Şimdi Ara

AMD B3 revizyonlu yeni Phenom işlemcilerini duyurdu - Yeni modeller ve performans değerlendirmesi (2. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
70
Cevap
0
Favori
4.341
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
Öne Çıkar
0 oy
Sayfa: önceki 1234
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

AMD Phenom 9850 Black Edition (2.5 GHz)
    AMD Phenom 9600 Black Edition (2.3 GHz)
    AMD Phenom 9500 (2.2 GHz)
    Intel Core 2 Quad Q6600 (2.4 GHz)
    Intel Core 2 Duo E8500 (3.16 GHz)

Gigabyte MA790FX-DQ6 Motherboard
    ASUS P5E-VM HDMI Motherboard

2GB OCZ Technology DDR2-1066 CAS5 Memory (2x1GB)

Gigabyte GV-RX387512H Radeon HD 3870 512MB

Seagate Barracuda 7200.11 1TB SATA 3 Gbps Hard Drive

Windows Vista x32, current as of March 13th, 2008 with Windows Update

DirectX 10

Desktop resolution 1600x1200, 32-bit color, 85Hz refresh
    Phenom X4 9550 2.2 GHz 4 95W $195
    Phenom X3 8600 2.3 GHz 3 95W ~$175
    Phenom X3 8400 2.1 GHz 3 95W ~$150
    Phenom X4 9100e 1.8 GHz 4 65W ~$200

Orjinalden alıntı: KaraKanarya

9850 nin fiyatı 215$ da olamaz, çünkü 220$lık Q6600, 9850 den çok daha yüksek performans veriyor. Ben 199$ yazarken psikolojik sınırı da katarak en fazlasını yazdım, 215$ olması gereken 9950.

+1.000.000 Ne olursa olsun madem bu kadar beklettiler bi taraftan telafi edilmek zorunda.En azından fiyat bakımından tercih edilebilir olmalı.Bellek performansı şudur budur amd kapışır falan demk iyi de genel sonuca baktığımızda işler değişiyor. Q6600 kafadan 3.5 görüyo;ee bizim phenom 2.8 de defalt 6600le uğraşsın,suyunu sıksan hava soğutma ile 3.2-3.4ghz anca görücek.Fiyatlar bence de max 199$ olmalı.
    Gidersem yâr dönüp gelmem benim öfkem kînim çoktur.
    Sözüm sözdür, özüm özdür ,yalan olmaz, hîlem yoktur.
    Seversem can verir, uğrunda kurban olurum elbet.
    Sakın kırma, sakın üzme... Sakın benden, dilim oktur...
  • Şu 9550 lerin fiyatı tam otursun bakalım
    Logitech Cordless Rumblepad 2 / Skystar 2.6c / Asus 1814BLT / Windows 7

• tam bir keşmekeş ya.
  • Phenom 9850 Black Edition en azından fiyatı uygun olursa intelle yarışmaya çalışabilecek bi işlemci ama yinede amd nin çok çalışması lazım

Masaüstü; PCPartPicker
    LG OLED55CX | Samsung G8 OLED UW | Apple TV 4K 3rd Gen | DROP PC38X & Fiio FH3 & BTR3K
  • quote:

Orjinalden alıntı: Towarscke

@replays

tesekkur ederim...
    diger arkadaslarima duyurmak isterim ki; AMD'nin her zaman 1 numara oldugu ram okuma yazma hizi ve bellek bant genisligi konusunda bir bilgi alamadim...
    FX57'nin koydugu benchmarklar sadece bechmark, ve zaten Intel odakli...

1024x768 AA ve AF acikken
    X2 5000+ ve ATI 3850 512mb cok iyi sonuclar aliyorum CRYSIS'de...

Testlerin gercegi yansitmadigi kanisindayim..

Ayrica soylemek istedigim bambaska bir konu var...
    AMD islemcilerinin frekansi 200mhz..
    Intel islemcilerininki ise 266 ve 333mhz...

AMD'ye overclock yapin 266mhz ve 333mhz yapin... ondan sonra bir daha bir bakin...

Ayrica "AMD Athlon x2 3600+ Brisbane G1" hala "Intel QX9770"'i "Sisoft Sandra XI Memory Floating Point" testinde geciyor... Dikkat biri 1,9ghz digeri 3,2ghz...

