Şimdi Ara

amd a10 nasıl bi işlemci ??

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
72
Cevap
0
Favori
3.251
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1234
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • yeni bi işlmci aldım ..sizce nasıl bi performans sağlar ??
    AMD A10 7870K Soket FM2+ 3.9GHz 4MB Önbellek 95W 28nm İşlemci + R7 GPU
    http://www.vatanbilgisayar.com/amd-a10-7870k-soket-fm2-39ghz-4mb-onbellek-95w-28nm-islemci--r7-gpu.html

• f/p açısından uygun beklentin üst düzey değilse tatmin olursun
  • ekran karti almicaksaniz, icindeki dahili gpu yu kullanicaksaniz mantikli bir islemci. icindeki islemci de x4 860k ve 250tl civarlarinda.
  • eskikitap kullanıcısına yanıt
    100 tl daha verilip i5 4460 alınır. o derece yani.
  • quote:

Orijinalden alıntı: PapyonluLejyon

f/p açısından uygun beklentin üst düzey değilse tatmin olursun

üst düzey derken ne demek istedin tam anlamadım ..yani şu an eski bilgisayarımla youtube'ta hd videoları izlerken bile zorlnıorm ..çok oyun oynayan biri değilim..hızlı olması ve video izlerken kasmaması yeterli..biraz film izlemeyi seven biri olarak videoları rahat açması önemli tabi..bu açıdan nasıldır ?çok detayları anlamam ama ..bu arada ben bu işlmciyi aldım pc'yi topladım yani..
  • quote:

Orijinalden alıntı: TheWrongGuy

ekran karti almicaksaniz, icindeki dahili gpu yu kullanicaksaniz mantikli bir islemci. icindeki islemci de x4 860k ve 250tl civarlarinda.

quote:

Orijinalden alıntı: forvet09

100 tl daha verilip i5 4460 alınır. o derece yani.

ekran kartını sonraya bıraktım evet..biraz masraftan düşmek için bu işlmciyi önerdiler ben de aldım..yoksa intel i5 düşünüyordum ilk başta..ama hem işlmci hem ekran kartı epey tutunca bunu tercih ettim.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi eskikitap -- 16 Nisan 2016; 18:36:03 >
  • Sizin istekleriniz icin fazlasiyla yeterli bir apu islemci. icindeki islemci 4 cekirdekli, amd'nin cekirdek basina performansi en yuksek olan bir islemcidir. hayirli olsun

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Guest-FD2EF0EB9 -- 16 Nisan 2016; 18:42:09 >
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
    Bu işlemciden randıman almak için yüksek hızlı ram almak gerekiyor. Fakat yüksek hızlı DDR3 ramler ve uyumlu anakartlar ucuz değil. Eğer oyun oynamayacaksanız i3 6100 alabilirsiniz, işlemci performansı çok daha iyidir, entegre GPU da CS:GO, LoL gibi oyunlar oynamanıza ve video vs. gibi işlere fazlasıyla yeter.
  • quote:

Orijinalden alıntı: TheWrongGuy

Sizin istekleriniz icin fazlasiyla yeterli bir apu islemci. icindeki islemci 4 cekirdekli, amd'nin cekirdek basina performansi en yuksek olan bir islemcidir. hayirli olsun

teşkkrler..umarım can sıkıcı bi durum çıkmaz..
  • quote:

Orijinalden alıntı: Faustus

Bu işlemciden randıman almak için yüksek hızlı ram almak gerekiyor. Fakat yüksek hızlı DDR3 ramler ve uyumlu anakartlar ucuz değil. Eğer oyun oynamayacaksanız i3 6100 alabilirsiniz, işlemci performansı çok daha iyidir, entegre GPU da CS:GO, LoL gibi oyunlar oynamanıza ve video vs. gibi işlere fazlasıyla yeter.

işlemciyi aldım pc'yi topladım yani.. alttaki parçaları aldım..ram hızı biraz düşük ama daha sonra onu da yükseltmeyi düşünüorm ..ve bir de ekran kartı alabilirim belki..1gb 256 bit'lik.

işlemci : AMD A10 7870K Soket FM2+ 3.9GHz 4MB Önbellek 95W 28nm İşlemci + R7 GPU

anakart : ASUS A68HM-K AMD A68 Soket FM2+ DDR3 2400MHz(O.C) DVI&VGA Anakart

ssd : OCZ 120GB TRION 100 Serisi Sata 3.0 SSD (550MB Okuma / 450MB Yazma)

ram : Kingston 4GB Hyperx Savage RED DDR3 1600MHz CL9 PC Ram

kasa : GIGABYTE GZ-F10 550W MidT ATX SİYAH KASA

dvd rw : PIONEER DVR-S21LBK 24X ± DOUBLE LAYER LABELFLASH SATA DVD YAZICI SİYAH

monitör : SAMSUNG 24 S24D300H 2ms HDMI LED Monitör

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi eskikitap -- 16 Nisan 2016; 19:01:25 >

Bu işlemci RAM'in bir kısmını (2gb gibi) Vram olarak kullanacağı için (Ram hızı bu yüzden önemli, Vram Dram'den çok daha hızlı olmalıdır) 4gb ram size yetmeyebilir. Üstelik çift kanal olarak iki ram kullanılması tavsiye ediliyor.
  • Benim abim AMD A8 7600 3.10GHz kullanıyor Soket yapısı FM2 bu işlemciden memnun abim. Memnun kalırsın üstelik A10 7870K 3.8GHZ oc ile 4.1 Fiyat Performans olarak AMD nin en iyi işlemcisi ben en çok bu işlemciyi severim AMD nin. Seni herşeyiyle tatmin edecektir. Oyun için yeter içindeki GPU çekirdekleri oyun için çok iyi. Şahsen beni baya bir tatmin ediyor bende almayı düşünüyorum bakalım.. Hayırlı olsun Dostum..

