Yani anladığım kadarı ile 5600xt alsaydım daha mı iyi performans alacaktım. Eğer öyleyse kesinlikle iade etmeliyim ve artan para ile monitör almalıyım. Biraz daha başka kullanıcıların yorumlarını da bekleyeceğim ayrıca ekran kartının her şeyi duruyor tabiki ama bazı yerlerindeki jelatinleri çıkarmıştım hava alsın diye bu iade hakkımı iptal etmez değil mi? < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı > |
[AMD DRIVER ANA KONU] AMD Adrenalin Edition 25.5.1 WHQL (FSR4-AFMF2.1-RSR) (637. sayfa)

-
-
quote:
Orijinalden alıntı: drexileSquad için clear cached user data vardı onu yaptım. Fayda etmedi
Oyun kapalı olsun Başlat-Çalıştır'a şunu yazın
%localappdata%
Açılan yerde insurgency klasörünü silin tuş ayarları falanda silinebilir yüksek ihtimalle sonra oyunu açıp ayarları yapıp deneyin. Hatta silmeyin kesin başka bir klasöre yapıştırın sorun düzelmezse geri atarsınız ayarlar geri gelir.
İşlemci çekirdek kullanımları %80 i vurmamış yani darboğaz yok işlemci cephesinde.
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Starborn -- 22 Ekim 2020; 17:39:56 > -
Hayır sadece 5700xt alman ile 1660s almanız arasında veya 5600xt 1080p için çok büyük fark olmaz o sistemde performans açısından. Kutu içeriği , kart , fatura eksiksiz ve hasarsız gönderirseniz normalde 14 iş günü cayma hakkınız var ama satın alınan yere göre değişebiliyor süreç.
< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı > -
Tek çekirdek zayıf düz 6700 (5700xt için) yanında da 2133 ram var.. Ve de oyunda sorunlu ben o oyunu özellikle satın alıp denedim oyun sorunlu.
İnsurgency sandstrom low gpu usage falan diye arat.
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Timeguard -- 22 Ekim 2020; 17:49:58 >
Gtx 1050ti ile stutter olmadan low da 100+ fps alıyordum stabil. Bilmiyorum yani garip geliyor anlamadım.
Olabilir oyunun optimizasyonu berbat.. Şu linki takip edin.
9900K + 2080Ti da bile gpu kullanımı %50 lerde normal demek bu oyun için.
-
https://www.userbenchmark.com/page/captcha?dest=https%3A%2F%2Fwww.userbenchmark.com%2FUserRun%2F34448822 userbenchmark sonucum böyle çıktı bunu inceleyebilir misiniz peki
-
böyle bir işlemciye ve rame 5700xt nedir? ryzen 2600 işlemciye bile takmakta tereddüt edip 5600xt aldım.
-
Peki ileride işlemci upgrade için ne önerirsiniz hem kartı besleyebilecek hem de çok pahalı olmayacak şekilde.
-
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Timeguard -- 22 Ekim 2020; 21:4:45 >
< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
-
quote:
Orijinalden alıntı: DreadfrostAdamlar RX5000 serisinin sorunlarını RX6000 serisinin çıkmasına ramak kala son 2 driver (20.9.2, 20.10,1) ile çözdüler.
İnsanları neden bu kadar bekletiyorsun ey AMD !!
Demek ki şanlı kesimdensiniz 5600 xt ile hala oyundan atma sorunlarıyla boğuşuyorum Mortal Kombat 11 çıktı oynayamadım , Red Dead Redemption 2 de çıkmış şimdi vay arkadaş yaaa
-
Söyleyin oyunları sürümünü windows sürümünüzü navi kullanan başka bir arkadaşta o oyunlar varsa denesin sürücüden mi anlaşılır. Deneyen arkadaşta oyundan atma yapmazsa sistemin stabil olduğuna eminsen kart manufacturer hatalı. (Ya da gözümüzden kaçan bir şey var)
5600xt/5700/5700xt hepsi olur. (Hepsi navi 10)
A ve B sistemi aynı çip gpu + aynı windows sürümü + aynı sürücü + aynı oyun (sürümüne kadar) kombosu üzerinden giderek yazılımsal mı donanımsal mı olduğunu sorunuzun sağlamasını yapabilirsiniz.
