Şimdi Ara

Amazon satışları arttırmak için seo rehberi

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
2
Cevap
0
Favori
206
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • Amazon’da satış yapmak?
    300 milyondan fazla alıcıya ulaşmak yönünden satıcılar için bulunmaz bir fırsattır.

    En nihayetinde Amazon aramalarında daha iyi durumda olmak daha çok satış yapmaya yol açar.

    Asıl soru ise satışını nasıl artıracaksınız?

    Tabii ki listeleme optimizasyonu ile.

    A9 (Amazon’un Listeleme Optimizasyonu) Giriş

    Google ve diğer arama motorlarına benzer olarak Amazon’unda arama sorgularına dayanan kendi ürün sıralama algoritması vardır.

    Bu sıralama algoritması A9 olarak adlandırılır ve eğer bu ismi arama motorlarında arattıysanız bu algoritmayı kullandınız demektir.

    Algoritmanın resmi sayfasında aşağıdaki yazı yer alır:

    “Arama sorgularının anlamını daha iyi anladıkça, müşterilere istedikleri ürünleri bulmaları konusunda daha iyi yardım edebiliriz. Yani biz kelimelere ve bu kelimelerin altında kast edilenlere odaklanırız. Müşteri “Harry Potter’ın kitapları” diye arama yapınca biz bunu kitaplar kategorisi bilgindeki Harry Potter kitapları olarak ayırt ederiz.” – Amazon

    Açıkça A9 arama yapanlara en alakalı sonuçları vermek için sıkıca çalışmaktadır.

    Ama satış yapanlar için bu ne anlama geliyor? A9 sizi nasıl etkiliyor?

    A9 aşağıdakini de söylemektedir:

    “Bir kez hangi ürünlerin müşterilerin sorgularına iyi olarak eşleştiğine karar verdiğimizde, bizim sıralama algoritmamız bu ürünleri müşteri için mevcut en alakalı sonuçlar olarak sınıflandırmaktadır. Bizim kataloğumuzun yapılandırılmış verisi bize bu tarz ilgi özellikleri sağlamaktadır ve biz geçmiş arama modellerinden öğreniriz ve müşterilerimiz için önemli olanlar için kendimizi adapte ederiz.”

    Temelde Amazon bir arama motorudur ama o Google’dan farklı bir fonksiyon gösterir.

    Neden? Çünkü amazon bir satış platformudur, yani temelde arama yapanların istedikleri şeye en çok uyan ürünlerden ziyade onların en çok satın alma ihtimali olan ürünlere odaklanmışlardır.

    Bu aynı zamanda bir ürünü arama motorları için optimize ettiğiniz yöntem ile Amazon için optimize ettiğiniz yöntemin farklı olması gerektiği anlamına gelir.

    Amazon Ürün Listeleme Optimizasyonu için Anahtar Kelime ve Sıralamalar
    Anahtar kelimeler herhangi bir arama motoru için olmazsa olmazdır ve bu Amazon için de geçerlidir.

    Biz anahtar kelimeleri müşterileri bizim ürünümüzü bulsun diye kullanırız. Buradaki asıl amaç müşterilerin arama kutusuna yazacağı kelimelerin tamimiyle aynısı seçmektir.

    Her zaman bir anahtar kelime stratejisi ile başlayın yani ürününüzü tanımlayan tüm anahtar kelimeleri ve alakalı terimlerin hepsini bulun ve hiçbir alakalı kelimeyi kaçırmayın.

    Bu strateji için yapmanız gereken çalışma diğer arama motorlarındaki anahtar kelime stratejisine benzer olarak SEMrush ,BuzzSumo ve Ahrefs.com gibi araçlar size ürününüz ile alakalı anahtar kelimeleri bulmanız yardım edebilir.

    Burada almanız gereken bir mesaj var: Amazon’daki ürünler arama fonksiyonu ile sadece arama kutusuna girilen tüm terimleri içeriyorsa bulunabilir.

    Mesaj alındı mı?
    Terimlerinizi oldukça titiz seçin ve ürününüzün aramalarda bulunma olasılığını artırmak için olabildiğince fazla terim toplayın.

    Bu terimleri seçmek için yukarıda bahsettiğim araçlara ilaveten aşağıdaki yöntemleri de kullanabilirsiniz:

    Rakip Analizi – En yüksek satış yapan mağazaların başlıklarına, açıklamalarına, bullet pointlere vb. odaklanın. Hangi terimleri en sık kullanıyorlar?
    Amazon Otomatik Tamamlama – Bir ana kelime yazın(örneğin coffee cup yazın) ve Amazon’un hangi önerileri ile çıkıp geldiğini izleyin. Bunlar popüler aramalardır ve sizin popüler aramaları bulmanız için iyi fırsatlardır.

    KAYNAK:
    SEO Turuncu
    Amazon SEO Nedir Nasıl Yapılır? Detaylı Amazon Listeleme Rehberi
    https://www.seoturuncu.com/amazon-seo-nedir-nasil-yapilir-detayli-rehber







  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.