Merhaba arkadaşlar ben evime goldmaster 76200 receiver ve 90lık çanak aldım onu kendim kurmak isityorum lnb çift çıkışlı fakat ben tek bağladımm sinyal var kalite sıfır dikey kaç derece olmalı alet nasıl kaliteyi yakalarım
Çanağı kıble yönüne çevirin sağ-sol yukarı aşağı hafif hafif oynayarak yayını yakalarsanız. türksat 42 derece için.
quote:
Orijinalden alıntı: K0rkunc
Merhaba arkadaşlar ben evime goldmaster 76200 receiver ve 90lık çanak aldım onu kendim kurmak isityorum lnb çift çıkışlı fakat ben tek bağladımm sinyal var kalite sıfır dikey kaç derece olmalı alet nasıl kaliteyi yakalarım
Arkadaşım çanak antene düşecek uydu yayın frekanslarının sinyal güçleri birbirinden çok farklılık gösteriyor,bu nedenle buradan afaki olarak tarifle ,çevreye bakarak,el yordamı ile yapılacak bir ayarın pek sağlıklı olacağını sanmıyorum,bu işi yapan bir yerden teknik bin yardım alarak işi kökten çözün derim,ayrıca receiver üzerinden sinyal yüzdelerini görerek ayar yapabilinrseniz buda geçerli olabilir.kolay gelsin.
www.dishpointer.com bu siteden bulunduğunuz ilçeyi sonra da kendi evinizi bulun.. İşaretl isimgeyi tam evininizin üzerinde getirin,altta ki sekmeden ayarlamak istediğiniz uyduyu seçin. Size tam olarak hangi yöne bakmadığınız gerektiğini gösterecektir. Çanağı taktığınız direk yere göre tam dik olarak göğe yükseliyorsa,o sitede size çanağınızın elevation ayarınıda gösteren kısımdan, çanağınızın yükseklik ayarınıda yapın. Sitenin gösterdiği yönde çok hafif sağa sola yukarı aşağı yönde 8-10 dakika git-gellerden sonra istediğiniz uyduyu yakalar sonra ince ayar yaparsınız. Örneğin turksat için güçlü bir frekans olan trt 1 kanalını (trt 1 hd değil!) açın ekrana bakarak oynayın çanakla. En son sinyal seviyelerine bakarak kelepçeleri sıkın,kelepçeleri dengeli şekilde sıkın yoksa sinyallerde düşme oluyor yine.. En son trt hd kanalını açarak lnb yi çok hafif-sağa sola çevirerek ince ayarınızı yapıp bırakın.