Şimdi Ara

AM2 MI ALMALI AM2+/AM3 MU BEKLEMELI?

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
23
Cevap
0
Favori
518
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • ever arkdaslar am2 x2 islemcimi almali yoksa am2+ yada am3 u mu beklmeli
    sizce performans farki nasil olur
    su anki am2 anakartlar am2+ ve am3 u destekleyecek mi

• quote:

Orjinalden alıntı: kizilelma

ever arkdaslar am2 x2 islemcimi almali yoksa am2+ yada am3 u mu beklmeli
    sizce performans farki nasil olur
    su anki am2 anakartlar am2+ ve am3 u destekleyecek mi

phenomlar çıkmadan sakın işlemci alma.. hatta phenomlar çıksın, çıktıktan 3-4 ay sonra düşünki hem iyi bir karar vermiş olursun hem de paranın hakkını son kuruşuna kadar olmış olursun
  • bu am ne manaya geliyor? amd yle bir ilgisi var mı?
  • hocam bekle bekle nereye kadar. bu beklemeler insanı resmen çileden çıkarıyor hocam illa AMD olarak düşünme bence Core2Duo bi sistem de kurabilirsin, hele bi sen işlemciye ayırdığın bütçeyi de hele
  • quote:

Orjinalden alıntı: eblek

bu am ne manaya geliyor? amd yle bir ilgisi var mı?

evet amd anlamına geliyor ama senin yazdığın gibi yazılırsa başka anlamıda var
  • Şu dönem tam bir geçiş dönemi. Her yılın bu aylarında alışveriş yapılmaz. Giyim, elektronik her ne olursa. Beklemek lazım, yılbaşına kadarda beklemek lazım. Yılbaşında çok güzel indirimler oluyor.
  • nereye kadar beklicen am8 i beklesek nasıl olur, o daha iyidir kesin. şu anda ihtiyacına hangisi cevap veriyosa onu almalısın. en iyisi bu. yoksa 70 yaşına gelirsin ve hala bekliyo olursun en iyi çıksın alayım diye
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • phenomlar aralıkta geliyor ocak subat 2008 gibi phenomlarla tam uyumlu ht3 desteği olan am2+ anakartlar çıkmış olacak oyüzden 4-5 ay sabret sonra insan pişman oluyor nekadar bazı markaların am2 li anakartları phenom işlemcilerle çalışsada ht3.0 desteği sağlamıyor bu da performans kaybı demek
  • AM2+ anakartlar Ekim ayı sonuna doğru çıkacak, o yüzden Ekim ayında bir AM2+ anakart alıp AM2 bir işlemci al, Phenomların ucuzlaması 1-2 yıl sürer, 2009'a doğru Phenomlar ucuzlayınca AMD platform değiştirmeden hemen önce bir Phenom alır takarsın sistemine böylece yeni sisteminin ömrü en az 2-3 yıl olur. Ben böyle yapıcam, şimdiden AMD X2 4000+ aldım, onboard ekran kartlı bir AM2+ anakart bekliyorum zira onlarda Dx. 10 desteği olacak, performans/fiyatın ne kadar yüksek olacağını söylememe gerek yoktur herhalde.

Anakartların çıkışı Ekim sonu deniyor şimdilik, AMD'nin bu aralar moda haline gelmiş gecikmelerinide hesaba katarsak en geç Kasım ayında AM2+ anakartlı ve AM2 soket yapısındaki X2 4000+ işlemcili sistemim hayata geçmiş olur tahminim. Bu sistemi alma nedenlerimde uzun hikaye, konuyla alakası yok o yüzden onu es geçiyorum.
  • Eğer anakarta dünyanın parası verilmeyip marka olan ama ıvır zıvırla 300$'lara ulaşan bir anakart almayacaksan harika bir plan tam savunduğum görüş benimde..
  • Bekle bekle valla çürüdük ben daha yeni am 4000+ aldım ki bayağı bir götürür am2+ların fiyatı düşene kadar fiyatları düşüncede am2+ alırsın zaten belli anakartlar am2+ destekliyor
  • aynı hesapları bende yapıyorum ama belemekte zor geliyor kardeşim ben x2 6000 alacaktım forum'un kıdemlileri sakın alma dedi bizde dinliyoruz ama sabır etmekte cok zormus phenomların getirisi cokmu olacak oda ayrı bır konu tabıkı şöyle bırseyde var aralık gıbı phenomlar cıkacaksa fiyatların normal sevıyeye gelmesı mart nisanı bulur buda 6-7 aylık bir süre demektir offff offfff
  • valla benim planımda aynı CoolnQuiet arkadaşımızla hem ozamana kadar x2 ler birax daha ucuzlar
  • ya hic kimse mi acik bir sekilde cevap vermez yahu..

