Şimdi Ara

Alto & Maruti FUN KULUP (2. sayfa)

Bu Konudaki Kullanıcılar:
4 Misafir (1 Mobil) - 3 Masaüstü1 Mobil
5 sn
97
Cevap
9
Favori
33.055
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj




  • Tekerlek rulmanı değiştirme

    http://www.youtube.com/watch?v=EcGMjTMMDao

    ön rülman değişimi
    http://www.youtube.com/watch?v=5xmqjek9pP4
    http://www.youtube.com/watch?v=i5tWswU7apE



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi tekin48 -- 19 Aralık 2014; 21:52:38 >




  • erdem kardeşim araban hayırlı olsun Allah kaza bela vermesin. bende 2005 model LPG li alto alıp ruhsata işletme görevini üstlenmiş ve aracın yakıtıyla görevli kişi olarak tecrübelerimi seninle paylaşmak istiyorum. benim arabama 30 lt simit tüp istetmenin yerine takılmış ancak koltuklar yerinde duruyor. istetme bagajda duruyor. araba acil alındığı için ruhsatını kontrol edememiştim aldığım kişi LPG yi ruhsata işletmeden kaçak kullanıyormuş bu da yediğim bir kazık olarak ara not geçtim arkadaşa selam! olsun. neyse geleyim LPG yi ruhsata işletme macerama ; araba hafif olduğu için LPG takılmaya uygun değilmiş dolayısı ile ilk şoku burada atlattıktan sonra ne yapabiliriz ? tabiki arabanın içinde motor bölümünde yazılı olan araba ağırlığını değiştirmemiz gerekti. sonra sızdırmazlık raporunu alıp tüv türk e gittim. sıra ikinci şok ta ; arabanin ruhsatında araç 5 kişilik yazıyordu ancak tüv türk ekibi önce arabaya 1 tane daha emniyet kemeri yaptırın dedi. gidip usta buldum arabanın arkakoltuklarının ortasına zor bela emniyet kemeri yaptırdım :) sonra tekrar gittiğimde bu araç 4 kişilik gidin ruhsatı düzelttirin dediler. gittim ruhsatı düzelttirdim. 2 yıl rahattım artık ( bu arada 6 aylık hamileydim ve doğan bebeğimin adı ERDEM onun için detaylı yazıyorum Erdem kardeşim)
    benim arabaya tomasatto marka LPG takılmış. firma beş para etmez ama benim işimi görüyor. arabanin her 10.000 KM de bakımını düzenli olarak yaptırıyoruz. her bakımdan sonra LPG ayarı bozuluyor yeniden ayar yaptırmamız gerekiyor. şimdi gelelim aracın yakıt performansına; biz ankaradayız araba günlük olarak 185 KM yol yapıyor kazan ilçesinden Kırıkkaleye gidip geliyor. bu mesafenin yarısı şehir içinden yarısı çevre yolundan yapılıyor.depo 2 günde bir tam olarak bitiyor. LPG yi OPET ten alıyoruz. arabayı 4 kişilik bir aile olarak rahatlıkla kullanıyoruz. eşim çok seri ve agresif bir şoför olduğu için arabayı yüksek devirde ve hızlı kullanıyor (170 i gördü ) yaz tatilinde arabayla Antalya ya gittik 1 depo LPG ile 510 KM yol yaptık. Akseki üzerinden gittik yani yollar gayet dik ve virajlıydı. biz 5 kişi bile arabaya sığıyoruz tabi biraz zor oluyor ama sığıyoruz .eşyalarımızı düzgün yerleştirirsek bagaja yedek lastiğin yanına sığdırıyoruz . hatta arabaya bişiklet taşıyıcı takıp bebek arabasını bile götürdük . ben arabadan çooook memnunum şehir içinde performansı da gayet yeterli. 2 yılda 70.000 KM yol yapmışız daha nolsun.




  • Detaylı anlatımınız için çoook teşekkürler Ceydaa1. Ruhsatımda 4 kişilik gözüküyor. Alırken kontrol etmiştim. Ancak araba hafif olduğu için lpg takılamaz denmesi çok garip. Bu olayı nasıl çözdünüz? Bende 205 vardı 750 kg, ve tüp takabilmiştim. Alto 860 kg yanılmıyorsam. Gerçi 8 yıl geçti 205 e tüp takmam üzerinden...
    Tekrar teşekkürler

    < Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • Merhaba arkadaşlar ben bugün alto 1986 0.8gl almak için aracı görmeye gittim. aracı çok beğerndim çok sempatik geldi bana ve ihtiyaçlarımı karşılayacağını düşünüyorum.
    fakat yakıtının ne olduğu konusunda merakım gittikçe artıyor. ne kadar araştırsamda sürekli farklı bilgiler buldum. aracın ağırlığı bile her yerde farklı farklı yazıyor lütfen
    bana bu aracın yakıtı konusunda bilgi verin. teşekkür ederim.




  • bu başlığa verdiğim rahatsızlıktan dolayı bir daha uğramayacağım.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi yüta -- 4 Temmuz 2015; 21:29:56 >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: ATESH26

    Merhaba arkadaşlar ben bugün alto 1986 0.8gl almak için aracı görmeye gittim. aracı çok beğerndim çok sempatik geldi bana ve ihtiyaçlarımı karşılayacağını düşünüyorum.
    fakat yakıtının ne olduğu konusunda merakım gittikçe artıyor. ne kadar araştırsamda sürekli farklı bilgiler buldum. aracın ağırlığı bile her yerde farklı farklı yazıyor lütfen
    bana bu aracın yakıtı konusunda bilgi verin. teşekkür ederim.


