Şimdi Ara

alt tab problemi ile ilgili cok ilginc bir deneyim 8800gts ciler baksin mutlaka

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
26
Cevap
0
Favori
604
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • baska topicdede yazilmis ama arada kaynamis durumda

o yuzden buraya aciyorum

normalce vsync off yapiyordum ben global ayarlardan

ve aldigim fps ler coh performans testinde

85 220 30 du

daha sonra @Tuğer arkadasimizin belirttiğini yaptim

global vsync default yaptim ve sadece coh icin olani etkinlestirdim

ve gozlerime inanamadim

aslinda cok sacma ama cok deisik bir olay oldu

normalde 535 mb kullaniliyordu ekran kart bellegi global ayarlardan vsync kapali iken

ama sadece coh icin olan kisimdan secip kapayinca

test basinda 280 mb kullanmaya basladi

ve test sonlarina geldiginde 380 mb a kadar cikti

ama sonuclar gercekden inanilmaz

16x af global ayarlardan

ultra oyun ayarlari
    4x aa
    ve 1280 pixel

• Bu 8800gts baştan aşşa enteresan bi kart :) Bizde arkadaşa almayı düşünüyoruz ama hala karar weremedik.
  • quote:

Orjinalden alıntı: dekker

Bu 8800gts baştan aşşa enteresan bi kart :) Bizde arkadaşa almayı düşünüyoruz ama hala karar weremedik.

enteresandır ama iyi karttır
  • Birak oyun testini. O bahsettigin ayari kapatinca oyun oynarken FPS düsmesi yasanmiyor mu yani?
  • Arkadaşlar uğraşmayın bukadar kartla sinir hastası olcaksınız yakındabırakın çıkarsınlar şu tam sürüm sürücüleri bakalım ozaman performansa
  • quote:

Orjinalden alıntı: EngizLee

Birak oyun testini. O bahsettigin ayari kapatinca oyun oynarken FPS düsmesi yasanmiyor mu yani?

+1905

eğer oyunda fps düşüşü yaşanmıyosa güsel olur.
  • quote:

Orjinalden alıntı: CeOfFuture

beyler 2. gozlemledigim olay

kartdaki problem cozulmemis

ama olay su

eskiden direk olarak 530 mb bellek kullanimi ile oyun aciliyordu

hangi harita ya da bolum olursa olsun

ama artik 280 mb kullanim ile basliyor oyuna

ve haritayi defalarca dolastirdim ama max 425 mb a kadar cikti

yani bir hayli iyilestirme var

bakalim daha neler gorucez

İyide bunun sürücü ile alakali oldugu sonucuna nereden vardin? Belkide kapattigin ayar ile ilgili bir durumdur. O ayari tekrar acip bellek kullanimini tekrar takip eder misin? Bakalim gene 280MB ile basliyorsa demekki sürücüden kaynaklaniyordur. Yok degilse demekki kapattigin ayar ile ilgili bir durumdur.

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • o zman max 425mb çıkıosa kullanım fps düşüşü de daha az olucaktır demek.Bu iyi haber :)
  • quote:

Orjinalden alıntı: EngizLee

quote:

Orjinalden alıntı: CeOfFuture

beyler 2. gozlemledigim olay

kartdaki problem cozulmemis

ama olay su

eskiden direk olarak 530 mb bellek kullanimi ile oyun aciliyordu

hangi harita ya da bolum olursa olsun

ama artik 280 mb kullanim ile basliyor oyuna

ve haritayi defalarca dolastirdim ama max 425 mb a kadar cikti

yani bir hayli iyilestirme var

bakalim daha neler gorucez

İyide bunun sürücü ile alakali oldugu sonucuna nereden vardin? Belkide kapattigin ayar ile ilgili bir durumdur. O ayari tekrar acip bellek kullanimini tekrar takip eder misin? Bakalim gene 280MB ile basliyorsa demekki sürücüden kaynaklaniyordur. Yok degilse demekki kapattigin ayar ile ilgili bir durumdur.

oncelikle bunun cevabini vereyim ayar kapatmadim sadece vsync(ne ise yarar once onu soyliyim ekran tazeleme hizin alacagin max fps hizina denkligi,, 75 hz ise mesela tazeleme hizin oyunda zorlama ile max 75 fps alirsin bu ayar acikken) global deil oyunun ozel ayar bolumunden actim

simdi gelelim birkac test sonrasi ulastigim kesin sonuca

beyler bir iyilestirme yok
    sadece bazen actigimda 280 mb kullanim

bazen 400 mb

bazende 500 le basliyor

hala cok kotu durumda bellek kullanimi ama nvidia nin cozmeye calistigi ortada

whql li olani beklicez artik driver in betasi bir halta yaramaz

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi CeFurkan -- 13 Eylül 2007; 0:44:21 >

• Yaa zaten bu sürücü ile nvidia sorunu cözecegini belirtmemiski. Sadece Crysisie optimize etmisler. Kim nereden cikardi alt-tab hakkinda gelistirildigini onu bulmak lazim aslinda
  • ceoffuture, 320mb gts nin kitabını yazdın vallaha
  • konuyu bos yere actik

cunki sonuclar hala sacma sapan

simdi bir daha test ettim

bu sefer 95 240 5.5 fps cikti
  • Bence bu kart böle gider gibime geliyor,ama inşallah düzelir,düzelirse kosarım alırım hemen
  • quote:

Ah ah :)

Böyle işte CoH'un durumu. Benim denemelerim gibi olmuş :-) Bir 5 çıkar, bir 64 çıkar; deli eder.

