Şimdi Ara

Alper Gezeravcı Dünya’ya döndü: Okyanusa iniş yapıldı! (4. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
96
Cevap
1
Favori
3.864
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
16 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • He canım he gidildi. Hatta piknik yapmaya da gidiliyor arada. Soğuk savaş döneminde güçlü görünmek adına yapılan bir kurgu. Atmosferin dışına çıkılmadığı 2011 yılında Obama tarafından kamuoyuna ilan edildi. Video kayıtları youtubeda var izleyebilirsin.


    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • 2m3 lük kapsül,

    bu kadar küçük bir alana astronot için haftalarca gerekli oksijen verilemez, astronot o kıyafetin içinde sıcaktan 2 saat bile duramaz, o kıyafetin soğutulması lazım, su ile soğutuyoruz diyorlar uzayda hava yok o suyu nasıl soğutuyorsun da astronotun kıyafet içinde sıcaktan buhar olmasını önlüyorsun, yağmurluk gibi kıyafet o kadar basınçta o incecik kıyafetle astronot iki dakkada paramparça olur uzaya gittik diyorlar utanmadan, baştan aşağı yalan millet de uzaya gidildiğine inanıyor akıl tutulması NASA'nın yalanları hepsi holywood filmi.

  • Uzay mekiğinin içinde sinek geziyor
    Uzaylı sinek

    Astronotun kafasına da birşey damlıyor ama sorarlarsa uzaydayız çaktırma yerçekimi falan da yok


    DünyanınGercegi (@DNgercegi) on Xtwitter
    DünyanınGercegi (@DNgercegi) on X
    https://twitter.com/DNgercegi/status/1753121852900229310?t=QGOTX2-hYRjt_EVxrvGzNQ&s=19

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >




  • Novagate N kullanıcısına yanıt
    Uzaya Aya Marsa Vb. Hiç Bir Yere Gidilmedi Uzaya da Gidilmedi. Hepsi Yalan Stüdyoda Hazırlanmış Kurgulanmış.

    < Bu ileti Android uygulamasından atıldı >
  • kocankoi kullanıcısına yanıt

    TÜRKİYE'NİN İLK ASTRONOTU BİLGİSİ YANLIŞ ARAŞTIRIN

  • Novagate N kullanıcısına yanıt
    elektroliz ve sabatier reaksiyonu. elektroliz sudan hidrojen ve oksijen uretir. oksijen astronotlar tarafindan kullanilir, karbondioksite donusur. sabatier astronotlarin saldigi karbondioksiti elektrolizden gelen hidrojenle reaksiyona sokarak metan ve yeniden su uretir. metan uzaya salinir, sabatierden elde edilen sudan elektrolizle tekrar oksijen uretilir, karbondioksitin icindeki oksijen geri donusturulup kullanilmis olur. hepsi temel kimya kitaplarinda gecen test edip gerceklestirebilecegin reaksiyonlar. denizaltilarda benzer sistemleri kullanirlar. nukleer denizaltilar gerekirse hic yuzeye cikmadan aylarca suyun altinda kalabilir, gereken oksijeni elektrolizle uretir.

    isi sadece hava ve su ile trasfer olmaz. kizilotesi isima ilede trasfer olur. aslinda gun icinde maruz kaldigin ve cevreye sactigin isinin buyuk kismi kizilotesi isima ile gerceklesir. uzayda biriken isi kizilotesi isima ile uygun radyatorlerden uzaya sacilir.

    basinc dedigin sey sadece 1 atmosfer. uzayin basinci sifirdir, uzay giysisinin ici 1atmosfer. 1 atmosfer 1cm2 yuzeye yuvarlak olarak 10newton yani 1kilo kuvvet demek. yani parmaginin ucu ile kaldiracagin 1kg agirligin parmak ucuna yapacagi basinc. simdi ayni parmak ucunla incecik gomlegini delmeye calis delebiliyormusun. kursunu durduran kevlar kumaslarin oldugu modern devirde incecik elbise 1atmosfer basincta paramparca olur diyorsun, komik. bu arada kevlarin gucu 3600mpa, 1mpa=9.8atmosfer

    kimya bilmezsin, fizik bilmezsin, termodinamik hic bilmezsin, ordan burdan okudugun sacmaliklari gercekmis gibi satmaya calisirsin, sonra cahil diyincede kizarsin.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi darkaura -- 12 Şubat 2024; 03:00:31 >




