Şimdi Ara

AMD A12 işlemcili HP 15-CD012NT'yi nasıl bilirsiniz? (4. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
75
Cevap
1
Favori
24.770
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 1234
Sayfaya Git
Git
Giriş
    Windows güncellemesi sonrasında ben de aynı dertten muzdaripim. Ne olduğunu anlayamadım ama Windows şu anda aşırı yavaş çalışıyor. Bir pencere bazen 2-3 saniyede açılıyor.

Nedendir bilen anlayan varsa yardımcı olabilirse çok sevinirim.
  • mojno M kullanıcısına yanıt
    Windows güncellemesi sonrasında ben de aynı dertten muzdaripim. Ne olduğunu anlayamadım ama Windows şu anda aşırı yavaş çalışıyor. Bir pencere bazen 2-3 saniyede açılıyor.

Nedendir bilen anlayan varsa yardımcı olabilirse çok sevinirim.

Edit: Haftasonu Windows 10'u sıfırladım (dosyaları da silerek reset yaptım) fakat değişiklik olmadı.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi zatrox -- 9 Temmuz 2018; 16:21:37 >
  • bende yeniden format atmayı düşünüyordum.kasma problemi bende de var.chrome bazen çok kasıyor.başka tarayıcı denemedim henüz.bende asus n56d amd a8 işlemcili 8gb ram,full hd ekranlı 6 yıllık laptop var.o da güncellemeleri aldı.ama bunun gibi kasmıyor.en çok rahatsız olduğum konu şarjının kısalığı.daha iyi performans bekliyordum.
  • chorome ve takvim+eposta(w10 kendi uygulaması) aşırı pil tükettiğini gördüm.chrome kaldırıp opera ya geçtim.takvim+eposta uygulamasını zaten kullanmıyorum onuda tamamen kapattım. pil tüketmiyor gözüküyor bakalım.şimdilik biraz fark etti sanırım.tamamen şarj edip deneyecem bakalım umarım işe yarar.
  • chrome ve opera aynı engine'ı kullanır firefox tavsiye ederim.
  • Eğer bu sinir bozucu takılmalar işlemci kaynaklı değilse HP'nin acilen bir Bios update yayınlaması gerekir. AMD, Intel kadar kaliteli olmasa da netice de çok da vasat bir işlemci değil. Youtube tam ekran yaparken, web sayfasında aşağı-yukarı giderken yaşanan takılmalar işlemci kaynaklı olmamalı. Fiyatına göre fazla kaliteli notebook ancak bu sorun moral bozdu.

Edit: Bu arada Windows'u Microsoft'un sayfasındaki son haliyle kullanıyorum. Haziran'da büyük bir güncelleme gelmiş sanırım, onu yükleyince yamuluyor. Bu yüzden otomatik güncelleştirmeleri komple devre dışı bıraktım. Normalde ekşi'de falan güncelleştirme sonrası ağlayanlara kızıyordum ancak varmış böyle bir şey. Ayrıca hızlı yazarken de takılma yaşanabiliyor.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi mojno -- 9 Temmuz 2018; 21:11:55 >
  • HP'ye destek talebi açacağım, cidden bu özelliklerde bir bilgisayarın olmaması gerektiği kadar yavaşladı alet.
  • quote:

Orijinalden alıntı: zatrox

HP'ye destek talebi açacağım, cidden bu özelliklerde bir bilgisayarın olmaması gerektiği kadar yavaşladı alet.
    Merhaba son durum nedir acaba? Yavaşlama problemi ortadan kalktı mı başka güncellemelerle?
  • Evet bir süredir sorun yok son güncellemelerden sonra, gayet iyi çalışıyor. Bios, sürücü ve Windows güncellemelerini yapmak gerekiyor.
  • aylar sonra şunu eklemek istedim; grafik işlemcisi çok yetersiz. adobe premiere kullanırken çalma kalitesini 1/4 yapmama rağmen en basit pluginlerde bile takılmadan izleyemiyorum. render'lar çok uzun sürüyor. arkadaşımın monster marka oyun laptop'ının 3 katı kadar sürüyor render'larım. onun bilgisayarında kalite full'deyken bile herşey izlenebiliyor. adobe premiere'in bütün ayarlarını ve optimizasyonlarını yaptım, ona rağmen durum böyle. bu bilgisayarı video'culara kesinlikle tavsiye etmem.
  • quote:

Orijinalden alıntı: dizzynonun

aylar sonra şunu eklemek istedim; grafik işlemcisi çok yetersiz. adobe premiere kullanırken çalma kalitesini 1/4 yapmama rağmen en basit pluginlerde bile takılmadan izleyemiyorum. render'lar çok uzun sürüyor. arkadaşımın monster marka oyun laptop'ının 3 katı kadar sürüyor render'larım. onun bilgisayarında kalite full'deyken bile herşey izlenebiliyor. adobe premiere'in bütün ayarlarını ve optimizasyonlarını yaptım, ona rağmen durum böyle. bu bilgisayarı video'culara kesinlikle tavsiye etmem.
    Hocam 2700 TL'ye aldığımız bir bilgisayarı Monster ile karşılaştırmak ne kadar doğru bilemiyorum.

