Şimdi Ara

Altay, Dünyanın en iyi tankı olacak açık ve net!! (8. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
175
Cevap
3
Favori
5.054
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
36 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 56789
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

Orijinalden alıntı: DeadlyDazz

quote:

Orijinalden alıntı: Derveden1234

quote:

quote:

quote:

Orijinalden alıntı: Tilki_Andrei

En güclü olsa nolur adamların havadan bir füzesine bakar.
    Ilk once hava kuvvetlerin iyi olacak.

Altayda üzerine gelebilecek olan Füzelere karşı aktif koruyucu sistemi bulunuyor bu sistem tankın üzerine gelen Füzeyi kilometrelerce öteden tespit edip imha ediyor. Ancak elbette hava kuvvetleri iyi olması şart.Altayda üzerine gelebilecek olan Füzelere karşı aktif koruyucu sistemi bulunuyor bu sistem tankın üzerine gelen Füzeyi kilometrelerce öteden tespit edip imha ediyor. Ancak elbette hava kuvvetleri iyi olması şart.

Bu sistem ruslar çeçenler e karsi savasirken geliştirildi ;yapimi yaklaşık 1980 85 li yillardadir. Ve her roket manipüle ve engellemeye tabii tutulamaz en basitinden havan topu ; tankin önü 70 cm kalinligina varabilir ama üstü 6 cm dir en fazla bu da havan toplarina karşı zaafiyet gosterir yani oyle her atılan engellenemez

Ha bu arada bu projeye asla karşı değilim ve destekliyorum ama oyle su roketi engelliyor bunu yapiyor vs tahminden oteye gitmez ;

Amerikanin 40 hedefi ayni anda vurabilen uçakları var senin 40 tane f16 na f35 ine eşit

Ben aynı anda 40 hedefi vurabilen hiç bir uçak duymadım o aynı anda 40 hedefi takip ediyor olmasın? Gerçi oda imkansız Maksimum 12 hedefi vurabilen uçağı vardır ABD'nin. Bizim F-16 Block 50+'ların aynı anda 6 hedefe ateş açabildiğini biliyormusun peki? Ayrıca yerli savaş uçağı 5. jenerayon T-F-X projesinden habersindir.

Ayni anda şöyle vuruyor merkezden bilisayarlar hedeflere kilitleniyor ve pilot veya merkezin emriyle atis aciliyor yani pilotsuz da hedefe kilitlenebiliyor .

Ha bu arada f4 phantom ve modernize edile edile yapilan ucaklardan bahsetmedim bile sende bunlari bilirisin ?

Dahasi ; son 2 yilda tonlarca müh. Oldu üstelik hepsi bu tarz milli projelerde çalışıyorlar ancak 100 lercesi öldüğü halde biz bir onlem almiyoruz

Burdan çıkarılacak sonuç tonlarca korumalarla korunduklari halde bu insanlar ölebiliyorsa biz yaşayabildigmize sukretmeliyiz zira hayatimiz her an tehlikede

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

• quote:

Orijinalden alıntı: nexus can

Kuru gurultu ABD lazer sistemine gecti japonlar ray ustunde ucan tren gelistirdi apacik ikinci dunya savasinda olan seyleri daha yeni yapmaya basladik.

Türkiyeninde Lazer Silahı çalışmaları mevcut Türkiye, ABD, Rusya, Çin, İsrail ve Almanya şuan Dünya üzerinde Lazer Silahı projesine değinen devletlerdir ve Türkiye ilk prototipi üretmiş 2016 yılında TSK'ya teslim edilecek yerli Lazer Silahları bu konuda ABD'ye yakınız.
     Altay, Dünyanın en iyi tankı olacak açık ve net!! Altay, Dünyanın en iyi tankı olacak açık ve net!!

