Şimdi Ara

Almanyaya İltica Etmeyi Planlıyorum (%77 Kabul Oranı Videolu) (11. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
283
Cevap
2
Favori
59.415
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
9 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 910111213
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • Take That kullanıcısına yanıt
    Mavi kart listedeki 2 numaralı durum zaten, orada bir firmayla anlaşıp sözleşme yaparsan sana çalışma hakkı veriyor, öyle ben oraya geleyim, iş arayayım diye bir durum yok, hepsini buradan halledeceksin ancak ondan sonra... zaten mavi kartla gidenlerin videolarında ya da bloglarında görürsün, hepsi yüzlerce cv yollamıştır ve kalifiye elemanlardır, uzun uğraşlar sonunda bir yerle anlaşabilmişlerdir... şans da önemli, yolladığın ilk yer de çağırabilir 1001. yer de çağırabilir fakat işini iyi biliyor olman lazım... kendi mesleğin haricinde genelde sağlık personeli, özellikle hasta bakıcı falan çok arıyorlar, bayan kuaförleri revaçta, mühendis, doktor falan hiç girmiyorum...
  • quote:

    Orijinalden alıntı: sınav_testmis_kanka


    quote:

    Orijinalden alıntı: Take That


    quote:

    Orijinalden alıntı: sınav_testmis_kanka


    quote:

    Orijinalden alıntı: Take That


    quote:

    Orijinalden alıntı: sınav_testmis_kanka


    quote:

    Orijinalden alıntı: Take That


    quote:

    Orijinalden alıntı: sınav_testmis_kanka


    quote:

    Orijinalden alıntı: Take That


    quote:

    Orijinalden alıntı: sınav_testmis_kanka


    quote:

    Orijinalden alıntı: Take That


    quote:

    Orijinalden alıntı: sınav_testmis_kanka


    quote:

    Orijinalden alıntı: Take That


    quote:

    Orijinalden alıntı: elturco78

    Senin burada hiçbir kaydın kuydun olmaması lazım, parmak izin bir şekilde devlet arşivinde olmaması lazım, karınla birlikte ıraktan geldik dedin bu sefer teker teker sorguya alacaklar sizi, getirecekler bir ıraklı tercüman ve hadi konuş denilince nece konuşacaksın? hdp'ye üye olmak bir anlam ifade etmiyor, o kadar kolay olsa tüm güneydoğu hdp kaydıyla gidip iltica ederdi... ilk mesajında Almanya'nın güzelliklerini belirtirken "ev tutma, kiranı ödeme, sosyal yardımlar, işsizlik maaşı, iş bulma" demişsin, kaçak olarak kaldığın vakit bunların hiçbirinden yararlanamazsın, ayrıca şunu da belirteyim, kaçakları da sadece yabancılar çalıştırıyor ve şerefsizlik yapan çok, 3 gün sonra içeride paran birikince seni polise ihbar edip sınır dışı edilmeni sağlayanlar bile var... ne kadar işe yaramasalar da akrabaları bir zorla derim...

    Madem grafikersin ve işinde de iyi olduğunu düşünüyorsun o zaman internetten Almanya'daki firmaları araştır ve mesleğine uygun olanlara CV yolla, eğer bir firmayı ikna edip iş sözleşmesi imzalarsan 1 kaç ay içinde oturma ve çalışma vizesi alabiliyorsun, sözleşmene bağlı olarak genelde 24 ay oturum ve çalışma vizesi alırsın, o 2 sene boyunca o firmada çalıştıktan sonra firma değiştirme hakkın da olabiliyor... sonra istediğin yerde çalışırsın... ayrıca bu şekilde iş vizesi aldığında otomatik olarak eşin de vize alır... grafik, yazılım, web gibi branşlarda iş bulmak mümkün...

    hatunu tekmi göndereyim ağa napayım. valla almanyada yaşam kanalındaki arkadaş öyle basit bir şey gibi anlatıyorki sanki her geleni alıyorlar. bi araştırayım ama graiker olarak orda iş bulabileceğimi hiç sanmıyorum. yani idam cezamı almam lazım abi nasıl iltica edicez bana bir iki fikir ver senin kafa çalışıyor yazdıkların mantıklı.

    Abi eşini yolla iş bulabiliyorsa. Sonra aile birleşimi yapın.

    Aile birleşimi sınavını verecek kadar almanca bilmen lazım ama. Halk eğitimden sertifika alacaksın, halk eğitim sadece A2'ye kadar veriyor. Senin en az B1 bilmen lazım. Alman devleti Türkiye'de devletin verdiği kurslar dışındaki sertifikaları, özel paralı kursları kabul etmiyor.

    Sen Almanca öğren, Almanca mail at adamlara. Olumlu veya olumsuz geri dönerler.

    İltica ile sürünürsün.

    Siyasi sığınma talebinde bulunabilmen için hakkında tutuklama kararı olması gerekir.

    Başka türlü elinde kanıtların varsa belki onlar işe yarayabilir.

    Çook uzun zaman önce siyasi sığınma yapanlar daha kolay yollarla giriyorlardı ama artık işi mecbur sıkıya aldılar.

