Şimdi Ara

AMD-ATI KARTLARDA BIOS-MOD YAPIMI VE BIOS YAZMA (7. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
581
Cevap
18
Favori
87.817
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
3 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 56789
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • 1. pcı ekran kartı alıp konu üzerinde yazan kurtarmayı dene
    2. olarak 3870 i çıkar biosdan 1. başlangıca onboardı getir sonra kartı tak açıldığında ise orjinal biosu yükle

fakat 1. yol daha kesindir pcı karttır pcı e değildir
  • Valla bu gibi durumlarda kartı kurtarmak mümkündür. Ama tecrübe ister. Eğer anakartt dahili bir ekran kartı varsa daha iyi. Aksi takdirde pcı kart bulunması lazım.
    Bunlardan herhangi birini edin. Ben on board edindiğini varsayıyorum. Monitörü on boarda tak. Bozuk kartın takılı olmasın. Sonrasında bilgisayarı açıp biosa gir. Oradan ekran kartı önceliğini on boarda ver. Sonra bilgisayarı kapatıp bozuk kartı tak. Monitör on boardta takılı dursun. Bilgisayarı aç. Windows başlasın. Sonra, ati winflash'ı aç. Orada ekran kartı listesinde bozuk olan kartının markası modeli veya chipset nosu yazar. Onu seç. Ve doğru bios dosyasını kur. Bios yazımı yaparken arka pland hiçbirşey açık olmasın. Sadece ati winflash açık olsun.
    Eğer dediklerimden birşey anlamadıysan, biosa girip ayar nasıl yapılır bilmiyorsan, sen bu işe kalkışmayacaktın. Ha şimdi kartı bozdun. Onarımını sen yapamazsın bu durumda. Güvendiğin, bu işlerden anlayan bir tanıdığını çağırırsın. O yapabilir. Ha eğer yeterince bilgin varsa bir problem yok.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi sampiyon bilo -- 29 Ekim 2010; 0:05:58 >

• quote:

Orijinalden alıntı: sampiyon bilo

Valla bu gibi durumlarda kartı kurtarmak mümkündür. Ama tecrübe ister. Eğer anakartt dahili bir ekran kartı varsa daha iyi. Aksi takdirde pcı kart bulunması lazım.
    Bunlardan herhangi birini edin. Ben on board edindiğini varsayıyorum. Monitörü on boarda tak. Bozuk kartın takılı olmasın. Sonrasında bilgisayarı açıp biosa gir. Oradan ekran kartı önceliğini on boarda ver. Sonra bilgisayarı kapatıp bozuk kartı tak. Monitör on boardta takılı dursun. Bilgisayarı aç. Windows başlasın. Sonra, ati winflash'ı aç. Orada ekran kartı listesinde bozuk olan kartının markası modeli veya chipset nosu yazar. Onu seç. Ve doğru bios dosyasını kur. Bios yazımı yaparken arka pland hiçbirşey açık olmasın. Sadece ati winflash açık olsun.
    Eğer dediklerimden birşey anlamadıysan, biosa girip ayar nasıl yapılır bilmiyorsan, sen bu işe kalkışmayacaktın. Ha şimdi kartı bozdun. Onarımını sen yapamazsın bu durumda. Güvendiğin, bu işlerden anlayan bir tanıdığını çağırırsın. O yapabilir. Ha eğer yeterince bilgin varsa bir problem yok.

konuya(1.mesaj) gerekli açıklamayı yaptım
    teşekkürler
    hapocod

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi hapocod -- 29 Ekim 2010; 0:10:38 >

• Tamam hocam sagolun bugün onboardlı diğer anakartı deneyecem inş. çalışıyordur eger o çalışmazsa pcı ekran kartı nerden hangi siteden ve ne kadara temin edebilirim bilgisi olan varmı.
  • quote:

Orijinalden alıntı: ahmet__01

Tamam hocam sagolun bugün onboardlı diğer anakartı deneyecem inş. çalışıyordur eger o çalışmazsa pcı ekran kartı nerden hangi siteden ve ne kadara temin edebilirim bilgisi olan varmı.

Herhangi bir bilgisayarcıdan ucuza alırsın.
  • quote:

Orijinalden alıntı: sampiyon bilo

quote:

Tamam hocam sagolun bugün onboardlı diğer anakartı deneyecem inş. çalışıyordur eger o çalışmazsa pcı ekran kartı nerden hangi siteden ve ne kadara temin edebilirim bilgisi olan varmı.

Herhangi bir bilgisayarcıdan ucuza alırsın.

hızlı cevabın için teşekkürler inş. yaparım.
  • Diğer biosları Vga'ya yazmıyor. Aynı sıkıntı devam ediyor. ATI Rbe Tool'a yeni model ekran kartları için güncelleme yapılır sanırım. İkinci - üçüncü revizyon kartlarda sıkıntılı.
  • quote:

Orijinalden alıntı: hedevilcate

Diğer biosları Vga'ya yazmıyor. Aynı sıkıntı devam ediyor. ATI Rbe Tool'a yeni model ekran kartları için güncelleme yapılır sanırım. İkinci - üçüncü revizyon kartlarda sıkıntılı.

Yazmıyor derken ne gibi bir hata veriyor konuya eklerim gerekirse
    Teşekkürler.
  • quote:

Orijinalden alıntı: hapocod
    Teşekkürler.

