Şimdi Ara

Amazon.com Alışveriş tecrübesi (85. sayfa)

Bu Konudaki Kullanıcılar:
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
2.899
Cevap
131
Favori
402.320
Tıklama
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
17 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 8384858687
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
    Gift card ile odemeniz fatura tutarini degistirmez. Sadece kredi kartinizdan cekilecek tutari azaltir. Ornegin 120 dolarlik urune 10 dolar da posta desek 130 dolar fatura kesilir. Siz 50sini gift ile oderseniz sizden 80 alirlar ama fatura 130 gorunur hala.
    Ayrica 120 gumruge takilir ve pesinen sizden vergiyi de alir amazon ve ilgili kuruma iletir sizin adiniza. Urun kapiniza gelir ve odeyeceginiz her seyi pesin odemis olursunuz.
  • peki vergiyi benim adıma amazon ödeyecekse gümrüğe takılması olayı nedir?

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: fds14

peki vergiyi benim adıma amazon ödeyecekse gümrüğe takılması olayı nedir?

Bu amazon firması kendi gönderdiği ürünler için tahmini vergi çıkarıyor ve ödeme esnasında alıyor herhangi gümrük muamelesi ile karşılaşmıyorsun yeterki ürünü amazon aracılığıyla göndersin. diğer türlü amazona ilan verip bireysel kargo seçenekleri sunan bir satıcıdan alırsan ürün 75 Euro sınırındaki dolar bazımı geçiyor gümrükte ürüne vergisi o anda işleniyor tabii geçmiyorsada takılır. Arkadaslarım cogu gümrüğe takılma durumunda vah vah ediyor ama durum sadece kontrol amaçlı

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: DSM

quote:

peki vergiyi benim adıma amazon ödeyecekse gümrüğe takılması olayı nedir?

Bu amazon firması kendi gönderdiği ürünler için tahmini vergi çıkarıyor ve ödeme esnasında alıyor herhangi gümrük muamelesi ile karşılaşmıyorsun yeterki ürünü amazon aracılığıyla göndersin. diğer türlü amazona ilan verip bireysel kargo seçenekleri sunan bir satıcıdan alırsan ürün 75 Euro sınırındaki dolar bazımı geçiyor gümrükte ürüne vergisi o anda işleniyor tabii geçmiyorsada takılır. Arkadaslarım cogu gümrüğe takılma durumunda vah vah ediyor ama durum sadece kontrol amaçlı

amazon aracılığıyla göndersin ne demek oluyor biraz açar mısınız?

• fds14 F kullanıcısına yanıt
    Amazon.com hem kendi ürün satıyor hem de gittigidiyor gibi başka satıcıların da kendi sitesinde ürün satmasına izin veriyor. Diğer satıcılar yerine Amazon'dan alırsanız sıkıntı çekmezsiniz. Ürünü görüntülerken sold by Amazon şeklinde ibare varsa amazon satıyordur.

• Merhaba arkadaşlar benimde bir yurt dışı gönderi maceram oldu. Gelen kargoma 52 lira vergi çıktığı kargomun bungün onaylandığı ve gönderilmeyi beklendiği söylendi. Bu vergi ödeme işlemi nasıl olacak. Benim şehrimdeki ptt müdürlüğünemi gitmem gerekecek gönderimi almak için yoksa ptt görevlisi gönderimi getirdiğinde teslimt sırasımdamı ücreti alacak yardımcı olurmusunuz? Ben Tekirdağ dayım. Gönderim buraya gelecek.

• quote:

Orijinalden alıntı: Kur@mci

Amazon.com hem kendi ürün satıyor hem de gittigidiyor gibi başka satıcıların da kendi sitesinde ürün satmasına izin veriyor. Diğer satıcılar yerine Amazon'dan alırsanız sıkıntı çekmezsiniz. Ürünü görüntülerken sold by Amazon şeklinde ibare varsa amazon satıyordur.

teşekkür ederim açıklamanız için

• quote:

quote:

quote:

Yurtiçi kargo a.ş

Bazı insanlar PTT demişler, eminsin değil mi? :)

Bulunduğunuz lokasyonda yurtiçi kargo yok ise PTT kargo ile gelebilir ona karar verecek firma pts firmasıdır. Buarada PTT'den çekinmeyin

PTT den çekinmeyinmi? Nasıl çekinmeyim. 2 günde italyadan gelen gönderim 4 gündür istanbulda ve halen işlem yapılmadı. Üstüne birde 52 TL gümrük vergisi kesmişler. Arıyorum yok efendim bu gün onaylanmış. Gönderilmeyi bekliyormuş ne zaman gönderilir onu bilemezmiş siz ne biliyorsunuz ki? Sadece para yemeyi... Nasıl ptt den çekinmeyim ve bu benim ilk defa başıma gelmiyor (gecikme) gümrük vergisi olayı başıma gelmemişti onuda yaşadım. Yaşıyorum

• panasonic marka tıraş markinesi aldım bakalım ne kadar sürede gelecek.