    Yurtdışına yerleşen pkklıların yaptıkları ortada. Geçen senelerde adam öldürmüşlerdi sanırım.

    hatunu burdan vize ile gönderemem sanırım. kaçak gitmesi lazım. beraber gitsek en azından onunki kabul görürse şansım olurmu. ama oda benle evli olduğu için neden türkiyede yaşamıyorsun diye soracaklar bu sefer. oda türkiyede hak hukuk olmadığını ıraklı araplara çok kötü davranıldığını felan söyleyebilir anca. ailemin onu kabul etmedğini kendi ailesininde bizi öldürmek için peşimizde olduğunuda söyleyebilir. yada direk ırakdan geldiğini savaştan kaçtığını söyleyecek.

    Tutuklama kararı çıakrtsam yani bi suç işlesem hemen tutuklanırmıyım. ne bilim ülke aleyhine felan yazsam internette birileri şikayet etse dava açılsa hakkımda felan.
    yada hdp kimliği çıakrtsam partiye başvurup. tecavüze uğradım desem mesela o nasıl fikir. valla kardeşim bi yalan bulup gitmem lazım. 3-5 sene kaçak yaşasam oturum alamazmıyım .ne yapayım bi akıl verin.

    Kaçak yolla gidersen büyük ihtimal yakalanırsın. Yüzde 99.

    Dil öğrenin gidin abi.

    Niye hayatınızı riske atıyorsunuz.

    Orada yakalandığınızda güvenlik güçlerine karşı gelseniz sizi vurabilirler.

    Yani sırf erkenden gitmek için neden hayatınızı orada birilerinin iki dudağı arasına emanet ediyorsunuz ki?

    Oturun Almanca çalışın.

    Niye acele ediyorsunuz?

    bir olaya karışmassan biride şikayet etmesse kolay kolay yakalanmıyormuşsunki yıllarca kaçak yaşayanlarda var. ama zordur illaki.
    dil öğrensem nasıl gidicem. gene almayacaklar. gider orda öğrenirim aga. mühendis felan olsam iş başvurusu yaparımda resim öğretmeni diplomasını kim ne yapsın orda .
    erken derken yaş 35 hocam. işten çıkarıldım. şu an işsizim ve inan iş bulup gitmek bile istemiyorum artık. burda çalışan adamada ekmek vermiyorlar.
    bıktım kısaca burda kendi işimi yapacağıma gider orda alman boku temizlerim daha iyi

    Okumuş adamsın. Sen dil öğren, sonra başvur. Öğretmeni nasıl almazlar Allah aşkına?

    Az aklını kullan. Yıllarca karın tokluğuna esir hayatı sürmek mi, yoksa yıl boyunca biriktireceğin parayla özgürce Venedik'e, Paris'e gitmek mi?

    Ya bizi kandırıyorsun ya da korkudan sağlıklı düşünemiyorsun.

    Unutma, yaratıcılık en çok yoksullukta yapılır.

    Bak bu kadın Hacettepe'ye girdiğinde Almanca'nın a'sını bilmiyordum diyordu. Okuldan mezun oldu, Almanya'da işe başvurdu ve bir okulda öğretmen olarak çalışacak.
    https://www.youtube.com/channel/UCA220qP1Rv-RmgM5kh246WA

    Siz neden işten atıldınız, çalıştığınız özel okul mu battı?

    Ayrıca Almanya'da yaşam dediğiniz kanal hangisi?

    Murat Özün varken başka kaynağa bakmaya gerek duymamalı insanlar bence.






    abi valla kanadada öyle belli meslekler dışındakilere göçmenlik verme gibi birşey söz konusu değil. grafik tasarım işi yapıyorum .işe akrabasını aldı benim yerime. benide şutladı. ama zaten şu ülkede uyandığım her güne lanet ediyorum. yani işten atılmamla alakası yok. almanyada yaşam diye aratırsan çıkar. sadece iltica hakkında muahbbet dönüyor. murat özün karıyı bulmuş kapağı atmış. hava atıyor dostum çok videosunu izledim. şu bukadar ucuz bu bukara ucuz şöyle rahat böyle rahat zaten bunları izleye izleye iyice soğudum memleketten. adam 2 günlük yövmiyesiyle araba alıyor hocam. burda araba bile lüks. etin kilosu 5 euro burda 50 tl. rize çaykur çay kilosu 2 euro burda 26 tl. bizi nasıl düzdüklerine bak hocam bu ülkede. eşim ıraklı inan ordaki hayat savaş olmasa çok daha rahatmış burdakinden. dediğin hatunun videolarına bakayım nasıl gelmiş. almanca öğrenilerek gelinecekse hemen kursa yazılayım hocam

    Kursa yazıl ama halk eğitime yazıl. Paralı özel kursların belgelerini kabul etmiyor Almanya.

    Murat Özün aile birleşimi ile gitti bildiğim kadarıyla ama karısından boşandı. Sonra dönmek üzereyken Sabrina ile tanıştı.

    Sabrina ile kendini geliştirdi adam. Öyle kapak atmak gibi bir durum söz konusu değil yani.

