Amd fx 6100 işlemcim var değiştirmek istesem Amd Ryzen işlemciler uyum sağlar mı yada öneriniz ne olur ana karta fark olurmu cpu biraz kasıyor şu an 14 yıl oldu toplayalı |
amd 6100 uyum

-
-
Anakart ve ram degisecek ryzen alacaksan , am4 ddr4 mu am5 ddr5 mi kuracaksiniz?
< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı > -
yalnızca işlemci değiştirmek istiyorum anakart ve ram e girersek batarım
-
Uyumlu degil senin anakartla ryzen islemciler
Sistemde ssd yoksa sata ssd alabilirsin pc biraz hizlanir,ddr3 ram alip ram 8 falan yapabilirsin daha azsa.
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Reasonable Doubt -- 12 Haziran 2025; 20:46:55 >
ssd ekledim ram 32 yaptım artık işlemci değişikliği istiyor gibi
-
Fx8120 falan takarsin anca ona , ryzene 3-5 bin butce cikarsan ikinci el biseyler toplanir belki islemci anakart ve ddr4 ram .
Bunun gibi ornekler(ilan basligi eski muhtemelen,icerik ryzen)
https://mini.donanimhaber.com/i3-4130-asus-h81-8gb-ddr3-120gb-ssd-1400tl--160994485
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Reasonable Doubt -- 12 Haziran 2025; 21:0:36 >
AMD A10 A8 de uyum sağlamaz sanırım
-
Soket farkli ,format falan attiniz mi uzun zaman olduysa.
Pcde napiyorsunuz fx6100 yetmiyorsa 2-3 bin butce hic mi cikmaz
Değişim istiyorsan ustamizin dediği gibi drr5 sisteme geç kafan rahat olsun anakart ram işlemci max 13-14k bulur.Normal anakart 3.5-4k işlemci 7600 7.5-8k ram ise 3-4k bulursun..bu fiyat araliğinada batiyorsan diyevek söz yoktur. Ben dahi 12-13 yillik fx 8150 işlemci var.oyunu birakali 10 yil oldu
< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı > -
2-3 bin sorun değil de şimdi anakart ram işlemci değişimi yapmaya kalksam 10 dan az gitmez diye düşünmüştüm
-
şimdi o parayı bağlamak istemem laptop yeni almıştım ama bir türlü ısınamadım
-
Yukarda attigim 2.el ilana baktin mi?anakart islemci ram dahil 3900 tl orasi.
ilana baktım da ne çıkacağı belli olmaz onun bir de Iğdır'dan İzmir'e kargo kaça tutar
-
bulabilirsem AMD FX 8320 almaya çalışırım uyumlu sanırım
-
-
saolasın bir değerlendireyim photoshop çalıştırsın yeter
-
Anakart modeli ve bios sürümü yazılmamış
CPU Z programı kurup , SS eklemeniz iyi olur.
Çok az olsa da ram mhz leri ve cl değerleri de fark edebiliyor genel performansa,
W10 W11 için zaten SSD kurulum gerekli yine.
Ancak genel olarak çok çok fazla derece de yanlış bir noktadasın , sorular ve sorunun çok uyumsuz olmuş ((
Cevaplara takılırsan kafan karışır , B450 AMD RYZEN ANAKART , AMD 3600 İŞLEMCİ VE 16X2 3200 MHZ Ram e geçmen en mantıklı çözüm ( Elindeki seti de satacaksın tabi ) + çok ucuz bulursan Amd ryzen 1600 af de aşırsın bütçeni azaltmak istersen.
İkinci el alacaksın. DH de çok ilan var. Hatta sıfır ürünler var çok uyguna.
İşin kolay , sorular ve yöntemin yanlış ama.
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi eg2077 -- 12 Haziran 2025; 23:36:19 >
< Bu ileti Android uygulamasından atıldı > -
O sokete yapacağın her yatırım paranı çöpe atmak demek. Toplam bütçen nedir?
2. el parçalarla minimum 3600+b450+3200mhz 16ram satın alacaksın. Bunun altı da boşa masraf olur.
Bu mesaj IP'si ile atılan mesajları ara Bu kullanıcının son IP'si ile atılan mesajları ara Bu mesaj IP'si ile kullanıcı ara Bu kullanıcının son IP'si ile kullanıcı ara
KAPAT X