Şimdi Ara

AMD A6-3420M Overclock +Dengesiz MHz Sorunu - Yardım

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
10
Cevap
0
Favori
2.177
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Arkadaşlar imzamdaki sisteme sahibim. AMD Catalyst ile 1.5 Ghz'den yavaş yavaş 2.2'e kadar yükselttim. Aynı zamanda MetaStream diye bir programla da kontrol ediyordum her 100 Mhz'de kaç saniye vs. fark oluyor diye. 1.5 Ghz'den 1.6'ya yapınca yaklaşık 50 saniye kadar azalıyor. Fakat daha sonra her 100 Mhz'de 0,50-1 saniye kadar falan anca azalıyordu. Elbette sıcaklık değerlerini de kontrol ediyordum. Bu konuda sorun yoktu. Fakat 2.2'e geldikten 5-6 dakika sonra sıcaklık 50-56 derece arası gezinse de (boşta) ekranın üst tarafında yatay renkli ve gidip gelen çizgiler çıkıyordu ve bu yüzden 1.8 GHz geri düşürdüm ve sorun düzeldi. Aynı zamanda Windows Derecelendirme sisteminden işlemci 6,6'dan 6,9'a çıktı. (2.4 Ghz iken 7.0 oluyor. 2.4 Ghz yaptığım zamanlara girmeyelim..)

# Bu çizgiler neden çıkıyor olabilir sizce ? İşlemci hızını artırmanın daha iyi bir yolu yok mudur bir de ?
    # Bu arada çizgiler üstüne mouse'ı sürükleyince yok oluyor.
    # Bir de işlemciyi 1500 Mhz'ye dayadığım zaman sapıtıyor. 1-2 çekirdek kafasına göre bir 2300 oluyor bir 2400 bir 1500... Cpu kullanımı ise o aralar %1-%5 arasında.. Fakat 800 Mhz sabitlenmiş şekildeykense işlemci %100 kullanılsa bile hızı 800 Mhz'de sabit.... Ölçümleri CPU-Z ile yapıyorum..

Not: AMD Catalyst Control Center'da sadece Mhz yükseltiliyor, diğer hiç bir overclock ayarı yok.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi NightHT -- 1 Haziran 2012; 22:00:32 >

• Yönetici , lütfen kusruma bakmayın. 20-25 dakika uğraştım konu yollamak için ve sürekli hata verip konu gönderilmemiş gibi gösterdi ve sonra hepsi birden geldi..

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi NightHT -- 31 Mayıs 2012; 21:18:45 >
  • Bir de işlemciyi 1500 Mhz'ye dayadığım zaman sapıtıyor. 1-2 çekirdek kafasına göre bir 2300 oluyor bir 2400 bir 1500... Cpu kullanımı ise o aralar %1-%5 arasında.. Fakat 800 Mhz sabitlenmiş şekildeykense işlemci %100 kullanılsa bile hızı 800 Mhz'de sabit.... Ölçümleri CPU-Z ile yapıyorum..

Yardım edecek yok mmu ?
  • Laptopa overclock yapmanızdaki amaç nedir ?

Zaten laptoplar ısınıyor bide overclock yapmak :S

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi qralahmet01 -- 1 Haziran 2012; 22:30:44 >
  • quote:

Orijinalden alıntı: qralahmet01

Laptopa overclock yapmanızdaki amaç nedir ?

Hiç sormayın. Sıcaklık sorunum yok. Fakat şu mhzlerin dengesizliği beni sinir etti. 1500 mhzyken ister boşta, ister dolu, ister şarjda, ister pilde her türlü arada çekirdekler 2400 mhz kadar yükseliyor ya.
  • quote:

Orijinalden alıntı: Umut.A

quote:

Hiç sormayın. Sıcaklık sorunum yok. Fakat şu mhzlerin dengesizliği beni sinir etti. 1500 mhzyken ister boşta, ister dolu, ister şarjda, ister pilde her türlü arada çekirdekler 2400 mhz kadar yükseliyor ya.

Overclocku programdanmı yapıyorsunuz yoksa biostan mı biostan yapıyorsanız bios türünüz nedir ?
  • quote:

quote:

Orijinalden alıntı: Umut.A

quote:

Overclocku programdanmı yapıyorsunuz yoksa biostan mı biostan yapıyorsanız bios türünüz nedir ?

Bios'ta böyle bir seçeneğim olmadığı için AMD'nin AMD Catalyst Control Center programından yapıyorum. (Aynı zamanda ekran kartı driverı, fakat işlemci AMD olduğundan işlemciye erişim de var)

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Ryzen 5600 Overclock yardım!
    2 yıl önce açıldı
    Daha Fazla Göster
  • Laptopda boşta iken 800 MHZ değeri bile görebilirsiniz.İsterse şarjı takılı halde olsun.Yüke bindiğinde 2.4 GHZ yükselir.Tamamen güç yönetimi ile ilgili konu.Dengesizlik yok yani
  • quote:

Orijinalden alıntı: HeLLoNeLy

Laptopda boşta iken 800 MHZ değeri bile görebilirsiniz.İsterse şarjı takılı halde olsun.Yüke bindiğinde 2.4 GHZ yükselir.Tamamen güç yönetimi ile ilgili konu.Dengesizlik yok yani

Güç tasarrufu modunda işlemci kullanımını artıracak her şeyi denememe rağmen hep 800 mhz. Dengeli ve yüksek performans modunda ise boşta çoğunlukla 1500 mhz civarlarında oluyor fakat yük binince 2400'e çıkma sıklığı artıyor. 1-2 çekirdeğin 1500, diğer çekirdeklerin de 2400 olmasının bir zararı olur mu ? Fakat 1400 mhz ayarlayınca yine sabit 1400 oluyor. Bu ilginçlik sadece 1500 mhz de var.

# Bu arada işlemcimin normal hızı 1500 Mhz. (Yazılı olan)
    # İlgilendiğiniz için teşkekür ederim.

• https://www.youtube.com/watch?v=hZ7sxWKifCg

bu videoya göre overclock yaptım şimdilik bir sorun yok gerektiğinde 2800 e kadar çıkıyor.
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.