• Ejderhalordu kullanıcısına yanıt
    Benim kargom şu gümrükte. Getirecek olan kargoyu nasıl öğreniyoruz, biliyor musunuz?
  • quote:

Orijinalden alıntı: Ejderhalordu

quote:

quote:

quote:

Yurtiçi kargo a.ş

Bazı insanlar PTT demişler, eminsin değil mi? :)

Bulunduğunuz lokasyonda yurtiçi kargo yok ise PTT kargo ile gelebilir ona karar verecek firma pts firmasıdır. Buarada PTT'den çekinmeyin

PTT den çekinmeyinmi? Nasıl çekinmeyim. 2 günde italyadan gelen gönderim 4 gündür istanbulda ve halen işlem yapılmadı. Üstüne birde 52 TL gümrük vergisi kesmişler. Arıyorum yok efendim bu gün onaylanmış. Gönderilmeyi bekliyormuş ne zaman gönderilir onu bilemezmiş siz ne biliyorsunuz ki? Sadece para yemeyi... Nasıl ptt den çekinmeyim ve bu benim ilk defa başıma gelmiyor (gecikme) gümrük vergisi olayı başıma gelmemişti onuda yaşadım. Yaşıyorum

Size ürün içeriğini ve fiyatını sormayacağım PTT kurumu canavar gibi çalışıyor sizin mallarınız yetişsin diye birde gelip vergi kesmişsiniz diyorsunuz bu suçu kuruma atacağınıza ürünü DHL ile göndertseydinizse uçarak gelseydi gönderi ücretini saymıyorum koşimento ardiye ordino falan filan diye vergi adı altında babasını keserler affetmezler
    Bu söylediklerini mesaj olarak italiapost'a yollayın onlar daha kötü çalışıyor
    PTT'den çekinme demem gönderisi yurtiçi dağıtıma çıkacağı içindi

• Bu gün gümrük müdürlüğünü tekrar aradım ve bilgi edindim. Ürünüm dalış paleti. Fiyatıda kargom dahil 250 TL ye geliyor. Durum limit değilmiş. Benim aşdığım ürün devlet statüsünde ticari amaçla kullanılabilecek araçlar sınıfında olduğundan muayeneye girmiş ve çıkmış. Gecikme bu yüzden yaşanmış. 52 liralık vergi de ürün fiyatı üzerinden %20 olarak hesaplanmış. Ürünün sevkiyatının adresime yapılacağını ve bu vergi ücretini teslimat sırasında ptt görevlisine yapmam gerektiği söylendi. Kargo takip sayfamızdan takipte kalın. Torbaya eklendi ibaresini gördüğümde olduğum bölgeye gönderiliyor olacağını söylediler. İlk defa ince ayrıntıya kadar bilgi veren birine denk geldim. Bekliyorum bakalım. Ama siz ne derseniz deyin. Ptt hala diğerlerinin yanında çok yavaş kalıyor. Bu işi beceremiyorlar. Yurt dışından yaptığım her alışverişte bu durumu yaşıyorum ben. Ben kendi yaşadıklarımdan yakındım. Siz istediğnizi söyleyin gerçek bu. Adamlar yavaş arkadaş.

• quote:

Orijinalden alıntı: Ejderhalordu

Bu gün gümrük müdürlüğünü tekrar aradım ve bilgi edindim. Ürünüm dalış paleti. Fiyatıda kargom dahil 250 TL ye geliyor. Durum limit değilmiş. Benim aşdığım ürün devlet statüsünde ticari amaçla kullanılabilecek araçlar sınıfında olduğundan muayeneye girmiş ve çıkmış. Gecikme bu yüzden yaşanmış. 52 liralık vergi de ürün fiyatı üzerinden %20 olarak hesaplanmış. Ürünün sevkiyatının adresime yapılacağını ve bu vergi ücretini teslimat sırasında ptt görevlisine yapmam gerektiği söylendi. Kargo takip sayfamızdan takipte kalın. Torbaya eklendi ibaresini gördüğümde olduğum bölgeye gönderiliyor olacağını söylediler. İlk defa ince ayrıntıya kadar bilgi veren birine denk geldim. Bekliyorum bakalım. Ama siz ne derseniz deyin. Ptt hala diğerlerinin yanında çok yavaş kalıyor. Bu işi beceremiyorlar. Yurt dışından yaptığım her alışverişte bu durumu yaşıyorum ben. Ben kendi yaşadıklarımdan yakındım. Siz istediğnizi söyleyin gerçek bu. Adamlar yavaş arkadaş.

