Şimdi Ara

## AMD'den Açıklama: DirectX 10 ve DirectX 10.1 Farkları ## (3. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
61
Cevap
0
Favori
2.960
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 1234
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • ya bunlar pazarlama taktiği hala bunu tartışıyorsunuz daha oyunlarda dx10 dönemi bie başlamadı nedir bu acele dx10 olayı nvidia 9 serisinden sonra başlıycak zaten o zamana kadarda viena gelicek olay biticek bu kadar.
  • quote:

Orjinalden alıntı: competitor

quote:

Orjinalden alıntı: Fetih

daha dx9 ile dx10 arasında bir fark göremedik ki ?(oyunda)

katılıyorum

destekleyen oyun yok ki zaten şu an, farkını görebilelim.
    cyrsis demeyin, dx9 da dx10 texture larını açtı adamlar. oyun gerçek bi dx10 değil diyolar.
  • quote:

Orjinalden alıntı: Dhul-Fakar

Yeni bir teknoloji sunuluyor arkadaşlar. Sunan amcalar da sırf bu teknoloji var diye fiyata abanmıyorlar. Yeni bir teknolojiyi kartlarının desteklediğini ifade ediyorlar. Farkı da şu bu diyorlar. 6 ayda bir kart değiştirenler için pek de önemsenecek bir konu değil ama aldığı kartı 2,3 sene kullanacak olanlar için geleceğe dönük bir yatırımdır bu. Ne diye bu kadar kızıyorsunuz ki?

bende ekran kartı alma arifesindeyim fakat şu 10.1 hikayesini bekliyorum
  • her directx e ayrı ekran kartımı alacağız yaw. eskiden ne güzel dx7 zamanında çıkan ekran kartına dx9.0c yükleyebiliyoduk. şimdi 1 sene sonra dx11 çıkar. ee bizim dx10 kartlar çöpemi gider. yani her dx versiyonu için ayrı ayrı kartlar çıkacaksa iş kötü. aslında bizim dx10 kartlara dx11 dx12 dx13 gibi güncellemeleri yükleyebilmemiz gerekir. eskiden bu böyleydi çünkü...
  • bu dx10.1 de var ya

512 bit veri yolu gibi

anladiniz
  • tr ye gelsede alsak 2 tane 3870
  • quote:

Orjinalden alıntı: Razorback

dx10.1'deki amaç dx10.1 görüntü farkını elde etmek değil...........................

Amaç dx10'u daha PERFORMANSLI yaşamak..............................

dx10'a beta diyelim, dx10.1 onun büyük hatalarının düzeltilmiş hali..........

Biraz teknik açıklama yapar mısınız?

Dx 10'un büyük açıkları neler meselâ?

10.1'le ne geldiği için her şey daha hızlı olacak?
  • quote:

Orjinalden alıntı: sammykunny

her directx e ayrı ekran kartımı alacağız yaw. eskiden ne güzel dx7 zamanında çıkan ekran kartına dx9.0c yükleyebiliyoduk. şimdi 1 sene sonra dx11 çıkar. ee bizim dx10 kartlar çöpemi gider. yani her dx versiyonu için ayrı ayrı kartlar çıkacaksa iş kötü. aslında bizim dx10 kartlara dx11 dx12 dx13 gibi güncellemeleri yükleyebilmemiz gerekir. eskiden bu böyleydi çünkü...

Eskiden de durum aynıydı. Dx9.0c yüklüyordun ama kartın dx7 olduğu için oyunun geri uyumluluk desteğiyle dx7de oynuyordun. Şimdi tek fark işletim sistemi ile beraber değişmesi oldu. Ama önemli değil istersen dx9 ile oyna. Oyun üreticileri dx9'u desteklemeyi bıraktığında senin kartın da çöpe gitmiş olacak. Aynı şu anda dx7yi desteklemeyi bıraktıkları ve oyun kurulumlarında "malesef be kuzum senin kartın çok eski buna destek veremiyoruz." deyip kuramadığın gibi. Kaldı ki o süreye kadar eski ekran kartları da oyunu çalıştıramayacak kadar eskiyecekler. Oyun dx7 ye destek verse bile 9200 gibi kartlarla çok zorladığından güncel oyunları 10 fps ile açabiliyorsun. Fx 5200 konusunu dahi açmak istemiyorum ama şu var ki "tarih tekerrürden ibarettir." sözünü aklıma getirdi.

