Şimdi Ara

amd anakart alacaklar ucuz anakartlara kanmayın

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
14
Cevap
0
Favori
370
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
Öne Çıkar
0 oy
Sayfa: 1
Giriş
  • AMD FX e anakart alacak arkadaşlarla izlenimlerimi paylaşmak isterim
    İşlemcim FX 8320 besleyecek anakart gerekiyor
    Tercihim uzun araştırmalar sonucunda gigabayt upd3 çok kaliteli bi anakart öncelikle çok güven veriyor ve güç bileşenleri çok kaliteli AMD FX TDP değerlerleri yuksek ve bunu besleyecek anakart kaliteli güç vrm yapısı sağlayan anakartlar eğer gidip 3+1 faz yapılı anakart alırsanız işlemciden hiç bir zaman tam randıman alamayacaksınız

Gigabayt upd3 8+2 lık vaz güç vrm leri ile gerek overclock ta gerekse günlük stock kullanımda çok basarili işler çıkarıyor kısa süre sonra test sonuçlarını paylaşacağım

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

• Çoğu arkadaşta anakartı ikinci plana atıyor.Ekran kartı en iyi olsunda gerisi sıkıntı değil gibisinden

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
    Intel Core i5 4690K -MSI AERO ITX 1060 6 GB- MSI z97 Gaming 5 - Samsung 860 evo 500 gb SSD-1 tb WD Blue wd10ezex- 16 GB Corsair Vengeance 1600 mhz ram - Zalman z11 Plus - FSP HEXA 500W - Samsung 27 inç FreeSync Monitor -Steelseries 7g - Logitech G502 - Razer Goliathus-Logitech g930
  • amd fx9590 için bütçeyi ne kadar anakarta ayırmalıyız 220W çekiyor utanmadan. AMD nin diger faillerinden birisi işte ne olacak. Aynı sorunu intel kullanıcıları düşünmüyorlar çünkü herhangi bir h81 anakarta tüm işlemcilerini takabiliyorlar. Bunuda geçtim G3258 işlemci alan bir kullanıcı veya k serisi i5 bir işlemci 150 tl lik anakartla overlock yapabiliyor. Birde amd işlemcilere sogutucu alacaksın tabiki. Stok fanı vasat oldugu için. Ee nerede kaldı bunun f\p oranı ?

Orijinalden alıntı: MB-CLS

amd fx9590 için bütçeyi ne kadar anakarta ayırmalıyız 220W çekiyor utanmadan. AMD nin diger faillerinden birisi işte ne olacak. Aynı sorunu intel kullanıcıları düşünmüyorlar çünkü herhangi bir h81 anakarta tüm işlemcilerini takabiliyorlar. Bunuda geçtim G3258 işlemci alan bir kullanıcı veya k serisi i5 bir işlemci 150 tl lik anakartla overlock yapabiliyor. Birde amd işlemcilere sogutucu alacaksın tabiki. Stok fanı vasat oldugu için. Ee nerede kaldı bunun f\p oranı ?

duygularıma tercüman olmuşsunuz +1
    Bende AMD kullanıcısıyım. AMD yi gerçekten seviyorum fakat ortaya birşey çıkardıkları yok. Hala 32nm ile üretim yapıyorlar watt degerleri cok yüksek anakartlar konudada belirtildigi gibi ayrı bir sorun. Stok fanları rezalet. Oyunlarda 4.0 GHZ 8350 8 çekirdek, 4 çekirdek i5 3.1 ghz den daha az performans veriyor. Yani elle tutulacak bir tarafları yok. Ben amd nin APU larda güzel iş çıkardıgını düşünüyorum kendimde apu kullanıcısıyım gerçekten ekonomik bir fiyata amd a8 6600k lı bir sistem kurdum işimide fazlasıyla görüyor. aynı fiyata intelde istedigim performansı alamayabilirdim. Fakat intelin karşısında gerçekten şansı yok.
    İntelde 150 tllik bir anakartla overclock yapılıyor diyorsunuz sizin dediğinize gore ozaman Intel z serisi ana kartları bos yere çıkarıyor kullanıcı 150 tllik h serisi bir anakartla overclock yapabiliyorsa enayimi de z serisine 300 tlden 1000 tllere kadar para veriyor cevaplarsaniz