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Timeguard -- 23 Ekim 2020; 11:30:43 >
quote:
Orijinalden alıntı: TimeguardSöyleyin oyunları sürümünü windows sürümünüzü navi kullanan başka bir arkadaşta o oyunlar varsa denesin sürücüden mi anlaşılır. Deneyen arkadaşta oyundan atma yapmazsa sistemin stabil olduğuna eminsen kart manufacturer hatalı. (Ya da gözümüzden kaçan bir şey var)
5600xt/5700/5700xt hepsi olur. (Hepsi navi 10)
A ve B sistemi aynı çip gpu + aynı windows sürümü + aynı sürücü + aynı oyun (sürümüne kadar) kombosu üzerinden giderek yazılımsal mı donanımsal mı olduğunu sorunuzun sağlamasını yapabilirsiniz.
Sistem imza kısmında yazıyor driver olarak son 20.10.1 oyunlar için de Mortal Kombat 11 , pes21 , Crysis Remastered diyelim mesela lisanssız olduğu için gibi yorumlar için de Lisanslı fifa 20 diyebilirim windows sürüm 2004 , anakart bios falan hepsi taze...
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi ozgurpala -- 23 Ekim 2020; 3:33:40 >
-
quote:
Orijinalden alıntı: AerospaceAslında 20.4.2 sürücülerinde de bir sıkıntı yok gibiydi. Sürücülerde kesinlikle sıkıntı vardı ama asıl faktör psu hatta kablo gibi ürünlerdi. Yani bunları değiştirince sorun çözülüyorsa, sürücüyü nasıl suçlayabiliriz? Adaletli yaklaşmak gerekir.
Benim gönlümden geçen çok çok önce stabil sorunsuz sürücünün çıkması ve hatta sonra gelen sürücülerin yenilik yada performans artışı getirmesi idi, fakat bu şekilde olmadı.
Öte yandan windows işletimi sistemi sonrasında ekran kartlarının tarihi kadar ekran kartı kullanmışlığım var, ati/amd/nvidia hepsinden kullandım, 10'dan fazla ekran kartım olmuştur sanırım. Hepsinde sorunlar çıktığı oldu, yani bunun marka ile ilgisi olduğunu düşünmüyorum. 2 adet nvidia ekran kartım ve 1 adet amd ekran kartım bozuldu, genelde bunların çoğunda sürücü sıkıntısı yaşamadım. Mesela amd r9 280 kartım en uzun soluklu ve sıkıntısız kartımdı, asla düzgün oc olmuyordu, ama stok değerlerde canavardı.
Fakat sürücü konusunda son zamanlarda nvidia daha iyi bir çizgi izledi. Ona rağmen yeni çıkan rtx serisinde crash olayları oldu, sorunu sürücü ile çözdüler, saat hızlarını bir miktar düşürerek.
Yani bir takım sıkıntıları direk markaya yüklemek yanlış bence, sıkıntıların bir kısmına kart üreticileri sebep oluyor, Asus/Gigabyte/Palit ... vs gibi.
Kart konusunda sıkıntı yaşayan varsa ve cidden sinir olduysa en kısa zamanda o kartı satıp, başka bir modele yönelmeli bence. 5700xt mesela sıkıntılı geldi, sat kardeşim, git 2060 falan al, 3080 al yani çok da büyütmemek gerek.
Vallahi deneyimli bakış açısı bravo. 👏
Genele :
Arkadaşlar bütün bilgisayar parçalarını alırken aldığınız öncelikle firmayı daha sonra modeli revizyonu iyi seçin.. Her şeyden önemlisi satan firmaya ve tüketici memnuniyet oranına iyi bakın.. Ben mesela bu ülke şartlarında amazon.com.tr (satıcıda kendisi olacak) hariç kolay kolay bir yerden parça almam sonra hafiften arızalı olabiliyor garanti de sıkıntı olabiliyor veya memnuniyetsizlik var cayma hakkı kullanacaksın işi yokuşa sürebiliyorlar.. Paranla rezillik o yüzden belki birazcık daha pahalı olsun ama güvenilir satıcı olsun.
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Timeguard -- 23 Ekim 2020; 10:2:1 >
-
quote:
Orijinalden alıntı: ozgurpalaSistem imza kısmında yazıyor driver olarak son 20.10.1 oyunlar için de Mortal Kombat 11 , pes21 , Crysis Remastered diyelim mesela lisanssız olduğu için gibi yorumlar için de Lisanslı fifa 20 diyebilirim windows sürüm 2004 , anakart bios falan hepsi taze...
