Şimdi Ara

AMD ATHLON 64 için neyi nasıl seçiçez??? (GÜNCELLENDİ, 02.12.05 / 18:30 )

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
19
Cevap
0
Favori
722
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • ( GÜNCELLEME NOKTASINDAKİ DETAYLAR FORUMUN SONUNDAKİ AÇIKLAMAMDA)

Piyasada bu kadar marka, bu kadar da model varken neyi nasıl seçicez yahu? Söyle bir baktım genel özellikler SLI, NForce4 ve NForceULTRA başlıkları altında birbirlerine çok yakınlar. Ama fiyat skalaları oldukça değişken...

Peki!!! Neyi nasıl seçicez ???

Ustalardan yardım... Sadece Anakartla da kalmıyor. Ekran kartı da aynı şekilde... OFF OFFFFF

MSI

MSI K8N Diamond
    MSI K8N SLI Platinium
    MSI K8N SLI
    MSI K8N Neo4 FI
    MSI K8N Neo4 Platinium
    MSI K8N Neo4-FX

ASUS

ASUS A8N5
    ASUS A8N SLI Deluxe
    ASUS A8N SLI
    ASUS A8N SLI Premium

EPOX

EP-9NPA+ SLI
    EP-9NPAJ SLI
    EP-9NPA+ Ultra
    EP-9NPAJ
    EP-9NPA3J
    EP-9NPA7I

GIGABYTE

GA-K8NF-9
    GA-K8N Pro-SLI
    GA-K8N Ultra-SLI
    GA-K8NXP-SLI
    GA-K8NXP-9 NF4 ULTRA
    GA-K8N Ultra-9
    GA-K8NF9 Ultra

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi sonadanos -- 2 Aralık 2005, 18:33:07 >

• MSI k8 Diamond fiyatı pahalı olsada içeriği wi-fi bluettoth+creative ses kartı ve stabil olmak açısından anakartta mantıklı tercih olacaktır..buna ek olarak asus 256 mb 6600 gt top 256 MB 128 bit iyi bir seçim olur...
  • ne MSI ya forumlarda bas bas bagırıyoruz amd için en performanslı kart Epox veya Dfi dır

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Saydam -- 1 Aralık 2005, 22:16:20 >
  • ne celalleniyosun arkadaşım adam ne açıdan aradığını belirtmiş mi??? ben MSI kullanıyorum ve donanım açısından faydalarını söyledim sen olaya oc açısından bakabilirsin???
    quote:

Orjinalden alıntı: Saydam

ne MSI ya forumlarda bas bas bagırıyoruz amd için en performanslı kart EP-9NPA+ Ultra NF4
  • bu iş uzun uzun tartışılır ama nitekim son teknolojilere ayak uydurma konusunda tüm firmalar elinden geleni yapmaya çalışıyor..epox 9NPA+ ultra'yı tavsiye ederim 64 bit amdler için..msi'ın ya da asus'un da geri kalır yanı yok bu konuda ama onu da bilmek gerekir..seçilecek ekran kartına göre de düşünebilinir bu anakart marka seçimi..uyum açısında gözle görülür bir performans artışı olmaz ama yine de insanın içi rahat eder eheeh
  • öncelikle ana kriterleri belirle.
    SLI kullanacakmısın?
    Overclock yapacakmısın?yapacaksan yüksek skorlar mı yoksa kendi çapında performans artırmak içinmi?
    paran nekadar var?uygun bişeymi yoksa parası önemli değil performansı ii olsunmu?

bunları cevaplarsan daha rahat cevap bulabilirsin.
    orta karar bişey istiyosan EP-9NPA+ Ultra
  • her bordun farklı bir özelliği var.
    ekran kartı slotları, ses çıkışlar, hdd destekleri (sata, sata2 vs.) o/c potansiyeli vs. gibi özelliklerini inceleyip kendine uygun olanı seçecekin. AMD için DFI yada EPOX tavsye olunur... daha sonra ASUS ve MSI gelir. (bence)
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    ^^AMD 9 temmuz saat 07:20 Türkiye
    18 yıl önce açıldı
    Daha Fazla Göster
  • Forumda birçok kişi epox'un nfultralı modelinden şikayetçi siz ne demişsiniz
  • evet bir çok kişi şikayetçi ama bir çok epox kullanıcısı war bu forumda ben de bu kullananların %kacı şikayetçi onu merak ediyorum
  • quote:

