Hocam komple kaldırıp sıfırdan mı kuruyorsunuz ben uygulamadan güncelliyorum fark olur mu? |
[AMD DRIVER ANA KONU] AMD Adrenalin Edition 24.10.1 (FSR-RSR-AFMF2) (842. sayfa)
-
-
Windows 11 24H2 ile 24.9.1'in uyumu güzel olmuş, 24H2 için Microsoft'u ayrıca tebrik ediyorum, tüm oyunlar 1% Low'da bile akıyor.
-
rica ederim. yukarıda hotspot 99 derece oldu demiştim sürücüyü yeni kurunca performans/ayarlanıyor kısmı default olmuş 900 devir dönüyormuş kart. 4x140mm senfoni gibi kasada 900 dönse ne 1900 dönse ne yani anlamam o yüzden ben sürekli fan ayarı yapıyorum bu kısımda özel seçeneğinden. sizde de sıcaklıklar yüksekse fan profili yapabilirsiniz. ayrıca voltajı da hafif düşürebilirsiniz. power -1 -2 yapabilirsiniz ama oyununa göre gıcıklık yapabilir. mhz sabitleyebilirsiniz yani güç tasarrufu ısı ses gibi konularda sürücüden başka program kullanmadan değişik seçeneklerimiz var. nvidia'da power management diye ayrıca kurmak gerekiyor ve sürücüden voltaj ayarlanamıyor. ben 6 sene amd kart kullanmadım en son r9 380 kullandım işte geçen sene temmuz'da 7900xtx'i aldım. eski sürücü arayüzüne göre güzel olmuş bu sürücü ben memnunum bir senden sonra. yazılım işleri gıcıktır yeni sürücü çıkar bir oyunda süper ötekinde oynanmaz olabilir bir de bu sürücüleri yeni windows sürümlerine göre de yazmak durumunda kalıyorlar 24h2 güncellemesi mesela sıkıntı çıkardı hem amd'de hem nvidia'da son zamanlarda ama ikisinin de son sürücüleri güzel.
amd'nin bundan önce 24.5.1 sorunsuzdu bu da sanırım kurup bir süre beklemek isteyeceğiniz güzellikte bir sürücü? nasılsa AFMF2 de geldi yani biz ekstra süper olmuş falan demedikçe bir süre gidebilirsiniz bu sürücüyle. sürücü haricinde yazılım olduğu için oyun güncellemeleri de işi bozabiliyor. ben teknik ön izleme AFMF2 v2 sürücüsündeyken mis gibi çalışan fortnite'a 10gb yama geldi ve daha bekleme alanında atmaya başladı oyun. 24.9.1 kurdum dx11 yaptım değişen bir şey yok oyundan. kartta donanımsal arıza olmasın da yazılım sorunları çözülür. donanımsal olsa zaten anlarsınız oyuna bile giremezsiniz masaüstünde bile problem yapar. amd kartlar biraz güzel psu istiyor kullanıcı oradan da yanılıyor ama bu bir donanımsal arıza problem değil donanımsal eksiklik. çekirdek olarak güçlü bu kartlar iyi psu ister ama nvidia'nın kendi için yazdığı DLSS'yi yani RT'yi güzel açamıyor çünkü gpu başka bir şey oyun oynatan ama o RT'yi yapan gpu içinde bir cpu. apple M işlemcileri gibi düşünün. nvidia 1080 ti güçlü kart neden RT açamıyoruz mesela çünkü içinde yok cpu. ben bu cpu'ya kafanız karışmasın diye sürekli yapay zeka çekirdekleri dedim.