Deseydin sen kimi kandırıyorsunuz neymiş ticari amaçlıymış sizi resmen bu kelime ile kilitlemiş önemli olan piyasa değeri ve ülkeye giren bütün kargolar muayeneye girer gerekirse köpekler tarafındanda kontrol edilir kom ve jan tarafından nerden bilecek sallıyorum size gelen paletlere kokain enjekte edilmediğini ne bileyim yasak ilaç veya canlı hayvan böcek türü sokulduğunu onun için incelenir zaman kaybeder hem şuam en uygun PTT gönderiyor alıyor onun için savunduğumdan değil net bilgiler vermek için dediğim acelesi olan PTT ile değil UPS TNT FEDEX DHL kullanmalıdır.

• Yurtdışı alışverişlerde limit üstü ürünler için normalde kargo hariç fiyattan vergi hesaplanması gerekiyor ama uygulamada toplamdan hesaplıyorlar sanırım.
  • quote:

Amazon'da yapi kredinin yurtdışı 3 taksit kampanyasını kullanabilir miyim?http://www.worldcard.com.tr/smartphone/kampanyalarimiz/yurt-disi-ve-duty-free-alisverislerinize-3-taksit-firsati/i-2280.aspx#campdetail

10 numara olmuş bu olay. 30 Eylül'e kadar geçerliliği ile ilgili bir bilgi bulamadım ama.

• Yggdrasil Asgard kullanıcısına yanıt
    Linkte yazıyor. 30 eylül 2014 tarihine kadar 100 tl ve üstü olmalı. Amazon'da denedim, otomatik taksit yaptı.
  • Aynen

• amazon.com veya amazon.co.uk ikiside aynı sitenin farklı ülkeler için olan siteleri anladığım kadarıyla;
    amazon.com yerine co.uk'dan almak kargo ücreti ve bekleme süresi olarak daha mantıklı değil mi yoksa bilmediğim başka şeyler mi var?
    Bilen arkadaşların aydınlatmasını rica ediyorum.

• arkadaşlar bana acil yardım lazım amazondan dövme boyası sipariş etmeyi düşünyorum da ücret olaraktan gümrükte taklmayacağnı bilyrmda boya maddesi getirmek hakkında bilgim yok bilgisi olan arkadaşların yorumlarını bekleyrm
  • Amazon.co.uk benim en cok kullandigimdir. Ingiltere'nin en guzel avantaji Royal Mail hizmetleri. PTT ile ozel bir anlasmalari mi vardir nedir, duz posta ile gonderilen urun 4-5 is gunu icinde Izmir'e teslim ediliyor.
    Guzel bir baska nokta ise Ingiltere avrupa birligi uyesi oldugundan ve bizim de uye olmamamizdan dolayi 'sold by Amazon' ibaresi olan yani amazonun kendi stogundan satilan mallarda KDV'yi de dusuyorlar. Genelde plak/kitap/cd gibi urunler aliyorum ve posta dahil standart fiyatindan ucuza geliyor KDV dusulunce. :)
    Aradiginiz urun nedir bilmiyorum ama tek dezavantaji .com olan Amerika dukkanina gore, fiyatlari. Elektronik fiyatlari Avrupa ulkelerinde daha yuksek. Neticede arastirin ve fiyat karsilastirmasinda avantajiniz varsa alabilirsiniz.
    Benim amazon tercihim genelde su 3 ulkeden. Ingiltere > Almanya > Amerika.... (.co.uk / .de / .com)
    Birkac kere de .it ve .es (italya ve ispanya) siparislerim de oldu ancak posta en hizli .co.uk olan Ingiltere'de.

quote:

amazon.com veya amazon.co.uk ikiside aynı sitenin farklı ülkeler için olan siteleri anladığım kadarıyla;
    amazon.com yerine co.uk'dan almak kargo ücreti ve bekleme süresi olarak daha mantıklı değil mi yoksa bilmediğim başka şeyler mi var?
    Bilen arkadaşların aydınlatmasını rica ediyorum.

• 
Sayfa: önceki 8384858687
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.