Fiyat/performans'a bakildiginda q6600 yerine Phenom 9500 alinabilir... (defult performans)

Sisoft Memory Floating Point testleri çok saçma bende mobil c2d 2.4 de q9770 den daha iyi skor alıyorum.Önemli olan gerçek ortam yani winrar da ne yapmış renderda ne durumda maxde ne yapıyor?Sen bana oc li q6600 ü geçecek bir amd işlemci göster.q6600 müthiş oc kapasitesi var.Komik olmayalım lütfen Athlon x2 3600+ mış 6000+ olsa ne yazar.3600+ fena değil ama 6000+ oc çakılıp kalıyor.Elimde q6600 athlon6000+ c2d E6700 işlemciler var.Çoğu testleri yaptım intel quad serisine kafa tutacak işlemci yok hele ki AMD yanına yaklaşamaz.phenomlar ancak fiyat rekabeti ile quadlarla yarışabilir.

• walla içimden bi ses intel indirime gidecek diyo nisan ayın da. Bekliyelim bakalim

Orjinalden alıntı: madmax50

quote:

@replays

tesekkur ederim...
    diger arkadaslarima duyurmak isterim ki; AMD'nin her zaman 1 numara oldugu ram okuma yazma hizi ve bellek bant genisligi konusunda bir bilgi alamadim...

AMD'ye overclock yapin 266mhz ve 333mhz yapin... ondan sonra bir daha bir bakin...

Ayrica "AMD Athlon x2 3600+ Brisbane G1" hala "Intel QX9770"'i "Sisoft Sandra XI Memory Floating Point" testinde geciyor... Dikkat biri 1,9ghz digeri 3,2ghz...

Fiyat/performans'a bakildiginda q6600 yerine Phenom 9500 alinabilir... (defult performans)

Sisoft Memory Floating Point testleri çok saçma bende mobil c2d 2.4 de q9770 den daha iyi skor alıyorum.Önemli olan gerçek ortam yani winrar da ne yapmış renderda ne durumda maxde ne yapıyor?Sen bana oc li q6600 ü geçecek bir amd işlemci göster.q6600 müthiş oc kapasitesi var.Komik olmayalım lütfen Athlon x2 3600+ mış 6000+ olsa ne yazar.3600+ fena değil ama 6000+ oc çakılıp kalıyor.Elimde q6600 athlon6000+ c2d E6700 işlemciler var.Çoğu testleri yaptım intel quad serisine kafa tutacak işlemci yok hele ki AMD yanına yaklaşamaz.phenomlar ancak fiyat rekabeti ile quadlarla yarışabilir.

Birgun arcimla yolda giderken pesime kocaman bir arac takildi... baya bir zigzag yaparak ve araci tehlikeye atarak pesimden geliyordu... ben ise sadece Trafik kuarllarina uygun bir bicimde gidiyordum... bir sure sonra beni izlemesinden rahatsiz olarak aracimi kenara cektim... kendi araca ile yanimda durdu... sordum "neden beni izliyorsun?"
    adam aynen su sekilde cevap verdi... "beni gectin.. hic kimse beni gecemez.."
    ben cevap verdim.."peki gosterdigin bu sebep gercekten mantikli ve elle tutulur bir sebep mi sence? ne olmus yani gectiysem?"
    adam cevap veremedi... (ama suratima bakisindan belliydi)

@madmax50
    simdi sen bana kalmissin overclock diyorsun.. ben o q6600 islemciyi alip yere koyucam ve tam ortasina civi ve cekic ile bir delik acicam... sonra takalim bakalim. bakalim calisiyor mu?

Saygilar sevgiler..

• asıl bomba phenom x4 9100 de bunun fiyatı bence e6750 den ucuz olacak

Hiçbirşey anlamadım anlayan varsa lütfen açıklasın.İster oc olsun ister olmasın hiçbir amd işlemci intel quad serisi kadar performans gösteremez.Amd yine fiyat ayarlaması yaparak rekabet etmek isteyecek.Ve buda son kullanıcı açısından sevindirici nerde rekabet orda müşteri menfaati.
  • quote:

Orjinalden alıntı: Far-Cry

Phenom X4 9850 2.5 GHz 4 125W $235
    Phenom X4 9750 2.4 GHz 4 125W $215
    Phenom X4 9650 2.3 GHz 4 95W
    Phenom X4 9550 2.2 GHz 4 95W $195
    Phenom X3 8600 2.3 GHz 3 95W ~$175
    Phenom X3 8400 2.1 GHz 3 95W ~$150
    Phenom X4 9100e 1.8 GHz 4 65W ~$200

Eğer fiyatlar bunlarsa gerçekten bunun eşittiri sıkıntıdan başka bir şey değildir, AMD= Sıkıntı Sıkıntı Sıkıntı