• quote:

quote:

quote:

quote:

quote:

quote:

Altayda üzerine gelebilecek olan Füzelere karşı aktif koruyucu sistemi bulunuyor bu sistem tankın üzerine gelen Füzeyi kilometrelerce öteden tespit edip imha ediyor. Ancak elbette hava kuvvetleri iyi olması şart.Altayda üzerine gelebilecek olan Füzelere karşı aktif koruyucu sistemi bulunuyor bu sistem tankın üzerine gelen Füzeyi kilometrelerce öteden tespit edip imha ediyor. Ancak elbette hava kuvvetleri iyi olması şart.

Bu sistem ruslar çeçenler e karsi savasirken geliştirildi ;yapimi yaklaşık 1980 85 li yillardadir. Ve her roket manipüle ve engellemeye tabii tutulamaz en basitinden havan topu ; tankin önü 70 cm kalinligina varabilir ama üstü 6 cm dir en fazla bu da havan toplarina karşı zaafiyet gosterir yani oyle her atılan engellenemez

Ha bu arada bu projeye asla karşı değilim ve destekliyorum ama oyle su roketi engelliyor bunu yapiyor vs tahminden oteye gitmez ;

Amerikanin 40 hedefi ayni anda vurabilen uçakları var senin 40 tane f16 na f35 ine eşit

Ben aynı anda 40 hedefi vurabilen hiç bir uçak duymadım o aynı anda 40 hedefi takip ediyor olmasın? Gerçi oda imkansız Maksimum 12 hedefi vurabilen uçağı vardır ABD'nin. Bizim F-16 Block 50+'ların aynı anda 6 hedefe ateş açabildiğini biliyormusun peki? Ayrıca yerli savaş uçağı 5. jenerayon T-F-X projesinden habersindir.

Ayni anda şöyle vuruyor merkezden bilisayarlar hedeflere kilitleniyor ve pilot veya merkezin emriyle atis aciliyor yani pilotsuz da hedefe kilitlenebiliyor .

Ha bu arada f4 phantom ve modernize edile edile yapilan ucaklardan bahsetmedim bile sende bunlari bilirisin ?

Dahasi ; son 2 yilda tonlarca müh. Oldu üstelik hepsi bu tarz milli projelerde çalışıyorlar ancak 100 lercesi öldüğü halde biz bir onlem almiyoruz

Burdan çıkarılacak sonuç tonlarca korumalarla korunduklari halde bu insanlar ölebiliyorsa biz yaşayabildigmize sukretmeliyiz zira hayatimiz her an tehlikede

Phantom modernizasyonu ve diğer konular Türkiyenin bizzat içindeki dış güçlere hizmet eden kişilerin işidir yoksa Aselsan şirketi F-4'leri kendisi modernize edebilirdi amaç İsrail şirketi IAI ve IMI şirketlerini kurtarmaktı M-60 Patton modernizasyonu sayesinde IMI şirketi kurtuldu batmaktan ve şuan İsrail için müthiş projeler geliştiriyorlar o bizim içimizdeki vatan hainlerinin sorunuydu.

• SU-35 e,F22-Raptor a bakmadan 1960 yilinda uretilmis surekli modernizasyon yapilmis,ve her tarafi egilip bukulen metal yorgunluguna ugramis kulusturlerlerle ovunenler var.Suratiniza kahkaha atmak istiyorum.

• quote:

quote:

quote:

quote:

quote:

quote:

quote:

Phantom modernizasyonu ve diğer konular Türkiyenin bizzat içindeki dış güçlere hizmet eden kişilerin işidir yoksa Aselsan şirketi F-4'leri kendisi modernize edebilirdi amaç İsrail şirketi IAI ve IMI şirketlerini kurtarmaktı M-60 Patton modernizasyonu sayesinde IMI şirketi kurtuldu batmaktan ve şuan İsrail için müthiş projeler geliştiriyorlar o bizim içimizdeki vatan hainlerinin sorunuydu.

İsteselerdi komdandolar için silah ihalesinde HK33 yerine Galil'i seçerlerdi......Sen çok fazla Ahaber izlemişsin....Keşke Galil veya ihaledeki diğer silahları seçseymişler.Sanırım ucuz diye hkyi seçtiler yada MKE'nin altyapısı var diye...

