Şimdi Ara

AMD Athlon II X4 620 kullanıcı incelemesi (6. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
3 Misafir - 3 Masaüstü
5 sn
141
Cevap
0
Favori
12.741
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 45678
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

Orijinalden alıntı: ProgreSsive aTTacK

İşlemcinin bugun montajını yaptım sıcaklıklar 41 lerde masa üstünde C&C devreye girerse 35 e düşüyor. Yükte 55 dereceye çıkıyor. Oda sıcaklığı :) çok sıcak. Bugun hava çok sıcak. İşlemci için max sıcaklık nedir. Anakartım Gigabyte amd 770 ud 3. onun sıcaklığıda 42 derece. İşlemciye nasıl overclock yaptınız. FSb arttırdım 230 fsb de 70 derece oldu işlemci :)

bende su soğutma kullandığım için 3,4ghz de 30 c yanlız işlemciyi takarken termal macun tüpünü bulamadım blokta kalan macun ile taktım işlemcinin ortalarında macun yoktu.ondan dolayı hala sıcak sayılır.artic silver 5 siparişi verdim gelince tekrar süreceğim ondan sonra 20c civarında olması gerekir.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi cihan841 -- 3 Ekim 2009; 0:14:25 >
  • Su soğtma . Sadece işlemciye nasıl overclock yaparız. İçinden çıkan normal stok fanın göbeği kare değil yuvarlaktı :S Nasıl bir soğutması var ise.
  • İşlemciye ait bende bir test yaptım. Voltaj arttırımı olmadan 3120Mhz (240*13) de stabil çalışıyor.
    Büyük ihtimalle NB multipier ı düşüremediğim için 240 tan sonra anakart stabil olmuyor. Bu kısım için fazla kurcalama yapmadım. Bir hilesini bulursam yazacam burada. Modlu bios vs...
    Biostar ve diğer marka anakart kullanan arkadaşlar sizde biosta NB multipier çıkıyor mu?
    ACC yi autoya alıp L3 aşırtma olayını da denedim. Benim işlemci de %100 Probus tabanlı çıktı. Fazladan L3 açılmadı.
    İşlemci ile birlikte gelen yuvarlak tabanlı garip stock soğutma hem sessiz hem iyi soğutuyor
    Yükte 62 C yi geçmedi. Boşta ise 35-38 C lerde.
    Prime95 64 bit versiyonunda blend testinde ram kullanımını 7500mb olarak ayarladım.
    Bios ayarları ise aşağıdaki gibi. Benim Anakart için olan ayarlar parantez içinde yazılı.
    CPU Voltage : 1.40V (Disabled)
    VDIMM Voltage : 2.08V (+180mV)
    NB Voltage : 1.21V (+60mv)
    SB Voltageı : 1.2V (Default)

AMD Athlon II X4 620 kullanıcı incelemesi

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi showstopper41 -- 5 Ekim 2009; 12:14:56 >

• Benim işlemci neden çok ısınıyormuş anladım ben fsb yi arttırdıkça anakartta voltaj kontrol otomatik ayarlı olduğundan voltajlarıda arttırıyormuş anakart Yeni dikkatimi çekti işlemciye 1.48 voltaj vermiş. Monuele alıp normale çektim 10 derece düştü sıcaklıklar :)
  • fiyat performans cpu budur aldığı puan baya iyi şuan zaten 4çekirdek destekli tek oyun gta4 benim bildiğim ordaki farklar önemli bence ....

3dmark 20006da cache bellek farkını anlıyamazsınız orda olay mzhde...

4000mhzlik cpular 2006 pununda çoşar hele 4ghzlik bir q6600 çok iyi puanlar alır ben 5500 puan alıyorum 3600mhzde iken q6600le

athlonu ben ilk çıktığından beri beğeniyorum ki eski amdcilerdenim ben amd barton 2500 le başladım uzun süre kullandım 3200 yapıp:)

2.elde ise p4 3,00 lara boşa para verildiği dönemlerde prescotlar malum deftda 60 65derecede çalışıyorudu daha pahalıydı boşa para veriyorusunuz
    athlon 64 3000 3200lere yönelin derdim ozaman bir milat yapmıştı ...