Adam 9 tane (hatta önümüzdeki aylarda bu rakam artacak) işlemci çıkarıyor, mevcut listelerinde bulunan 8-9 işlemcinin fiyatı kötüye gitmesin diye geleceğini de kirletiyor, beyaz sayfa açması lazım AMD nin. Athlon lardan 2-3 tanesinin satışına devam etsin, diğerlerine güle güle desin, şu fiyatlar gösteriyorki bunu yapmaktan ödü patlıyor.
    Phenom X3 8400 2.1 GHz 95W ~$150 , AMD bu işlemciyi bekletmenin yollarını arıyor, sebep ne sizce, 150$ bile bu işlemciye yüksek fiyat iken bu fiyattan dahi gelmesini olabildiğince GECİKTİRMEK, yıllardır bekleyen müşteriyi halen BEKLETMEKTEN çekinmeyen bir AMD imajı var karşımızda. Sebebi ise raflardaki Athlon ları Phenom bekleyen müşteriler alsın, bizler bekledikçe AMD Phenomları getirmeyecek, o getirmedikçe bizler bekleyecez, olay bu işte.....

• quote:

///simdi sen bana kalmissin overclock diyorsun.. ben o q6600 islemciyi alip yere koyucam ve tam ortasina civi ve cekic ile bir delik acicam... sonra takalim bakalim. bakalim calisiyor mu? ///

Hiçbirşey anlamadım anlayan varsa lütfen açıklasın.İster oc olsun ister olmasın hiçbir amd işlemci intel quad serisi kadar performans gösteremez.Amd yine fiyat ayarlaması yaparak rekabet etmek isteyecek.Ve buda son kullanıcı açısından sevindirici nerde rekabet orda müşteri menfaati.

Diyorki ben ocye karsıyım. Ben kurallarina uygun trafikte gidiyorum derken işlemciyi default olarak kullanırım diyor. Niye geçtin olayıylada k8 mimarisi ile amd nin intele tokat atmasına işaret ediyor.

Çivili kısmı bende anlamadım Herhalde oc yapınca bir süre sonra işlemci bu tip bir darbe yemiş gibi oluyor demek istemiş. Cıkarabildiğim en mantıklı sonuıç bu .

Benim tek isteğim 3 ghzde calısan ekran akrtıma dar boğaz yapmayacak bir phenom. Varsın gelsin testte 3 saniye geç kalsın. Varsın gelsin 4 fps eksik olsun.

• quote:

quote:

quote:

@replays

tesekkur ederim...

Birgun arcimla yolda giderken pesime kocaman bir arac takildi... baya bir zigzag yaparak ve araci tehlikeye atarak pesimden geliyordu... ben ise sadece Trafik kuarllarina uygun bir bicimde gidiyordum... bir sure sonra beni izlemesinden rahatsiz olarak aracimi kenara cektim... kendi araca ile yanimda durdu... sordum "neden beni izliyorsun?"
    adam aynen su sekilde cevap verdi... "beni gectin.. hic kimse beni gecemez.."
    ben cevap verdim.."peki gosterdigin bu sebep gercekten mantikli ve elle tutulur bir sebep mi sence? ne olmus yani gectiysem?"
    adam cevap veremedi... (ama suratima bakisindan belliydi)

@madmax50
    simdi sen bana kalmissin overclock diyorsun.. ben o q6600 islemciyi alip yere koyucam ve tam ortasina civi ve cekic ile bir delik acicam... sonra takalim bakalim. bakalim calisiyor mu?

Saygilar sevgiler..

cidden komik olmaya basladin q6600 e karsi bu islemcilerin neyini savunuyorsun kac senelik islemci yaslandi artik amd gecemiyor sen hala kalkmis hikaye anlatiyorsun amd ler 200 mhzmis inteller 266 300 mhz mis kimin umurunda biz niye o 266-300 yapiyoruz amd bize para mi oduyor

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi sadtneverdie -- 27 Mart 2008; 15:52:46 >
    DONANIM HABER SİYASİ BİR MECRAYA DÖNÜŞMÜŞTÜR. ÜLKEYE SALDIRANA ASLA CEZA VERMEYEN YÖNETİM UYARI YAPANA CEZA VERİR HALE GELMİŞTİR. DÜŞÜNCE ÖZGÜRLÜĞÜNÜ KENDİ DÜŞÜNCELERİNE GÖRE UYGULAYANLAR ACABA NEYE HİZMET EDİYOR?

