Şimdi Ara

Amazon.com.tr Türkiye'de garantisi geçerli olmayan ürün satmakta

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
3 Misafir - 3 Masaüstü
5 sn
8
Cevap
0
Favori
1.254
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Amazon.com.tr de Xstra Digital Storage adında bir satıcının ürününü buldum satın alacaktım ki garanti işlemleri kafama takıldı..

Amazon.com.tr ile görüşmemde ürünün garantisinin yurt dışı tarafından satıcı firmadan alınacağını aracılık yapmayacaklarını öğrendim arıza çıkması durumunda her türlü gümrük vs işleriyle ben uğraşacakmışım..

Ürün satın alırken buna dikkat edin ürünün linkini bırakıyorum.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Timeguard -- 13 Temmuz 2020; 23:21:12 >

• Amazon.com.tr Türkiye'de garantisi geçerli olmayan ürün satmıyor. Amazon.com.tr'de Hollanda merkezli Xstra Digital Storage adlı şirket, garantisi Türkiye'de geçerli olmayan ürün satıyor. İkisi arasında fark var.

Bunun sebebi de Amazon İngiltere, Fransa, Almanya, İtalya, İspanya ve Türkiye ortak sistem kullanıyor. Dolayısıyla tek satıcı hesabıyla (aylık ücreti var) bu ülkelerin mağazalarında ürün listeleyebilir ve satış yapabilirsin (Türkiye'den de oluyor).

Amazon, Hepsiburada, n11 vs. gibi siteler üzerinde Türkiye merkezli X Elektronik adlı bir satıcının sattığı ürünün Türkiye garantisi de olmayabilir. Paralel ithalat ürün getirip satan çok firma var. Fatura kesmesi de önemli değil, sattığı ürünün Türkiye'deki distribütörlerinden temim edilmiş olması gerekir.

Kısacası Amazon.com.tr'de satıcısı Amazon'un kendisi olmayan, Amazon.com.tr tarafından satılır ve gönderilir yazmayan bir ürünü satın almanızı önermiyorum.

• ne zaman bu millet başlık yazmayı öğrenecek?

amazon burda aracı. mal eline gelene kadar muhatabın amazon ondan sonra satıcı kimse o.
  • Hocam gayet normal bir şey olabilir.
    Sadece satıcı Amazon.com.tr olan ürünleri alın kafanıza göre diğer dükkanlardan ürün almayın
    Amazon kendisi 2 yıl iade garantisi veriyor marka garantinisi ne yapacaksın ?

Mesela Modem aldım 2 yıl içinde bozulursa amazon iade alacak ben tekrar aynı ürünü alırsam aradaki farkı karsılayacak Mesela 700 tl ye aldı mdiyelim 2 yıl sonra 1200 tl oldu amazon aradaki 500 tl yi kendisi karsılayıp modem satacak bana

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi TulparHAN -- 14 Temmuz 2020; 2:34:23 >
  • Arkadaşlar ürünü arayıp bulan birisi amazonun sayfasına gidince direk hiçbirşey anlamadan satıcı vs.. Ürünü Alabilir görüntüde amazon.com.tr den alıyormuş havası var çünkü dikkat etmezsen yada bu işten pek anlamıyorsan inanın böyle insan çok olabilir bu ürün değil bir çok çeşit ürün için geçerli de olabilir bu durum yani sonra garantilik bir durumda ortada kalabilir. Aaa siz hollanda ile muhattapsınız bizi ilgilendirmiyor dendiğinde.. Bunun gibi durumların daha belirgin vurgulanması gerek ürünün sayfasında.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Timeguard -- 14 Temmuz 2020; 7:43:55 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Timeguard T kullanıcısına yanıt
    Amazon kullanmasını bilmeyen kişi de araştırmadan almasın yapılacak bir şey yok.

Amazon bütün ülkelerde aynı prensip ile çalışıyor.
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster

Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.