Şimdi Ara

AMD Catalyst™ 15.4 Beta(GTA 5) (14.04.2015) yayınlandı (24. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
2.084
Cevap
19
Favori
131.777
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
4 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 2223242526
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
    Aygıt Yöneticisinden Çakışma varmı kontrol edebilirsin yoksa virüs sebeb olmuş olabilir
  • bu amd ne zaman driver yapmayı öğrenecek merak ediyorum. 13.4 dışındaki yine çıkan driverların hepsinde sorun yaşadım.
  • Amd size ögretememişki driver kurmayı Bizde neden sorun yaşanmıyor ...
  • quote:

Orijinalden alıntı: Rainbow_Six

Amd size ögretememişki driver kurmayı Bizde neden sorun yaşanmıyor ...

gece gece fanlık yapıp deli etme beni burada.
  • bu 13.8 i direk mevcut olan driverın üstüne mi kurarsam daha sağlıklı olur yoksa AMD Catalyst Un-install Utility kullanıp mevcut driveri silip mi kurmak daha sağlıklı olur?
  • 1950 olan 3dmark11 puanım 1910 seviyesine 2027 olan 3dmark fire strike ise 2012 ye düştü 13.8 beta ile. 13.6 Betaya dönüyorum geri. 7730m ve intel hd4000 kambinasyonlu samsung laptop kullanıcısıyım.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Emre9110 -- 2 Ağustos 2013; 5:53:46 >
  •  AMD Catalyst™ 15.4 Beta(GTA 5) (14.04.2015) yayınlandı  AMD Catalyst™ 15.4 Beta(GTA 5) (14.04.2015) yayınlandı
    13.6 beta 2 - 13.8 beta

Heaven çok daha akıcı çalıştı takılmalar yok oldu.
    Oyun testlerinde ortalama 1-2 fps geride max. fpslerde ama çok akıcı durumda çok beğendim yeni driverı

Ekleme: Ram kullanımı bir 50 mb kadar düştü

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Del Murder -- 2 Ağustos 2013; 9:06:50 >

• hadi bakalım deneyelim
  • quote:

Orijinalden alıntı: 0rk0

bu 13.8 i direk mevcut olan driverın üstüne mi kurarsam daha sağlıklı olur yoksa AMD Catalyst Un-install Utility kullanıp mevcut driveri silip mi kurmak daha sağlıklı olur?

AMD Catalyst Un-install Utility ile kaldırıp sistemi yeniden başlattıktan sonra kurun..

http://sites.amd.com/us/game/downloads/Pages/catalyst-uninstall-utility.aspx
  • amd driverlarını coşturuyor. nvidia falan kalmaz yakında
  • dün akşam 13.4'ü yükledim. bakalım sonuçlarını bekliyorum.
  • quote:

Orijinalden alıntı: Meraxes

amd driverlarını coşturuyor. nvidia falan kalmaz yakında

Fanboyları bir kenara bırakırsak; yeni sürücü, CF'ın akıcılık meselesini çözmüş gibi. Test sonuçlarına göre hâlâ Nvidia'nın biraz gerisinde gibi ama pek anlaşılacak bir farklılık yok. Esas sıkıntı ise performansın bir miktar düşmüş olması. En kapsamlı inceleme diyebileceğim Anandtech incelemesine göre durum şöyle:

AMD Catalyst™ 15.4 Beta(GTA 5) (14.04.2015) yayınlandı

Akıcılık meselesi istisnasız biçimde çözülmüş. Ama kartın performansı da %5 kadar gerilemiş.

Aslında bu gelişim için bu kadarcık performans kaybı çok görülmez. Ama GTX690 ile olan mücadele de yine geri kalma durumu söz konusu.

En azından artık CF yapmayı düşünenlere gönül rahatlığıyla tavsiyede bulunabiliriz. Özellikle de üst seviyedeki modellerin 3 GB belleğe sahip olmaları ve fiyatlarının da görece daha uygun olması sebebiyle CF yapmak tercih edilebilir hale gelmiş.

Buarada henüz 13.10 ile ilgili herhangi bir bilgi yok sanırım. O sürücüyle de genel performans artışı bekliyorum. Belki de yeni seriyi daha güçlü göstermek için yalnızca yeni seriye özgü bir güncelleme olur. Yine de belli bir gelişim sağlayacaktır sanıyorum.