Konuyu acan arkadasin belkide su anda sistemi yok...
    Hangi fiyat araliginda sistem istiyorsun?
    Elinde ne var..?

hımmm onlar varsa sen sunu alabilirsin ileride de bunu alirsin, eski parcalarini da suraya satarisin.. eline gelen paranin uzerine su kadar ekleyip sunu alip bide bilmemne eklersin...

abi iste boyle bisey.. azcik boyle yapici olun yahu..

AM2 anakartlarda AM2 ve AM2+ islemcilerin hepsini kullanabiliyorsun..
    AM3 bambaska bir soket yapisi...

Su anda 80$'a AM2+ soket destegi olan anakart var.. Phenom kullanincaya kadar 70$ dolara gayet ucuz bir Dual core islemci alip takabilirsin..
    Mutlu da olursun...
  • şimdi benim sistemim yok (almam gereken 4 parca var) işlemci anakart vga ram anakart msi neof v3 alırsam phenomlarla kullanabılecegım ama HT 3 destegı yok anakartın ne kadar perfortmans kaybımız olur ht3 kafaya takmaz ısek bu anakartı alıp sıstemı toplayacagım
    quote:

Orjinalden alıntı: Towarscke

ya hic kimse mi acik bir sekilde cevap vermez yahu..

Konuyu acan arkadasin belkide su anda sistemi yok...
    Hangi fiyat araliginda sistem istiyorsun?
    Elinde ne var..?

hımmm onlar varsa sen sunu alabilirsin ileride de bunu alirsin, eski parcalarini da suraya satarisin.. eline gelen paranin uzerine su kadar ekleyip sunu alip bide bilmemne eklersin...

abi iste boyle bisey.. azcik boyle yapici olun yahu..

AM2 anakartlarda AM2 ve AM2+ islemcilerin hepsini kullanabiliyorsun..
    AM3 bambaska bir soket yapisi...

Su anda 80$'a AM2+ soket destegi olan anakart var.. Phenom kullanincaya kadar 70$ dolara gayet ucuz bir Dual core islemci alip takabilirsin..
    Mutlu da olursun...

• Çift çekirdekli işlemcilerde ht3.0 ın eksikliği dert olmaz ancak 4 çekirdekli işlemcilerde performans düşüşü yaratır. Eğer 4 çekirdekli işlemci düşünmüyorsan bence şimdiki anakartlardan almanın sakıncası yok.
  • Benim gibi yap değişim arefesinde sistem topla.Bartonumu piyasada kalkmak üzere toplamıştım.Şimdide bir X2 li sistem topluyorum.
    X2 lerin fiyatları daha aşağı inmez zaten üretim bandından kalkacaklar.Yerlerine Phenomlar gelecek.
    Sempron 64 den X2 ye geçiş sana en az 2 sene daha yeter.
  • peki arkadaslar x2 lerler phenomlar arasinda ne far var
    bildigim kadriyla bazi phenomlar da cift cekirdek uretilecek hepsi dort cekirdek olamyacak yani

bu arada bende CoolnQuiet arkadas gibi dusunuyorum
    sanirim x2 bi islemci alicam ama anakarti directx10 destekleyen ya amd nin TA790 anakartini yada nvidia nin MCP78 bi anakartini bekliycem ki onlarda sanirimkasim aralik gibi cikicak

phenom islemci alabilmek icin 1 sene beklemek lazim diye dusunuyorum fiyat dususu acisindan

BU ARADA SOKET 754 SISTEMIMIDE SATMIYCAM..INADINA SAKLIYCAM..
    EEEE FAN CLUB DA KURDUK NE DE OLSA...

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi kizilelma -- 15 Eylül 2007; 4:17:19 >
  • valla aynı durumdayım.
    Satmıcam download makinası olarak kenarda beklicek 120$ ediyoo satmam daha iii :)
    ben 4000 yerine 5200 alsak bide abit anakart ufff elimde zaten 1950pro extrem var

quote:

Orjinalden alıntı: kizilelma

peki arkadaslar x2 lerler phenomlar arasinda ne far var
    bildigim kadriyla bazi phenomlar da cift cekirdek uretilecek hepsi dort cekirdek olamyacak yani

bu arada bende CoolnQuiet arkadas gibi dusunuyorum
    sanirim x2 bi islemci alicam ama anakarti directx10 destekleyen ya amd nin TA790 anakartini yada nvidia nin MCP78 bi anakartini bekliycem ki onlarda sanirimkasim aralik gibi cikicak

phenom islemci alabilmek icin 1 sene beklemek lazim diye dusunuyorum fiyat dususu acisindan

BU ARADA SOKET 754 SISTEMIMIDE SATMIYCAM..INADINA SAKLIYCAM..
    EEEE FAN CLUB DA KURDUK NE DE OLSA...

• quote:

Orjinalden alıntı: Towarscke

Su anda 80$'a AM2+ soket destegi olan anakart var..
    Mutlu da olursun...

hani nerde???
  • 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.