Şimdi Ara

AmATördeN prof.a geçişte hangi DSLR??

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
28
Cevap
0
Favori
1.796
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • ARKADAŞLAR GENEL Bİ FOTOGRAF HASTASI OLARAK BU GUNDEN SONRA Bİ DSLR MAKİNE ALMAYA KARAR VERDİM

BÜTÇE OLARAK Bİ KARAR ALAMADIM HANGİ MAKİNEYİ TERCİH ETMEM GEREKTİGİNİ BİLMİYORUM ÇÜNKÜ

ÖGRENCİ İŞİ AMA F/P ORINI YÜKSEK BİR MAKİNE ALMAK İSTİYORUM YERİMDE OLSANIZ HANGİ TUTARA HANGİ DSLR + OBJEKTİF ALIRSINIZ

KULLANAN ARKADASALAR VARSA ÖRNEK FOTO KOYABİLİRLERMİ

MARKA FARKETMEZ DEDİGİM GİBİ AMATÖRLÜKTEN PROFA GEÇİŞ İÇİN ÖGRENCİ MAKİNASI YANİ

YARDIMCI OLAN ARKADASLARA SIMDIDEN TESEKKURLER...

• Örnek fotoğraf mı? Dostum buraya koyarsak forum fotoğraf kaynar.

Pentax, Canon, Nikon topiğine gir bak birsürü örnek fotoğraf var.

Sen önce bütçeni söyle sonra sana makine önerelim.
  • ben söylesem...güzel bir tripod var..nv8 de biraz gelişim yaptım makro poz yakalam vs...giriş seviye dslr olarak extra lens vs.vs. 1000/1500 ytl max limit desem ne önerilir..ayrıca zoom makro vs.vs.hangi lens?

ayrıca makinalardaki body olayı nedir???
  • quote:

Orjinalden alıntı: InTerCeptor

ben söylesem...güzel bir tripod var..nv8 de biraz gelişim yaptım makro poz yakalam vs...giriş seviye dslr olarak extra lens vs.vs. 1000/1500 ytl max limit desem ne önerilir..ayrıca zoom makro vs.vs.hangi lens?

Body = Makine
    Makine = DSLR

Senin o tripodun DSLR makineyi taşımaz. Zoom makro hangi lens? Hmm senin daha DSLR geçmek için vaktin var.

Dostum sana bağlı, macro mu çekeceksin? O zaman macro.
    Zoom yapıp uzaktaki nesneleri mi çekeceksin? O zaman Zoom lens.

Ben geniş açı severim, sen macro lens. Lens işine hangi tip lens önerirsiniz diye birşey olmaz, sen belirleyeceksin. Sadece marka tavsiyesi olur.
  • quote:

Orjinalden alıntı: Chryin

quote:

ben söylesem...güzel bir tripod var..nv8 de biraz gelişim yaptım makro poz yakalam vs...giriş seviye dslr olarak extra lens vs.vs. 1000/1500 ytl max limit desem ne önerilir..ayrıca zoom makro vs.vs.hangi lens?

Body = Makine
    Makine = DSLR

Senin o tripodun DSLR makineyi taşımaz. Zoom makro hangi lens? Hmm senin daha DSLR geçmek için vaktin var.

Ben geniş açı severim, sen macro lens. Lens işine hangi tip lens önerirsiniz diye birşey olmaz, sen belirleyeceksin. Sadece marka tavsiyesi olur.

hayır zoom makro lens vs. biliyorum az çok...lens önerisi de sormadım..alınan makinada extra bişi almaya gerek var mı üzerindeki giriş seviyesi olarak yeterli olur mu??

ayrıca tüm makinalarda neden body yazmıyor o zaman???

• gencler bence sız bıraz cekım teknıklerı ve terımlerın ne anlamına geldıgını ogrenin.Daha sonra DSLR almayı dusunun.
  • quote:

quote:

quote:

Body = Makine
    Makine = DSLR

hayır zoom makro lens vs. biliyorum az çok...lens önerisi de sormadım..alınan makinada extra bişi almaya gerek var mı üzerindeki giriş seviyesi olarak yeterli olur mu??

ayrıca tüm makinalarda neden body yazmıyor o zaman???

Zoom, macro biliyorum çok az diyorsun ama Zoom'mu macro'mu diye soruyorsun? Şimdi öneri istemek olmuyor değil mi bu?

Şimdi arkadaşım makine üzerinde gelen lens sana en fazla 1 - 2 ay yeter ondan sonra kriterlerine göre lens almak isteyeceksin.

Zoom, macro extra bişi almaya gerek varmı diye sormuşsun? Bakın arkadaşlar bu işte extra birşey diye bişey yok. Sana zoom lazım olur bana macro. Başkasına geniş açı bana zoom.