    Karısından boşandı ama dil düzeyi iyi değildi o yüzden Leihfirma da düşük ücrete çalıştı, süründü tabir-i caizse.

    Mültecilik kolay iş değil. En az bir yılını kampta tanımadığın adamlarla mücadele ederek geçirecksin.

    Göçmen dairesinde derdini anlatmak için sıraya girecek, gün sonuna kadar beklesen bile sıra gelmeyip hüsranla kampına döneceksin.

    Kaçak hayatı ne zannediyorsun anlamıyorum ki? O dediğin yaşam kanalı mülteciliği övüyorsa vay onların haline.

    İş bulup izin aldıktan sonra belli bir süre sonra iş değiştirme hakkın doğuyor.

    O sırada o işten vazgeçersen meslek okuluna gider belge alır, belgesini aldığın o mesleği yaparsın.

    Grafik tasarımla ilgileniyorum diyorsun, kaçak yollara başvurmayı düşünüyorsun.

    Az akıl olur insanda.

    Hayatını bir kişinin seni ihbar etme olasılığına bağlı mı yaşayacaksın?

    Aç Piyanist filmini izle bakalım, nasıl oluyormuş kaçak şekilde esir hayatı.

    halk eğitim kursları avrmı öle almanca felan iyiymiş. murat özünü salla kardeşim adam zaten kaçmış kurtarmış kendini. sabrinayıda şutlar vatandaşlık alınca. çok belli neden evlendiği hatunla. acıyorum kadına. mültecilik zor dur illaki ama bi umut be kardeşim. burda çalışıyorsunda ne oluyor. hayatından mutlu kaç kişi var. bi kafeye gidip çay kahve içmek insanların mutluluğu. sinema bile lüks bu ülkede. aha dün çıktık vasat bi yemek yedik 2 kişi 70 tl hesap bayıldık.

    orda grafikerin alası vardır kardeşim. ondan mesleki olarak bi şansım olmaz oralarda emin ol. yazılımcı felnan olursun anca öyle. piyanisti izledim. de konuyla bi alakası yok onun. harabeye dönmüş nazi almanyasıyla şu anki almanyayımı kıyaslıyorsun

    Hayır, Piyanist filmini örnek vermemdeki amaç gizli saklı yaşamanın ne olduğunu gör dememdi.

    Murat hakkında yanlış düşünüyorsun. Ya önyargılısın ya da haset besliyorsun.

    Alamancı kafası seziyorum sende.

    Kaçak gidersen ağlamak yok. Sana diyeceğim bu kadar.

    Yasal yollar hala geçerli. Şansını dene.

    Almanya da mühendisten çok işçi var hatırlatırım.

    Önemli olan işini kuralına göre yapmak. Etiğe uymak, dürüst olmak.

    Adamlar Coreldraw bilen eleman arıyorlarsa sen de Coreldraw da istediklerini yapabiliyorsan, işte çalışacak kadar da dilin varsa hoşgeldin.

    Halk eğitim de A2'ye kadar veriyorlardı fakat şimdiler de B1 de vermeye başlamış sanırım.



    bi araştırayım kardeşim iş yolu ile gitmeyi. olmadı hatunu boşayıp bi alman alırım ne yapayım .bakim corel bilen eleman arayan şirketler varmı
    önce bi dil kursuna bakayım ama almancada çok zor diyorlar artık b1 seviyesine kaç senede gelirim bilmem

    Dil işinde önemli olan bol pratiktir.

    Pratik ve çalışma yapmazsan aklında tutamazsın.

    Gramer konuları ilerledikçe mantıktan uzaklaşıyor gibi görünüyor. Ama bu seni korkutmasın, dilin yapısı biraz mekanik gibi diyeyim. Dil öğrenmeye yatkınlığı olan insanlar için bence aşılabilecek bir durum.

    Almanca yerine Korece,Çince veya Japonca öğrenmek zorunda olsan direk intihar ederdin herhalde.

    Eşini boşayıp boşamama vicdanına kalmış. Bence kadıncağızı Türkiye'de yalnız bırakma. Hiç mi vicdanın sızlamaz?

    yok yav şaka yaptım hatunu boşamam tabi ama belli olmaz yav garantisi olsa almanyaya gideceğimin oturur 18 saat dil kasarımda dil öğrendik ama kabul edilmedik işte ozaman kötü olur




  • quote:

    Orijinalden alıntı: elturco78

    Mavi kart listedeki 2 numaralı durum zaten, orada bir firmayla anlaşıp sözleşme yaparsan sana çalışma hakkı veriyor, öyle ben oraya geleyim, iş arayayım diye bir durum yok, hepsini buradan halledeceksin ancak ondan sonra... zaten mavi kartla gidenlerin videolarında ya da bloglarında görürsün, hepsi yüzlerce cv yollamıştır ve kalifiye elemanlardır, uzun uğraşlar sonunda bir yerle anlaşabilmişlerdir... şans da önemli, yolladığın ilk yer de çağırabilir 1001. yer de çağırabilir fakat işini iyi biliyor olman lazım... kendi mesleğin haricinde genelde sağlık personeli, özellikle hasta bakıcı falan çok arıyorlar, bayan kuaförleri revaçta, mühendis, doktor falan hiç girmiyorum...