Orjinalden alıntı: | Spooky |

Forumda birçok kişi epox'un nfultralı modelinden şikayetçi siz ne demişsiniz

epox un 2 katı kadar msi şikayetcisi vardır ben EPOX kadar iyi bir teknik destek saglayan kart görmedim
  • Evet bazı konulara açıklama getirip tartışmanın alevlenmesini önelemek lazım sanırım. ( Uzun bir araştırma süresinden sonra şunları söyleyebilirim.)
    Aslında dediğiniz gibi Overclock için ilk tercihim DFI LanParty serisi olurdu, ardından EPOX geliyor. EPOX kullanan arkadaşlar DFI'ın ilk sırada oturduğunu söylediğim için biraz sinirlenebilirler ama bu işi de Futbol taraftarlığına çevirmemek lazım, zaten Overclock olayı araştırdığım kadarıyla basit bir olay değil, yani iki ekstra fan takmayla, veya işlemcinin ve ram in voltajını arttırmakla lmuyor, burada matematiksel bazı hesaplamalar yapıp, ana yapıyı çok iyi bilmek gerekiyor. ( Bazıı arakdaşlar alınacak ama Overclock öyle 100 - 200 Mhz sistemi hızlandırmak değil, yabancı siteleri incelerseniz Overclock dendiği zaman limitlerde dolaşıyor adamlar.
    DFI bu noktada neredeyse her bileşene müdahale izni verdiği ve anakart stabilitesinin çok uç yüklenmeler dışında bozulmadığı için ilk sırada, ardından daha az müdahaleye izin veren EPOX serisi geliyor.
    ASUS ve MSI anakartlar her ne kadar overclock için cazip görünmese de sınırlı limitlerde overclock olanakları sağlıyorlar.
    SLI seçimi konusunda da bir aç yun canavarı arkadaşımız dışında hangimiz şimdi bir ekran kartı alayım altı ay sonra bir tane daha aynı marka, aynı model ekran kartı alırım der ki? (zaten o zaman kadar piyasada yeni çıkan ekran kartları; ekleyeceğiniz ekran kartı dahil olmak üzere iki kartın perfrmansını aşacak düzeye gelecek ve bu seferde ne gerek var bir taneye daha, yeni modeli alır devam ederim diyecekler.
    Bu noktada SLI de çk mantıklı bir tercih gibi gelmiyor.
    Bu nktaya kadar geldiğimize göre şimdi de bir bütçe belirleyelim. Anakart olarak 150-180$ arası dersek
    verclock ve SLI'ı devreden çıkarttığımızı var sayarsak elimizde kalan ASUS'un yeni kartı A8N5X, MSI K8N NEO4, EPOX9NPA+, GIGABYTE K8NNF9 mdelleri kalıyor.
    İşte bir başka seçimi de burada yapmak lazım. Bluetooth, Wirelles gibi eklentileri kullanacaksak Diamond ve buna benzer modeller ile bu eklentilere uygun fiyatla sahip olabiliriz ama bu özellikler de çok sık kullanılmadıkları için Diamond tarzı ekstralara da para vermeyerek diğer sistem bileşenlerini maddi olarak beslemek kalıyor geriye.
    Şimdi marka belirlerken tek önemli faktör; satıcının ürününe ne kadar iyi sahip çıktığı
    ASUS,MSI,EPOX ve GIGBYTE türkiye dist. lerinden ikisini net biliyrum bunlardan ASUS teknik destek ve ürüne sahip çıkma konusunda öne geçiyor. Forumlardan incelerseniz bu sıralamanın ardından GIGBYTE ve MSI, EPOX diye devam ettiğini öğrenebilirsiniz.
    KARAR ANI : Ben yaptığım araştırmalardan ASUS A8N5X'i mantıklı buldum. Sebeplerinden birisi; NF4 teknolojisinin oturduğu bu dönemde yeni çıkan ( diğerlerine göre en yeni SLI'sız model ) bu modelle stabilitenin problemsiz görünmesi ( yurtdışı forumlarında 100/97 civarında ), ikinci tercih sebebi bir problem çıktığında en geç 10 gün içinde problemin çözülmüş oluyor olması.

NOT : Diğer markaları kesinlikle kötülemiyorum. GİGABYTE review'lerde 100/98 yakalasa da, türkiyedeki sahiplenmesinin ASUS'tan az olması düşündürücü, ayrıca Belirttiğim bütün modeller 100/95 'in üzerindeki mdeller, yani hiçbiri kötü değil. Zaten neredeyse aynı fabrikada, yan yana bantlarda üretildiği düşünüldüğünde, hiçbirini kötülemek değil amaç. )

Sırada Ekran Kartı ve Ram seçimi var...
    Bu nktada tercih edilebilecek marlakar ve özellikler ne olmalı? Önerilerinizi bekliyorum, araştırma sonuçlarımı yakında buaraya eklerim.