Sen zoom lens alırsan macro çekemezsin. Macro alırsan zoom yapamazsın anladın mı? SLR sistemde herşey ayrı. Hem zoom, hem macro, hem geniş açı diye bir lens yok. 10 - 15x optic zoomlu DSLR-Like'lerle karıştırmayın SLR makineleri.

SLR sistemde herşey senin isteğin ve zevkin neticesinde yönlenir. Ben macro çekmeyi seviyorum mesela o halde macro lens almalıyım. Sen uzaktaki nesneleri çekmek istiyorsun o zaman zoom lens alacaksın.

Body'ler ucuz diye SLR sistemi ucuz birşey sanmayın.

1.000 YTL'ye 18-55 kit lensli body alırsınız sonra ilerde lens almaya kalkarsanız. 1.000 YTL'lik makine olur 3.000 YTL...

Macrosu, zoom'u, geniş açısı, battery gripi, pili, parosoleyi, filtresi, ıvırı zıvırı derken sağlam para gider.

SLR sistem harbi sağlam bütçe ister arkadaşlar. Öyle bodyyi alayım gerisi önemli değil derseniz makineyi 1 ay sonra rafa kaldırırsınız.

Bütçem var bu işide kıvırırım diyorsan buyur; istediğin makineyi alabilirsin.

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • arkadaslar ben amatör olarak söyle manzara fotorafları işte evde yada dısarıda insan fotorafları cekmek istiyorum

gün batımı filan vs

cok zoom kullanmam ama lazım oluyoo cokta al olsa

hadi macroyu geceyim sonra macro lens alırız

pentax in bi makinesini buldum k100d super

Pentax K100D Super Body Kit + SMC D-FA 18-55 mm F/3.5-5.6

bu bakine benim için yeterli olurmu
  • Giriş seviyesi DSLR bir makine. O sınıfta ve o fiyatta rakipsiz diyebilirim. Kesinlikle tavsiye edebileceğim bir body.
  • peki usta üstünde gelen kit lens benim ihtiyaclarımı karşılarmı

evde coluk cocuk manzara fotoları vs cekılıcek

birde bir sorum var

bu üstünde gelen lenste macro modu filan yok galiba macro için macro lens alıcaz macro lenslede manzara forografı cekemeyecegiz yanlışmıyım dogrumu algılamısım
  • Şimdi üstünde gelen lensde macro özelliği yok tabi, bi nevi geniş açı fakat macro fotoğraf çekemiyeceksin diye bir kaide yok yanlız bir macro lensin verdiği performansı tabii ki vermez. Zoom olayına gelirsek 18-55 işte hesaplarsak yaklaşık 3X optic zoom yani.

Çoluk çocuk manzara fotoğrafları tabii ki çekersin. Çoluk çocuk derken portre kastettin sanırım, portre fotoğraflar içinse sabit aralıklı lensler kullanılır mesela 50 mm 105 mm 85 mm gibi. Bi 85 mm macro lensle portre çekmek var bide 18-55 kit lensle portre çekmek var.

Manzara fotoğrafı için genelde geniş açı lensler kullanılır keskinlikleri fevkuladedir. Kit lensle manzara fotoğrafı çekmeye 1 - 2 ay dayanırsın sonra keskinlik sana yetmez.

Macro lensle manzara fotoğrafı çekilir mi çekilmez mi bilmem çünkü hiç macro lens kullanmadım elime bile almadım O yüzden sana bu konuda bilgi veremiyeceğim ne söylesem yanlış olur arkadaşlar sana yardımcı olurlar. Fakat diğer konularda sonuna kadar yardım ederim.

• bende d80 var, yanında 18-135 le verebilirim, daha sonra ne genişşlikte rahat ettiğinizi anladığınızda o tarz lens alma olanağınız olur
  • quote:

Şimdi üstünde gelen lensde macro özelliği yok tabi, bi nevi geniş açı fakat macro fotoğraf çekemiyeceksin diye bir kaide yok yanlız bir macro lensin verdiği performansı tabii ki vermez. Zoom olayına gelirsek 18-55 işte hesaplarsak yaklaşık 3X optic zoom yani.

Çoluk çocuk manzara fotoğrafları tabii ki çekersin. Çoluk çocuk derken portre kastettin sanırım, portre fotoğraflar içinse sabit aralıklı lensler kullanılır mesela 50 mm 105 mm 85 mm gibi. Bi 85 mm macro lensle portre çekmek var bide 18-55 kit lensle portre çekmek var.

Manzara fotoğrafı için genelde geniş açı lensler kullanılır keskinlikleri fevkuladedir. Kit lensle manzara fotoğrafı çekmeye 1 - 2 ay dayanırsın sonra keskinlik sana yetmez.