• quote:

Orjinalden alıntı: oldmember

quote:

///simdi sen bana kalmissin overclock diyorsun.. ben o q6600 islemciyi alip yere koyucam ve tam ortasina civi ve cekic ile bir delik acicam... sonra takalim bakalim. bakalim calisiyor mu? ///

Diyorki ben ocye karsıyım. Ben kurallarina uygun trafikte gidiyorum derken işlemciyi default olarak kullanırım diyor. Niye geçtin olayıylada k8 mimarisi ile amd nin intele tokat atmasına işaret ediyor.

Çivili kısmı bende anlamadım Herhalde oc yapınca bir süre sonra işlemci bu tip bir darbe yemiş gibi oluyor demek istemiş. Cıkarabildiğim en mantıklı sonuıç bu .

Benim tek isteğim 3 ghzde calısan ekran akrtıma dar boğaz yapmayacak bir phenom. Varsın gelsin testte 3 saniye geç kalsın. Varsın gelsin 4 fps eksik olsun.

Bunun fazla kurallarla alakası yok aynı seri işlemciler aynı üretim bandından geçer yapılan testler sonucu hızları belirlenir.Aynı serideki en altta bulunan işlemci f/p oranı en iyi olanıdır.Kolaylıkla oc olup kendisinden daha pahalı olan işlemcilerle yarışabilir.Uygun mainboard-ram-işlemci ikilisi kullanıldığında stock fanla bile aldığınız işlemciden 200-300 usd pahalı olan bir işlemciyi geçebilirsiniz.Tabiki riskleri mevcut fakat son yıllarda üretici firmalar oc olayına baya bir ilgi gösterdi ve risk yeni nesil mainboardlarda sıfıra yakın.Neden daha fazla performans için oc yapmayayım ki ? Arabam gerekli ayarlar yapıldığında br Ferrari kadar hızlı gidebilecekse bu kapasiteden yararlanmak benim en doğal hakkkım.Zaten artık az biraz teknolojiyi takip eden çoğu kişi işlemcisini oc li kullanıyor.İsterseniz oc li işlemci kullanan üyeler diye bir başlık açın görelim.Saygılarımla YAŞASIN AMD-INTEL REKABETİ

• quote:

@replays

tesekkur ederim...

+1

+olarak testlere baktıgımızda amd - ati yi asla ustte goremeyiz bunu gecin bi kere !

testin birinde phenom gecmis birinde q6600 bile gecmis yani gecin bunları ocukmuyuz ya komiklesio bu sitelerde artık

• testlere bakarmısnız bazıları 800-600de yapılmış , sonra cyrsis testi 1024 768 üstelikde mediumda yapılmış , aptalız demi bizde öğle görünüyo galiba hepsini tek bir çöz de yapsınlar biri 640 -480de biri 1650-1050 de testmi olur

Orjinalden alıntı: Rusty

q6600 hala çok iyi bir işlemci, bari bu phenomlar dual core ayarında bişi olsaydı diyecem ama imkansı

cok ii olmadıgı yerde cok iii !

ya omrunuzde bi islemci kullanıp nette dolasıp nasıda yorumlar yapıosunuz kral yapıosunuz islemcileri anlamıyorum testlere bakıp heleki bide burda MİMARİ olayına girenler yokmu adam 20 yıllık muhendisden ii bilio sırf benchmark sitesinde nvidia onde die ati mimari degissin dio sivri zekalı
  • Arkadaş q6600 ile phenom 9600 arasındaki tek fark işlemci çekirdeğinin, yani bus hızının yüksek olması. bunu amd'de intelle aynı hıza getirince durum çok fazla değişiyor işlemci uçmaya başllıyor. Ancak bu şekilde OC olmuş olduğundan karşılaştırmada Oc'li deniyor.

Bu yüzden Fabrika çıkış hızları değişmiş oluyor.

Kullandığım sistem: Case: Thermaltake Suppressor F51 (E-ATX Mid-Tower), PSU: Super Flower 850W Platinum Black, Motherboard: Asus Sabertooth 990Fx r.1 (Bios 1604), CPU: AMD Fx 8370, Cooler: Arctic Liguid Freezer 240mm, RAM: Kingston HyperX T1 Series 8GB (2 x 4GB), GPU: XFX RX 480 GTR 8GB GDDR5, SSD: SAMSUNG 850 PRO 256GB, HDD1: Seagate ST3500418AS 500GB, HDD2: Seagate ST3500630AS 500GB, Ext. HDD: Seagate Central 3TB, Sound Card: Creative X-Fi Platinum Fatal1ty Pro, Monitor: Samsung, Home Cinema: Logitech Z5500
  • 
Sayfa: önceki 1234
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.