    iltica edenler o süreçte hasta bakıcı kursuna gierlerse büyük ihtimal geri göndermiyorlarmış. öyle duydum . yaşlı çok olduğu için orda geçerli bir meslek dil bilmeden başvursam kabul olurmuki. inşaata amele felan lazım değilmi. çok kalifiye bi eleman sayılmam. gerçekçi olmak lazım




  • quote:

    Orijinalden alıntı: turn table


    quote:

    Orijinalden alıntı: Take That


    quote:

    Orijinalden alıntı: turn table


    quote:

    Orijinalden alıntı: Take That


    quote:

    Orijinalden alıntı: turn table

    Yaşım 32. 2 tane önlisans 1 tane lisans programı bitirdim. Yabancı dilim İngilizce ( İleri düzey ) - Japonca ( Orta Düzey ). Şu an Türkiye'nin en büyük şirketlerinden birinde çalışıyorum. Ben bile göçmenlik başvurusu yaparken çok zor almazlar diye düşünüyorum kriterlerin çoğunu karşılamama rağmen adamlar gelmiş ne eğitim, ne dil ne mesleki yeterlilik ben yurtdışına kaçacam diyor. Heee oldu ülkelerde aman Ahmet - Mehmet gelsinde bakalım insanca yaşatalım diyorlar .

    göçmenlik farklı iltica farklı. zor olduğunu biliyorum ama kaçak maçak yada göçmen çok giden kalan var bi umut

    Demek istediğim o değil. Elbette göçmenlik ve iltica farklı şeyler. Demek istediğim kimse kapısını açıp beklemiyor. Siz arka kapıdan girseniz bile adamlar bizde ki gibi gevşek değil. Aaa savaştan mı kaçtın? Baskı mı gördün? Gel kardeşim benim demiyorlar. Hele ki son dönemde aldıkları adamlar sokaklarda ellerinde balta ve çekiçle heykellere saldırdığı için durum çok fena.

    adamlara rahat batıyor sanırım. beni alsalar valla toprağını öperim dostum. 1. sınıf ülke sonuçta. burda hayatımın sonuna kadar mutsuz bir şekilde ölmeyi beklemek istemiyorum

    Yaşın ve medeni durumun ne bilmiyorum. Eğitimin hakkında bir bilgim yok ama bir kaç ufak tavsiyede bulunmak istiyorum. Gitmek mi istiyorsun bu ülkeden?

    1 ) Neden gitmek istiyorum? Kalırsam neler olur gidersem neler olur?

    2 ) Nereye gitmek istiyorum? İnsan haklarına önem verilen bir yer mi? Daha çok para kazanacağım bir yer mi? vs

    3 ) Gitmek için gerekli donanıma sahip miyim? Gitmek istediğim yerin dili, kültürü, inanç değerleri benimle bağdaşıyor mu?

    4 ) Gitmek istediğim yerde bir başka millete mensup kişilere nasıl bakılıyor? Nasıl ilişkiler kuruluyor

    5 ) Mesleki yeterliliğim var mı? Karnımı doyurabilecek miyim?

    6 ) En kötü koşullar altında bile beni ne kadar idare edecek bütçem var şu an?

    7 ) Eğer başarısız olursam ikinci planım var mı? Nasıl bir yol izleyeceğim

    Bu soruları bi sor bakalım kendine. Ne cevaplar alıyorsun. Eğer olumsuz yanıtlar alıyorsan veya belirsizlik var ise tekrar düşün kendine bir yol haritası çiz hedefler koy ve yap.

    Ülke dışına çıkmak başka yerlere kaçmak zor bişey değil. Bunu bırak para vs ile otostopla bile kaçarsın. Bir sürü gezgin var incik boncuk satarak dünyayı gezen yeni yerler gören. Ancak sen yeni bir hayattan bahsediyorsun. Bu gezgin olmak gibi değil daha zor ve sancılı bir durum.

    Ha yok ben bunlarla uğraşmam gözümü kapatırım giderim diyorsan dene şansını. Bu yolla nerden baksan 20 nin üzerinde arkadaşım şanslarını denedi. Hepsi geri döndü buraya. Sadece içlerinden 1 kişi başarılı oldu oda 97 civarı idi ibrahim adında bir abimiz amerika'ya gitti ve gelmedi bir daha da. Belki sende başarır uyum sağlar ve kalırsın. Şansın ve yolun açık olsun. Yanlız son birşey söylemek isterim sana dünya'nın neresine gidersen git arkanda bıraktığını sandığın sorunlar seni önünde sonunda yakandan yakalar.


    yaş 35 ve evliyim. resim öğretmenliği mezunuyum gazi üniversitesi.

    1- çünkü burdaki hayatı ve insanları sevmiyorum. havasını çarpık kentleşmeyi sevmiyorum. kalırsam hep mutsuz olucam gidebilirsem neler yaşarım ? yaşamadan birşey söylemek çok güç şu an hayal kuruyorum sadece

    2- hem daha iyi şartlarda yaşayabileceğim hak hukuk olan insan gibi yaşayabileceğim bi ülkeye gitmek istiyorum. almanya kanada avrupa ülkeleri hatta usa bile olabilir.