radeon 8000 serisinde bu cpu daha güçlü olup RT'yi artık nvidia'da olduğu gibi istediğiniz kadar açabileceksiniz misal 4060ti'de c.protocol deniyorum bench açıyorum RT hiç düşmüyor amd'de açsak yarıya iner. 4060ti'yi zaten daha fazla kırpamamışlar pcie8x yapmışlar ona rağmen RT konusunda bağa mı didin diyor kırpılamayan çekirdek ADA. ama bu iyi cpu için 599 dolar önerilen bizim buralarda ne olur kim bilir fiyat verilir mi? bence gerek yok ben bir özelliğini göremedim RT'nin fps'yi mundar etmesi dışında. 7000 serisinde bu cpu 6000 serisine göre daha güncel olunca AFMF2 ki bu da anti lag 2 bu da cpu ile yapılıyor daha iyi çalışıyor. 8000 serisinde daha da yeni nesil cpu gelecek. nvidia buna tensor cores demiş amd bir isim takmamış ama o FSR3.1 destekli oyunlarda DLSS DLAA seçip ayrıca amd Fg açabiliyorsunuz nasıl oluyor? çünkü amd nvidia'nın cpusuna göre yazılım yazmış FSR3 FG dedikleri. FSR4 sadece amd destekli olabilir ve 8000 serisine özel olmayacaktır. 7000'de garanti, 6000'de de muhtemelen olacaktır yani nvidia'nın yaptığını yapmayacaktır. öyle olsa nvidia kartlara neden destek versin? yalanını ortaya çıkarmak için yaptı ama kötü mü oldu ben 3080 sistemimde duacı oldum yani bazı oyunlarda. açık kaynak para istemiyor aslında her oyuna FSR3.1 güncellemesi gelmesi lazım nimet çünkü. bilen var bilmeyen var volvo, 3 nokta emniyet kemerini icat edip patentini almamış herkes kullansın diye. amd'nin FSR3.1'i buna benziyor. 2080 misal eski de olsa FSR3.1 ile fps'yi arttırırsan hiç de eski olmaz işte eski kartların ömrünü uzatmak isteyen kim? her seri apple gibi yenilik diye önceki nesli bırak pro modellerin altı desteğini kesen kim? birinin 1 trilyon borcu olsun ötekinin 10 trilyonu olsun bize faydası var mı? adamlar bunu yapmış ama hala amd yazılımda kendini geliştirmeli diyen var işte anlamayanlar FSR3.1'i. her oyuna remastered remake yapıp duracaklarına FSR3.1'i koysunlar da görelim kullanıcının tarafındalar mı yoksa nvidia'nın mı?
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Jake Lockley -- 4 Ekim 2024; 14:17:0 >
-
W10a oranla kayda değer fark yaşadınız mı
< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı > -
Windows 10 22H2 ile Windows 11 24H2'yi FPS olarak karşılaştırmasını yapmadım hocam. Windows 10 ile de oyunlar hissedilir anlamda gayet akıcıydı, ama Windows 11 24H2 ile GOW Ragnarök'ü test ettim, ultra 1440p'de 0.1% Low olarak dahi 100 FPS üzeri aldım. Bu çok önemli, çünkü average FPS ile min FPS birbirine ne kadar yakın olursa, akıcılık da o kadar iyi olur. Örnek veriyorum, bir işlemci average'da 150 FPS versin, min FPS'de 30-40 FPS versin, bu akıcılık anlamında iyi sonuç vermez.
Oyunlarda en düşük min FPS değerinin, Windows 10'da bu kadar yüksek olacağını sanmıyorum. Genel anlamda inceleme siteleri veya kişisel testler olsun, çoğunluk Windows 11 24H2 için oyunlarda daha iyi diyor. Ben de geçilmesini şiddetle tavsiye ediyorum, işlemci ve ekran kartı ne olursa olsun, belli oranda boost takviyesi yapacaktır mutlaka.
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Cpt. Miller -- 4 Ekim 2024; 17:47:12 >
-
teşekkürler sanırım yakın zamanda bende geçeceğim :=)
-
Üşendim ddu ile filan silmedim direkt uygulamadan factory reset seçeneğini işaretleyerek yani sıfırlayarak kurdum hiç bir sorun olmadı. Sorun yaşamak istemezseniz ddu veya daha da güvenli olsun derseniz amd nin kendi sürücü kaldırma yazılımı var AMD Cleanup utility onunla temiz kurulum yapabilirsiniz.