AMD nin yeni sıfırdan silikon üretmesi gerekiyor mevcut modellere overclock yapıp biyerlere varması çok mantıksız

32nm de üretim bir sürü sorun çıkarıyor ısı artıyor çok enerji harcıyor ama FX 8 serisi fiyat performans odaklı

Sizinde dediği gibi anakart hep geri plana atılıyor ama USB SATA pcıex performansına kadar herşey anakartta bitiyor kullanıcıların bilinçlenmesi lazım

Orijinalden alıntı: MB-CLS

Bende AMD kullanıcısıyım. AMD yi gerçekten seviyorum fakat ortaya birşey çıkardıkları yok. Hala 32nm ile üretim yapıyorlar watt degerleri cok yüksek anakartlar konudada belirtildigi gibi ayrı bir sorun. Stok fanları rezalet. Oyunlarda 4.0 GHZ 8350 8 çekirdek, 4 çekirdek i5 3.1 ghz den daha az performans veriyor. Yani elle tutulacak bir tarafları yok. Ben amd nin APU larda güzel iş çıkardıgını düşünüyorum kendimde apu kullanıcısıyım gerçekten ekonomik bir fiyata amd a8 6600k lı bir sistem kurdum işimide fazlasıyla görüyor. aynı fiyata intelde istedigim performansı alamayabilirdim. Fakat intelin karşısında gerçekten şansı yok.

2016 da gelecek zen mimarisi belki kurtarabilir amdyi, tabi buna karşı intel fark atacak bir mimari çıkarmazsa.

• Rodello kullanıcısına yanıt
    Her zaman rekabet iyidir merakla bekliyoruz zen mimarisi ve getirdiği yenilikleri güzel bir noktaya ayak bastınız teşekkürler

760g anakartların zaten maksimum destekledigi watt degeri 95W. FX6300 ün çalışma Wattıda 95 Wat. Yani işlemci %100 yükte çalışırken anakart ucu ucuna besliyor. Sen birde buna overlock yaparsan o iş olmaz. Forumda kaç tane makinam restart atıyor diyen adam var. Konuları takip edin. İntelin 200 liralık anakartı hem mimarı bakımından hem teknoloji bakımından yeni. Bugün Sata 3 de bile amd dogru düzgün performans alamıyor anakartları yüzünden yanlıs mı ? Her markanın mutlaka minimal ve üst düzey ürünleri olacak ki her kesime hitap edebilsin. Sorun şu bugün FX8350 işlemcisini 760G anakartta overlock edebiliyor musunuz etsenizde saglıklı oluyor mu ? Hayır. Takın Asus h81 plus a i5 i vurun overlockun dibine. Adamların güç tüketimi düşük ve daha hızlı. AMD kagıt üzerinde yazanı bize verebilseydi zaten insanlar ne sogutmasını ne anakartını nede tükettigi güçü sorun ederlerdi. 4.0 ghz 8350 i5 4440 3.1 ghz işlemciye eziliyor. Çekirdekde amd iyi ghzde amd iyi. Ama mimarida berbat. Bununla beraber sistem toplarken amd sistemde PSU masrafınızda artıyor. FX9590 220Wat güç harcıyor ben o güçe i7+gtx750ti takarım Üst seviye Z anakartlarda overlock imkanı chipset sogutmaları daha iyi bu yüzden extrem overlock yapan insanlar tercih ediyor veya gelecek mimariyi destekliyor.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi MB-CLS -- 29 Ocak 2015; 0:59:37 >

• MB-CLS kullanıcısına yanıt
    pentium g3258 i overclock yapsanda pentium 2 çekirdek verebildigi performans sınırlı isterse 10 ghz olsun yani

dediklerinizin bir çogunda haklısınız lakin makineleri reset atan adamlar var biraz takip edin demişsiniz benim bu konuyu açmamın sebebi bu zaten
    evet amd çok güç tüketiyor ve buldozer mimarisi eskidi zen mimarisiyle amd yeni bir işlemci mimarisine gidecek
    intelde ise mimari güç ve ısı bakımından başarılı

amd anakart alacak arkadaşlar burda yazanları okurlar ve azda olsa fikir sahibi olurlar

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi evokartal -- 29 Ocak 2015; 12:20:38 >

• Doğru yazmışsın sistemin bel kemiği olan parça anakart ne kadar sağlam ve iyi olursa o kadar iyidir
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.