Sevgiler.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi sonadanos -- 2 Aralık 2005, 18:35:42 >

• quote:

Orjinalden alıntı: ocosgun

her bordun farklı bir özelliği var.
    ekran kartı slotları, ses çıkışlar, hdd destekleri (sata, sata2 vs.) o/c potansiyeli vs. gibi özelliklerini inceleyip kendine uygun olanı seçecekin. AMD için DFI yada EPOX tavsye olunur... daha sonra ASUS ve MSI gelir. (bence)

Bu arada OCOSGUN her kartın özellikler farklı demiş ve ben buna kesinlikle katılmıyorum, markalar aynı özellikleri farklı adlandırdıkları için farklı görünüyor olabilirler, yani biraz edebiyet parçalıyorlar. Bütün teknolojiler neredeyse aynı. Snuçta NF4 chipset veya VIA chipset kullanan kartları ( aynı kategoride olamak kaydıyla) karşılaştırdığınızda ne kadar farklı özelliklerden bahsedebilrsin ki???

Burada bence tercih edilecek tek ve net özellik kullanılan malzeme kriteridir. Yani DFI gibi %100 japon ve kaliteli malzeme kullanan bir kart diğerlerine kesinlikle fark atar ( stabilite tesleri bunu gösteriyor ) tabii diğerleri nin malzemeleri de kesinlikle kötü değil ama aradaki farkı tahmin edebilirsiniz.

• quote:

Orjinalden alıntı: Saydam

quote:

Orjinalden alıntı: | Spooky |

Forumda birçok kişi epox'un nfultralı modelinden şikayetçi siz ne demişsiniz

epox un 2 katı kadar msi şikayetcisi vardır ben EPOX kadar iyi bir teknik destek saglayan kart görmedim

quote:

Orjinalden alıntı: neuro

evet bir çok kişi şikayetçi ama bir çok epox kullanıcısı war bu forumda ben de bu kullananların %kacı şikayetçi onu merak ediyorum

Beyler epox da çalışmayan usblerden tut bazı parçalara kadar bir yelpaze mevcut, onları çalıştırmak için yapılan bios update ise oc katili oluyormuş. sorunz. cck_yılmaz

• EPOX hakkında, deneyimleri olan arkadaşlar; bu deneyimlerini paylaşırsa sevinirim...

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi sonadanos -- 3 Aralık 2005, 1:37:00 >
  • ben 9NDA3J kullanıyorum hiç bir sorun yaşamadım cok iide OC oluyor ayrıca cok kolay bios update edebiliyorum epox sitesinden online teknik hizmet dahi alabiliyorum
  • ben 9nda3j kullandım nf3 lerin arasında iyilerden biri.
    nf4 e geçtim epox 9npa+ ultra alam dedim ama DFI yı kelepir buldun ondan DFI aldım yoksa epox alacaktım.
    birçok arkadaşım epox 9npa ultra kullanıyo board almadan hepsine sordum adamlarda hiçbir sorun yok "DFI ya okadar para verme epox da alabilirsin" dediler.
    karar senin ama.
    habu arada epoxun teknik servisi bence 10 numero

kolay gelsin.
  • EPOXDA ARKADAŞLARIN DEDİĞİ GİBİ PROBLEMLER ÇIKIYOR..AMA ÇÖZÜLEBİLEN VE BASİT PROBLEMLER OLDUĞU İÇİN FAZLA GÖZE BATMIYOR..

BENDEDE 9NPA ULTRA VAR VE HENÜZ AŞILAMIYAN BİR PROBLEM YAŞAMADIM ..
  • Sanıyorum forumdaki EPOX problemi fazlalığını şu şekilde yorumlamak gerekecek. Bazı meraklı arkadaşlarımız uzmanlardan edindikleri bilgilerle Anakart seçimini EPOX'tan yana yaptıktan sonra görüşlerini forumlarda dile getirdikçe bu işe yeni başlayan arkadaşarı da arkalarından sürekleyerek EPOX'a yönlendirmektedirler. Haliyle bu vatandaşlar da oldukça deneyimsiz olunca problem olmayan ufak tefek ayarlamalar bu kişilerin elinde büyük problemler haline dönüşmekte, bu yüzden de frumdaki EPOX problemlerin sayısı artmakta... ( Uzun, yrucu ve zor bür cümle oldu... kusura bakamayın)
  • oc yapacaksan dif yada epox(şikayeti olanlar da var ama)
    oc amaçlı değilse msi donanim zenginliği açısından iyi
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.