O israil firmaları sadece bize değil dünyadaki diğer ülkelerinde askeri araçlarını modernize ediyorlar...Hindistanın ikibin civarındaki t-72 tank filosunu İsrail modernize etti...

Bu arada BMC'nin KİRPİSİ'DDE İsrailLİ firmadan teknoloji transferi ile üretildi.Evet bence bu da vatan hainliği hatta İsrailden aldığımız her haltta vata haini oluyoruz....

Bu saatten sonra seni akpli olduğu anladım ve seni artık ciddiye almayacağım...

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi ürüng ayıg toyon -- 29 Mart 2015; 23:47:50 >

• Altay diye okuyunca şarkıcı Altay sandım

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: ürüng ayıg toyon

quote:

quote:

quote:

quote:

quote:

quote:

quote:

İsteselerdi komdandolar için silah ihalesinde HK33 yerine Galil'i seçerlerdi aynı komutanlar.Sen çok fazla Ahaber izlemişsin....Keşke Galil veya ihaledeki diğer silahları seçseymişler.Sanırım ucuz diye hkyi seçtiler yada MKE'nin altyapısı var diye...

O israil firmaları sadece bize değil dünyadaki diğer ülkelerinde askeri araçlarını modernize ediyorlar...Hindistanın ikibin civarındaki t-72 tank filosunu İsrail modernize etti...

Bu arada BMC'nin KİRPİSİ'DDE İsrailLİ firmadan teknoloji transferi ile üretildi.Evet bence bu da vatan hainliği hatta İsrailden aldığımız her haltta vata haini oluyoruz....

Bu saatten sonra seni akpli olduğu anladım ve seni artık ciddiye almayacağım...

Merak etme ben AKP'li dilim olsam evet AKP'liyim derim yalan söylemem için sebep söyle? Pek çok gereksiz proje İsraile verilmiştir Soruyorum 1960'lardan kalma M-60 Patton Tanklarının her birisini İsarile 4 Milyon$'dan modernize ettirmek vatan hainliği değilmidir? Üstelik Tankların vites kutusu bozuk çıktı ve İsrail teknoloji transferi gerçekleştirmedi o fiyata sıfır Leopard 2A6 veya T-90A alınırdı zaten o modernizasyonu Aselsan yapabilirdi Aselsan Leopard 2NG projesine bak istersen amaç İsrailli IMI şirketini kurtarmaktı yaklaşık 1 Milyar$ çöpe gitti.

• Derveden1234 kullanıcısına yanıt
    O tank olayını bende biliyorum. Aselsan daha önce de leoparlar 1'leri modernize etmişti.
    Sen böyle direkt vatan haini deyine akp sandım...

Geçmişte ahaber TSK'yi karalamak içni haberler yapardı.Onları felan izlediğini sandım.Gerçi aynı ahaber şimdide öve öve bitiremiyor TSK'yi....
  • Ya tabiki bi yerden başlayacaz. Havadan tanklar daha kolay vuruluyor diye hemen uçak yapmak Saçma. Tanka sabitlenmek Saçma. Önemli olan Plan'ı programı çizmek değil bi Savaş'ta bizi kurtaracak tankların seri üretimle yapmaktır. Yoksa bende çok iyi çizerim o konuda sıkıntı yok. Önemli olan bi tank yapıp sonra zamanla seri üretime Geçmek. Daha iyi yapıp eskisini satmak. Tabi bu arada Yaşanılacak yerler tahrip edilmemeli.

< Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • ülkenin içinde yabancı istihbaratlar fink atıyor,kaç tane aselsan mühendisi öldürüldü,kendi mühendislerinimizi bile koruyamadık,mitin tek görevi vatandaşları fişlemek olmuş bırak dışarıyı ülke içindeki istihbaratımız bile yerlerde
  • Elin gelişmiş ülkeleri bizim bu yaptığımız işe gülüp geçiyorlardır emin olun.

