Şimdi Ara

Although , However , In spite , Despite , Whereas (Yardııım)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
17
Cevap
0
Favori
16.890
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Yarın sınavım var ve ben bunları daha önce hiç görmedim. Bi yardımcı olur musunuz ?

• Lütfen yardımcı olun.

• Hatun dün öğretip bu gün sınav yapıyor.
  • Lütfen ama lan. Püüü.
  • Hala cevap yok. Oha.
  • Öncelikle bu konular zıtlıkları içerir.Zıtlıkları,karşılaştırmayı anlatmak için kullanılır.Ona göre anlamaya çalış...Ve bu cümlelerde virgülün yeri çok önem taşır.1 cümle içinde bir ana cümlecik birde yan cümlecik olur bunlar zıtlık belirtir yani sebep-sonuç gibisinden böyleydi böyle oldu gibi bir anlam verir örneklerde göreceksin.

although = rağmen demektir,cümle yapısı ise normaldir bir main clause bir yardımcı clause

altough i studied hard,i couldnt pass the exam(çok çalışmama rağmen,sınavı geçemedim)

whereas = iken anlamındadır.

whereas some countries are rich,lots of others are poor.(bazı ülkeler zengin iken,diğerlerinin çoğu fakir)

however = ama,herneyse,ne olursa olsun gibi bir anlam taşır.

however tired i am,you can call me anytime(ne kadar yorgun olursam olayım istediğin zaman beni arayabilirsin)

inspite ile despite aynıdır = rağmen demektir bu da fakat cümle yapısı farklıdır,inspite ile despite dan sonra gerund (-ing li fiiller) yada nesne görevi görür gelenler.although-however-whereas gibi yan cümlecik almazlar.Biraz zor gelebilir bunu yapmak.

inspite/despite of studying hard,i couldnt pass the exam.(yine aynı,çok çalışmama rağmen sınavı geçemedim).

Not = buraya dikkat et = study(sonuna ing aldı despite oldugu için,gerund olmuş oldu) studying hard = böylece nesne görevi görmüş oldu.yani "çok ders çalışmak" a rağmen geçemedim,gibisinden anlam taşır.

farklı yerlerdede olabilir cümlede.mesela aynı örnekten = i failed in exam inspite of studying hard.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi .Vertigo. -- 2 Haziran 2011; 22:19:38 >

• Although = ragmen
    However = but = ama
    Whereas = While = -iken
    Digerlerini kullanmiyorum bilmiyorum. Howeverli cumlelerde eger cumlen birincisi pozitifse (+) ikincisi negatifse (-) araya however gelebilir
    Ayni sey while içinde gecerli ve although içinde . Peş peşe gelen 2 cumlen zıtlık bildiriyorsa Howeveri kullan Yada durum için while yada whereas .
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • quote:

Orijinalden alıntı: .Vertigo.

Öncelikle bu konular zıtlıkları içerir.Zıtlıkları,karşılaştırmayı anlatmak için kullanılır.Ona göre anlamaya çalış...Ve bu cümlelerde virgülün yeri çok önem taşır.1 cümle içinde bir ana cümlecik birde yan cümlecik olur bunlar zıtlık belirtir yani sebep-sonuç gibisinden böyleydi böyle oldu gibi bir anlam verir örneklerde göreceksin.

although = rağmen demektir,cümle yapısı ise normaldir bir main clause bir yardımcı clause

altough i studied hard,i couldnt pass the exam(çok çalışmama rağmen,sınavı geçemedim)

whereas = iken anlamındadır.

whereas some countries are rich,lots of others are poor.(bazı ülkeler zengin iken,diğerlerinin çoğu fakir)

however = ama,herneyse,ne olursa olsun gibi bir anlam taşır.

however tired i am,you can call me anytime(ne kadar yorgun olursam olayım istediğin zaman beni arayabilirsin)

inspite ile despite aynıdır = rağmen demektir bu da fakat cümle yapısı farklıdır,inspite ile despite dan sonra gerund (-ing li fiiller) yada nesne görevi görür gelenler.although-however-whereas gibi yan cümlecik almazlar.Biraz zor gelebilir bunu yapmak.

inspite/despite of studying hard,i couldnt pass the exam.(yine aynı,çok çalışmama rağmen sınavı geçemedim).

Not = buraya dikkat et = study(sonuna ing aldı despite oldugu için,gerund olmuş oldu) studying hard = böylece nesne görevi görmüş oldu.yani "çok ders çalışmak" a rağmen geçemedim,gibisinden anlam taşır.

farklı yerlerdede olabilir cümlede.mesela aynı örnekten = i failed in exam inspite of studying hard.