Macro lensle manzara fotoğrafı çekilir mi çekilmez mi bilmem çünkü hiç macro lens kullanmadım elime bile almadım O yüzden sana bu konuda bilgi veremiyeceğim ne söylesem yanlış olur arkadaşlar sana yardımcı olurlar. Fakat diğer konularda sonuna kadar yardım ederim.

arkadaşım çok teşekkürler...

makinada karar kıldım ama şu 18.55 mm lensle neler yapabilicegimi ögrenmek istiyorum

cok okuyorum geceden beri ama kit lensle en azından 6 ay amatörlük çekicegim kesin

• quote:

Orjinalden alıntı: hakanlevent

arkadaşım çok teşekkürler...

makinada karar kıldım ama şu 18.55 mm lensle neler yapabilicegimi ögrenmek istiyorum

cok okuyorum geceden beri ama kit lensle en azından 6 ay amatörlük çekicegim kesin

bilinçsiz ve kararsızca bir lens almaktansa kit lens almak her açıdan daha avantajlıdır
    tabi öncelikle DSLR terimlerine aşina olup bazı şeyleri iyi kavramak gerek...
  • @ Hakanlevent

Hemen aşağıda verdiğim iki uygulama da kafandaki soru işaretlerinin çoğunu silecektir. Yalnız sitenin anasayfasına girmemeni öneriyorum. Antivirüs programım trojan uyarısı verdi.

http://www.tamron.com/lenses/learning_center/tools/focal-length-comparison.php

http://www.tamron.com/lenses/learning_center/tools/depth-of-field-comparison.php
    < Bu mesaj bir yönetici tarafından değiştirilmiştir >

• Herşeyden önce "zoom lens" demek bir fokal aralığa sahip olduğunu belirtir; tele-zoom, geniş açı-zoom, main zoom lens diye alt dallara ayrılır. 12-24 de zoom lens 150-500 de zoom lens. Terimler öğrenilmeli

Bunun yanında kompakttan geçilirken yapılan en büyük hata otomatik modlara aşina olup SLR sisteme geçince kal gelmesidir. Temel bilgi olarak iso-enstantane-diyafram üçlüsü teorikte ve pratikte işlenmeli. Fokal çarpan etkisi, alan derinliği vs vs daha sonra öğrenilir yavaş yavaş..
  • quote:

Orjinalden alıntı: PlutosDaddy

Herşeyden önce "zoom lens" demek bir fokal aralığa sahip olduğunu belirtir; tele-zoom, geniş açı-zoom, main zoom lens diye alt dallara ayrılır. 12-24 de zoom lens 150-500 de zoom lens. Terimler öğrenilmeli

Bunun yanında kompakttan geçilirken yapılan en büyük hata otomatik modlara aşina olup SLR sisteme geçince kal gelmesidir. Temel bilgi olarak iso-enstantane-diyafram üçlüsü teorikte ve pratikte işlenmeli. Fokal çarpan etkisi, alan derinliği vs vs daha sonra öğrenilir yavaş yavaş..

haklısın usta işte ne yapalım merak sardık başımıza aslında dahada iyi olucak biraz dag tepe bayır geziyor olurum

quote:

Orjinalden alıntı: ..Knight..

@ Hakanlevent

Hemen aşağıda verdiğim iki uygulama da kafandaki soru işaretlerinin çoğunu silecektir. Yalnız sitenin anasayfasına girmemeni öneriyorum. Antivirüs programım trojan uyarısı verdi.

http://www.tamron.com/lenses/learning_center/tools/focal-length-comparison.php

http://www.tamron.com/lenses/learning_center/tools/depth-of-field-comparison.php

editörüm çok teşekkürler inceliyorum şimdi

• Çoluk çocuk gün batımı fotoğrafı çekmeye neden dslr alıyorsun?
  • quote:

Orjinalden alıntı: PlutosDaddy

Herşeyden önce "zoom lens" demek bir fokal aralığa sahip olduğunu belirtir; tele-zoom, geniş açı-zoom, main zoom lens diye alt dallara ayrılır. 12-24 de zoom lens 150-500 de zoom lens. Terimler öğrenilmeli

+1
  • quote:

Orjinalden alıntı: Asbestos

Çoluk çocuk gün batımı fotoğrafı çekmeye neden dslr alıyorsun?

dslr almaktaki amacım kendimi geliştirmek artık canon a550 den gün batımı çekmemek bu işi sevmek zevk almak güzel portreler yakalamak daha sayayımmı????

kullanımının ve cok teknık bilgi gerektirdiginin farkındayım pc bilgime güvenirim ve okumayı severim okuma uygulama işleme üçlüsüyle ne çok kısa nede çok uzun bi sürede idare edebilicek bi kıvama gelebilicegimden eminim

arkadaşlar

pentax k100d yi bursadan alabilicegim bi yer varmı

hadi bursayı geçtim cevre illerdende olabilir cok uzak olamamak sartıyla tabi nerelerden temin edebilirim elime bile almadıgım ürünü imternet üstünden almak istemiyorum

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi hakanlevent -- 7 Ağustos 2008; 18:33:32 >

• 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.