Bildirim
ALTIN UCLU SCART MI? DIGITRK PLUSLA HDMI MI?

Daha Fazla 
Bu Konudaki Kullanıcılar:
Daha Az 

1 Misafir - 1 Masaüstü

Giriş
-
normal sd kanallarda görüntü kalitesi istiyorsan DT ve DT+ dan uzak dur bence ikisini de kullandım, normal uydu yayınları ve dsmart çok daha kaliteli. -
altın uclu scart gözle görülür fark yaratmıyor.
digitürkte hd yayınlar hep tekrar. örn. ng hd
eğer hdmi diyorsan hiremcoX3,DREAMBOX HD serisine bak.
sd yayınlarda öyle aman aman bi fark olmaz.
ama en ucuzu kısa vadede dg+ kiralama.
ama en ucuz pakette bi tek ng hd var,show tv yolda.
uzun vadede ise en pahalısı da o.
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi spyae -- 23 Mayıs 2009; 15:28:35 > -
quote:
Orjinalden alıntı: spyae
altın uclu scart gözle görülür fark yaratmıyor.
digitürkte hd yayınlar hep tekrar. örn. ng hd
eğer hdmi diyorsan hiremcoX3,DREAMBOX HD serisine bak.
sd yayınlarda öyle aman aman bi fark olmaz.
ama en ucuzu kısa vadede dg+ kiralama.
ama en ucuz pakette bi tek ng hd var,show tv yolda.
uzun vadede ise en pahalısı da o.
DT+ ta HD yayınlar hep tekrar değil!
Sadece Nat.Geo.HD de tekrarlar var.
En ucuz paketteki HD Kanallar.
Eurosport HD
National Geographic HD
Yolda ise İz TV HD
ShowTV HD -
Ben sana direkt şunları söyleyeyim. Ben Pioneer KURO Plazma kullanıcısıyım.HDMI kablo olarak Sony DLC-HD10P HDMI v1.3a altın kaplama 1 Metre kablo aldım,XtremeMac XtremeHD Component altın kaplama kablo aldım,Philips 1.5 metre altrın kablama Scart aldım ve bunları DT+ da denedim.Gözle görülür fark olmuyo diyenlere şunu söyleyebilirim; altın kaplama kaliteli bir scart ile çok rahat gözle görülür fark oluyor.Component zaten Analog bağlantı sınıfında en iyi görüntüyü verendir.Fakat Digital receiver lard Progressive scan özelliği olmadığından DVD player lardaki kadar component kabloda scarta nazaran gözle görülür fark görmeniz için biraz dikkatlice bakmalısınız.Şu da bir gerçekki DT veya DT+ olsun,yayın kaliteleri çok kötü diyebilirim.Bununla ilgili mail göndermiştim onlara ama bu durumu çözmemekte ısrarcılar galiba.Son olarak bilinki, kaliteli bir altın kaplama scartta normal scart kablolara göre çok rahat gözle görülür fark oluyor.Fark göremeyenleri gözlerinde sorun olmalı sanırım.Component kablo Digital receiver larda ne kadar sağlıklı çalıştığı tartışılır.Benim kullandığım kablolara göre,component bağlantıda renkler biraz daha tok ve pixeller scarta göre çok az belli oluyo.Benim gözlemlerim bunlar.HDMI kablo ile SD yayında zaten scart veya component bağlantı kadar iyi görüntü alınamayacağını herkes biliyor artık.Eğer DVD player ınızda HDMI çıkışı falan yoksa component varsa component kablo kullanın.Digital receiver da DVD player daki kadar verimli değil.SD yayınlar için kaliteli bir ltın kaplama scart alın (kısa olamsına özen gösterin) rahatınıza bakın.Dahada bundan ötesi yok.
-
quote:
Orjinalden alıntı: iso614300
