Şimdi Ara

Amazon.com , E-bay vs. gümrük vergileri ?

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
7
Cevap
0
Favori
386
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
Öne Çıkar
0 oy
Sayfa: 1
Giriş
  • Arkadaşlar bu tarz sitelerden ürün getirtmek istedik diyelim.
    Şimdi 75 € ve 75 $ nun üstündeki fiyatlarda gümrük vergisi ödenecekmiş.
    Saat 300 $ diyelim bunun vergisi ne kadar olur ?
    Bir de bu ürünler adresimize teslim edilirken mi vergiyi ödeyeceğiz? Nasıl olacak o işler deneyimli arkadaşlar varsa yardımcı olabilirler mi ?

Gümrük yerindeki memurlar kafasına göre takılır, yani ister geçirir ister geçirmez. Onun keyfine kalmış bir durum.

Ama genellikle fiyatı düşük ve görüntüsü çok büyük olmayan ürünleri geçiriyorlar %90

Eğer saatin 300 $ ise satan kişi ile görüşüp üzerine gift ( hediye ) yazdırtabilirsin. Ayrıyetten üzerindeki fiyatı 300 değilde 70 $ 80 $ yaparsan daha iyi olur.

Ve benim bildiğim kadarıyla şu sıralar 100 dolar ve 100 euro üzeri ürünlerde vergi ödüyormuşuz.

Ama genede dediğim gibi gümrük memurlarına bağlı bir olay.

Orijinalden alıntı: Yağız35

Arkadaşım şimdi şöyle açıklıyayım sana;

Gümrük yerindeki memurlar kafasına göre takılır, yani ister geçirir ister geçirmez. Onun keyfine kalmış bir durum.

Ama genellikle fiyatı düşük ve görüntüsü çok büyük olmayan ürünleri geçiriyorlar %90

Eğer saatin 300 $ ise satan kişi ile görüşüp üzerine gift ( hediye ) yazdırtabilirsin. Ayrıyetten üzerindeki fiyatı 300 değilde 70 $ 80 $ yaparsan daha iyi olur.

Ve benim bildiğim kadarıyla şu sıralar 100 dolar ve 100 euro üzeri ürünlerde vergi ödüyormuşuz.

Ama genede dediğim gibi gümrük memurlarına bağlı bir olay.

teşekkürler .
  • 100 dolar ve 100 Euro nalaka. Gümrük sınırı 75 € olarak belirlendi ne yazıktır ki. Evet ama yinede geçip geçmeme olayı gümrük memuruna kalmış. Eğer oyun, kitap vs. alacaksan problem olmaz ama giyim,parfüm vs. çok karışıyolar.

Sorunsuz bir şekilde elime ulaştı.

Orijinalden alıntı: TheMEA

100 dolar ve 100 Euro nalaka. Gümrük sınırı 75 € olarak belirlendi ne yazıktır ki. Evet ama yinede geçip geçmeme olayı gümrük memuruna kalmış. Eğer oyun, kitap vs. alacaksan problem olmaz ama giyim,parfüm vs. çok karışıyolar.

Saat almayı düşünüyorum .
    Arkadaş 70 80 € yazdır fiyatına diyor ama sonuçta internet satıcısından alıyorsun ürünü pek ilgileneceiğini sanmıyorum.
    Birde öyle birşey yapsa bile belgede sahtecilik olmuyor mu ?
    Saatin Türkiye fiyatı 1100 lira şimdi 300 $ almak varken diyorum 1100 lira vermeyelim bi yandan gümrük mevzusu kafamı karıştırıyor .
    Arkadaş şöyle Amerika gibi az gümrük vergisi isteyen , ötvsi cartı curtu az olan bi ülke olabilecek miyiz acaba
    Millet 300 dolara alır biz gideriz 600 dolara alırız off off .

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster

Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.