Şimdi Ara

Amatörlükten ustalığa ,

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
9
Cevap
0
Favori
472
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
    2 yıl önce amatör fotoğrafçılığa merak saldım ve kısa zamanda bir makine almak için teknosaya gittim.
    Giderken aklımda 2 seçenek vardı : Canon 600D ve NikonD5100.
    Makineleri elime aldım inceliyordum vs. hangisi içime sinerse onu alcaktım. Oradan sony stant görevlisi geldi ve sony markalara da bakalım dedi. Hay hay dedim.
    Adam ne yaptı ne etti bana sony DSC HX-300 adlı o zoom makinesini aldırttı. Artık adamın tatlı dilliğinden midir nedir bilmiyorum.
    Neyse aldık makineyi , yaz tatiliydi zaten memleketime , Gümüşhane'ye gittim. Dağa daşa çıktım çektim de çektim. Ama bir zaman sonra makine isteklerimi karşılamamaya başladı. İstediklerimi yapamaz olmaya başladım. En basitinden arka plan flulaştırma (bokeh) bir fotoğraf dahi çekilmiyor makinede. Yani manuel ayarlar ile olmuyor. Ama makinenin kendi programlarında " Arka Plan Bulanıklaştırma" diye bi seçenek var , onunla yapılabilir. O da nereye kadar ? Zaten hiç sağlıklı sonuçlar vermiyor. Ben artık amatörlüğü attığıma inanıyorum ve çokta profesyonel olmayan , yarı profesyonel bir makine almak istiyorum. Forumda bu tarzda konu var ama tam istediğim cevapları bulamadım. Bu yüzden özür diliyorum ve cevaplarınızı bekliyorum.
    Sürç-i Lisan ettiysek affola.

• Bende başlığı görünce amatör başlayıp sonradan moda fotoğrafçısı filan oldunuz sandım bokeh gibi isteklerinize cevap verebilecek pek çok objektif ve makina kombinasyonu var fakat öncelikle fotoğrafın temel kuralları iso diyafram enstantene gibi konularda bilgi edinmenizi tavsiye ederim. Daha sonra alacağınız lensler ne çekeceğinize göre değişir.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Hmmm.

Seninkisi bilindik bir durum hocam.

Öncelikle teknoloji mağazalarından bilmediğin bir cihazı alırken, önceden çok iyi inceleyip karar vermiş olarak gitmelisin. Elektrikli süpürge alıp çıkmadığın iyi olmuş

Şaka bir yana, Canon 600D, Nikon D5100 gibi, aslında tam da amacınıza uygun iki model belirlemişsin. bu modellerin güncellerini inceleyebilirsin. Canonda 750D, 760D nikonda D5300, D5500'e bakabilirsin. bu sefer de aynasız makinelere yönlendirmeye çalışabilirler dikkatli ol. teknoloji marketleri sadece cihazı görüp incelemek için kullanıp, alışverişinizi internet üzerinden de yapabilirsin. İstanbula gelme imkanın varsa, yada zaten İstanbuldaysan; Sirkeci civarından da alabilirsin.

Kullandığın makineden sonra DSLR sınıfına geçtiğinde yine bir amatörlük dönemi yaşayacaksın. bunu da atlatman gerekir.

örnek verdiğin için aynı örnek üzerinden gidiyorum; arkaplanı flu yapmak makineyle beraber alacağın kit lens ile her koşulda mümkün olmayabilir. hangi durumda ne tür sonuçlar alabileceğini kestirebilecek seviyeye gelmen biraz zaman alır, ancak istersen yapabilirsin.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi xpug -- 20 Mart 2015; 20:33:26 >

• macropolo kullanıcısına yanıt
    Hocam arka plan flulaştırma sadece bir örnek. Anlatmaya çalıştığım şu : Teknosadaki elemanın bana DSLR diye sattığı makine aslında DSLR görünümlü kompakt makina otomatik programda bas-çek tarzında bir makine. Yani diyafram açıklığı , iso falan hikaye.Diyaframı en yükseğe ve en alçağa getiriyorsun hiç bir değişim yok
  • xpug X kullanıcısına yanıt
    Hocam aynen öyle bende o makinelere göz atıyordum. Ama bana gelen özel bir mesajda da DSLR tarzındaki makinelerin artık son bulduğunu ve kompakt tarzındaki (görünüş bakımından) yarı profesyonel makinelere yönelmemi söyledi. Ne kadar mantıklı olur bilmiyorum bi bilginiz var mı ? Örnek olarak Sony nex 7 vb.
  • quote:

Orijinalden alıntı: omeringo

Hocam aynen öyle bende o makinelere göz atıyordum. Ama bana gelen özel bir mesajda da DSLR tarzındaki makinelerin artık son bulduğunu ve kompakt tarzındaki (görünüş bakımından) yarı profesyonel makinelere yönelmemi söyledi. Ne kadar mantıklı olur bilmiyorum bi bilginiz var mı ? Örnek olarak Sony nex 7 vb.

Kompakt değil siz yanlış anlamışsınız ya da yazan yanlış yazmış artık dslr gibi büyük gövdeli ağır makinelerin yerini düşük ışık koşullarında daha temiz görüntü veren aynasız makineler almaya başladı. Tabiki iş stüdyo ya da ışık kullanılarak yapılan çekimlere geldiğinde dslr nin yeri başka ama kaliteli fotoğraf çekmek isteyen ve bu işten para kazanmayanlar için en iyisi şu anda aynasız sistemler. Kompaktlarla karıştırmayın aynasız makinelerin sensörleri de dslr kadar büyüktür ve fiyat olarak aşağı kalmazlar. Samsung nx serisi fujifilm in x serisi ve sony nin nex serilerine bakabilirsiniz.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

• macropolo kullanıcısına yanıt
    Hocam siz yanlış anladınız. Kompakt derken görünüm bakımından küçük olanları ifade etmeye çalıştım. Adını tam bilmiyordum da.
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Balıkçılık acemi öneriler
    8 yıl önce açıldı
    Daha Fazla Göster
  • DSLR makineler bu forumdaki birkaç kişinin öngörüsü ile bitmez.

bizim insanımızın bir özelliği olarak, kendi aldığı araba, bilgisayar, cep telefonu, fotoğraf makinesi vs vs vs kesin en iyisidir ve diğerlerinin sonu yakındır.

bunları boşverin.

DSLR'ların dijital fotoğrafçılıkla birlikte biranda parlayan yıldızlarının artık eskisi kadar parlak olmadığı bence de doğru ancak ufukta bir ortadan kalkma şimdilik yok.

Aynasız makineleri, lensleri değişen kompakt makineler gibi düşünebilirsin. lensi değiştiği için DSLR'ın esnekliğine aynı zamanda kompakt makinenin hafifliğine sahiptirler. yerli yabancı pekçok forum ve inceleme sitesinde detaylı avantaj dezavantaj karşılaştırmalarını okuyabilirsin. hangi sistemi seçeceğin son noktada, senin kişisel tercihindir.

• xpug X kullanıcısına yanıt
    Hocam size de çok teşekkür ederim , evet gerçekten de kendi aldığı şeyi üstün arkadaşlar yok değil. Bana makine önermeyen de tanıtan,anlatan bi hoca buldum onunla görüşüyorum şimdilik , verdiğiniz cevaplar için teşekkür ediyorum.
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.