şimdi ise piyasada baya bi x2 5000 5200 sattı tuttuda

şuan ise favorım athlon2 x4dür
    180tlye 4çekirdek sıfır cpu 2009 revizyon 45nm cpu alıyorsunuz cache 4mb olabilirdi ama bunlar en pahalı teknolojidir cpu cache bellekleri aşırı pahalı o yüzdne fiyatı etkileyen faktör..güzel anakartlarla 3300 3400mhz yapsanız yeter sizlere

bu cpu ile amd e5200 e5300 e7300 e7400leri silmeyi planlıyor bence şuan marka pclerde bakın yerlilere örnek
    casper crea exper hepsi e5300lü sistem satıyor ...

aslında az farkla x4 620 li sistem yapabilirler piyasada güç orda aslında ama belliki intel gücünü kullanıp masaüstü pc üreticilerini $$$$

dediğim gibi x4 620 oem pc toplayanların yeni gözdesi olcaktır orda iş yapacaktır zaten ben artık başlıcam mesela:)

• Microsoft VBScript runtime error '800a0035'

File not found

/upload/uploadpro.asp, line 228

Sinir oldum bi resim koyamadım hata veriyor. Bende yaptığım overclock ve sonuçlarını paylaşmak istedim ama resim koyamadığım için yazıyla anlatayım. Anakart Gigabyte AMD 770 UD3 DDR2 destekli. RamlerDDR2 4*1 Kingston 800 MHZ ram.

FSB : 240 yapıp ram çarpanını 4.00 dan 3,33 aldım. Ramler yine 800 mhz de çalışıyor. :) Çarpanı düşürmez isem 960 mhz de çalışacaklardı :) Bu ramler o akdar hıza dayanamaz dedim 800 e getirdim. İşlemci 3120 Mhz de çalışıyor. Sıcaklıklara gelince stok fan ile Masa üstü sıcaklık Cool 'n' Quiet açık iken 30 derece.( Çekirdekler 28 derece) Prime 95 ile max 60 derece. Windows 7 Ultimate ile 3d mark Vantage 1.0.1.1 den genel puan Performan 6398 aldı. GPU Score 5723 ( 4830 oluyor kendileri ) CPU Score 9900 puan aldı. İyimi kötümü bilemem. 30 dk Crysis Warhead oynadım 4830 ekran kartı ile 1280 * 800 Oyuncu grafikleri + Vsync + 2xAA çok rahat takılmasız oynadım. FPS sorarsanız benim fraps bu oyunu tanımadı nedense.

Sonuç olarak menun olduğum ayarları buduğumu düşünüyorum. Yazın bu ayrlarda kullanmak için iyi bir işilemci soğutucusu lazım. 192 ytl ye 4 çekirdek ve memnun edici performans.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi ProgreSsive aTTacK -- 6 Ekim 2009; 6:27:10 >

• inanin anlayamiyorum artik neyin kavgasini veriyorsunuz?millet x2 550 alip x4 aciyor 3.7 3.8 yapiyor, 810 aliyor cache aciyor, 720 aliyor x4 yapiyor yapamasa bile stok fan stok voltaj 3.2 3.3 kullaniyor siz hala su black olmayan ht nb ugrastiran am3 islemciyi bir 3.1 uzerine cikarsam diyorsunuz 3.1 icin yazin fan lazim diyorsunuz, bir tane 8xaa guncel oyun fps ortalamasi gosteremediniz hep bir problem.192 liraya 4 cekirdek neresi memnun edici performans sanki butun oyunlar x4 destekli ki bir tane var onu da gosteremediniz gta4.peki dedim oyun icin degil benchmark icin aliyorlar ama onda da beni gecemiyorsunuz ki ben benchmark ustasi meraklisi degilim.

eski 720 islemcimle aldigim 3.8 3.8 3.6 sonuc o alet biraz kotuydu ama x4 para etmiyor mhz olmadan benchmarklarda.