    3- geçerli bi donanımım yok.çat pat ingilizce var sadece.ateistim ondan inanç değerleri sorun değil. hristiyan olan bi ülkeyi tercih ederim

    4-valla bazıları çok iyi diyor bazıları iyi gözle bakılmadığını söylüyor ama uyum sağlarım heralde.

    5-avrupada illaki yapılacak bi iş buluurm. mesleğim grafikerlik ama muhtemelen bi fabrikada felan çalışırım yada pizza dağıtırım. başlangıç olarak

    6-bütçem yok sadece yol masraflarını felan çıkarırım. birazda cebime para koyabilirim.

    7-başarısız olursam dönmemek için elimden geleni yaparım. son çare dönerim heralde.

    otostopla vizesiz avrupaya kaçamam sanırım. onunda bi prosedürü vardır illaki.gezginlerede çok imreniyorum doğrusu. sonuçta hayata bir kere geliniyor.amerikaya giden arkadaşın nasıl gitti. kaçak gitsek barınabilirmiyiz acaba orda. hukuksal açıklıklar varmı. amerikanın bi eyaletinde denizcilik kanunu olarak çıktığın yer senin vatanındır. öyle bşir eyalet duymuştum iyi bir avkatla vatandaşlık alınabileceğini felan söylüyorlardı. bakalım dostum ya. kolay değil biliyorum olsa ülkenin yarısı kaçar göçer zaten bi yerlere eminim




  • quote:

    Orijinalden alıntı: Take That


    quote:

    Orijinalden alıntı: turn table


    quote:

    Orijinalden alıntı: Take That


    quote:

    Orijinalden alıntı: turn table


    quote:

    Orijinalden alıntı: Take That


    quote:

    Orijinalden alıntı: turn table

    Yaşım 32. 2 tane önlisans 1 tane lisans programı bitirdim. Yabancı dilim İngilizce ( İleri düzey ) - Japonca ( Orta Düzey ). Şu an Türkiye'nin en büyük şirketlerinden birinde çalışıyorum. Ben bile göçmenlik başvurusu yaparken çok zor almazlar diye düşünüyorum kriterlerin çoğunu karşılamama rağmen adamlar gelmiş ne eğitim, ne dil ne mesleki yeterlilik ben yurtdışına kaçacam diyor. Heee oldu ülkelerde aman Ahmet - Mehmet gelsinde bakalım insanca yaşatalım diyorlar .

    göçmenlik farklı iltica farklı. zor olduğunu biliyorum ama kaçak maçak yada göçmen çok giden kalan var bi umut

    Demek istediğim o değil. Elbette göçmenlik ve iltica farklı şeyler. Demek istediğim kimse kapısını açıp beklemiyor. Siz arka kapıdan girseniz bile adamlar bizde ki gibi gevşek değil. Aaa savaştan mı kaçtın? Baskı mı gördün? Gel kardeşim benim demiyorlar. Hele ki son dönemde aldıkları adamlar sokaklarda ellerinde balta ve çekiçle heykellere saldırdığı için durum çok fena.

    adamlara rahat batıyor sanırım. beni alsalar valla toprağını öperim dostum. 1. sınıf ülke sonuçta. burda hayatımın sonuna kadar mutsuz bir şekilde ölmeyi beklemek istemiyorum

    Yaşın ve medeni durumun ne bilmiyorum. Eğitimin hakkında bir bilgim yok ama bir kaç ufak tavsiyede bulunmak istiyorum. Gitmek mi istiyorsun bu ülkeden?

    1 ) Neden gitmek istiyorum? Kalırsam neler olur gidersem neler olur?

    2 ) Nereye gitmek istiyorum? İnsan haklarına önem verilen bir yer mi? Daha çok para kazanacağım bir yer mi? vs

    3 ) Gitmek için gerekli donanıma sahip miyim? Gitmek istediğim yerin dili, kültürü, inanç değerleri benimle bağdaşıyor mu?

    4 ) Gitmek istediğim yerde bir başka millete mensup kişilere nasıl bakılıyor? Nasıl ilişkiler kuruluyor

    5 ) Mesleki yeterliliğim var mı? Karnımı doyurabilecek miyim?

    6 ) En kötü koşullar altında bile beni ne kadar idare edecek bütçem var şu an?

    7 ) Eğer başarısız olursam ikinci planım var mı? Nasıl bir yol izleyeceğim

    Bu soruları bi sor bakalım kendine. Ne cevaplar alıyorsun. Eğer olumsuz yanıtlar alıyorsan veya belirsizlik var ise tekrar düşün kendine bir yol haritası çiz hedefler koy ve yap.

    Ülke dışına çıkmak başka yerlere kaçmak zor bişey değil. Bunu bırak para vs ile otostopla bile kaçarsın. Bir sürü gezgin var incik boncuk satarak dünyayı gezen yeni yerler gören. Ancak sen yeni bir hayattan bahsediyorsun. Bu gezgin olmak gibi değil daha zor ve sancılı bir durum.

