Şimdi Ara

AMD-ATI KARTLARDA BIOS-MOD YAPIMI VE BIOS YAZMA (8. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
581
Cevap
18
Favori
87.957
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
3 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 678910
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

Orijinalden alıntı: ahmet__01
    nasıl olacak acaba bu konuda bir bilgim yokta ayrıca dos ekranı ile yapabilirmiyim

Teamviewer programını bilgisayarınıza indirdikten sonra ID ve şifreyi bana mesaj atın, programı kapatmadan bekleyin, ne yaptığımı izleyebilirsniz.
  • quote:

Orijinalden alıntı: hedevilcate

quote:

nasıl olacak acaba bu konuda bir bilgim yokta ayrıca dos ekranı ile yapabilirmiyim

Teamviewer programını bilgisayarınıza indirdikten sonra ID ve şifreyi bana mesaj atın, programı kapatmadan bekleyin, ne yaptığımı izleyebilirsniz.

tamam arkadaşım yükler PM atarım

• quote:

Şimdi çıkmam lazım da, daha sonra sonra burada anlatmaya çalışırım.
    (Yarım saat oldu. )

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Process64 -- 30 Ekim 2010; 20:17:07 >
  • quote:

Orijinalden alıntı: hedevilcate

quote:

Şimdi çıkmam lazım da, daha sonra sonra burada anlatmaya çalışırım.
    (Yarım saat oldu. )

kusura bakma tekrardan kasayı toplamam gerekti müsait olursan bakarsan çok sevinirim tekrar kusura bakma
  • @hedevilcate PM attım ilgin için çok sagol
    çok iyi niyetli bir arkadaşımız
  • arkadaşlar sonunda yaptım emeği geçen tüm arkadaşlara çok teşekkür ederim çok sagolun
    atiwinflash programı bir türlü S3TRIO ile çalışmadığı için bende dos üzerinden yaptım öncelikle @hapocod hocamın izni ile flash belleklerinizi boot etmenizi sağlayan programı paylaşacam ve anlatım videosu koyalım herkez yararlansın
    PROGRAM BURDAN İNDİRİN
    VİDEO BURDAN İZLEYİN

• İyi sevimdim düzeldiğine zaten 1. mesajda boot medya oluşturup dos üzerinden karta yazmak yazıyor
    programı ve videoyu eklerim. Ati flash linkide 1. mesajda mevcut

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi hapocod -- 30 Ekim 2010; 23:39:27 >
  • Gerekli öneriler eklenmiştir katkılarından dolayı @ahmet__01 ve @hedevilcate adlı kişilere teşekkürler.
  • quote:

Orijinalden alıntı: hapocod

Gerekli öneriler eklenmiştir katkılarından dolayı @ahmet__01 ve @hedevilcate adlı kişilere teşekkürler.

asıl ben size teşekkür ederim
  • Arkadaşlar konu güncellenmiştir.
    Bootable flash bellek oluşturmaya yarayan program eklenmiştir.

USB Disk Storage Format Tool

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi hapocod -- 1 Kasım 2010; 17:26:35 >
  • quote:

kusura bakma tekrardan kasayı toplamam gerekti müsait olursan bakarsan çok sevinirim tekrar kusura bakma

Aman etsafurullah, siz kusura bakmayın, hemen bağlanıp on dakikada felan yaparım dediydim, o akşam dışarı çıkmam lazımdı. Pek yardımcı olamadım ama düzeldiğine sevindim.

hapocod mesaj alımını kapatmışsın, (pek bir şey de yapmadım ama) yine de önemli değil.

Ben de ATIWinflash'ın açılmadığı sistemlerde ya da dos kullanamayanlar için yine Windows ortamında "ATIWinflash" ile programlama yöntemini anlatayım. Ayrıca (benim sistemimdeki gibi) kart sağlamken bile ATIFlash'ın ekran kartını görmediği sistemler için de geçerli bir yöntem. (Aynı sistemde HD2600'ü ATIFlash ile kullanabilirken HD5970'i görmedi.)

Öncelikle biosunu bozduğumuz kartın, Windows tanımasa bile sürücüsünün kurulmuş olması gerekiyor.

AMD-ATI KARTLARDA BIOS-MOD YAPIMI VE BIOS YAZMA

"ATIWinflash" klasörünü "C" sürücüsünün altına kopyaladıktan sonra, "ATIWinflash.exe" dosyasının masaüstüne bir kısayolunu oluşturuyoruz. Kısayola sağ tıklayıp özellikler diyerek "Hedef" satırının sonuna bir boşluk bırakıp "-s 1 yedek.bin" yazıp (-s,1 ve yedek.bin komutlarının arasına da birer boşluk koyuyoruz) "Tamam" diyoruz. Bu komuttaki "1", ikincil olarak taktığımız bozuk kartın sıra numarasını belirtiyor, çalışan kartımızın numarasını "0" olarak değerlendiriyor.

Kısayolu çalıştırdığımızda resimdeki gibi "Dosya kaydedildi." uyarsını alıyorsanız, bozuk olan kartınızın biosunun "yedek.bin" isminde bir imajını almış oldunuz.