Hocam TPU'dan indirdiğim üç farklı bios, ATIWınflash ile "Program" deyince "SubsystemIDs mismatch" hatasını veriyor. Kendi biosunu düzenleyince (850 / 1200 @1.212 V) de ilk mesajımda dediğim gibi Gpu1 725 / 1000, Gpu2 157 / 300 hızlarında boşta veya yükte (farketmiyor) sabit kalıyor. Kart ikinci revizyon oluğundan ATIRbe'nin güncellenmesi lazım diye tahmin ediyorum. Zaten istediğim hızlarda stabil kullanabilmek için önce soğutucu bloğu değiştirmem lazım, ilerleyen zamanda tekrar uğraşırım. Ekran kartı bölümünde fırtınalar estirenleri göremiyoruz burada. Tek başına herkese yetişmeye çalışıyorsun. Yardımın için teşekkürler.

• quote:

quote:

Teşekkürler.

Hocam TPU'dan indirdiğim üç farklı bios, ATIWınflash ile "Program" deyince "SubsystemIDs mismatch" hatasını veriyor. Kendi biosunu düzenleyince (850 / 1200 @1.212 V) de ilk mesajımda dediğim gibi Gpu1 725 / 1000, Gpu2 157 / 300 hızlarında boşta veya yükte (farketmiyor) sabit kalıyor. Kart ikinci revizyon oluğundan ATIRbe'nin güncellenmesi lazım diye tahmin ediyorum. Zaten istediğim hızlarda stabil kullanabilmek için önce soğutucu bloğu değiştirmem lazım, ilerleyen zamanda tekrar uğraşırım. Ekran kartı bölümünde fırtınalar estirenleri göremiyoruz burada. Tek başına herkese yetişmeye çalışıyorsun. Yardımın için teşekkürler.

Evet mismatch hatası bu hata için konunun birinci mesajında yazılı dos ortamında zorla yazman lazım. İleryenen zamanlarda sorun-önerin olursa cevaplamaya çalışıcam.
    Teşekkürler Rica ederim.

• quote:

Evet mismatch hatası bu hata için konunun birinci mesajında yazılı dos ortamında zorla yazman lazım. İleryenen zamanlarda sorun-önerin olursa cevaplamaya çalışıcam.
    Teşekkürler Rica ederim.

ATIFlash benim sistemimde kartı görmüyor, ATIWinflash ile "Force Flash" olarak yazdırdım ve bingo, PC açılmadı. Yedek ekran kartımla tekrar "Force Flash" komutuyla varsayılan biosunu ATIWinflash ile yazdırdım.
  • arkadaşlar benim ekran kartım bios yuklerken sorun çıktı be şuan çalışmıyor anakartımda vga olmadıgı için 2.el bir PCI kart aldım s3trio3d2x
    ama bu kartı takınca windowstan ATIWinflas'ı çalıştıramadım 3870 ekran kartıma nasıl bios yazacağım bilgisi olna paylaşan olursa çok mutlu olacam kafayı yicem yaa yeni ekran kartı alacam zaten ama bunu kurtarmak istiyorum ne yapabilirim
  • nsaıl açılmıyor ?
    win 7- vista kullanıyorsan yönetici olarak çalıştır yada winflash ın değişik sürümlerini kullan
    h-ardwarena aradaki - yi kaldır.
    http://forum.h-ardwarena.com/index.php?topic=15431.0
  • @hapocod
    hocam ilgin için çok sagol. ben windows üzerinden atiwinflası çalıştıramadım bios ile yapmak istiyorum ama biosla zorla yazdır dediğimizde pcı karta yazar diye çekiniyorum ben nasıl seçecem 3870 kartımı biraz bilgi alabilirmiyim kusura bakma lütfen.
  • quote:

nsaıl açılmıyor ?
    win 7- vista kullanıyorsan yönetici olarak çalıştır yada winflash ın değişik sürümlerini kullan

hocam kart çok eski oldugundan olabilir yönetici olarak denedim açılmıyor windows 7 32bit kullanıyorum
  • quote:

quote:

nsaıl açılmıyor ?

hocam kart çok eski oldugundan olabilir yönetici olarak denedim açılmıyor windows 7 32bit kullanıyorum

arka planda 2 tane açmış olabilirsin kontrol fakat benimde çok kez yaptığım bişey açılması lazım Winflash.

• hocam bende tekrar tekrar defalarca denedim ama olmuyor sağ tık görev yöneticisi olarak başlat diyorum açılmıyor ayrıca çok yavaşlıyor makine ama yinede açılmıyor ati win flash
  • quote:

hocam bende tekrar tekrar defalarca denedim ama olmuyor sağ tık görev yöneticisi olarak başlat diyorum açılmıyor ayrıca çok yavaşlıyor makine ama yinede açılmıyor ati win flash

Her iki kartıda takıp Windows'a çıktıktan sonra Teamviewer ile bağlanıp yapabilirim isterseniz.
  • quote:

quote:

hocam bende tekrar tekrar defalarca denedim ama olmuyor sağ tık görev yöneticisi olarak başlat diyorum açılmıyor ayrıca çok yavaşlıyor makine ama yinede açılmıyor ati win flash

Her iki kartıda takıp Windows'a çıktıktan sonra Teamviewer ile bağlanıp yapabilirim isterseniz.

nasıl olacak acaba bu konuda bir bilgim yokta ayrıca dos ekranı ile yapabilirmiyim
  • quote:

quote:

quote:

nasıl olacak acaba bu konuda bir bilgim yokta ayrıca dos ekranı ile yapabilirmiyim

Evet teamviewer adlı programı kur arkadaş halletsin ? denemekte fayda var

• 
Sayfa: önceki 56789
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.