Hocam , çok teşekkürler. Bi sen vardın konudaki kullanıcılarda , senin anlatacağını umuyordum ki yanılmamışım.

• I shan't!
  • ne demek kardeşim önemli değil aklıma gelmişken bir örnek daha vereyim 2 aynı cümle although ile despite/inspite ın farkını iyi anlaman için.whereasla how ever kolay zaten.

although it was rainy,i went out.(çok yağmurluydu ama buna rağmen dışarı çıktım) - bu kolaydır,basit. >>>> although + sebep/negatif cümlecigi(yağmurlu hava) virgül + sonuç/positif cümlecigi(ama dışarı çıktım)

bunu nasıl inspite/despite yapabilirsin...şöyle;

inspite/despite of rainy weather,i went out.(yağmurlu havaya rağmen dışarı çıktım)

ikisinin arasındaki farkı biraz kestirmeye çalış,türkçeden bilirsin nesnenin ne oldugunu.Bu arada tekrar dipnot geçiyorum bu cümlelerde virgülün nerede olduguna dikkat et,çünkü zıtlık içereceği için iki cümlecik olacak cümlenin içinde.

internettende bulup birşeyler oku,oralarda yardımcı olur sana.İnspite-Despite a çevireceğin cümlede fiil varsa (yukarda verdigim örnek study den studying e yani çalıştım dan çalışmak a),yada isim olur bu verdigim örnekteki gibi.)

hadi iyi akşamlar

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi .Vertigo. -- 2 Haziran 2011; 22:34:27 >

• quote:

Orijinalden alıntı: .Vertigo.

ne demek kardeşim önemli değil aklıma gelmişken bir örnek daha vereyim 2 aynı cümle although ile despite/inspite ın farkını iyi anlaman için.whereasla how ever kolay zaten.

although it was rainy,i went out.(çok yağmurluydu ama buna rağmen dışarı çıktım) - bu kolaydır,basit. >>>> although + sebep/negatif cümlecigi(yağmurlu hava) virgül + sonuç/positif cümlecigi(ama dışarı çıktım)

bunu nasıl inspite/despite yapabilirsin...şöyle;

inspite/despite of rainy weather,i went out.(yağmurlu havaya rağmen dışarı çıktım)

ikisinin arasındaki farkı biraz kestirmeye çalış,türkçeden bilirsin nesnenin ne oldugunu.Bu arada tekrar dipnot geçiyorum bu cümlelerde virgülün nerede olduguna dikkat et,çünkü zıtlık içereceği için iki cümlecik olacak cümlenin içinde.

internettende bulup birşeyler oku,oralarda yardımcı olur sana.İnspite-Despite a çevireceğin cümlede fiil varsa (yukarda verdigim örnek study den studying e yani çalıştım dan çalışmak a),yada isim olur bu verdigim örnekteki gibi.)

hadi iyi akşamlar

Çok teşekkürler hocam. Ellerine sağlık.

• 20.
    ______ she was a successful actress, she never felt happy with her fame.

A)In spite
    B)Although
    C)However
    D)Despite
    E)Bilmiyorum / Cevap yok.

şunun cevabı nasıl A olmaz beyler cevap D miş saçmalık ya soru yanlış bence
  • .Vertigo. kullanıcısına yanıt
    Güzel açıklamışsınız, teşekkürler.

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • Cevap B şıkkı olmalı.

a) in spite of sonrası yardımcı fiili yani tam cümle gelmez
    c)however ın 2 kullanımı var. 1.si (ama-but anlamında) However ,(virgül) .... 2.si however + özne + fiil örn. however I tried (ne kadar denediysem denedim, I couldn't do it(yapamadım)
    d)Despite - in spite of TAM CÜMLE (isim+yrd.fiil+fiil) ile kullanılmaz.
  • Engvide gir bunlari arattir anlatan hocaları dinle sana baya yardımcı olacaktir

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Arkadaşın yazdığı gibi cevap D de değil. B doğru şık.

"Başarılı bir oyuncu olmasına rağmen..."

Although + sentence

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Guest-368EFBB24 -- 7 Ekim 2016; 17:36:56 >
    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: I-run

Cevap B şıkkı olmalı.

a) in spite of sonrası yardımcı fiili yani tam cümle gelmez
    c)however ın 2 kullanımı var. 1.si (ama-but anlamında) However ,(virgül) .... 2.si however + özne + fiil örn. however I tried (ne kadar denediysem denedim, I couldn't do it(yapamadım)
    d)Despite - in spite of TAM CÜMLE (isim+yrd.fiil+fiil) ile kullanılmaz.

yanlış yazmışım bende B yapmıştım zaten
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.