Şimdi Ara

Alpha Protocol AI Çeviri 2025

Bu Konudaki Kullanıcılar:
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
5
Cevap
0
Favori
209
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
1 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Alpha Protocol oyunun AI ile yapılmış Türkçe çevirisidir. İngilizce bilmeyen arkadaşımla oynamak için yaptım. Belki kullanmak isteyen olur diye paylaşıyorum.

Kurulum;

Yamayı kurmak için INT dosyasını;

Alpha Protocol/APGame/Localization yerinde ki INT dosyası ile değiştirin. AI yama olduğu için bazı sorunlar çıkabilir. Orijinal INT dosyasını yedeklemenizi öneririm. 

Bazı Notlar;

Oyunun güncellenmiş GOG sürümünü kullandım. Diğer sürümlerde sıkıntı çıkacağını sanmıyorum.

Yama da Türkçe karakter(ı ç ö ü ğ) desteği yoktur.

Yamayı ingilizce bilmeyen arkadaşımla oynamak için yaptım. Oyunu bitirdik bazı yerlerde yazım hatası olsa da oyun gerçekten oynanabilir durumda. 

Şu anda yayınlanmış olan Translete yamasından çok daha iyi.

AI yama olsa da bazı yerleri kendim düzelttim. 550 tane dil dosyası olduğu için hepsine bakamadım.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Laniuss1 -- 1 Temmuz 2025; 17:50:1 >

• O ingilizce bilmeyen arkadaş bendim :D Aynı ekran üzerinden beraber bitirdik şunu söyleyebilirim ki belli başlı yerlerde ufak çeviri hataları oluyor ancak %1 bile etki etmiyor oyuna. Birde neden böyle yapmışlar bilmiyorum ancak ingilizce olsaydı bile diyalog da ne söyleyeceğini tahmin edemiyorsunuz. Karakter komik bir şey de söyleyebilir ciddi bir şey de, tek kelime yazıp bırakmışlar diyalog seçeneklerini ama ona rağmen Obsidian'ın prime dönemlerinden çıkma seçimlerin sonuca gerçekten etki ettiği rpg oyunlarından bir tanesi. Ancak aynı şeyi hikaye için söylemeyeceğim. Kendilerinin ilk orijinal oyunu olduğu için kotor 2 veya Fallout new vegas gibi oyunlara kıyasla biraz sönük kalmış ancak diyalogları okurken çok zevk aldım. Gizlilik-rpg türünün çok güzel bir örneği ama öyle başyapıt falan da beklemeyin. Oyun yaşlanmış çünkü. Yine de güzel bir rpg oynamak isteyen ve türkçe bir şekilde oynamak isteyen herkese öneriyorum.

• Emeğinize sağlık.Ya bu oyun steam den kaldırılmıştı tekrar mı gelmiş bari remake falan olaydı 20 dolar birde.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi EmRe-92 -- 2 Temmuz 2025; 11:42:12 >
  • Teşekkür ederim. Lisans sorunları nedeniyle kaldırılmıştı. Gog'un çabaları ile geri gelmiş. Oynanış yapay zeka kötü olsa da diyaloglar ve seçimler çok eğlenceli. RPG-Ajanlık türünü seviyorsanız denemenizi öneririm. 20 dolar biraz tuzlu olmuş bu oyuna orası ayrı.

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Alpha Protocol
    17 yıl önce açıldı
    Daha Fazla Göster

Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.