  • darkaura kullanıcısına yanıt

    Denizaltı dediğin 50 m, senin uzaya gittik dediğin kabin 2m3, bu kadar dar alanda denizaltıda ürettiğini oksijeni üretemezsin, hadi ürettin diyelim giysiyi nasıl soğutuyorsun üfleyerek mi. Basınç dediğim uzaya çıktığında maruz kaldığını G basıncı. Sözde bu kabinler 27 bin km hızla gidiyor 27 bin km hız kaç G kuvveti yapar onu da hesapla o yağmurlukla 27 bin km hızla gidiyorsun paramparça olursun dene istersen.

    Aşağıda resimdeki NASA''nın soytarılarının tiplere bak utanmaz yalancılar, ISS'de 27 bin km hızla gidiyorlar gram etkilenmiyorlar yersen papaz eriği. Bu arada biz de saatte 1.660 km hızla dönüyormuşuz yersen pilot bile 900 -1000 km hızdan sonra bayılıyor ama biz her sn 1.660 km hızla dönüyoruz yetmiyor güneş etrafında da dönüyoruz o da yetmiyor hem güneş hem biz bilmem kaç km hızla daha beraber gidiyoruz ama biz hiç hissetmiyoruz, binlerce neredeyse on bin kmlere varacak hızlarla fıldır fıldır dönüyoruz ayrıca sözde kütle çekim ile de ivmeleniyoruz ama hiç savrulma da hissetmiyoruz ayrıca bu kadar hızlara rağmen hiçbir G basıncına maruz kalmıyoruz.. dünyadaki en büyük yalan dönüyoruz yalanıdır, insanlık bu kadar büyük yalanlarla daha fazla kandırılamaz.


    Alper Gezeravcı Dünya’ya döndü: Okyanusa iniş yapıldı!



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Novagate -- 12 Şubat 2024; 9:14:44 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >




  • fabrika italayda ama.Alper Gezeravcı Dünya’ya döndü: Okyanusa iniş yapıldı! 

  • Ülkelerin Ay'a gitme yarışında 1959'dan bugüne 11 ülke Ay'a uzay aracı gönderdi. 11 ülke arasından sadece Rusya, ABD, Çin, Hindistan ve Japonya başarılı olarak Ay'a yumuşak iniş yaptı.
    hala inkar eden LIQ tipler var...

  • money money moey... + mekik işletmesi çok fazla dikkat istiyor... Chalenger o halkası yüzünden patladı atmosfere girişte yananda ısı kalkanındaki tasarımdan...

  • cahil... giderken kullandığı kapsül sadece yolculukta kullanılıyor istasyonda karbondioksitten oksijen elde edebiliyorlar... gıda ve oksijen, su tedariğide yapılıyor...

  • inerken yer dışında hr şeyi çektiler peki tamam inandık aya gidildiğine ve bu tiyatroya inanana kız bile verilmez

  • Novagate N kullanıcısına yanıt

    nukleer denizalti cok daha derine daliyor aylarca yuzeye cikmiyor.


    iss in boyutlari konusunda fikrin yok herhalde. 2m3 dedigin insanlari iss uzay istasyonuna goturup getiren kapsulun boyutu. kisa sure insanlari tasimak icin. astronotlarin haftalarca hatta yillarca kaltiklari yer iss uzay istasyonu, ki iss dedigin yapi 100metre boyunda, 70metre eninde, 1000metrekup ic hacmi olan devasa bir istasyon. oyleki dogru saatde zamanda disari cikarsan uzerinden gecerken gorebilirsin. gokyuzunde hareket eden yildiz gibi gozukuyor, bizzat cikip takip ettim. uygun teleskopla fotosunu bile cekebilirsin, gerci biraz buyuk teleskop gerektir. 2m3 kup sacmaligini hangi facebook videosundan gordun.


