Şimdi Ara

[AMD DRIVER ANA KONU] AMD 26.1.1 WHQL (FSR4-AFMF2.1-RSR) (859. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
17.208
Cevap
186
Favori
1.385.972
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
Öne Çıkar
29 oy
Sayfa: önceki 857858859860861
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

Bu sorunun aynısını geçen yaz yaşadım. AM4 olan pc de oluştu bu sorun. Aynen anlattığınız gibi oluyordu kısa süreli 5-10 dk uzaklaşınca değilde şöyle bi telefon gelip 1 saat pc başından uzaklaşınca bi bakıyorum pc reset atmış veya bazen de pc nin başına oturduktan hemen sonra oluyordu. Şimdi unuttum ama hatırladığım kadarıyla minidump dosyalarını çok inceledim Radeon kartla ilgili bir sorun görememiştim ben. Şimdi rx6600 eski intel sistemimde takılı ve Ryzen sistemde de 4060ti ve bir süre başından ayrılsam bile her iki pc de de böyle bir sorun olmuyor. AMD sisteme has bir sorunmuydu veya o sıralar AMD sistemde kullandığım 6600 kartın Radeon sürücülerimi buna yol açtı bilemiyorum. Sizdeki gibi Radeon sürücüsü yüzünden oldu mesajı hiç almadım ben o yüzden de epey sıkıntı çekmiştim. Hatta o sıralar 24h2 yeni çıkarmıştı ve sisteme yani yüklemiştim ondan şüphelendim imaj atarak eski sürüme bile geri dönmüştüm. Belki de Radeon ekran kartı sürücüsü yol açıyordu o olaya bilemiyorum. Belli bir zaman sonra hem sürücüleri değiştirdim hem de ekran kartlarını değiştirdim. Şimdi eski olan intel sistemde rx6600 çalışıyor. Yeni AMD sistemde de rtx 4060Tİ var artık.

( neden zayıf sisteme 4060 taktın derseniz de o sırada oynadığım bazı oyunlar eski intel sistemimdeydi ve orada bitirmek istemiştim nasılsa değiştirirİM 1-2 aya derkende 6-7 ay sistemde kalmıştı. ) Lafı çok uzattım ama bu benimde başıma gelen duruma çok benziyor delirtmişti zamanında. Büyük ihtimalle bende bu sorunu yaşadım.

Intel Core i5-8400 (6-Core up to 4.00 GHz) 8.Gen - Asus TUF B360-Plus Gaming 8.Gen DDR4 Anakart - Sapphire Radeon RX570 PULSE OC 4GB - Kingston HyperX Fury Black 2 x 8GB, DDR4-2400MHz - HX4 Ram - Corsair Carbide Serisi SPEC-01 VS600W - Samsung 860 Evo 250 GB Ssd - LG 27" 27MP59G IPS Full HD HDMI Gaming Monitor - Samsung 1tb hdd - Seagate 1tb hdd - Windows 10 Home Edition 64bit

• ZEPHYR kullanıcısına yanıt

Sizdeki olay kalıp olarak benzer fakat çok daha sinir bozucu çünkü kaynak belli değil gibi. Herşey olabilir durumu. çünkü bazen reset atmış oluyor yada sonrasında oturunca atıyordu diyosunuz. Bendeki kendi kendine reset atma yok bekleyince. Sadece uyandırmaya çalışınca yani fareyi falan oynattığın an o uyanma anında. Ki zaten windows tekrar açılınca adrenalin sürücü uyarısıda pop up olarak çıkıyor. Zaten bu 10.2 ile biten son sürücüden sonra yaşadım sadece. Eski bir amd fanıyım. yıllar sonra 98003xd işlemciler ile intelden geçiş yaptım. yıllarca nvidia kullandım. ama dediğim gibi ilk pc yi amd athlon ve 9700pro ile amd ati ile başlamıştım. yıllar sonra amd ye döndüm ama hala böyle yazılımsal hatalar görmek çok saçma.