Ekleme: Yazmayı unutmuşum, Anandtech incelemesinin sonunda güncellenen HD7990 fiyatlarından bahsetmiş. AMD'den resmi bir fiyat indirimi duyurulmamış olmasına karşın firmalar müthiş indirimler yapmışlar. Mesela XFX HD7990, şuan yurtdışında kampanya fiyatı ile 800$'a inmiş:

http://www.newegg.com/Product/Product.aspx?Item=N82E16814150669

Diğer firmalar da belli bir miktar düşürmüşler fiyatları:

http://www.newegg.com/Product/ProductList.aspx?Submit=ENE&N=-1&IsNodeId=1&Description=hd%207990&bop=And&Order=PRICE&PageSize=100

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi M@U -- 2 Ağustos 2013; 18:05:12 >

• İyi olmuş, baya düzeltmişler. Gerçi hala SLI kadar değil:

Ancak gelişmenin büyüklüğüne bakarsak, hissedilir fark kalmaz diye umuyorum. Özellikle yüksek fps'lerde.
    Ki frametime değerleri daha iyi, eşitlenmiş genel olarak. Verdiğim çizelgelerde yer almıyor.

Bu arada, geliştirmeler dx9 ve eyefinity'de henüz geçerli değil sanırım. WHQL veya yeni beta'da onlar da eklenir.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi False King -- 2 Ağustos 2013; 14:00:16 >

• quote:

Orijinalden alıntı: false shepherd

Bu arada, geliştirmeler dx9 ve eyefinity'de henüz geçerli değil sanırım. WHQL veya yeni beta'da onlar da eklenir.

Evet şimdilik yalnızca tek monitörde çalıştırılacak DX10, DX11 uygulamalar için geçerli.

http://www.anandtech.com/show/7195/amd-frame-pacing-explorer-cat138/3

Ama önemli olan sorunu çözmeleriydi.Yapabildiklerine göre yakında daha kapsayıcı hale gelir bu çözüm.

• ASUS HD7950 DIRECTCU II TOP ekran kartım var.amd sitesinden son sürücü indirip kurdum(beta olmayan,28.03.2013 tarihli sürücü). Bilgisayar ekran kartını artık asus değilde amd olarak tanıyor(ekran kartıyla gelen sürücüde asus yaptığı önemli özelleştirmeler varmıydı ve bu sürücü nasıldır,önemli sorunları var mı?)
  • Yeni sürücü kurdum.Oyunlar biraz daha akıcı gibi fps olarak fazla değişiklik yok.Ancak akıcılık eskisine göre daha güzel
  • quote:

Orijinalden alıntı: Meraxes

amd driverlarını coşturuyor. nvidia falan kalmaz yakında

o kadarda uzun boylu değil.bu driverla nvidia ya yaklaştı sadece.
  • ASUS HD7950 DIRECTCU II TOP ekran kartım var.amd sitesinden son sürücü indirip kurdum(beta olmayan,28.03.2013 tarihli sürücü). Bilgisayar ekran kartını artık asus değilde amd olarak tanıyor(ekran kartıyla gelen sürücüde asus yaptığı önemli özelleştirmeler varmıydı ve bu sürücü nasıldır,önemli sorunları var mı?)Yoksa son beta sürümü mü yüklemeliyim.
  • quote:

Orijinalden alıntı: sanri12

ASUS HD7950 DIRECTCU II TOP ekran kartım var.amd sitesinden son sürücü indirip kurdum(beta olmayan,28.03.2013 tarihli sürücü). Bilgisayar ekran kartını artık asus değilde amd olarak tanıyor(ekran kartıyla gelen sürücüde asus yaptığı önemli özelleştirmeler varmıydı ve bu sürücü nasıldır,önemli sorunları var mı?)Yoksa son beta sürümü mü yüklemeliyim.

asus yada amd yazmasının bir önemi yok, son sürücüyü yüklemeniz daha iyi perf. almanızı sağlayabilir..
  • quote:

Orijinalden alıntı: false shepherd

İyi olmuş, baya düzeltmişler. Gerçi hala SLI kadar değil:

kardeş verdiğin tablolarda hep amd önde, bir yanlışlık olmasın

• 
Sayfa: önceki 2223242526
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.