Şimdi Ara

Amazon.com Alışveriş tecrübesi (78. sayfa)

Bu Konudaki Kullanıcılar:
3 Misafir - 3 Masaüstü
5 sn
2.899
Cevap
131
Favori
402.277
Tıklama
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
17 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 7677787980
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Teşekkür ederim buldum ve kontrol ettim bu sabah araca yüklenmiş gözüküyor.
  • Hocam G930 sipariş vereceğim . Sipariş verirken TL yada USD seçenekleri var kurdan dolayı USD daha cazip oluyor diye öğrendim araştırmalarımdan. Maximum ve Finansbank Kredi kartıyla alacağım . Kredi kartından çekerken USD seçmemin bir sorunu olur mu kart USD , TL ayarını kendi yapar mı ?
  • quote:

Orijinalden alıntı: chackall

Öncelikle belirtmeliyim ki yurtdışından alışverişlerde gümrükte hangi ürünlerin takılıp hangilerinin geçtiğini ve ücret olarak üst sınırın ne kadar dolar/euro olduğunu biliyorum. Kısa bir bilgilendirmeden sonra soruma gelecek olursak Bulgaristan'a sık sık gidip gelen bir arkadaşım var, ben amazon'dan kendi hesabımdan alacağım ürünü arkadaşımın adına getirtebilir miyim?? Ürünün ödemesini yapan ile teslim alacak kişiler farklı isimlerde olabilir mi?? Bu konuda bilgi alabilirsem sevinirim..

Yanlış düşünce ! Türkiye sınırında gümrük olduğunu hatırlatırım. :) Hatta sınırdan geçirmek postaya göre daha bile risklidir. Ürünün faturası olmaz "çalıntı olabilir" der geçirmez.

• Currency'yi usd olarak seçmeniz gerekiyor. Ayarı kendi yapmıyor. Türk kredi kartlarında currencyyi tl olarak seçiyor onu değiştirmeniz lazım
  • Tam 20 sayfa okudum içim bayıldı aynı sorulardan ! Bu millete önce alış veriş mantığını açıklamak gerekiyor. Tabi onu da okumazlar ayrı konu.

1- Ürünün 75 Euro altında olması bir şey İFADE ETMEZ ! Gümrük memuru canı isterse ürünün Türkiye satış fiyatına bakar ve TR fiyatı üzerinden vergileri ödetir. "gift" yazıyor, faturası 10 dolar bakmaz bile.

2-Yurt dışından ürün alıyorsan sonunda fatura bedeli ne kadar yazıyorsa amazon onu tahsil edecek demektir. Buraya yazınca kargo bedava olmayacak. Fatura ne ise onu ödeyeceksin veya ALMAYACAKSIN !

3- Yurt dışından nasıl ürün alınır ?

a- Öncelikle ürün Türkiye'de bulunmayacak.
    b- Olası durumda ürün bedelinin %50'sini gözden çıkartacak kadar gözün kara olacak.

Eğer bunları yapamıyorsan hiç yurt dışından alış veriş düşünme bile. Gümrükte takıldığında gümrük memuruna "bu ürün TR'de olmadığı için aldım" diye bilmelisin. O zaman ödediğin vergide, aldığın üründe anlamlıdır.

Birde şu express olursa pahalıya geliyor muhabbetini geçin artık. Adam 15-20 gün onu mu takip edecek.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi edemirci1 -- 3 Ağustos 2014; 0:45:05 >

• edemirci1 kullanıcısına yanıt
    yüzde ellisi derken, vergiyi mi kastettiniz?
  • Amazon ve Ebay dan almış olduğum ürünler sorunsuz bir şekilde gelmiştir. Konuya katkı yapan herkese teşekkür ederim.

Saygılarımla
  • Merhaba hocam size bişey danışabilir miyim? daha önce amazondan pek çok siparişim oldu. Ve bir kez iparcel geldi sizinde bildiğiniz üzere iparcel'den tc kimlik no istiyorlar tekrar sipariş vermeyi düşünüyorum acaba amazondan alınan bluray film siparişleri limite giriyor mu? teşekkürler
  • Kitap ve film alışverişleri yıllık 5 sipariş hakkınızı etkilemiyor diye biliyorum @xrico
  • quote:

Orijinalden alıntı: arke9

Kitap ve film alışverişleri yıllık 5 sipariş hakkınızı etkilemiyor diye biliyorum @xrico

Öncelikle cvp için teşekkür ederim, yani ozaman 1 sene içersinde istediğim kadar bluray film,kitap ve playstation oyunu sipariş verebilirim dimi?
  • Playstation oyunlarını hakkında fikrim yok ama hocam .

