Şimdi Ara

AMD 2500 ün Cach Kaç? AMD Cahc Oranı Kaç?

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
25
Cevap
0
Favori
459
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Arkadaşlar bazı sitelerde bu işlemcinin cach oranı hakkıdan 640 diyorlar bazılarıda 512 diyor... Yaw ciddi ciddi merak ettim cach oranı kaç bunun?

Celeronun 1.7 hızı 400 Mhz, 128cach
    AMD2500 ün ise FSB hızı 166 Mhz, ???cach

Bu durumda hangisi daha iyi?
    Hangisini tavsiye edersiniz?
    Ben daha çok norton, Autocad vs... gibi progrmları bir arada çalıştıran ve nette online olan birisiyim arada bir oyun oynarim... Celeron mu iyi yoksa AMD mi?

• AMD 2500+
    1.cache 64K
    2.cache 512K
    toplam 640K
  • özür dilerim düzeltiyorum
    1.cache 128K olacaktı
    eeee biriyle konuşurken yazarsan böyle olur
    eli işte gözü oynaşta durumu :))))))
  • celeron 1.7 ile amd 2500 ü mü karşılaştırıyorsun. neredeyse iki kat fark var hızlarında.amd de 640 cash var.hiç test programlarını kullanmadın mı_? orda ayrınrılı görebilirsin...
  • Ya peki bu test programları nasıl kullanılıyor? Hani 3D Mark nasıl kullanılır?
  • Ya aslında celeron gelişmiş bir hesap makinesi işlemcisidir :) biraz abartı oldu ama neyse :) Celeron karızmayı bu gidişle asla kurtaramıycak
  • ya adamlar senelerdir Celeron ların cachelerini 128ten yukarı almadılar yap bari şunu 256 ta birşeye benzeSin Celeron 333 zamanlarını biliRim o zamanda öyle şimdide celeron 2.6 lar 2.8ler çıktı aynı.Yakışmıyor intele AMD madara etti Celeronu.P4 lerde 512 cache var ama Fiyatı yüzünden kimse yaklaşmıyor.Şahsen ben intelden şaşmam ne kadarda pahalı olursa olsun p4 alırım ama herkez benim gibi yapamıyor.AMD nin dezavantajı ilk başlarda kötü bir izlenim bıraktı işlemci ısınma kitlenme vs sorunları yüzünden.Şimdilerde iyi gidiyor bakalım nereye kadar gidecek.neyse...
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    AMD ATHLON 2000 OC İLE NE OLUR.
    20 yıl önce açıldı
    Daha Fazla Göster
  • AMD 2500+ her iki cache ile bulabilirsin tabi kaldıysa.. 512 ler TBreed oluyor 640 lar Barton oluyo..
    AMD yi Celeronla kıyaslamanı ben bir talihssizlik olarak algılıyorum.istersen post unu editle de değişik tepkiler gelmesin kitlemek durumunda kalmasın adminler.. :))
  • timur yanlışın var athlon Xp işlemciler de 2500+ işlemci sadece barton olarak üretildi 2600+ işlemci ler ise hem barton hemde t-bted olark üretildi vede 640 cach li yazılan işlemcilerin l1 vede l2 cahlerinin toplamı olarak yazıyorlar bazı yerlerde ise sadece l2 önbelleğini yazıyorlar
  • Chip dergisinin özel sayısında AMD Athlon XP 2500+ için L1:64 KB L2:512 KB yazıyor. Bende L1'i 128 KB olarak biliyordum. Bu adamlar yanlış mı yazmışlar yoksa biz mi yanılıyoruz
  • L1 cache 128 kb
    L2 cache 512 kb
    toplam 640 kb
    zaten 512 yle 64 'ü toplayınce 640 etmiyor.
  • Xario düzeltme için saol.. bende emin değildim ... DH sitesinde bir liste vardı AMD modelleriyle ama linki bulamadım..
  • <blockquote id='quote'><font size='1' face='Verdana, Arial, Helvetica' id='quote'>quote:<hr height='1' noshade id='quote'><i>Originally posted by Hera</i>
    <br />ya adamlar senelerdir Celeron ların cachelerini 128ten yukarı almadılar yap bari şunu 256 ta birşeye benzeSin Celeron 333 zamanlarını biliRim o zamanda öyle şimdide celeron 2.6 lar 2.8ler çıktı aynı.Yakışmıyor intele AMD madara etti Celeronu.P4 lerde 512 cache var ama Fiyatı yüzünden kimse yaklaşmıyor.Şahsen ben intelden şaşmam ne kadarda pahalı olursa olsun p4 alırım ama herkez benim gibi yapamıyor.AMD nin dezavantajı ilk başlarda kötü bir izlenim bıraktı işlemci ısınma kitlenme vs sorunları yüzünden.Şimdilerde iyi gidiyor bakalım nereye kadar gidecek.neyse...
    <hr height='1' noshade id='quote'></blockquote id='quote'></font id='quote'>
    tualatin celerionlar 256 cache'dir...

• arkadaslar;
    intel islemcilerdeki L1 cachedeki kodlar,aynı zamanda L2 cachede de mevcut.bu yuzden 512 L2 cache olan islemci 512 cache kabul ediliyor
    ama amd lerde L1 cachedki kodlarla, L2deki kodlar birbirinden farklı.yani L1de yazanlar L2de yok.
    bu yuzden amdlerde cache hesabı yapılırken L1 ve L2 toplamı toplam cache olarak degerlendiriliyor..
    yani amd bartonlar L1+L2=128+512=640 kb cache olarak islem goruyor...
  • Peki FSB hızının önemi nedir?
  • Peki P4 lerin L1 + L2 si kaçtır?
    Celeronların L1 + L2 si kaçtır?
  • L1 16 veya 20 kbtam hatırlamıyorum,ama kendine has bir calısma sistemi var.
    fsb konusundada soyle,islemci ram veya baska bir donanımla ne kadar hızlı haberlesirse sistem okadar performanslı olur.yani ne kadar fsb,o kadar hız:)
  • İşte benimde demek istediğim AMD 640 cach ama Celeronun FSB si daha hızlı!

Benim aklımda AMD 2500 almak var!
  • amd 2500 --> 640 cache
    alet pentıum 2,4'u geçiyor testlerde sen ne dıyosun pentıum 2.4 512 cache amd 2.5 640 cache
  • Demek ki kaliteli olan AMD 2500 Mhz miş...
    PEki buna hangi boardu tavsiye edersiniz... Fiyatı ucuz olan kendinden ses kartı ve ethernet USB 2.0 destegi olan board tavsiyeniz nedir?
  • 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.