Şimdi Ara

## AMD-ATi'nin Yeni Hedefi: 55nm, DirectX 10.1 Destekli GPU'lar ## (2. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
43
Cevap
0
Favori
2.853
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Daha dx10larını cıkartamadı 10.1 mi cıkartacak hadi bakalım benim cocugum görür... sincana merto yapılana kadar çıkartırlar galiba
  • Directx 10.1'in neler getirdiği hakkında bilgi verilebilir mi?

Yanlış hatırlamıyorsam çok çekirdekli işlemci kullanımıyla ilgili yenilikler söz konusuydu.

Acaba ileride 10.0 kartların çalıştırmayacağı, en az 10.1 gerektiren bir oyun çıkabilir mi? (Tabii, "öyle oyun çıkana kadar Dx 11 gelir, hem şu anki kartlarla çalıştırabilsen ne olacak?" diyebilirsiniz ama altta vereceğim örnek benim gibi rahat 2 - 3 yıl sistem kullananların canını yakan türde.)

Hatırlarsanız Battlefield 2 (Hitman 4 de var ama boş verelim onu) tam Directx 8.1b (SM 1.4) desteği gerektiriyordu. 1.3 desteğine sahip olan Geforce 4 TI 4800 oyunu açamıyordu (evet, 2002 çıkışlı bir kartı örnek göstermek ne kadar doğru bilinmez. Ama herkes sürekli kart değiştiremiyor) (Ayrıyeten, TI serisi DX 8.1 gırafiklerini çok ayrıntı kısmadan BF 2 üzerinde yeterli hızda sunabilirdi bence).

Neyse, Geforce 4 vs. derken konuyu uzatmayayım ama bu 10.1 hikâyesi insanı huylandırıyor. Umarım sadece hız artışı söz konusudur (1.4'ü de öyle bilirdim:)

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi False King -- 5 Haziran 2007; 16:26:02 >

• 10.1 olayını hiç sevmedim şimdi aldığım kart sonra oyun çalıştırmazsa çıldırırım, ati biliyo kaybetteğini savaşı başka yere çekmeye çalışıyo, bu haber benim atiye olan güvenimi sarstı, bi sene önce nvidiaya gıcıktım şimdi atiye
  • Rxxx gidiyorduk yıllardır M nerden çıktı ya, içimiz dışımız zaten GPU model numarası oldu
  • 2008 ilk çeyrek olur 2008 3.çeyrek..

beklemekden sıkıldım ben AMD yi her konuda. ne güzel intel çatır çatır şu tarihde çıkarıcam diyor çıkarıyor aynı şekilde nvidia.. Artık hiçbir AMD-ATI haberi beni heyecanlandırmıor. nede olsa ertelenecek diyorum.
  • quote:

Orjinalden alıntı: bonser24

siz bir fidanı toprağa ektiğinizde kısa sürede meyve beklemezsiniz değilmi..

zamanla o fidanın gelişip meyve verecek duruma gelmesini beklersiniz..

Son derece haklısın ama nvidia nın fidanları çabuk büyüdü orman oldu, bu gidişle atinin fidanları güneş alamazsa bodur kalacak.
  • sözde test istemiyoruz özde test istiyoruz
  • atide o ormanı parseller..üzerinede gecekonduyu diker...

quote:

Orjinalden alıntı: KanKoKan

quote:

Orjinalden alıntı: bonser24

siz bir fidanı toprağa ektiğinizde kısa sürede meyve beklemezsiniz değilmi..

zamanla o fidanın gelişip meyve verecek duruma gelmesini beklersiniz..

Son derece haklısın ama nvidia nın fidanları çabuk büyüdü orman oldu, bu gidişle atinin fidanları güneş alamazsa bodur kalacak.

• quote:

Orjinalden alıntı: alattin_nuri

quote:

Orjinalden alıntı: reason666

ATI nin arkasında AMD olmasa kanaatimce çoktan batmıştı diyeceğim ama AMD de INTEL karşısında şu anda sürünüyor ne olacak bu iş

AMD Kesinlikle sürünmüyor yıllarca intel amd'nin arkasında kaldıda intel süründümü ki amd sürünsün altı üstü 11 aydır geride.Athlon64 'leri ne çabuk unutuyorsunuz intel alana insanlar ne büyük hata yaptın diyorlardı lütfen dikkatli geçmisi unutmayalım

intel amd karsısında surundu mu pekı neden ıntel lıderlıgı hıcbır zaman atıye kaptırmadı

• haberler için teşekkürler fx57 arkadaşım...
    ati-amd geç kalıyor, bu yaza çıkarmalı 65nm lik r600 revizeyi, ondan sonra hemen 2008 başı 55nm likleri çıkarmalıki nvidiayı ezsin...
  • Nerdeyse 1000ytl para harcıyorsun bu kartlara,1280*1024 gibi bir çözünürlükte en iyisi bile 43fps veriyor,yorum sizin...

