Şimdi Ara

amd 64 nedir ne değildir?

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
3 Misafir - 3 Masaüstü
5 sn
8
Cevap
0
Favori
3.823
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • öncelikle böyle bir soru sorduğum için beni küçümsemeyin çünkü ben ve benim gibi birçok acemi kullanıcının aklında hala bazı sorular war.
    benim aklımda olan sorulardan birkaçı şunlar;

1-amd 64 3000 işlemci amd 2500 gibi 1800 mhz.neden iki işlemcide 1800 mhz ve aralarındaki fark nedir

2-amd 64 bir işlemci ile şuan kullandığım xp işletim sistemimi kullanabilir miyim?

3-yakında 64 bit 939 almayı almayı düşünüyorum,almam gereken diğer uyumlu ürünler nelerdir.mesela ram ne olmalı anakart ne olmalı(nf3 yada nf4)elimde şuan sapphire 9800 pro olduğunuda unutmayalım,yani pcix bi board istemiyorum.ve en son olarak minimum psu kaç watt olmalı ve markası ne olmalı

teşekkür ederim

• Amd2500 ile amd64 arasında amd 2500 32 bit amd 64 64 bit destekli amd 2500 512K L2 Amd 64 Bit 1 MB L2 Önbelekli yanı Amd64 Bit ileriye dönük ve yani 64 bitlik uygulamalar için gecerli bir işlemci ram olarak normal ddr ler kullanılıyor elinde ki mevcut ramleri eğer ddr ise kullanabilirsin
  • Ha Amd 64 Bit ile elindeki mevcut 32 bitlik xp kullanılır bunuda unutma
  • cevaplar için teşekkür ederim,ama ikiside 1800 mhz k-hızında çalışıyor.bu demek midir aynı hızdalar?
  • kesinlikle aynı değil çekirdek yani yapı mimarileri farklı
  • amd 64 1800mhz degil 2000 mhz
  • hızları farklı tabi.. birinin cache hızı ve fpusu diğerinden çok çok daha fazladır..

eğer olay sadece MHz de bitseydi AMD lerin intellerin karşısında bırak artık tehdit olmayı cyrixler kadar dahi adı geçmezdi.. Ki 2200MHz deki bir AMD nin yaptığını 2200MHz deki bir P4 yapmaktan çok çooook uzaktır.. dual kanal ramlere ve cache + fpu komut setlerine rağmen tam verim çalışaması p4 için büyük dezavantaj...

bu arada AMD nin tüm 64bitleri tamamen 32 uyumludurlar

minimum 300 350W bir psu yeter

ileriye doğru pci express e geçmek Hypertransport un nimetleri açısından önemli.. 22.4GB/s ye kadar iletim hızı veren bu port sayesinde ileriki zamanlarda yüksek iletişim hızlarına vakıf kartlar çıkması muhtemel olacak.. SLi bunun için bir başlangıç zaten..

ama istersen agpli 939 lar da var.. zaten temel gücü veren cpu ya entegre ve limiti olmayan dual kanal bellek denetleyici avantajı yine devam eder.. dikkat edersen 754 ve 939 da ramler doğrudan cpu ya gdiyor.. köprüyle hiç işleri yok

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • pcix alamam çünkü taze 9800 pro kullanıcısıyım bana agp bi sistem lazımdır.
    cpu ve anakart için 400-430 milyon kadar ayırabilirim,nf3+939 mu alsam yoksa bekleyip nf4+939 mu alsam,sadece bunda kararsızım
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.