Çünkü biz göbekten bağlıyız onlara, daha 3-5 ay önce tamamen kendi silah ve füzelerini üretebilen Rusya'yı petrol fiyatlarını düşürüp ekonomik olarak çökerttiler.

Bizde en başta enerji kaynakları olmak üzere batıya ve rusya ya göbekten bağlıyız.

Abd nin onayı olmadan hiçbir yere giremeyiz.

Suriye akdenizdeki uçağımızı düşürdü de oldu ? öylece baktığımızla kaldık.

Akdeniz'den geldi bir amerikan gemisi geldi de çıkardı uçağımızı.

Aynen eski kıbrıs savaşında olduğu gibi bir ambargo yesek ne uçaklarımızı uçuracak yakıtı buluruz nede tankları yürütecek yakıtı.

ve batılılardan bir farkımızda biz ürettiğimiz silahları ve tankları başka ülkelere kolay kolay satamayız ama elin abd lisi, avrupalısı ürettiği silahları satar kar eder biz ise üretip masraf ettiğimizle kalırız.

o yüzden yeni model tank ürettik ortadoğunun bilmem nesiyiz martavallarını boşverin biz izin verilmedikçe hiçbir yere saldıramayacak olan bir ülkeyiz ve bütün bu yapılan tanklar büyük ihtimalle hangarlarda
    dururken çürümesin diye arada bir tatbikatlarda halka şov gösterisi filan yapabilirler o kadar.

Halkın büyük kısmı asgari geçimini sürdürmekte zorlanmakta, temel ihtiyaçlarını bile zar zor gören bir halkın refahını nasıl arttırız diye düşünmek yerine böyle şovenist işlere soyunmak o kadar da marifet değildir.

Rusya'da nükleer güç ama halkına bakınca sefillik çeken milyonlara sorsanız o nükleer güç olan Rusya onlara göre ne kadar önemli bir şey ?

biz daha ülke olarak gelir eşitsizliğini, halkın temel geçim ihtiyacını görmesini sağlayamamışız gelip X model tank yaptık işte bu türk'ün gücü diyoruz.

Biz domates'in tohumunu mısır'ın tohumunu israil'den alan bir ülkeyiz.

Ülke olarak halkımızı glikoz şuruplu, mısır şuruplu içecek ve gıdalarla ufak ufak zehirliyoruz ve kanser olmasına yol açıyoruz.

Ülke olarak kendi halkımızın refahı ve sağlığı ne kadar umurumuzda ?

Hiç umurumuzda filan değil..Bu halk anca sermaye sahiplerine ucuza ırgatlık yapsın, 3-5 çocuk yapıp sermaye sahiplerine 3 kuruşa kölelik edecek bir sürü yeni hamallar getirdiği sürece umurumuzda.

Bu tür x model araç geliştirdik konuları milyonların günlük hayatında zerre öneme sahip değil çünkü zaten Türkiye'ye saldıracak bir ülke Nato'ya bağlı ülke olduğumuz için çevremizde en güçlü Rusya bile saldırmayı düşünmez
    çünkü batıyı komple karşısına alacağını bilir.

Ortadoğu ülkeleri zaten topraklarında çoğunun petrol çıkıyor bu yüzden refahları çoğu zaman bizden iyi olduğu için Türkiye'ye savaş açmaya bir sebepleri yok.Keza Azerbaycan'da petrol ve doğalgaz üretimi ile kendine yetiyor bize
    saldırması için bir sebebi yok.

Kısacası bize Rusya veya İran dışında saldırmaya aday bir ülke yok çevremizde..

Sefillik çeken ve kredi kartlarıyla borç manyağı yapılan halkımızın gözünü boyamak için yapılan işlerden biridir bu tank meselesi.

Buradan Türkiye tankını üretmesin mi sorusuna cevap olarak üretipte batının izni olmadan ve bu kadar enerji konusunda bağımlıyken üretse neye yarar diye cevap veririm.