    Öncelikle yeni yılınız kutlu olsun arkadaşlar. yakıt konusu arabanız düzenli olursa eğer benzinde 100 km 6 litre gibi yakacaktır. bunun biraz altı ve üstü olabilir ama genel olarak o cıvarda ama bazı arabalarda sorunlar olduğu için fazla yakıyor . ben çok memnunum arabamdan 1991 alto var. bendede resimlerdede görmüssündür




  • erdmmmmm E kullanıcısına yanıt
    Erdem kardeşim kaputun içinde arabanin bilgilerinin yazılı olduğu metal bir kart var o kartı yeniden yaptırıp uygun bilgi yazdırdık. 15 gün önce arabanın muayenesi vardı arabanın kilosunu yine kontrol ettiler .



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi ceydaa1 -- 2 Ocak 2015; 22:17:02 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • hocam bende 1999 maruti var. bu araca alto parçaları uyarmı
  • instinct_17 İ kullanıcısına yanıt
    model aynı olmak şartıyla fark yok uyar sadece üretim yerleri farklı
  • Merhaba arkadaşlar,
    bendede 2005 model Suzuki Alto 1.1 GL modeli var.
    Aynı araca sahip kimse var mı ?
    Bir kaç sorum olacak.
     Alto & Maruti FUN KULUP Alto & Maruti FUN KULUP Alto & Maruti FUN KULUP




  • quote:

    Orijinalden alıntı: Bilewew

    Merhaba arkadaşlar,
    bendede 2005 model Suzuki Alto 1.1 GL modeli var.
    Aynı araca sahip kimse var mı ?
    Bir kaç sorum olacak.
     Alto & Maruti FUN KULUP Alto & Maruti FUN KULUP Alto & Maruti FUN KULUP

    Merhabalar
    Hayırlı olsun
    Bende 12 Şubat da 2005 Model gümüş renkli bir alto aldım.
    Sorularınız nelerdir?
    Benim öncesinde 1991 model altom vardı.




  • direksiyonu sağa sola cevirince ses geliyor. usta dıs aks kafasının değişmesi gerektiğini söyledi fakat piyasadaki dıs aks kafaları tam uyumlu değilmiş. torna vs gibi bir işlemden geçirilmesi gerekiyormus.

    uyumlu parçayı nereden bulabilirim acaba
  • Selamın aleyküm. 1986 model Suzuki Alto 0.8 GL almayı düşünüyorum yaşadığım şehirde buldum 3.250 liraya. Döşemeleri temiz ve boya masrafı yok hiç. Orjinal 77.000km diyorlar ama pek inanmadım. Km'si önemli değil bu fiyata araba alınırken bence . 1.100 liraya motorun rektefe masrafı varmış rektefe ne olur bilmiyorum onu sormak için geldim. Aracın muaynesi falan yeniymiş. 2.500 liraya kadar almaya çalışayımmı sizce fiyat iyimi yoksa ?
  • quote:

    Orijinalden alıntı: hceb

    direksiyonu sağa sola cevirince ses geliyor. usta dıs aks kafasının değişmesi gerektiğini söyledi fakat piyasadaki dıs aks kafaları tam uyumlu değilmiş. torna vs gibi bir işlemden geçirilmesi gerekiyormus.

    uyumlu parçayı nereden bulabilirim acaba

    geçmiş olsun ,stanbulda parçacı şaban usta var onu bir arayıp sorabilirsin. numaras 0532 5173240
  • quote:

    Orijinalden alıntı: SilentJ

    Selamın aleyküm. 1986 model Suzuki Alto 0.8 GL almayı düşünüyorum yaşadığım şehirde buldum 3.250 liraya. Döşemeleri temiz ve boya masrafı yok hiç. Orjinal 77.000km diyorlar ama pek inanmadım. Km'si önemli değil bu fiyata araba alınırken bence . 1.100 liraya motorun rektefe masrafı varmış rektefe ne olur bilmiyorum onu sormak için geldim. Aracın muaynesi falan yeniymiş. 2.500 liraya kadar almaya çalışayımmı sizce fiyat iyimi yoksa ?

    slm 2500 iyi fiyat motor ve kaportası önemli. motor maliyeti 2000 tl cıvarı altı olmaz ama üstü olabilir onu das hesaba katın ama çok az yakan bence küçüklüğüne görede gayet iyi yol tutuşu var. karar sizin




  • 2013'te 6-7 ay kullanıp 2005 model 105000kmde 11.600TLye zar zor sattığım araç için şimdi 18-20 bin lira istenmesi inanılır gibi değil.
    Alacak kişilerin yetkili servisi arayıp yedek parça fiyatı sormasını öneririm. Zira bana sadece sol far için 995TL fiyat vermişlerdi.
  • konuları taradım benim soruma en yakın başlık bu oldu...
    sorum şu;
    2001 model maruti ile yine 2001 model lada vega aynı fiyata ise hangisini almak daha isabetli olur?..
    alacağım araç lpg'siz olacak ve tüp taktırmadan benzinde kullanılacak...
  • quote:

    Orijinalden alıntı: Bayberti

    konuları taradım benim soruma en yakın başlık bu oldu...
    sorum şu;
    2001 model maruti ile yine 2001 model lada vega aynı fiyata ise hangisini almak daha isabetli olur?..
    alacağım araç lpg'siz olacak ve tüp taktırmadan benzinde kullanılacak...



    slm burda kullanım yerine göre karar vermem gerekiyor ikisi baya farklı araç hocam nerde kullanacaksın ne iş yapacaksınız
  • 
Sayfa: önceki 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.