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi djabou -- 16 Nisan 2016; 19:42:29 >
  • quote:

Orijinalden alıntı: Faustus

Bu işlemci RAM'in bir kısmını (2gb gibi) Vram olarak kullanacağı için (Ram hızı bu yüzden önemli, Vram Dram'den çok daha hızlı olmalıdır) 4gb ram size yetmeyebilir. Üstelik çift kanal olarak iki ram kullanılması tavsiye ediliyor.

evt alırken de onu sormuştm ..ama bütçe açısndan geçici olarak 4gb 1600 aldım ram'i ..kısa süre içinde 4+4 ram almayı düşünüyor..1600mhz üstü..

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi eskikitap -- 16 Nisan 2016; 20:16:27 >
    ram 8 olsa daha rahat ederdin =) a10 işlemciye ayrıca ekran kartı alma düşüncen varsa 860k alsan daha iyi olurdu.
  • quote:

Orijinalden alıntı: djabou

Benim abim AMD A8 7600 3.10GHz kullanıyor Soket yapısı FM2 bu işlemciden memnun abim. Memnun kalırsın üstelik A10 7870K 3.8GHZ oc ile 4.1 Fiyat Performans olarak AMD nin en iyi işlemcisi ben en çok bu işlemciyi severim AMD nin. Seni herşeyiyle tatmin edecektir. Oyun için yeter içindeki GPU çekirdekleri oyun için çok iyi. Şahsen beni baya bir tatmin ediyor bende almayı düşünüyorum bakalım.. Hayırlı olsun Dostum..

bilgi için teşkkrler...bi sıkıntı olmaz umarım uzun süre kullnmayı düşünüyorm çünkü..10 yıl götrmesi şart :)
  • quote:

Orijinalden alıntı: TITAN291

ram 8 olsa daha rahat ederdin =) a10 işlemciye ayrıca ekran kartı alma düşüncen varsa 860k alsan daha iyi olurdu.

evt ram'i yükseltmeyi düşünüyorm ben de..ekran kartı olarak alttaki kartı almayı düşünüorm ..çok detaylardan anlamam ..860k derken neyi kasttettn bilmiorm :) marka ve model olarak belirttrsen daha net bilgi edinebilrm ..

almyı düşündüğüm kart :
    http://www.vatanbilgisayar.com/sapphire-hd6850-gddr5-1gb-256bit-amd-radeon-dx11-ekran-karti.html

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi eskikitap -- 16 Nisan 2016; 20:40:35 >

• quote:

Orijinalden alıntı: eskikitap

quote:

evt ram'i yükseltmeyi düşünüyorm ben de..ekran kartı olarak alttaki kartı almayı düşünüorm ..çok detaylardan anlamam ..860k derken neyi kasttettn bilmiorm :) marka ve model olarak belirttrsen daha net bilgi edinebilrm ..

almyı düşündüğüm kart :
    http://www.vatanbilgisayar.com/sapphire-hd6850-gddr5-1gb-256bit-amd-radeon-dx11-ekran-karti.html

hocam aynı ram bende de var cl14 ve 2400 mhz görüyor. biosdan bir deneyin belki o anakart ile 2133 mhz filan çalışır.

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >

• quote:

Orijinalden alıntı: Sky_Vision

quote:

quote:

almyı düşündüğüm kart :

hocam aynı ram bende de var cl14 ve 2400 mhz görüyor. biosdan bir deneyin belki o anakart ile 2133 mhz filan çalışır.

benim aldığım cl 9 ..ayrıca bios ayarlarından pek anlamam ..:)

• quote:

quote:

almyı düşündüğüm kart :

sistemi toplamışsınız 860k yı boş verin. a10 işlemci zaten dahili ekran kartı olduğunda 2. ekran kartı almanız gereksiz, bir de her kart uymuyor diye okumuştum.

• quote:

quote:

quote:

almyı düşündüğüm kart :

sistemi toplamışsınız 860k yı boş verin. a10 işlemci zaten dahili ekran kartı olduğunda 2. ekran kartı almanız gereksiz, bir de her kart uymuyor diye okumuştum.

almayı düşündüğüm ekran kartı sanırım uyumlu.. bilgisayarı toplarken öneri olark söylenmişti..evt amd işlmcideki ekran kartı da iyi.. ama bakalım belki bahsettiğim ekran kartını da alabilirim bi ara..

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi eskikitap -- 16 Nisan 2016; 20:59:22 >

• 
Sayfa: 1234
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.