AMD Software: Adrenalin Edition 25.11.1 Release Notes

https://ibb.co/JFcsQyQL
  • Jake Lockley kullanıcısına yanıt

6700xt ye sorunsuz kurdum

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

bir kişi mi? nerede o ortalığı yıkanları bir piste alalım? Allah nvidia kullananlara sabır versin bu sene her sürücüsünde bir olay oldu ama gık diyen yok. amd aşağı amd yukarı diye abuk subuk video yapan yutubırlar özür diler mi acaba?

https://ibb.co/JFcsQyQL
  • 6900 XT güncelledim. Önceki güncellemede bozdukları CPU kısmını düzeltmişler. [AMD DRIVER ANA KONU] AMD 26.1.1 WHQL  (FSR4-AFMF2.1-RSR) 

Valla sorunsuz sistemin varsa en son günceli kullanabilirsin. Bugüne kadar hep güncel olanı kullandım sorun yaşamadım.

Ama aylardır Alt+Tab yapınca glitch sorunu var. Hala düzelmedi bende. Sorun benden kaynaklı başka bir şey mi anlamış değilim.

[AMD DRIVER ANA KONU] AMD 26.1.1 WHQL  (FSR4-AFMF2.1-RSR)

< Bu ileti iOS uygulamasından atıldı >

< Bu ileti iOS uygulamasından atıldı >

Son driver sıkıntısız. Driver only kullanıyorum

İlk AMD ekran kartım RX 5600 XT ve sonrasında iki üst nesile geçtim, yaklaşık 2 seneden fazla bir süredir RX 7900 XTX kullanıcısıyım, ne ilk ekran kartımda ne de şimdi kullandığım bu ekran kartında bir sorun yaşadım, yaşadığınızın sorun elbette üzücü ancak bunu direkt olarak AMD tabanlı bir sorun görmeyin, sisteminiz de veya kullandığınız yazılım ile ilgili bir problem olabilir, bu yüzden önce kontrollerinizi sağlayıp ardından driver'lar ile ilgili adımları sıfırdan yapıp tekrar sorun yaşıyor musunuz gözden geçirin, o zaman deriz ki bu sorununuz AMD eksenin de ve kaldı ki aldığınız bu hatayı internette arattınız mı? Forumlarda muhakkak aynı sorunu yaşayan ve çözüm bulan mutlaka vardır.

Nvidia'ya geçebilirsiniz ancak bu demek değildir ki hiçbir sorun yaşamayacaksınız.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Hojikiminiru -- 20 Kasım 2025; 2:12:53 >

Benim rx6600 için 25.10.2 sürücüsünü kullanıyorum. Aylardır sorunsuz bir şekilde çalışıyor tüm oynadığım oyunlarda. War Thunder, Cyberpunk, NFS unbound, FH5 bu sürücüyle sorunsuz oynadığım oyunlardan bazıları.

Intel Core i5-8400 (6-Core up to 4.00 GHz) 8.Gen - Asus TUF B360-Plus Gaming 8.Gen DDR4 Anakart - Sapphire Radeon RX570 PULSE OC 4GB - Kingston HyperX Fury Black 2 x 8GB, DDR4-2400MHz - HX4 Ram - Corsair Carbide Serisi SPEC-01 VS600W - Samsung 860 Evo 250 GB Ssd - LG 27" 27MP59G IPS Full HD HDMI Gaming Monitor - Samsung 1tb hdd - Seagate 1tb hdd - Windows 10 Home Edition 64bit
  • 6600'den geçtiğim 9060 XT için 25.11.1 kullanıyorum. Adrenalin üstünde yaptığım ekran kartı OC ayarları değişip duruyor, sinir etti beni vallahi. Birçok şey denedim ama işin içinden çıkamadım. Başına gelen veya sorunu çözebilmiş olan kimse var mı?

Ben de 6600 den 9060xt ye geçtim dün. 25.11.1 kurmaya çekindim 25.10.2 ile devam şimdilik. Temiz kurulum yapmama rağmen tek gördüğüm sorun arada radeon yazılımı kapanıyor kendi kendine onun dışında bir sorun yok. Kartlar daha yeni bir süre sonra belki daha stabil sürücüler gelir bilemiyorum. ilk rx570 aldığımda ki onu da biraz geç almıştım ona rağmen sürücülerde sorun vardı sonra sürücüler düzeldi sorunsuz yıllarca kullandım. rx6600 de ise hiç sıkıntı yaşamadım ama ben oc işlerine vs hiç girmediğim için çok da fazla bişi söyleyememe ama sürücülerde sorunlar olabiliyor mesela video kayıt özelliği bazen kafasına göre çalışmıyordu.