    Ha yok ben bunlarla uğraşmam gözümü kapatırım giderim diyorsan dene şansını. Bu yolla nerden baksan 20 nin üzerinde arkadaşım şanslarını denedi. Hepsi geri döndü buraya. Sadece içlerinden 1 kişi başarılı oldu oda 97 civarı idi ibrahim adında bir abimiz amerika'ya gitti ve gelmedi bir daha da. Belki sende başarır uyum sağlar ve kalırsın. Şansın ve yolun açık olsun. Yanlız son birşey söylemek isterim sana dünya'nın neresine gidersen git arkanda bıraktığını sandığın sorunlar seni önünde sonunda yakandan yakalar.


    yaş 35 ve evliyim. resim öğretmenliği mezunuyum gazi üniversitesi.

    1- çünkü burdaki hayatı ve insanları sevmiyorum. havasını çarpık kentleşmeyi sevmiyorum. kalırsam hep mutsuz olucam gidebilirsem neler yaşarım ? yaşamadan birşey söylemek çok güç şu an hayal kuruyorum sadece

    2- hem daha iyi şartlarda yaşayabileceğim hak hukuk olan insan gibi yaşayabileceğim bi ülkeye gitmek istiyorum. almanya kanada avrupa ülkeleri hatta usa bile olabilir.

    3- geçerli bi donanımım yok.çat pat ingilizce var sadece.ateistim ondan inanç değerleri sorun değil. hristiyan olan bi ülkeyi tercih ederim

    4-valla bazıları çok iyi diyor bazıları iyi gözle bakılmadığını söylüyor ama uyum sağlarım heralde.

    5-avrupada illaki yapılacak bi iş buluurm. mesleğim grafikerlik ama muhtemelen bi fabrikada felan çalışırım yada pizza dağıtırım. başlangıç olarak

    6-bütçem yok sadece yol masraflarını felan çıkarırım. birazda cebime para koyabilirim.

    7-başarısız olursam dönmemek için elimden geleni yaparım. son çare dönerim heralde.

    otostopla vizesiz avrupaya kaçamam sanırım. onunda bi prosedürü vardır illaki.gezginlerede çok imreniyorum doğrusu. sonuçta hayata bir kere geliniyor.amerikaya giden arkadaşın nasıl gitti. kaçak gitsek barınabilirmiyiz acaba orda. hukuksal açıklıklar varmı. amerikanın bi eyaletinde denizcilik kanunu olarak çıktığın yer senin vatanındır. öyle bşir eyalet duymuştum iyi bir avkatla vatandaşlık alınabileceğini felan söylüyorlardı. bakalım dostum ya. kolay değil biliyorum olsa ülkenin yarısı kaçar göçer zaten bi yerlere eminim

    Bence sen henüz hazır değilsin. Ne maddi ne manevi. İyi bir ön çalışma yapman şart. Benim giden arkadaşım 97 de gitmişti. O zaman ki vize şartları farklı idi sanırım. Gitti çalıştı, bi kaç kere geri dönüp geri gitti 1 hafta için falan sonra tamamen yerleşti oraya zaten konuşamadık tekrar ama kaçak falan değildi o. Söylediğin gibi karaya ayak basarsan sığınacağın yerler var yalnız bir detayı anlatmamışlar sana yada görmemişsin o kıyı şeritlerinde ( karaya çıktığında sığındığın bölgelerde ) askerler nöbet tutuyor ve direk vur eminleri var. Böyle saçma sapan yollara girme bile.

    Evlisin yaşında 35 geç kalmış sayılmazsın. Bence dil okulları ile şansını dene. Bi dil okulu veya normal okul vasıtası ile kanadaya gidip daha sonra oturum falan alabiliyorsun ama tuzlu oluyor bunlar. O yüzden sen önce maddi olarak kendini bi hazırla.




  • quote:

    Orijinalden alıntı: turn table


    quote:

    Orijinalden alıntı: Take That


    quote:

    Orijinalden alıntı: turn table


    quote:

    Orijinalden alıntı: Take That


    quote:

    Orijinalden alıntı: turn table


    quote:

    Orijinalden alıntı: Take That


    quote:

    Orijinalden alıntı: turn table

    Yaşım 32. 2 tane önlisans 1 tane lisans programı bitirdim. Yabancı dilim İngilizce ( İleri düzey ) - Japonca ( Orta Düzey ). Şu an Türkiye'nin en büyük şirketlerinden birinde çalışıyorum. Ben bile göçmenlik başvurusu yaparken çok zor almazlar diye düşünüyorum kriterlerin çoğunu karşılamama rağmen adamlar gelmiş ne eğitim, ne dil ne mesleki yeterlilik ben yurtdışına kaçacam diyor. Heee oldu ülkelerde aman Ahmet - Mehmet gelsinde bakalım insanca yaşatalım diyorlar .

    göçmenlik farklı iltica farklı. zor olduğunu biliyorum ama kaçak maçak yada göçmen çok giden kalan var bi umut