• quote:

Orijinalden alıntı: .45 ACP

inanin anlayamiyorum artik neyin kavgasini veriyorsunuz?millet x2 550 alip x4 aciyor 3.7 3.8 yapiyor, 810 aliyor cache aciyor, 720 aliyor x4 yapiyor yapamasa bile stok fan stok voltaj 3.2 3.3 kullaniyor siz hala su black olmayan ht nb ugrastiran am3 islemciyi bir 3.1 uzerine cikarsam diyorsunuz 3.1 icin yazin fan lazim diyorsunuz, bir tane 8xaa guncel oyun fps ortalamasi gosteremediniz hep bir problem.192 liraya 4 cekirdek neresi memnun edici performans sanki butun oyunlar x4 destekli ki bir tane var onu da gosteremediniz gta4.peki dedim oyun icin degil benchmark icin aliyorlar ama onda da beni gecemiyorsunuz ki ben benchmark ustasi meraklisi degilim.

eski 720 islemcimle aldigim 3.8 3.8 3.6 sonuc o alet biraz kotuydu ama x4 para etmiyor mhz olmadan benchmarklarda.

Arkadaşım sen iyimisin ya. Sana şimdi laf atan oldumu. Ben overclock sevmem. Normalde yapmamda. Oyun performansınında l3 cache lı işlemcilerden iyi olduğunuda söylemedim. Hiç bir şeyinde kavgasını yapmadım. Milletin hangi işlemciye ne yaptığı beni ilgilendirmiyor. Ben yaptığım testin sonucunu koydum.
    2009-10-06 14:08:28 - shift

Frames: 6298 - Time: 177613ms - Avg: 35.459 - Min: 15 - Max: 65 Bunlarda Shift testi. 1280*800 High 4xaa 8xaf Vsync 15 arabalı yarış. Sen neyi kanıtlamaya çalışıyorsun. 190 tly 4 çekirdekli birişlemci aldım ve verdiğim parayı sonuna kadar hak ediyor. İşe sadece oyun olarakta bakmıyorum. yazın klimalı odada oturmuyoruz. Sen biraz SAKİNLEŞ. Senin bu işlemciye ne kastın var ben anlamadım.

http://img242.imageshack.us/i/ekranalntsv.jpg/

Edit:Link EKleme

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi ProgreSsive aTTacK -- 6 Ekim 2009; 14:35:40 >

• vallahi ben Phenom 2 X3 720 aldığımda bu işlemciler yoktu ama benim düşüncem en kötü ilhimal o zamanlar tepe model olan 940'ın hızında çalıştırımdedim ve oc ile 3,6Ghz'te 1,525v ile günlük kullanıyordum. İntelin Q8200'i geçmek bana yetmişti şimdi 785G+710 cihpsetli bir anakart alınca X4 975 olarak kullanmaya başlayınca daha ne isteğim ilk seri deneb AM3'lerden denk geldiği için daha ne isteğim insanın elindeki paraya göre bir seçim yapması gerekiyor. yeni Phenom 2 x2 serileri ve Athlon 2 x2 ve x4 serileri paralarını sonuna kadar hakediyorlar. kolay gelsin ( bu arada benim ilk işlemcim intel 486 DX-33'tü 1989-90 yıllarında amd pek bulunmazdı türkiyede yoksa daha ucuza Amd Am486 DX-33 almaktı. )
  • hayırlı olsun
  • quote:

Frames: 6298 - Time: 177613ms - Avg: 35.459 - Min: 15 - Max: 65 Bunlarda Shift testi. 1280*800 High 4xaa 8xaf Vsync 15 arabalı yarış. Sen neyi kanıtlamaya çalışıyorsun. 190 tly 4 çekirdekli birişlemci aldım ve verdiğim parayı sonuna kadar hak ediyor.

o ayarlarda min 15 fps ha iste bunu kanitlamaya calisiyordum cache min fps'de farkeder ama zaten anlayan anlamisti.ben buna ragmen hala guzel islemci parasini hakediyor x2 5000 cok tutmustu bu da cok tutacak demenize anlam veremiyorum.720'nin fiyati 20 dolar duserse hic bir mazeret kalmayacak.oyun oynamak isteyenlere duyurulur 720 daha iyi.bu islemci ilk ciktiginda oyun icin degil muhendisler icin 4 cekirdek programlari olanlar icin demistim islemciye kastim yok ama oyun icin super 4 cekirdek diyen kofti amd uzmanlari olmustu sen uzerine alinmamalisin onlar alinsin.
  • "millet x2 550 alip x4 aciyor 3.7 3.8 yapiyor",

kim bu millet,bide açıyorda stabil oluyormu, oc yapınca,açılan çekirdekler bayılıyor, sistem sapıtıyor,ya oc den vazgeçecen ya çekirdekten..

x4 620 ye gelince ne olursa olsun bi 4 çekirdek işlemciye 2mb bellek koymak şaka gibi bişey

phenom II-X2 550 de çekirdek açabilen ve oc yapıp sorıunsuz kullanabilen varmı?
  • 720'yi kullanan var mi dersen kesin bildigin, bir arkadas var ekran karti da aldi bugun baya test verdim yap diye ve ob kartla bir aydir filan x4 kullaniyor.baska sorun yok diyenler de oldu ama az ve dediklerine inanmak durumundayim kesin bilmiyorum.550'lerde daha kolaymis cekirdek acma isi ne hikmet ben de anlamadim.var forumun oc bolumunde bir bak bir sorgula ama ben yabanci bir forumdan biliyorum kullananlar var 550'yi.720'yi x4 3.7 cikarip test alan arkadas var yine forumda aratirsan hatta 710'u benim inadima vinn 3.8 pi alan arkadas olmustu aylar once.simdi kullaniyor mu yoksa bu cekirdek acma isi benchmark yapmaya mi yariyor bilemiyorum.benim islemci aciliyor ama oyunlarin kullanmadigi bir cekirdek icin anakart masrafi yapip cacheyi 4'e bolmek istemedim.550 riskli bence olmadi mi x2 hadi 720'nin olmasa da canin sagolsun opsiyonu var x3 olunca.810'da ise acarsan sorun cikmiyor cache acmak cekirdek acmak gibi degil daha kolay anlasilan.bu 620 arkadas da propus olmasaydi ilk basta bir haberde ciktigi gibi 6mb cache acilan deneb cekirdek olsaydi amd kendini ayagindan vururdu herkes de 620 kullanirdi ama reklam amacliydi bence o haber.yine de bir umut diye alan var.dehset isimli arkadas baya oldu aldik denedik bunlar harbi propus L3 yok diye uyarmisti.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Jake Lockley -- 6 Ekim 2009; 23:45:02 >

• quote:

Orijinalden alıntı: Samet19o7

quote:

Orijinalden alıntı: cihan841

overclock a yatkın bir işlemci biraz dokunarak cpu puanını 800-900 daha arttırabilirsin.