Fiyatına göre çok iyi bir notebook, tek sıkıntım kulaklık takılıyken ilk videoyu açınca sesinin 1-2 san geç başlaması, sonraki videolarda sorun olmuyor. Başka kişilerde de olduğunu gördüm, muhtemelen sürücülerle ilgili bir sorun. Sürücü uyku moduna geçince tekrar uyanması gerekiyor ilk video başladığında, bir süre ses çıkmazsa tekrar uyku moduna geçiyor sanırım.

Garanti bitişine kadar güncelleme bekleyip, düzelmezse servise götüreceğim. Önemli bir sorun olmadığı için sorun etmedim şimdiye kadar.

Bunun dışında çok memnunum.

• zatrox kullanıcısına yanıt
    Arkadaşlar iki kardeşim de, bu modeli almak istiyor. HB'den almayı düşünüyorlar. Yorumlarda biri şöyle, demiş: "Bir arkadaş yorumlarda ayda 10 kez çöküyor berbat bilgisayar falan demiş, ben müzik ve media productionlar üzerinde 40 ses dosyası barındıran midi ve wav kanal açıyor ve render ediyorum çatır çatır çalışıyor, neredeyse i5 biraz daha abartayım i7 performansı alıyorum. Mühendis arkadaşa ithafen Support Asistant yükleseydin sürücüleri HP sitesinden tek tek indirmekle uğraşmaz cihazın içine etmezdin. Kim bilir, ne yaptın (Kullanıcı hatası) Bilgisayar fiyatının üzerinde performansa sahip son diyeceğim bu." Benim sorum Win10'u pek sevmiyoruz. Win8.1 kurmayı düşünüyoruz. Ancak, yorumlarda donanımdan tam verim alabilmek için Win10 kurulması önerilmiş. Siz ne dersiniz, son olarak nedir bu "Support Asistant"?

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi kurtar72 -- 30 Aralık 2018; 4:12:34 >
  • Windows 10 kullanın mutlaka, Microsoft'un şimdiye dek ürettiği en başarılı işletim sistemi bana göre. Hem de donanımı en az zorlayanı.

HP Support Assistant da sürücüleri kontrol edip güncellemenizi sağlayan bir yazılım ve kullanmakta fayda var.

Bu inanılmaz özelliklerde bir bilgisayar değil sonuçta, ama parasının hakkını veriyor ve fiyatı gayet uygun. Bu parayı verip Monster performansı beklemeyin :)

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • zatrox kullanıcısına yanıt
    Yanıtınız için teşekkürler. Oyunla zerrece işimiz olmaz bayadır bilgisayar ederlerine bakmamıştım. Ne, aralık ikinci el araba ederlerine fırlamış şaşırdım. 6-7 bin TL. istenen aygıtlarda 8GB Ram var. Tamam işlemci 8.Kuşak İntel ama, gerçekten pahalı. Hoş, 6-7 Bin TL. oyun bilgisayarlarında neredeyse giriş ederi olmuş 25.000TL. olanları bile, var. İlk başta işlemcinin ve ekran kartının AMD olması ve HDD'nin olmaması tedirgin etmedi değil, ancak bellek tüketen oyundu, filimdi pek ilgileri olmadığı için genelde yazı işleri ve internet ile, ilgili olacakları için kendimce tam biçilmiş kaftan diye, düşündüm. Zaten, hızlı olsun, sorun çıkarmasın yeter dediler. Sizin ve yorumlardaki kullanıcıların deneyimleri doğrultusunda biz de, Win10 kuralım. Son sürüm olması nedeniyle donanımdan en üst verimi alabilmek için, en uygun yazılım o galiba. Tüm forum ahalisinin yeni yılını kutlar, başarı ve mutluluk dolu bir ömür geçirmelerini dilerim.

• Benim cihazı uygun fiyata satıyorum. İlgilenen olursa benimle iletişime geçebilir. Lütfen bu gönderiyi silmeyiniz. Bu cihazı sadece bilen alır. Buraya koymayı uygun gördüm. Başka yerde gidebileceğini, almak isteyenin de başka yerde bulabileceğini sanmıyorum.

https://www.letgo.com/tr-tr/i/hp-15-cd012nt-i7-16gb-512gb-ssd-radeon-530-156-full-hd-laptop_083c8446-9f5d-4940-8a77-b1c8244d9f06

• 
Sayfa: önceki 1234
Sayfaya Git
Git
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.