu kullanırken pek konuşma hakkın yok. Hadi şimdi git google translate le bir şeyler çevir.

Niye bu muhabbete dahil oluyorum bilmem ama ne siz trolsünüz ne de Mete Bey.

Siz yıllardır ağır Nvidia fanısınız. Mete Bey de yıllardır ağır Amd fanı.

Hd 5770 muhabbetlerinizi hatırladım mesela :)

Siz hala çok agresifsiniz :) Annihilator vardı mesela :) Big teacher vardı :) Yine neo avatarlı bir eleman vardı :) Father Torque'yu da hatırladım o da eskidir :)

Hala aynı agresiflikte muhabbetin dönmesi beni ufaktan güldürdü :)

Yanlış bir laf söylediysem affola :)

Ortama Meşe girince ben geriliyorum. Yıllardır teknolojiyi google translate sayesinde takip ettiğini öğrendiğimde kendisine daha bir sinir olur oldum. Ayrıca APU kullanırken millete fury x aldırma çabaları da midemi bulandırıyor. Açıkcası ben Neşe kadar asabımı bozan üye görmedim. Ne zaman Neşeyle karşılaştık ben agresif oldum

• Amd sağlam gelecek gibi Nvidia çok gösterişli reklamlar yapa yapa geldi umarım fos çıkmaz kartı. Öyle şaşalı tablolar, şaşalı fiyat anlatmaları falan, bekliyoruz bakalım. Forumda Nvidia fanatikleri çoşmuşlar, birde bunlar ben fanatik değilim edebiaytı yapıyorlar. Adam bildiğin o döver bu döver muhabbetine döndürmüşi konuyu.

Eskiden çok tartışıyorduk biz ama kimseyi aşağılamıyorduk. Değişik değişik insanlar var ya.
  • Yavaş yavaş yeni haberler gelmeye devam ediyor. AİDA64 yeni versiyon ile veritabanını güncellemiş. Polaris 10 ve 11 Computexte tanıtılacağı belliydi fakat bir yandan VEGA 10 'nunda yeni versiyon tarafında desteklemesi söylentileri doğrular nitelikte. Yoksa niye adamlar 2017 içerisinde çıkacak specleri belli olmayan gpuyu şimdiden desteklesinler VEGA yakındır dostlar

ersion: 5.70.3843 beta (May 11, 2016)
    Release notes:

preliminary GPU information for AMD Polaris 10 (Ellesmere)
    preliminary GPU information for AMD Polaris 11 (Baffin)
    preliminary GPU information for AMD Vega 10 (Greenland)
    preliminary GPU information for nVIDIA GeForce GTX 1080 (GP104)
    improved memory type detection for AMD GPUs
    Intel Processor Number detection for Pentium D1519
    Intel Processor Number detection for Xeon D-1529, D-1539, D-1559
    extended sensor support for AquaStream Ultimate
    fixed: motherboard specific sensor info for MSI MS-7881, 7882, 7883, 7885 (too low Vcore)

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi sangreal_1905 -- 11 Mayıs 2016; 22:32:19 >

• Üst klasmana Vega konulamdırılacak demi Mete. Polaris muhtemelen alt-orta seviyeye konumlandırılacak muhtemelen bol seçenek ve her fiyat aralığında kartlar olacak diye düşünüyorum ama bilemedim şimdi.

AMD'den GTX 1080'e Rakip VEGA10 4096 Shader HBM2 490X ve 1065 , 1060Tİ Ufukta Gözüktü!!!

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Guest-AEF248198 -- 11 Mayıs 2016; 22:41:21 >
  • quote:

Orijinalden alıntı: Mutlak.Sıfır

Üst klasmana Vega konulamdırılacak demi Mete. Polaris muhtemelen alt-orta seviyeye konumlandırılacak muhtemelen bol seçenek ve her fiyat aralığında kartlar olacak diye düşünüyorum ama bilemedim şimdi.

AMD'den GTX 1080'e Rakip VEGA10 4096 Shader HBM2 490X ve 1065 , 1060Tİ Ufukta Gözüktü!!!

[Kaynak]
    quote:

Yeni ekran kartı serisi Kutup Adaları ismini alırken, zirvesindeki ekran kartı çipinin kod adı Grönland olacak. Bu seri, gelecek sene ikinci nesil HBM belleklerin eşliğinde, yeni bir 14/16 nm FinFET üretim sürecinin eseri olacak

Yüzde yüz doğru.

• VEGA 10 Gpu yeni kart 18 Ekşmde Battlefiled 1 ile birlikte duyurulmasın bide bak şimdi aklıma geldi

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi sangreal_1905 -- 11 Mayıs 2016; 23:29:07 >
  • 1060Tİ ufukta gözüktü

• 
Sayfa: önceki 1234
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.