    Demek istediğim o değil. Elbette göçmenlik ve iltica farklı şeyler. Demek istediğim kimse kapısını açıp beklemiyor. Siz arka kapıdan girseniz bile adamlar bizde ki gibi gevşek değil. Aaa savaştan mı kaçtın? Baskı mı gördün? Gel kardeşim benim demiyorlar. Hele ki son dönemde aldıkları adamlar sokaklarda ellerinde balta ve çekiçle heykellere saldırdığı için durum çok fena.

    adamlara rahat batıyor sanırım. beni alsalar valla toprağını öperim dostum. 1. sınıf ülke sonuçta. burda hayatımın sonuna kadar mutsuz bir şekilde ölmeyi beklemek istemiyorum

    Yaşın ve medeni durumun ne bilmiyorum. Eğitimin hakkında bir bilgim yok ama bir kaç ufak tavsiyede bulunmak istiyorum. Gitmek mi istiyorsun bu ülkeden?

    1 ) Neden gitmek istiyorum? Kalırsam neler olur gidersem neler olur?

    2 ) Nereye gitmek istiyorum? İnsan haklarına önem verilen bir yer mi? Daha çok para kazanacağım bir yer mi? vs

    3 ) Gitmek için gerekli donanıma sahip miyim? Gitmek istediğim yerin dili, kültürü, inanç değerleri benimle bağdaşıyor mu?

    4 ) Gitmek istediğim yerde bir başka millete mensup kişilere nasıl bakılıyor? Nasıl ilişkiler kuruluyor

    5 ) Mesleki yeterliliğim var mı? Karnımı doyurabilecek miyim?

    6 ) En kötü koşullar altında bile beni ne kadar idare edecek bütçem var şu an?

    7 ) Eğer başarısız olursam ikinci planım var mı? Nasıl bir yol izleyeceğim

    Bu soruları bi sor bakalım kendine. Ne cevaplar alıyorsun. Eğer olumsuz yanıtlar alıyorsan veya belirsizlik var ise tekrar düşün kendine bir yol haritası çiz hedefler koy ve yap.

    Ülke dışına çıkmak başka yerlere kaçmak zor bişey değil. Bunu bırak para vs ile otostopla bile kaçarsın. Bir sürü gezgin var incik boncuk satarak dünyayı gezen yeni yerler gören. Ancak sen yeni bir hayattan bahsediyorsun. Bu gezgin olmak gibi değil daha zor ve sancılı bir durum.

    Ha yok ben bunlarla uğraşmam gözümü kapatırım giderim diyorsan dene şansını. Bu yolla nerden baksan 20 nin üzerinde arkadaşım şanslarını denedi. Hepsi geri döndü buraya. Sadece içlerinden 1 kişi başarılı oldu oda 97 civarı idi ibrahim adında bir abimiz amerika'ya gitti ve gelmedi bir daha da. Belki sende başarır uyum sağlar ve kalırsın. Şansın ve yolun açık olsun. Yanlız son birşey söylemek isterim sana dünya'nın neresine gidersen git arkanda bıraktığını sandığın sorunlar seni önünde sonunda yakandan yakalar.


    yaş 35 ve evliyim. resim öğretmenliği mezunuyum gazi üniversitesi.

    1- çünkü burdaki hayatı ve insanları sevmiyorum. havasını çarpık kentleşmeyi sevmiyorum. kalırsam hep mutsuz olucam gidebilirsem neler yaşarım ? yaşamadan birşey söylemek çok güç şu an hayal kuruyorum sadece

    2- hem daha iyi şartlarda yaşayabileceğim hak hukuk olan insan gibi yaşayabileceğim bi ülkeye gitmek istiyorum. almanya kanada avrupa ülkeleri hatta usa bile olabilir.

    3- geçerli bi donanımım yok.çat pat ingilizce var sadece.ateistim ondan inanç değerleri sorun değil. hristiyan olan bi ülkeyi tercih ederim

    4-valla bazıları çok iyi diyor bazıları iyi gözle bakılmadığını söylüyor ama uyum sağlarım heralde.

    5-avrupada illaki yapılacak bi iş buluurm. mesleğim grafikerlik ama muhtemelen bi fabrikada felan çalışırım yada pizza dağıtırım. başlangıç olarak

    6-bütçem yok sadece yol masraflarını felan çıkarırım. birazda cebime para koyabilirim.