Usta Psu ucu ucuna yetiyor daha öncede belirtmiştim 390w Cool-Mas real 354. O yüzden OC yapmıyorum tırsıyorum

1 ay sonra psu alınca OC edition

Aynı sorun bende de var ama onun yerine uzatma kablosu satın alıcam 550W psu boşa gitmesin

• Bende Giga 785G anakart var bu işlemciyle, 3.5 falan direk kullanırsın ama boşuna elektrik sarfiyatı, şu an zorlayacak birşey yaptığım söylenemez. Düşünenlere tavsiye ederim, güzel anakart ve işlemci.
  • quote:

3.5 falan direk kullanırsın

ustad ayarlari verir misin nb carpanli anakartinda sana direkt gelebilir ama yine de black olmayan islemci ile direkt 3.5 biraz fazla iyimserlik bence.sogutucu neydi stokla olmaz cunku.
    brisbane oc'si gibi degil bu alet nb diye bir olay var dusuremedigin an 3.1 kaliyorsun 710 kullananlarda gormustum ilk ciktiginda.
  • Uğraşmamıştım bile ilk elime geçtiğinde denemek için bir süre değişik ayarlarda denedim sorunla karşılaşmadım, üst sınırlarını da zorlamadım. İşlemci zaten default olarak yüksek bi voltajla geliyor, 2.6 def hızında kullanmak isteyenler voltajını bile düşürebilir. Üstelik OC yapınca sıcaklıkları da fırlamıyor. Netteki incelemeleri gördüğümde de öyleydi, ben stoklara girer girmez aldım bu işlemciyi, nette tek tük incelemesi yeni çıkmıştı.

Ama o haldeyken CS Source oynadım bir süre, IGP'de (onboard VGA) de biraz hız arttırmıştım baktım NB 90 dereceyi geçiyor default haline getirdim, normal vaziyette kullanıyorum artık.

785G anakartların avantajı, SB710 chipsetinde olan ACC yani Advanced Clock Calibration özelliği. OC'ye desteği var. Bir de bilgisayarı yeniden başlatmadan Gigabyte'ın kendi yazılımı ile veya AMD Overdrive ile yükselterek kademe kademe denemeler yapabilirsiniz. Ben direk BIOS'dan değiştirerek biraz biraz yükselte yükselte ilerlemiştim.

• oyun bölümündeki yorumları okuyunca oyunu indirdim.1280*1028 8xa+16aa herşey high,değerler ve sistemim aşağıda.ama şunuda belirtmek lazım eğer kartım 4870 yerine 8800 gt olsaydı o min fps 19 olarak görmezdik her oyun böyle olacak diye birşey yok, mvidia nın fizik motorundan kaynaklananbir durum sadece nfss tabi bir durumdur.peki .45 ACP arkadaşım eğer işlemcim 720 olaydı nekadar farkederdi ? (nede olsa oynanabilir fps 30 değilmi ????)

Frames, Time (ms), Min, Max, Avg
    4007, 116625, 19, 64, 34.358
  • hangi oyunu indirdin shift mi?kartin 4870 degil 295 de olsa 8800 de olsa min fps islemciye baglidir daha yuksek almazdin oyle olsa ben 3 sayfa cache demez bu aletin yanina 275 takmayin demez iyi ekran karti takin kurtarir derdim.basliga attigim ilk mesajda ram test linkimi vermistim orada var ve fps alayim diye yaptigim bir test degil aksine zorlayayim diye yardim kapali saga sola vurup durdugum bir testti ayni ayarda soyle:

1066 CL5(5-5-5-15-25)__Min 24, Max 69, Avg 50.934

oynayisina gore degisir daha dusuk ayarda 15 yaptim diyen arkadas 4830 yuzunden degil saglam girmis bir yere.
  • oynayamadığım tek oyun nfss zaten.oynamış olarak saymıyorum çünkü benim min:19 senin24 benim max:65 senin:69 benim avg:35 senin :50 oyun bölümüne bak aticiler hep ağlıyor.oyunu 90 sayfasına bak iki tane AMD Phenom II kullanan var onlarda muzdarip olduğunu söylüyor hatta biri 9600gt ile 4850 ye göre daha akıcı diyor onunda 720 si var.bende kabul etmiyorum ozaman bozuk olan bu SENTETİK oyun testini.oyun bozuk işlemci ne yapsın
  • 
Sayfa: önceki 45678
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.