Doğu da ki ayrılıkçı halka müdahale etmedikten sonra o tanklar ancak hangarlarda tatbikattan tatbikata durduğu yerde çürümesinler diye çıkartılır o kadar.

Yarın bir gün bu kadar janjanlı X model tank - helikopter ürettik derken bir bakacağız emeklilik yaşını 70 'e dayamışlar ve kıdem tazminatını da halkın elinden almışlar veya azaltmışlar.

ve 70 kuruşa mal edilen akaryakıtı 6-7 tl den halka dayamışlar..

Yarın bir gün 1 ekmeği alırken bile nerede en ucuzu var diye halk ekmek sırasına girip 1 saat beklediğinizde belki ancak bütün bu şovmatik işlerin halk olarak size - bize yaramadığını hatırlayacaksınız.

veya çocuğunuz ömrünü okullarda - sınavlardan sınava geçirip üniversite sınavlarına at yarışı gibi hazırlanıp gençliğini yaşayamadan harcadığında ve buna rağmen üniversite bitirip iş arayıp torpilsiz iş bulamadığında anlayacaksınız size
    bütün bu şovmatik işlerin yaramadığını.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi pleksiglass -- 30 Mart 2015; 1:00:14 >

• quote:

quote:

Orijinalden alıntı: nexus can

Kuru gurultu ABD lazer sistemine gecti japonlar ray ustunde ucan tren gelistirdi apacik ikinci dunya savasinda olan seyleri daha yeni yapmaya basladik.

Türkiyeninde Lazer Silahı çalışmaları mevcut Türkiye, ABD, Rusya, Çin, İsrail ve Almanya şuan Dünya üzerinde Lazer Silahı projesine değinen devletlerdir ve Türkiye ilk prototipi üretmiş 2016 yılında TSK'ya teslim edilecek yerli Lazer Silahları bu konuda ABD'ye yakınız.
     Altay, Dünyanın en iyi tankı olacak açık ve net!! Altay, Dünyanın en iyi tankı olacak açık ve net!!

chip uretiyormu kardes? milleti kandirip duruyorsunuz yurtdisindan getir malzemeleri sonra burda topla made in Turkey yaz baska?

• quote:

Orijinalden alıntı: Amon Amarth

quote:

Orijinalden alıntı: SONICMAN

Bu işler sayıya bakar. 2. Dünya Savaşında çok gelişmiş Alman tankları vardı ama çok sayıda olan Amerikan tankları bi şekilde o tankları patlatıyordu. Mesela Amerika'ya bak adamların orduda karınca gibi tank, askeri jet filan var. Adamlar hobi olarak jet, tank filan basıyorlar. Can sıkıntısı işte..

amerikan tankları hiç bir zaman patlatamadı nazi tanklarını, mekanik arizalar patlatti.
    1 bengal tiger 10 tane m4 shermanı indirebilecek gucteydi.

Ne sallamissin be, google elinin altinda az arastir. Yaz battle of arracourt oku orayi.

• Türk milleti bunlarla uğraşa dursun,asıl sorunlar ıskalansın.Bu ülkenin sosyolojik sorunları var.
    1)Kürt İstilası
    2)Suriyeli arap istilası

Siz bunları çözmeden isterseniz dünyanın en iyi tankını,en iyi uçağını yapın.
  • Hava kuvvetleri olmadan karadan savaş kazanılmaz , kısaca büyük tankla büyük adam olunmaz evlat. Bknz:Nazi almanyası tiger II ile milletin canına okumasına ramen hava ve deniz kuvvetlerine önem vermediği için çatır çatır vuruldu.

• quote:

Orijinalden alıntı: crazy0611

Hava kuvvetleri olmadan karadan savaş kazanılmaz , kısaca büyük tankla büyük adam olunmaz evlat. Bknz:Nazi almanyası tiger II ile milletin canına okumasına ramen hava ve deniz kuvvetlerine önem vermediği için çatır çatır vuruldu.