Alıntıları GösterSiyah ekran olmasa dahi bazı oyunlarda sıkıntı yaşayan hala çok insan var. ( dx 11 oyunlarda düşük gpu kullanımı gibi) Bana kalırsa sorun hala yazılımsal fakat önerilen çözümler işe yaramaz ise psu değiş, ram değiş derler( bazıları işe de yarayabilir ) hatta daha da ileri gidip bilgisayar kullanmasını bilmiyorsun bile diyebilirler. 6000 serisinin popüler ilk iki yorumuna bakın anlarsınız. Fakat bazı arkadaşlara göre amd harika yazılım yapıyor. Durum böyle olmadığı gibi eskisi gibi f/p olayı da pek kalmadı. Kısacası sorununuzun ucu açık , ben yazılımsal diyorum bazıları da sorun kullancıda diyor.
-
Uzun süredir 20.4.2 kullanıyordum genel olarak memnun olsam da geçen hafta durup durmadık yerde masaüstünde siyah ekran yedim sonra biraz araştırayım dedim ve son sürümlerde AMD nin bir çok hatayı çözdüğüne yönelik yorumlar özerine 20.9.2 ye geçtim. Açıkçası 4-5 gündür kullanıyorum hiç bir hataya denk gelmedim bu süre zarfında DOTA 2, CS:GO, Mafia DE, RDR 2, Control, PES 20 gibi oyunlar oynadım ve dediğim gibi hiç bir hata, sorun ile karşılaşmadım tabi herhangi bir performans artışı da yok ama stabil olması yetiyor artık performans artışı falan beklemiyoruz.
Bir de şu 144hz de yüksek bellek kullanım sorununu çözseler tadından yenmeyecek sırf bu sorun yüzünden 120hz de kullanıyorum. 120hz de 11-13W tüketen ve boşta 43-45 derecede çalışan kart, 144hz de 28-30W tüketiyor ve boşta 55-58 dereceleri görüyor tabi ara ara buna bağlı fan da otomatik çalışıp duruyor. Basit gibi görünüyor ama çok çok ciddi bir sıkıntı. Kart neden hiç kullanılmıyorken 15-20W fazla tüketsin ve 10-15 derece fazla sıcaklıkta çalışsın? bunu AMD nin sorun olarak görmüyor olması bile sıkıntı.
Ayrıca bu olayı monitör üreticilerine atanlarda var ama monitör üreticileriyle zerre kadar alakası yok. Nvidia kartlar hangi monitöre takarsan tak bu sorunla karşılaşmazken AMD nin bir çok monitörde bu sorunu yaşatması monitör üreticilerinin değil, AMD nin hatası. Son 5 senede XF240 ve XF272UP kullandım iki monitörde de çok sayıda AMD ve Nvidia kartı test etme imkanım oldu RX570 den VEGA56 ya 5700 den 5600XT ye kadar tüm AMD kartlar iki monitörde de boşta yüksek frekanslarda çalışırken, 1050 Ti, 1060, 1070, 1080, 970 gibi kartların iki monitörde de boşta yüksek frekanslarda çalışmıyordu. Bu monitörün yada monitör üreticisinin değil, AMD nin hatası kabul edin artık.
-
Hocam bende 5600XT kullanıyorum. 144Hz monitör aldım yeni. Boştayken sanki PSU fanı da daha fazla çalışıyor gibi. Bununla alakalı olabilir mi? Nasıl anlarım benzer bir sorun olup olmadığını?
-
-
Arkadaşlar merhaba, Radeon yazılımıyla alakalı son 3-4 sürümdür sorun yaşıyorum. Yazılımı açamıyorum "Radeon Software ve Sürücü sürümleri uyuşmuyor. En son sürümlere güncelledikten sonra lütfen tekrar deneyin" hatası veriyor. DDU ile sürücüleri kaldırıp yeniden kurmayı da denedim ilk açılışta açılıyor yazılım fakat daha sonra yine açılmamaya başlıyor. Dediğim gibi en az 3-4 sürümdür var bu sorun yardımcı olabilecek var mı ?
Bu mesaj IP'si ile atılan mesajları ara Bu kullanıcının son IP'si ile atılan mesajları ara Bu mesaj IP'si ile kullanıcı ara Bu kullanıcının son IP'si ile kullanıcı ara
KAPAT X