Şimdi Ara

Amd a4-5000 işlemci nasıl

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
43
Cevap
2
Favori
35.243
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Arkadaşlar yeni laptop aldım özellikleri 4 gb ram ekran karıt atı radeon 8300 serisi işlemci ise amd a4-5000 1.50 ghz bilgisayarı aldıgımda yetkililer bana işlemci 4 çekirdek dediler ve her türlü oyunu kaldırır dediler 1.50 ghz az gibi geldi bilen varsa yardımcı olursa sevinirim

• Yapay Zekanın Yanıtı

AMD A4-5000 İşlemci: Kapsamlı Bir Kılavuz

Giriş AMD A4-5000, bütçeye uygun bir işlemcidir ve orta düzey oyun ve genel bilgisayar görevleri için uygundur. Bu kılavuz, AMD A4-5000 işlemcinin özelliklerini, performansını ve AMD A4 işlemci serisindeki diğer modellerle karşılaştırılmasını inceleyecektir.

Özellikler AMD A4-5000, bir APU'dur (Hızlandırılmış İşlemci Birimi), yani hem CPU hem de GPU'yu tek bir çip üzerinde birleştirir. Aşağıdaki özelliklere sahiptir:

• Çekirdek Sayısı: 4
    • İş Parçacığı Sayısı: 4
    • Temel Frekans: 1,50 GHz
    • Turbo Frekans: 2,60 GHz
    • Radeon(TM) HD Grafikleri: 128 Çekirdek

Performans AMD A4-5000, temel bilgisayar görevleri ve hafif oyunlar için yeterli performans sunar. Cinebench R23 testinde tek çekirdekli performansı yaklaşık 550 puan, çok çekirdekli performansı ise yaklaşık 1500 puandır. Bu, günlük kullanım için yeterli ancak yoğun iş yükleri veya yüksek kaliteli oyunlar için uygun değildir.

AMD A4 İşlemci Serisiyle Karşılaştırma AMD A4-5000, AMD A4 işlemci serisindeki giriş seviyesi modeldir. Daha yüksek çekirdek sayıları, daha yüksek frekanslar ve gelişmiş grafikler sunan AMD A4-6000 ve A4-7000 gibi diğer modellere göre daha düşük performans sunar.

Intel Karşılığı AMD A4-5000, Intel Celeron N4020 veya Intel Pentium Silver N5030 gibi bütçe dostu Intel işlemcilerle karşılaştırılabilir. Ancak AMD A4-5000, entegre grafik kartı sayesinde oyunlarda daha iyi performans sunar.

Sonuç AMD A4-5000 işlemci, temel bilgisayar görevleri ve hafif oyunlar için uygun fiyatlı bir seçenektir. Bütçeniz sınırlıysa veya orta düzeyde bir oyun ve bilgisayar deneyimi arıyorsanız, AMD A4-5000'i düşünebilirsiniz. Ancak daha yüksek performansa ihtiyacınız varsa, AMD A4 serisindeki daha yüksek modellerden birini veya alternatif bir Intel işlemciyi göz önünde bulundurmalısınız.

Yapay Zekanın Yanıtını Genişlet
  • morton1532 M kullanıcısına yanıt
    http://cpuboss.com/cpus/Intel-Core-i5-3230M-vs-AMD-A4-5000
  • quote:

Orijinalden alıntı: morton1532

Arkadaşlar yeni laptop aldım özellikleri 4 gb ram ekran karıt atı radeon 8300 serisi işlemci ise amd a4-5000 1.50 ghz bilgisayarı aldıgımda yetkililer bana işlemci 4 çekirdek dediler ve her türlü oyunu kaldırır dediler 1.50 ghz az gibi geldi bilen varsa yardımcı olursa sevinirim

Günlük kullanım için güzel bir işlemci ve içindeki dahili GPU da I3 içinde olandan çok daha iyi.

Ancak her oyunu kaldırır olayı tamamen atmasyon maalesef.
  • peki ama 1.50 ghz az degilmi ?
    1) O işlemci her oyunu oynatmaz.

2) O işlemci 4 çekirdek değil, çift çekirdek. Bu işi daha da berbatlaştırıyor.

3) Eğer işlemci 4 çekirdek olsaydı 1,5 GHz iyi derdim ama çift çekirdek işlemci için az.

Maalesef pek iyi bir işlemci değil. Ama merak ettiğim durum laptop mu aldığınız masaüstü mü?
  • laptop aldım adam o kadarda övmüştü
  • Netbook gibi bilgisayar, 15 watt tdp'si var. Tek kanal bellek, 2 öbek hesaplama birimini oluşturan 128 GCN çekirdeği grafik birimi. İşlemci bence çok da fena sayılmaz video çalıştırdığı kaliteyi düşününce.
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    AMD ATHLON 2000 OC İLE NE OLUR.
    20 yıl önce açıldı
    Daha Fazla Göster
    kardeş eğer bilgisayarı oyun için aldıysan amd a4 hiç tavsiye etmem
    çünkü bende laptop aldım amd a8 ayne senin gibi bütün oyunları açar dediler ama açsada çok fena kasıyo