    G kuvvetini yaratan ivmedir, hiz degil. ticari ucaklarda 900km/saat ile yolculuk ediyorsun, kac G hissettin. hiz isterse isik hizina yakin olsun, bir ivmelenme yavaslama hizlanma yada sert donus olmadikca hic bir fark hissetmezsin. 27bin km hiz sabit ise hic bir G yaratmaz. astronotlar firlatma sirasin hizlandiklari yeni ivmelendikleri icin 2-3 g ye maruz kalirlar. saglikli fit insanin dayanabilecegi ivmeler.


    gercekden ivme ile hizin farkini, g kuvvetini neyin yarattigini bilmiyorsun. fizik bilgin sifir. hic bilmedigin konularda iddiali konusmak cahilligin temel tanimidir. kara cahilsin ama bununda farkinda olmayacak kadar cahilsindir.





  • darkaura kullanıcısına yanıt

    Konunun ISS'nin boyutu ile alakası yok, senin ISS'nin hızından haberin yok belli ki, ISS 27.000 km hızla gidiyor, 1.000 km hızda bile pilotlar bayılıyor sen 27.000 km hızla giden ISS'nin içinde turistik gezi yapan Japon gibi poz veriyorsun böyle bir şey mümkün değil.

    O kapsül dünyaya ışınlanmıyor, sözde uzaydan dünyaya düşüyor düşüş anındaki hızı ile Alper Gezeravcı denen aktörün o kapsülden tek parça çıkması hele o yağmurlukla mümkün değildir fizik kurallarına aykırıdır.


    ISS'nin görüntüleri var bozulmuş da astronotlar tamir ediyor sözde, 27 bin km hızla giden bir aracın üstünde tamir edilen uçan bir araca inanmamız isteniyor, sen inan kardeş beyin senin.

    Hepsi yalan ay'a gidilme yalanı gibi hepsi NASA'nın yalanları


    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Adamın tecrübeleri çok önemli ne yaşadı bundan kitap yazılır.


    Okumak çok iyi olacaktır.

  • NASA soytarıları Alper Gezeravcı Dünya’ya döndü: Okyanusa iniş yapıldı! 


    Sözde uzaydalar, uzayda da yerçekimi de yok ya hani, ama NASA soytarının teki elindeki dünya şeklindeki balonu düşürüveriyor tabi balon yerdeAlper Gezeravcı Dünya’ya döndü: Okyanusa iniş yapıldı!  ama sorarlarsa uzaydalar ve yerçekimi yok, diğerleri de panik tabi.

    İzleyin güldür güldür show



    Alper Gezeravcı Dünya’ya döndü: Okyanusa iniş yapıldı!
    Alper Gezeravcı Dünya’ya döndü: Okyanusa iniş yapıldı!x (formerly twitter)
    DünyanınGercegi (@DNgercegi) on X
    https://twitter.com/DNgercegi/status/1754158424756027405?s=20

    Alper Gezeravcı Dünya’ya döndü: Okyanusa iniş yapıldı! 





  • Novagate N kullanıcısına yanıt

    Yalnız burada balon düşmüyor, elemanın kolunun arasında sıkıştığı için ivme kazanıyor (hatta dönerek gidiyor), adamın da eli bu yüzden boşa gidiyor. Gayet basit bir fizik kuralı.




    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi musAKka -- 13 Şubat 2024; 0:43:42 >
  • -Alper Gezeravcı'nın uzayda yaptığı “Extremophyte" deneyiyle, Tuz Gölü'nde yetişen "Schrenkiella parvula" bitkisinin Mars'ı ıslah edebilmeyi sağlayacak ön özelliklere sahip olduğu keşfedildi.


    Alper Gezeravcı Dünya’ya döndü: Okyanusa iniş yapıldı!
  • "Bir spor sever olan Gezeravcı, tüplü dalışyelken, kampçılık ve rafting gibi aktiviteleri yapmakta olup, aynı zamanda da dağ yürüyüşü ve ata binme konularında deneyim sahibidir.[7]"


    Adam hayatında deney mi yapmış,

    “Extremophyte" desen suratına bakacak adam deney yapıyor.Alper Gezeravcı Dünya’ya döndü: Okyanusa iniş yapıldı! 





  • 
Sayfa: önceki 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.