• Daha DX9 ile DX10 arasında fark göremedik buda yeni kandırmacamı
  • zamanında dx10 için mevcut kartlarda bile performans artışı yaşatacak görüntü kartından çok işhatlarının daha verimli kullanılmasına yönelik hazırlanacak dediler....ama ne mevcut kartların performansı arttı ne de görüntü iyileşti...dx10 haberlerini takip edenler bu söylediğimi hatırlayacaklardır
  • quote:

Orjinalden alıntı: red a!ert

zamanında dx10 için mevcut kartlarda bile performans artışı yaşatacak görüntü kartından çok işhatlarının daha verimli kullanılmasına yönelik hazırlanacak dediler....ama ne mevcut kartların performansı arttı ne de görüntü iyileşti...dx10 haberlerini takip edenler bu söylediğimi hatırlayacaklardır

tamamen haklisin dostum
  • DX10'la daha yeni tanışma fırsatı bulduk.. ona daha çook var... hem bu kartlarla dx10.1 performansı ne kadar alınabilir ki??? ilk çıkan dx10 kartlar gibi destek verecekse zahmet etmesin...diğer nesli bekleriz...
  • Teknik yönden birşey açıklayamicam kusura bakmayın...

Sadece diyorumki gelsin görelim...

DX10 kadar kötü olamaz değil mi???

quote:

Orjinalden alıntı: Tuğer

quote:

dx10.1'deki amaç dx10.1 görüntü farkını elde etmek değil...........................

Amaç dx10'u daha PERFORMANSLI yaşamak..............................

dx10'a beta diyelim, dx10.1 onun büyük hatalarının düzeltilmiş hali..........

Biraz teknik açıklama yapar mısınız?

Dx 10'un büyük açıkları neler meselâ?

10.1'le ne geldiği için her şey daha hızlı olacak?

• dx10 kartlar dx9'u güzel oynatıyor... (yani dx10 kartlar, dx9 oyunlar için cidden çok iyi oldu....)

dx10.1'de inşallah dx10'ları güzel oynatır.....
  • quote:

• Şimdi DX10 çıktıktan sonra Vista almayanlar, DX10.1 almak içni Vista SP1'i satın alacaklar.Hem Microsoft, hemde DX10.1 teknolojisine yatırım yapanlar para kazanacak.
  • quote:

Teknik yönden birşey açıklayamicam kusura bakmayın...

Hayir oyle bisey demiyosun. Yukardaki mesajinda acik acik konuyla ilgili cok muthis bilgilerin varmis gibi "dx10.1 'in amaci, getirileri"nden filan bahsetmissin. Adam sana en ufak bisey sorunca da hicbir bilgin olmadigi belli oldu. Kafanizdan sikarak ezbere konusmayi birakin. DH'nin en buyuk sorunu budur bence.
  • Tabiki çok bir fark olmayacak ama almışken dx10.1 almak mantıklı.
  • quote:

Niye ki???
    dx9 da rahat çeken oyunlar dx10 da kasmıyo mu???

Daha nasıl bi fark olacaktı!!!
  • 10 için beta diyorum, 10.1 düzeltilmiştir diyorum.. burdan anlasana.. Ne yani mühendis filanım size teknik bilgimi vericem şimdi.. tabiki bişey bilmiyorum..

Bişey bilseler forumun ağırbaşları yazar çizer bizde öğreniriz... Onun dışında sadece beklenti bunlar...

Bence çok iyi olucak diyorum.. ve şuna dayndırıyorum.. dx10 okdr kötüydüki, illaki düzeltilmiş ve performansı yükseltilmiş olucak...

Hani nerde o iş hatlarının birbirleri arasınd ahberleşip yoğunluğa göre hareket etmeleri?? hiçbirşey göremedik.. işte bunlar optimize olur diyorum...

quote:

Orjinalden alıntı: annihilator

quote:

Teknik yönden birşey açıklayamicam kusura bakmayın...

Hayir oyle bisey demiyosun. Yukardaki mesajinda acik acik konuyla ilgili cok muthis bilgilerin varmis gibi "dx10.1 'in amaci, getirileri"nden filan bahsetmissin. Adam sana en ufak bisey sorunca da hicbir bilgin olmadigi belli oldu. Kafanizdan sikarak ezbere konusmayi birakin. DH'nin en buyuk sorunu budur bence.

• 
Sayfa: önceki 1234
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.