## AMD-ATi'nin Yeni Hedefi: 55nm, DirectX 10.1 Destekli GPU'lar ##
  • quote:

Orjinalden alıntı: sadtneverdie

quote:

quote:

ATI nin arkasında AMD olmasa kanaatimce çoktan batmıştı diyeceğim ama AMD de INTEL karşısında şu anda sürünüyor ne olacak bu iş

AMD Kesinlikle sürünmüyor yıllarca intel amd'nin arkasında kaldıda intel süründümü ki amd sürünsün altı üstü 11 aydır geride.Athlon64 'leri ne çabuk unutuyorsunuz intel alana insanlar ne büyük hata yaptın diyorlardı lütfen dikkatli geçmisi unutmayalım

intel amd karsısında surundu mu pekı neden ıntel lıderlıgı hıcbır zaman atıye kaptırmadı

Çünkü intel cpu yapıyor Ati gpu

• quote:

Evet arkadaşım iyi güzel haklısın, ancak AMD intel kadar büyük değil (Bakınız frabrika sayıları ve toplam gelirleri) + intel gerideyken bir grafik devini satın almamıştı +

++++++++++

İntelin adı vardı ve AMD hakkında ısınır yanar gibi yorumlar yapılıyordu,

intel ise kraldı (olduğu söyleniyordu.),

bilgisayar alırken abi pentium4 bilgisayar kaç para deniliyordu ve işlemci = intel pentium olarak benimsenmişti yani başka marka yok sanılıyordu.

Bu saydığım nedenlerin hepsi hala var bu sebeple AMD biraz sıkıştı ama batacak falan değil, fabrikalar açacak ATİ alacak parası var.

Yani durumu iyi ancak şu an teknolojik olarak dara düştü, yeni ürün çıkaramıyor sözlerini tutamıyor ve sürekli erteleme yapıyor.

Bu gibi davranışlar firmaların prestijini sarsar ve diğer tabirle karizmayı yer bitirir ve işte bu tarz sürünüyor gibi tabirlere kapı açar.

Geçenlerde de AMD ye destek olun gibi mantıksız bir başlık açılmıştı.

• quote:

Orjinalden alıntı: Piêr Dé Sans

quote:

Orjinalden alıntı: sadtneverdie

quote:

quote:

Çünkü intel cpu yapıyor Ati gpu

ne ılgısı var sımdı atiyle intel alana kim hangı akla hızmet hata yaptın dıyor bı acıklar mısın ? ben ıntel alıpta hata yaptın keske almasaydın denılen kımse duymadım o senın sahsı fıkrın

• Ben bir ilgisi var dedim mi ? İntel liderliği ati ye hiç kaptırmadı demişsin ben de intel cpu yapıyor ati gpu yapıyor bu yüzden kapma şansı yok dedim. Adamın yazdığını destekler gibi mi duruyor mesajım? Daha ne dediğinizi bilmiyorsunuz
  • intel amd-ati'yi fena halde köseye sıkıştırdı.. intel ne kadar iyi olur olsun asla tekel olmamalı.. piyasada sürekli bir rakip olmalı ki fiyatlar dizginlensin dimi :)
  • henüz tam anlamıyla dx10 oyunlar çıkmış değil.dx9 oyun üzerine bir patch le dx10 a uyarlanmış ve bu test sonuçları yanıltıcı olabilir.crysis çıktığında herşey daha iyi anlaşılacak!örnek:dx9 çıktığında 3dmark03 testlerinde fx serisinin düştüğü durumları unutmayalım.9800pro bile fx5950ultraların dişini kırmıştı hatta 3dmark2005 testinde 9550 bile fx serisini perişan etmişti.bekleyelim ve görelim arkadaşlar :)
  • Bunlarda yeni testler vista XP karşılaştırması....
     ## AMD-ATi'nin Yeni Hedefi: 55nm, DirectX 10.1 Destekli GPU'lar ##

testlerin tamamı için
    http://www.thetechlounge.com/article/411-1/ATI+Radeon+HD+2900+XT+Vista+Performance/

• valla ne zaman çıkaracakları beni çokta ırgalamıyo ancak görünen o ki erken kart alanların hepsi pişman olcak gibi hele bi dx10 tam olarak gelsin vista yaygınlaşsın ondan sonra şöle afili bi sistem çakarız ama şimdi olmaz bence
  • quote:

Orjinalden alıntı: Piêr Dé Sans

Ben bir ilgisi var dedim mi ? İntel liderliği ati ye hiç kaptırmadı demişsin ben de intel cpu yapıyor ati gpu yapıyor bu yüzden kapma şansı yok dedim. Adamın yazdığını destekler gibi mi duruyor mesajım? Daha ne dediğinizi bilmiyorsunuz

bence yazıyı bır daha oku ati ve intel bir arada gecmıyor
  • 
Sayfa: önceki 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.