• Amazondan aldığım ürün yaklaşık 12 günde elime geçti. Ebay ingiltereden aldığım saat 4 günde elime geçti. Yardımcı olan arkadaşlara tekrar teşekkürler.
  • Bir de bir arkadaş vardı Amazondan saat satın alan var mı diye soran...
    http://www.amazon.com/dp/B008H9A38K/ref=pe_385040_121528360_TE_dp_2

Bu saati aldım bugün geldi resimdekinden daha güzel gözüküyor otomatik ve hoş bir saat:)
  • quote:

Orijinalden alıntı: xrico

Merhaba hocam size bişey danışabilir miyim? daha önce amazondan pek çok siparişim oldu. Ve bir kez iparcel geldi sizinde bildiğiniz üzere iparcel'den tc kimlik no istiyorlar tekrar sipariş vermeyi düşünüyorum acaba amazondan alınan bluray film siparişleri limite giriyor mu? teşekkürler

Merhaba, kitap, cd , blue ray film lerde bir sorun yok. Ama playstation, Xbox oyunlari 75 euro limitini gectiginde gumruk vergisine tabi tutuluyor. Buda demektirki 5 alisveris ten sonra oyunlardan gumruk vergisi alinir. Fazla tutmaz zaten oyun $50 olsa %18 yada%20 (Amerika) $10 vergi odersiniz.

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: apespecter

yüzde ellisi derken, vergiyi mi kastettiniz?

Ürün bedelinin %50'si kadar vergi ve ek masraf çıkmaz. Benim dediğim demek istediğim vergiler ve ek masraflar en fazla ürün bedelinin %50'si kadar çıkacak şekilde göze alınması. Mesela ben seçtiğim ürünü alırken ürün bedeli kadar masrafı göze alıyorum. Neticede seçtiğim ürün Türkiye'de yok. Geldiğinde de zaten 3-4 katı fiyatla satacaklardır.
  • turconj kullanıcısına yanıt
    Oyunlarda iş nasıl yürüyor bilmiyorum. Lisanslı online software (yazılım) alması oldukça kolay ve hızlı. Online sitesine sanal karttan ödemeyi yapıyorsun. 10-15 dakika içerisinde e-mail ile veya telefonla doğrulma yapıyorlar. e-mail ile lisansı gönderiyor. Download ettiğin deneme (trial) ürününe lisansı girip işi bitiriyorsun. Bazı software firmaları tam sürüm linki gönderiyor geriye download etmek kalıyor. Oyunlarda buna benzer opsiyon varsa onu kullanmanızı öneririm.

En uzun süren ammyy admin yazılımını almak sürmüştü. O da bizim hatamızdan. Telefonla doğrulama yapmak için aradıklarında kazayla telefonu kapattık. 10 dakika sonra yine aradılar bu seferde başka bir aksilik oldu telefon kapandı. Sonra satış tarafına e-mail attık. Ödemelerle ayrı bir firma ilgilendiğini söyleyip oraya yönlendirdi. Oraya e-mail attık. 30 dakika bile sürmeden telefon açtılar. Telefondaki konuşma 1 dakika bile sürmedi. Direkt telefonu "My name is ...." şeklinde açtık. "Okay" dedik. Ürünün full download linkini e-mail ile gönderdiler. Şimdiye kadar en uzun süreç ve tek sorun yaşadığımız bu oldu. O da bizden kaynaklıydı. Yoksa ödemeyi yaptıktan 5 dakika sonra aramışlardı.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi edemirci1 -- 5 Ağustos 2014; 1:35:33 >

• Beyler siz amazon.com dan alışveriş yaparken direk kredi kartı mi yoksa sanal kart mi kullanıyorsunuz?
    enpara kartın ne gibi avantajları var, finansbank a bağlı bu kart, doğru mudur?

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • 
Sayfa: önceki 7677787980
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.