Şu 280 MB ilgimi çekmedi değil. Sürücülerdeki "program settings"ten mi yapıyoruz?
    "CoH için etkinleştirme", yani, sadece CoH için vsync'yi zorla kapıyor muyuz?

quote:

Yaa zaten bu sürücü ile nvidia sorunu cözecegini belirtmemiski. Sadece Crysisie optimize etmisler. Kim nereden cikardi alt-tab hakkinda gelistirildigini onu bulmak lazim aslinda

Evet, evet, "çözdük" denmemiş. Sadece, bu konuda başarım geliştirmesi yapıldığı bildirilmiş.

163.67'nin pdf bilgilendirme dosyasından:

Siteye yazacak kadar önemli görülmedi demek; ama, ".67'de neler yeni" başlığı altında da bir tek bu var.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Castle Bravo -- 13 Eylül 2007; 2:13:20 >

• quote:

Orjinalden alıntı: Tuğer

quote:

Ah ah :)

Böyle işte CoH'un durumu. Benim denemelerim gibi olmuş :-) Bir 5 çıkar, bir 64 çıkar; deli eder.

Şu 280 MB ilgimi çekmedi değil. Sürücülerdeki "program settings"ten mi yapıyoruz?

quote:

Yaa zaten bu sürücü ile nvidia sorunu cözecegini belirtmemiski. Sadece Crysisie optimize etmisler. Kim nereden cikardi alt-tab hakkinda gelistirildigini onu bulmak lazim aslinda

Evet, evet, "çözdük" denmemiş. Sadece, bu konuda başarım geliştirmesi yapıldığı bildirilmiş.

163.67'nin pdf bilgilendirme dosyasından:

Siteye yazacak kadar önemli görülmedi demek; ama, ".67'de neler yeni" başlığı altında da bir tek bu var.

sana sole diyim her yolu deniyorum

az once bir test buldum 320 mb msi yi test etmis adam lar

taa onceden

ve memory usage var

hemde coh da

max 200 mb :d

hemen kullandiklari driver i indirdim

97 kusur
    onu denicem simdi

bu arada defalarca tst ettim

bazen test e 280 mb bellek kullnarak basliyor

o zaman dehset performans aliyor

bazen 420 mb gibi

ama genelde 535 mb

• "Max 200" mü?

Yahu bu nVidia ne halt yedi şu 100.xx'lerde, anlamıyorum. Geforce 6 için bile alt - tab'dan bahsedenler oldu

97'nin tam ismi nedir?

Çok zor geliyor; ama sorunsuz MSI olamaz değil mi?

Hocam, bu arada, MSI o/c'nin 01 bios'unun ikinci sürümü de varmış (indirilen yerde öyle yazıyor. 01, rev 2).
    Hani, değişime inancım yok; ama bir denemek de lâzım.

Siz denediniz mi? Dener misiniz?
  • quote:

Orjinalden alıntı: Tuğer

"Max 200" mü?

Yahu bu nVidia ne halt yedi şu 100.xx'lerde, anlamıyorum. Geforce 6 için bile alt - tab'dan bahsedenler oldu

97'nin tam ismi nedir?

Çok zor geliyor; ama sorunsuz MSI olamaz değil mi?

Hocam, bu arada, MSI o/c'nin 01 bios'unun ikinci sürümü de varmış (indirilen yerde öyle yazıyor. 01, rev 2).
    Hani, değişime inancım yok; ama bir denemek de lâzım.

Siz denediniz mi? Dener misiniz?

rev 2 bende gordum

ama nasil flashlaniyor blmiyorum

bu arada indirdigim driver da galiba problem var

guru3d galiba ayar cekmis

su anda gpu 198 mhz ram 396 mhz de calisiyor

memoru usage 460 mb

• simdi birz daha baktim

bu driver dada problem var galiba

ama adamlarin koyduklari resimde problem gozukmuyor

anlamadim gitti

iste test

http://www.digital-daily.com/video/msi_8800gts_oc_320mb/index6.htm

assagiyada problem in oldugunu yazmislar ama resimlerde yok gibi
  • Orada Rivatuner değerleri bir garip.

Üç değer, tamam.

Şimdi ortadaki ekran kartından kullanılan, alttaki sistem belleğinden çalınan miktar olsa, 544 MB ile sorunlu olduğu düşünülür (ki, o 246 MB çok tanıdık gelen bir sistem belleği kullanımı. Deneyimlerimde o civarda kullanım çok gördüm); fakat en üstteki aynı 297 ne oluyor? 544 olması gerekmez mi onun?

Zaten, test sonuçları da sorunlu olduğunu belli ediyor.

Oradaki kelimeleri Rusça sözlüğe girsem sonuç çıkar mı acaba? :-)

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Castle Bravo -- 13 Eylül 2007; 2:39:01 >
  • Öhöm ben geldim @CeOfFuture azcık kartı tanıtalım insanlara

Tabi testlerin hepsi 1280x1024 4xaa 16xaf ve herşey high/ultra da alınmıştır

• 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.