Ya da kısayola sadece "-i" komutunu eklersek, çalıştırdığımızda ATI çipli ekran kart(lar)ının listesini görüp, programlayacağımız kartın numarasını da öğrenmiş oluruz.

Bu sayede az önce açılmayan "ATIWinflash" programını bu kart için kullanabileceğimizi ve Windows altında "ATIFlash" ile aynı komutlarla kullanabileceğimizi görmüş olduk.

Kartınızı hemen programlamak istiyorsanız bu adımı geçebilirsiniz.

Kartımızın (daha önce yedeklediğinizi varsaydığım) orjinal bios imajının adını "ati.bin" olarak değiştirip "C" sürücüsünün altındaki "ATIWinflash" klasörünün altına kopyalıyoruz. Masaüstündeki kısayolun özelliklerine gelip (bir önceki adımı uyguladıysak oradaki komutu sildikten sonra) satırın sonuna bir boşluk bırakıp "-f -p 1 ati.bin" yazdıktan sonra (ve yine -f,-p,1,ati.bin komutlarının arasına birer boşluk koyarak) "Tamam" diyoruz.

Son olarak kısayolumuzu çalıştırıyoruz. Yazma işlemi başlıyor.

Yazım işlemi bittikten sonra bilgisayarımızı yeniden başlatıyoruz.

Geçmiş olsun.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Process64 -- 4 Kasım 2010; 8:36:49 >

• Emeğinize sağlık hocam yakın zamanda deneyeceğim.

GPU CLOCK 570 Mhz
    MEMORY CLOCK 765 Mhz
    FAN %85
    SICAKLIK 35 Derece

FAN %35
    SICAKLIK 41 Derece

Arkadaşlar kartım boşta bu sıcaklık yan kapağı açık acaba neden böyle oluyor
  • quote:

Orijinalden alıntı: HoXLeY

Emeğinize sağlık hocam yakın zamanda deneyeceğim.

GPU CLOCK 570 Mhz
    MEMORY CLOCK 765 Mhz
    FAN %85
    SICAKLIK 35 Derece

FAN %35
    SICAKLIK 41 Derece

kartın sıcaklıkları gayet normal
  • quote:

Orijinalden alıntı: hapocod

quote:

Orijinalden alıntı: HoXLeY

Emeğinize sağlık hocam yakın zamanda deneyeceğim.

GPU CLOCK 570 Mhz
    MEMORY CLOCK 765 Mhz
    FAN %85
    SICAKLIK 35 Derece

FAN %35
    SICAKLIK 41 Derece

kartın sıcaklıkları gayet normal

TUL VTX 3D HD 4890 1GB Kart

tamamdır hocam o zaman çok teşekkürler
  • Rica ederim.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi hapocod -- 18 Kasım 2010; 12:52:44 >
  • ustad,lar ati4650 ekran katın biosunu uçurdum pc,ye pcı kart taktım idirdiğim winflash programlarında yukardaki resimdeki gibi bölüm göremedim dizine çıkardığımda 20,kadar dosya çıkıyor ne yapmalıyım
  • quote:

Orijinalden alıntı: sungu27

ustad,lar ati4650 ekran katın biosunu uçurdum pc,ye pcı kart taktım idirdiğim winflash programlarında yukardaki resimdeki gibi bölüm göremedim dizine çıkardığımda 20,kadar dosya çıkıyor ne yapmalıyım

biosu ahmet-1 arkadaşın bios yazma 4.sayfada verdiği video ve programla yazdım RBE ile fan ayarı yapıp yükleyemiyorum forcebios seçeneği yok napçez olmadı
  • quote:

quote:

ustad,lar ati4650 ekran katın biosunu uçurdum pc,ye pcı kart taktım idirdiğim winflash programlarında yukardaki resimdeki gibi bölüm göremedim dizine çıkardığımda 20,kadar dosya çıkıyor ne yapmalıyım

biosu ahmet-1 arkadaşın bios yazma 4.sayfada verdiği video ve programla yazdım RBE ile fan ayarı yapıp yükleyemiyorum forcebios seçeneği yok napçez olmadı

pardon video ve program 5. sayfadaymış
  • @sungu27 ne oldu durum nedir düzelttinmi sorunu

@hapocod hocam bios düzenlerken ramlere voltaj verebiliyormuyuz benim voltaj çipi gamerhud programı ile ramlere voltaj verebiliyorum ama biosla nasıl voltaj verilir biliyorsanız çok sevinecem.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Guest-B173D8BE7 -- 13 Aralık 2010; 17:16:09 >
  • quote:

@sungu27 ne oldu durum nedir düzelttinmi sorunu

@hapocod hocam bios düzenlerken ramlere voltaj verebiliyormuyuz benim voltaj çipi gamerhud programı ile ramlere voltaj verebiliyorum ama biosla nasıl voltaj verilir biliyorsanız çok sevinecem.

bildiğim kadarıyla biosdan ramlere volt verilmiyor.
  • 
Sayfa: önceki 678910
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.