• Devrisema kullanıcısına yanıt

Bazı sürümlerde ben de yaşıyordum bu sorunu, PC yeniden başlatınca sıfırlıyordu. Yeni gelen güncellemelerle düzelmişti.

Bu videoyu izleyerek çözmüştüm bir ara. Dene istersen.

Feyyaz Durmuşyoutube
    Bilgisayarınızı kapatıp açtığınızda Radeon ayarları sıfırlanıyor mu? Veya Wattman hatası mı alıyorsunuz? Bu sorunları çözmek için fastboot ve güç seçenekleriyle biraz oynamak gerekiyor. Ayrıca soruna sebep olan şey bilgisayarınızda fan kontrolü yapabilen üçüncü taraf yazılımlar da olabilir. Hangi adımları yaptığınızı ve sorunun çözülüp çözülmediğini yorumlar bölümüne yazarsanız sevinirim. Farklı bir yöntem biliyorsanız bunu bizimle de paylaşın. #RadeonSoftware #Wattman #Çözüm
    https://www.youtube.com/watch?v=wG_dzqqNDHo

Teşekkürler ama bu başka bir konu. Wattman ya da sıfırlama problemi yoktu bende. Normalde varsayılan ayarlarda olsa bile herhangi bir oyuna girerken GPU kontrolüm dışında kendi kendine OC yapıyordu; 25.6.1 sürümüyle çözdüm. Merak edenler için 9060 XT'ye verilen ilk driver.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Devrisema -- 4 Aralık 2025; 22:15:25 >

hocam bir sonraki güncellememde onu da hallederler bende de sıfırlıyor her kapatıp açtığımda bilgisayarı

Highlights

• New Features
    • Support for AMD FSR™ “Redstone” 

• New Product Support
    • AMD Radeon™ AI PRO R9600D
    • AMD Radeon™ AI PRO R9700S

Fixed Issues

• Radeon Anti-Lag 2 option may not be available while playing Counter-Strike 2 (DX11) with Radeon Anti-Lag 2 enabled on some AMD Graphics Products, such as the Radeon™ RX 9070 XT. 
    • Intermittent system crashes may be observed while using some high-bandwidth HDMI 2.1 displays during display standby. 
    • Intermittent application freeze when using the in-game Radeon™ Overlay.
    • Intermittent application crash when playing ARC Raiders on the Blue Gate map on Radeon™ RX 9000 series products.

Known Issues

• Intermittent application crash or driver timeout may be observed while loading a saved game in Cyberpunk 2077 with Path Tracing enabled. AMD is actively working on a resolution with the developer to be released as soon as possible.
    • Intermittent application crash or driver timeout may be observed while playing Battlefield™ 6 on AMD Ryzen AI 9 HX 370. 
    • Intermittent application crash or driver timeout may be observed while playing Roblox Player (Car Zone Racing & Drifting) when task switching between media on Radeon™ RX 7000 series products. 
    • Texture flickering or corruption may appear while playing Battlefield™ 6 with AMD Record and Stream on some AMD Graphics Products. 
    • Some shadows may not render correctly while playing Call of Duty®: Black Ops 7 on some AMD Graphics Products. AMD is actively working on a resolution with the developer to be released as soon as possible. 

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi BlackBeasT -- 10 Aralık 2025; 22:48:56 >
    l Ram: 32gb Spectrix D41 (3600mhz)
    l M.2: 1tb Wd Black SN750 - 1tb Wd Black SN770 l SSD: Corsair GT 120gb - :Hikvision E100 256GB - :Hikvision E100 512GB
    l PSU: Sharkoon SS-COOLZERO-750W 80+ Gold l Case: Aerocool Aero One Eclipsel Monitör: Asus Tuf VG34VQL3A 21:9 lGamepad: Turtle Beach Recon Controller Camo l Klavye: Asus Tuf K7
    l Mouse: Logitech G502 Hero l Kulaklık : Razer BlackShark V2 l Çok mantık teptim, Hiç değil heptim, Koyu karamsar renktim, Velhasıl çiftesinde pektim, Binlercesine karşı yektim...

• bu sürümde yine ekran kartı sürücüsünün kendini resetlemesi ile alakalı bir durum iyileştirmesi görünmüyor inş. düzelmiştir

Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.