Not: 24h2 ile kullanıyorum ben 2 gün önce w11 i 24h2 ye güncelledim.
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi ZEPHYR -- 4 Ekim 2024; 19:25:23 > -
Ben yıllardan beri direk yüklüyorum yeni sürücüyü eskisinin üzerine. Bu güne kadar 1 defa sorun yaşadım onda da DDU ile silip yeniden yükleyince düzeldi.
Bir sorun olmadığı sürece direk yüklüyorum. Bir sorunla karşılaşırsam DDU ya başvuruyorum.
-
Bir ara takıntı yapıp sürekli ddu kullandım ama artık ben de doğrudan kurulum yapıyorum.
-
BF2042'de akıcılık o kadar yükseldi ki, sanki daha hızlı hareket ediyormuşum gibi hissediyorum ve sonuç karşı rakip yerde.
Edit: FNB faster movement mod'muş.
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Cpt. Miller -- 4 Ekim 2024; 22:33:47 > -
RX6800 ile 1080p monitörde VSR kullanıyorum, oyuna göre 2k ya da 4k da fsr quality (4k ise balanced) ile hem native antialiasinge sahip olup hem cpu bottleneckin önüne geçiyorum şu an performanstan memnunum ama bu HYPER-RX olayı çok övülmüştü, benim ekran kartı desteklemiyor sanırım ama modlanmış driver ile kullanabiliyormuşuz, bunu yapmak için uğraşmaya değer mi? Şu anki VSR+FSR / VSR+AFMF setupumu bozar mı?
-
R7 3700x ve rx 6700xt ile 24.9.1 Battlefield 4 de bildiğiniz akıyor.
İlk defa bir sürücü bu kadar fark ettirdi.
Biliyorum oyun 2013 ama sürücü notlarındaki dx11 optimizasyonu ciddi ciddi işe yaramış.
< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı > -
23.11.1'e sonunda veda edip 24.9.1'e geçtik bakalım umarım sövdürmez
gayet güzel gibi bir sorun yok şimdilik helal amd
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi B-2 Spirit -- 5 Ekim 2024; 13:34:53 > -
Hadi be valve baba getir şu özellikleri Steam deck'e
< Bu ileti Android uygulamasından atıldı > -
Arkadaşlar biri bana çözüm bulsun artık kafayı yemek üzereyim kaç aydır. AMD'nin 22.5.1 sürümünden sonraki tüm sürümler ( 9.1 de dahil )
arkaplanda 60 FPS limitli bir oyun açıkken ( pes ) masaüstüne geçince masaüstünü de 60 hz'ye zorluyor. Normalde 165 hz vermesi gerekiyor. Oyunun fps limiti masaüstüne etki ediyor yani anlayacağınız. Bunu nasıl çözeriz birisi yol göstersin artık bıktım bu sorundan yeni sürümleri kullanamıyorum bu yüzden
-
teknoloji forumunun amd konusunda hangi dertten bahsetmemi isterdin?
-
Senin ekran kartında bence sorun var çünkü böyle bir sorun hiç yaşamadım ve bazı oyunlar 60 fps limiti olsa bile çeşitli modlarla bunun önüne geçilebilir. Eğer böyle bir mod var ise bunu kullanmanı tavsiye ederim.
< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı > -
hiç duymadım böyle bişey. monitörle alakalı olmasın. monitörün firmware kurulumda gelense manuel değiştirmek gerekebilir güncelle. freesync ayarlarında da bir sıkıntı olabilir
-
Denemenizde fayda var, dinamik yenileme hızı seçeneğini kontrol edin açık ise kapatın ayrıca adrenalin sürücüsünden AMD Freesync Premium'u devre dışı bırakmayı deneyin.
-
Son sürücüyü yükledikten sonra Silent Hill 2 de sürekli çökme sorunu oluyor.
Bu mesaj IP'si ile atılan mesajları ara Bu kullanıcının son IP'si ile atılan mesajları ara Bu mesaj IP'si ile kullanıcı ara Bu kullanıcının son IP'si ile kullanıcı ara
KAPAT X