Önem vermediklerine emin misin? Luftwaffe yi, U-boat ları biraz araştır istersen.

• Tank okadar iyi değil. Ayrıca seri üretime geçmeden bu açıklamar boştur. Çünkü bakım maliyeti düşük + kolay tamir olmalı. Sahada kullanabirlik ve alışması kolay olmalı..Bunlar bildiğin ağır vasıta olmuş.Bunların yanına destekleyici hafif ve cevik tanklar olmalı. Birisi demiş alman tanklarını bile avladılar(tiger) karmasik yapısı sebebiyle teknik sebeplerden dolayı tamir edilemiyordu... Ayrıca çok yakıt harcıyordu... Tankların %90 bu sebeplerden dolayı kullanılmadan terk edildi..

• quote:

Orijinalden alıntı: Emre0210

quote:

Hava kuvvetleri olmadan karadan savaş kazanılmaz , kısaca büyük tankla büyük adam olunmaz evlat. Bknz:Nazi almanyası tiger II ile milletin canına okumasına ramen hava ve deniz kuvvetlerine önem vermediği için çatır çatır vuruldu.

Önem vermediklerine emin misin? Luftwaffe yi, U-boat ları biraz araştır istersen.

Uboatlar savaşın ilk yılları ne kadar başarılı oldularsa savaşın ilerleyen dönemlerindede o kadar başarısız oldular.
    bkz: Depth Charge, Hedgehoh.
    kurt olan ava dönüştü.

ayrıca 223 gemilik ingiliz donanmasına karşılık 16 gemisi vardı almanların, o yüzden uboatlar kullanılmak zorunda kalındı.

savaşın kaybına gelirsek bunun birçok sebebi var. Almanyayın rusyaya saldırması mı diyeyim? (soğuktan geberdi askerler, tanklardaki benzinler dondu etti, Erzak yetersizliğine falan hiç girmiyorum)
    ordu düzensizleşti
    japonya savaşa geç girdi

tiger muhabbetine gelince. güzel kardeşim sen 1 tiger yapıyorsun adam 10 sherman yapıyor. 10 tane tank 1 tanka girince ne oluyor? ve tigerlar çok arıza yapıyordu tamir etmeyi bilmeyen almanlar tankı bırakıp gidiyorlarmış.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Guest-FC3FB83DB -- 30 Mart 2015; 8:22:02 >

• quote:

Orijinalden alıntı: bullx

quote:

Orijinalden alıntı: Emre0210

quote:

Uboatlar savaşın ilk yılları ne kadar başarılı oldularsa savaşın ilerleyen dönemlerindede o kadar başarısız oldular.
    bkz: Depth Charge, Hedgehoh.
    kurt olan ava dönüştü.

ayrıca 223 gemilik ingiliz donanmasına karşılık 16 gemisi vardı almanların, o yüzden uboatlar kullanılmak zorunda kalındı.

savaşın kaybına gelirsek bunun birçok sebebi var. Almanyayın rusyaya saldırması mı diyeyim? (soğuktan geberdi askerler, tanklardaki benzinler dondu etti, Erzak yetersizliğine falan hiç girmiyorum)
    ordu düzensizleşti
    japonya savaşa geç girdi

tiger muhabbetine gelince. güzel kardeşim sen 1 tiger yapıyorsun adam 10 sherman yapıyor. 10 tane tank 1 tanka girince ne oluyor? ve tigerlar çok arıza yapıyordu tamir etmeyi bilmeyen almanlar tankı bırakıp gidiyorlarmış.

Benim verdiğim cevap farklı bir konudaydı. Yoksa savaşın son iki senesinde Almanların yaşadığı çöküşü tek sebebe bağlamak olmaz.

• Aves Larus kullanıcısına yanıt
    ben direk alıntıya basınca bu şekilde oldu yanlış anlaşılma olduysa özür dilerim kusura bakmayın :)
  • 
Sayfa: önceki 56789
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.