eger oyun için alcaksan ya i5 yada i7 olacak
  • Oyun kaldırırmı diye özellikle sordum 4 çekirdek dedi amd yeni nesil işlemci süper falan dedi ama hayal kırıklığına uğradım açıkçası çünkü çok kişiye sordum bir kişi bile övmedi
  • 15 watt'lık işlemcin var, performansı da güç tüketimi ölçüsünde. Hangi marka seçersen seç durum böyle. Ekran kartı + işlemci 100 wattlık sınıfta araştırabilirsin eğer uçuk bir beklentin varsa ki; dizüstü bilgisayarla yüksek performans beklemen serin ve sessiz çalışacak sorunsuz bir bilgisayar tanımının dışında şu anki durum itibarı ile diye düşünüyorum.
    Intel'in en yeni ve iyi dizüstü işlemcilerinden örnek:
    124. Intel Core i5-4200U 512KB L2 + 3MB L3 15w TDP 1600 ‑ 2600 MHz 2/4 çekirdek 405809 dhrystone 294309 whetstone 2232 winrar kb/s 77.34 x264-1 14.48 x264-2 5535 geekbench 2
    Senin işlemcine örnek:
    372. AMD A4-5000 2048 KB L2 15w TDP 1500 MHz 4/4 çekirdek 267003 dhrystone 164803 whetstone 1078 winrar kb/s 41.31 x264-1 8.72 x264-2 3040.5 geekbench 2
    Kaynak

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Mete Can Karahasan -- 2 Ocak 2014; 19:30:56 >

bende aynı senin gibi yanıldıma işte
    neyse hayırlısı
  • eğer 1000-1200 lira arası aldıysanız işlemci güzeldir amd e300 kullanıcısıyım masaüstü performansı biraz kötü 2 çekirdek ve 1.3 ghz oldugu için ama oyunlarda 30fps ile 1366.768 çözünürlüğünde harikalar yaratıyor o işlemcinin hem gpu su bundan daha iyi hemde 1.5 ghz + 4 çekirdekli eğer bahsettiğim fiyat aralığındaysa 710m olan bir i3 almaktan çok daha mantıklı bir iş yapmışsınız demektir o fiyat aralığında cidden iyi bir seçim bide harici ekran kartı var ve bu crossfire olan modeliyse gerçekten mükemmel... bu laptoplardan tonlarca insana önerdim kimse sikayetle dönmedi geçen sene a8 gpu+harici gpu olan samsunglar vardı oyun için biçok kişiye önerdim 1000-1200 lira arası alınabilecek en güzel laptoplardandır hele bide ssd disk oldumu tadından yenmez eğer harici ekran kartıda varsa seçim doğru yoksa yine güzel fakat biraz daha ucuz olabilirdi hevesin kırılmasın laptop güzel hayırlı olsun diyorum :)

• 1800 tlye aldım üstelik nomalde 2500 tl imiş indirime girmiş ondan aldım
  • quote:

1800 tlye aldım üstelik nomalde 2500 tl imiş indirime girmiş ondan aldım

Uf birazcik acitmislar seni one yav :) a10 alırdın o fiyata hd8750 ile beraber :) makine kötü değilde tuzlu :) harici ekran kartı varmı? varsa nedir bi tam modelini yazda laptopun bakalım :) en azından ne is yapar ögrenirsin aldın bi kere birak parasını artık cok kötü makine değil iş görür merak etme herkes kötülemişte fiyatına göre kötü daha iyisi hatta masaüstü toplasaydın çok çok çok daha iyisi alınırdı :)
  • harici ekran kartı varmı tam olarak bilmiyorum ama laptopun modeli hp pavilion
  • dostum bende 4 ay önce laptop aldım toshıba satellite c55d a10r amd a4 5000 .
    ben almadan önce pc fiyat 2100 tlydi teknosada 1-2 ay sonra fiyatı 1899 tl ye düştü ben alırken turuncu teknosa kartımı ve turuncu günü diye teknosa indirimi oluyo o sıra aldım 1400 tl ye. neyse konuya geliyim .
    amd işletim sistemi intel core ile çok farklı mesela soğutma sistemi intelde sadece fan ile sağlıyor ama amdın soğutma sistemi fan+ içerikli sıvı abzlı dolasşımla soğutuyor yani kolay kolay ısınmaz.
    en cok pc oyun oynarken ısınır ama amd buna bu çözümle ortadan kaldırmış.
    4 aylık pcmden memunum belkide toshıba olması en buyuk neden çünkü her marka aynı özllık kullanmaz işletim sistemi aynı olduğuna bakmayın. bnm pc 6 gb ram 4 çekirdek, 2 gb paylşımlı ekran kartı ramden kullanıyor bu bnce iyi ve yeterli.
    ben bu pc alırken hep satıcıya sunu sordum call of daty 10 kaldırırmı oynucagımdan degıl ama günümüzün en gelişmiş özllikteki oyunu ve çoğu pc kaldırmıyor satıcı bana kaldırır dedi bende ertesi gün flasha attm ve teşhirdeki pc de denedm ve açcı sorunsun çalısıyodu sadece menü geçişinde donma değil yavaş işlev vardı ama sorun degıldı cunku çoğu pc bu oyunu açmıyor bile.
    senin pc hızı biraz düşük ve pahalıya almışsın. 4 çekirdek değildir o 2 çekirdek ve 2 de ssanal çekirdek vardır onda.
    [

• AMD DE SANAL ÇEKİRDEK OLAYI YOKTUR 2 ÇEKİRDEK 2 SANAL DİYE BİŞEY YOKTUR O İŞLEMCİ 4 GERÇEK ÇEKİRDEKTİR KAFANIZA SOKUUN :))))))))
  • quote:

1800 tlye aldım üstelik nomalde 2500 tl imiş indirime girmiş ondan aldım

Aynı bilgisayar şu an 1250tl den 750 tlye düşmüş ben 720 ye alıyorum indirimle. Son durum nedir memnun musunuz? Sadece günlük basit işlerde kullanılacak. Oyun amaçlı değil.
  • 
Sayfa: 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.