Ben sana direkt şunları söyleyeyim. Ben Pioneer KURO Plazma kullanıcısıyım.HDMI kablo olarak Sony DLC-HD10P HDMI v1.3a altın kaplama 1 Metre kablo aldım,XtremeMac XtremeHD Component altın kaplama kablo aldım,Philips 1.5 metre altrın kablama Scart aldım ve bunları DT+ da denedim.Gözle görülür fark olmuyo diyenlere şunu söyleyebilirim; altın kaplama kaliteli bir scart ile çok rahat gözle görülür fark oluyor.Component zaten Analog bağlantı sınıfında en iyi görüntüyü verendir.Fakat Digital receiver lard Progressive scan özelliği olmadığından DVD player lardaki kadar component kabloda scarta nazaran gözle görülür fark görmeniz için biraz dikkatlice bakmalısınız.Şu da bir gerçekki DT veya DT+ olsun,yayın kaliteleri çok kötü diyebilirim.Bununla ilgili mail göndermiştim onlara ama bu durumu çözmemekte ısrarcılar galiba.Son olarak bilinki, kaliteli bir altın kaplama scartta normal scart kablolara göre çok rahat gözle görülür fark oluyor.Fark göremeyenleri gözlerinde sorun olmalı sanırım.Component kablo Digital receiver larda ne kadar sağlıklı çalıştığı tartışılır.Benim kullandığım kablolara göre,component bağlantıda renkler biraz daha tok ve pixeller scarta göre çok az belli oluyo.Benim gözlemlerim bunlar.HDMI kablo ile SD yayında zaten scart veya component bağlantı kadar iyi görüntü alınamayacağını herkes biliyor artık.Eğer DVD player ınızda HDMI çıkışı falan yoksa component varsa component kablo kullanın.Digital receiver da DVD player daki kadar verimli değil.SD yayınlar için kaliteli bir ltın kaplama scart alın (kısa olamsına özen gösterin) rahatınıza bakın.Dahada bundan ötesi yok.
bende philips altın uçlu scart, monster altın uclu scart ve Belkin PureAv scart ( Pihilips'ten 2 kat pahalı ) ve DT+ yanında gelen hdmi ile denemeler yaptım. SD yayınlarda receiver çözünürlüğü otomatik yani 576i 'ye ayarlarsanız en iyi görüntüyü hdmi veriyor, tabi scartlar içinde Belkin bariz birinci.
Diğer türlü 1080i veya 720p çıkışlar SD yayınlarda scaling olayları devreye girdiğinden görüntü bozuluyor ve scart daha başarılı görüntü vermiş oluyor.
Component ile deneme yapmadım Scart - Hdmi arası biyerde olacağını düşünüyüyorum, ama aslı merak ettiğim siz kutuyla gelen hdmi ile Sony hdmi arasında bir fark gözlemledinizmi görüntü kalitesinde??
-
Hacam DT plusdan uzak dur yeni bir yazılım yüklediler ve sd hd tüm görüntü berbat. hd görüntüde tüm çizgiler de kırılmalar oluşuyor. sd görüntüde ise hdmi bağlantı ile ekranda inanılmaz bir parazitlenme var bunu kayan yazılardan fark edebiliyorsun. Çözüm olarak sd yayınlar için scart öneriyorlar amöa ondada görüntüde titremeler oluşuyor. en iyisi normal bir uydu alıcı ile izlemendir. -
altın uclu scart pek fark yaratmaz -
quote:
Orjinalden alıntı: westblood
altın uclu scart pek fark yaratmaz
Hangi marka/model altın uçlu scart ile fark göremediniz paylaşabilirmisiniz? scart alacaklar ona göre tercih yapsınlar. -
PROFİGOLD KABLO 29 TL
UÇLARI ALTIN KAPLAMA BULABİLECEĞİNİZİN ENN KALİTELİSİ BU
TEK TARAF SCART DİĞER TARAFA DİKKAT EDİNİZ
TV ESKİ SİSTEM OLDUĞUNDAN ALDIM AMA 1 KERE DAHİ KULLANAMADIM
CARREFOUR DA BU ÜRÜN 80 TL DEN SATILIYORDU BEN SADECE 20 TL İSTİYORUM
Sayfa:
1
Ip işlemleri
Bu mesaj IP'si ile atılan mesajları ara Bu kullanıcının son IP'si ile atılan mesajları ara Bu mesaj IP'si ile kullanıcı ara Bu kullanıcının son IP'si ile kullanıcı ara
KAPAT X
Bu mesaj IP'si ile atılan mesajları ara Bu kullanıcının son IP'si ile atılan mesajları ara Bu mesaj IP'si ile kullanıcı ara Bu kullanıcının son IP'si ile kullanıcı ara
KAPAT X