    7-başarısız olursam dönmemek için elimden geleni yaparım. son çare dönerim heralde.

    otostopla vizesiz avrupaya kaçamam sanırım. onunda bi prosedürü vardır illaki.gezginlerede çok imreniyorum doğrusu. sonuçta hayata bir kere geliniyor.amerikaya giden arkadaşın nasıl gitti. kaçak gitsek barınabilirmiyiz acaba orda. hukuksal açıklıklar varmı. amerikanın bi eyaletinde denizcilik kanunu olarak çıktığın yer senin vatanındır. öyle bşir eyalet duymuştum iyi bir avkatla vatandaşlık alınabileceğini felan söylüyorlardı. bakalım dostum ya. kolay değil biliyorum olsa ülkenin yarısı kaçar göçer zaten bi yerlere eminim

    Bence sen henüz hazır değilsin. Ne maddi ne manevi. İyi bir ön çalışma yapman şart. Benim giden arkadaşım 97 de gitmişti. O zaman ki vize şartları farklı idi sanırım. Gitti çalıştı, bi kaç kere geri dönüp geri gitti 1 hafta için falan sonra tamamen yerleşti oraya zaten konuşamadık tekrar ama kaçak falan değildi o. Söylediğin gibi karaya ayak basarsan sığınacağın yerler var yalnız bir detayı anlatmamışlar sana yada görmemişsin o kıyı şeritlerinde ( karaya çıktığında sığındığın bölgelerde ) askerler nöbet tutuyor ve direk vur eminleri var. Böyle saçma sapan yollara girme bile.

    Evlisin yaşında 35 geç kalmış sayılmazsın. Bence dil okulları ile şansını dene. Bi dil okulu veya normal okul vasıtası ile kanadaya gidip daha sonra oturum falan alabiliyorsun ama tuzlu oluyor bunlar. O yüzden sen önce maddi olarak kendini bi hazırla.

    dil okuluna baktım sadece okul ücretii eğer 8 9 ay kalırsan 6000 7000 CAD ama sonrasında oturum alınıyorsa o iyyimiş. peki dil okuluna kaydolsam kesin vize felan çıkarmı. birde dil okulu deyip şöle 3 aylık felan bi yere gidip iltica etsem ne dersin olabilirmi




  • quote:

    Orijinalden alıntı: Take That


    quote:

    Orijinalden alıntı: turn table


    quote:

    Orijinalden alıntı: Take That


    quote:

    Orijinalden alıntı: turn table


    quote:

    Orijinalden alıntı: Take That


    quote:

    Orijinalden alıntı: turn table


    quote:

    Orijinalden alıntı: Take That


    quote:

    Orijinalden alıntı: turn table

    Yaşım 32. 2 tane önlisans 1 tane lisans programı bitirdim. Yabancı dilim İngilizce ( İleri düzey ) - Japonca ( Orta Düzey ). Şu an Türkiye'nin en büyük şirketlerinden birinde çalışıyorum. Ben bile göçmenlik başvurusu yaparken çok zor almazlar diye düşünüyorum kriterlerin çoğunu karşılamama rağmen adamlar gelmiş ne eğitim, ne dil ne mesleki yeterlilik ben yurtdışına kaçacam diyor. Heee oldu ülkelerde aman Ahmet - Mehmet gelsinde bakalım insanca yaşatalım diyorlar .

    göçmenlik farklı iltica farklı. zor olduğunu biliyorum ama kaçak maçak yada göçmen çok giden kalan var bi umut

    Demek istediğim o değil. Elbette göçmenlik ve iltica farklı şeyler. Demek istediğim kimse kapısını açıp beklemiyor. Siz arka kapıdan girseniz bile adamlar bizde ki gibi gevşek değil. Aaa savaştan mı kaçtın? Baskı mı gördün? Gel kardeşim benim demiyorlar. Hele ki son dönemde aldıkları adamlar sokaklarda ellerinde balta ve çekiçle heykellere saldırdığı için durum çok fena.

    adamlara rahat batıyor sanırım. beni alsalar valla toprağını öperim dostum. 1. sınıf ülke sonuçta. burda hayatımın sonuna kadar mutsuz bir şekilde ölmeyi beklemek istemiyorum

    Yaşın ve medeni durumun ne bilmiyorum. Eğitimin hakkında bir bilgim yok ama bir kaç ufak tavsiyede bulunmak istiyorum. Gitmek mi istiyorsun bu ülkeden?

    1 ) Neden gitmek istiyorum? Kalırsam neler olur gidersem neler olur?

    2 ) Nereye gitmek istiyorum? İnsan haklarına önem verilen bir yer mi? Daha çok para kazanacağım bir yer mi? vs

    3 ) Gitmek için gerekli donanıma sahip miyim? Gitmek istediğim yerin dili, kültürü, inanç değerleri benimle bağdaşıyor mu?

    4 ) Gitmek istediğim yerde bir başka millete mensup kişilere nasıl bakılıyor? Nasıl ilişkiler kuruluyor

    5 ) Mesleki yeterliliğim var mı? Karnımı doyurabilecek miyim?

    6 ) En kötü koşullar altında bile beni ne kadar idare edecek bütçem var şu an?

    7 ) Eğer başarısız olursam ikinci planım var mı? Nasıl bir yol izleyeceğim

    Bu soruları bi sor bakalım kendine. Ne cevaplar alıyorsun. Eğer olumsuz yanıtlar alıyorsan veya belirsizlik var ise tekrar düşün kendine bir yol haritası çiz hedefler koy ve yap.

    Ülke dışına çıkmak başka yerlere kaçmak zor bişey değil. Bunu bırak para vs ile otostopla bile kaçarsın. Bir sürü gezgin var incik boncuk satarak dünyayı gezen yeni yerler gören. Ancak sen yeni bir hayattan bahsediyorsun. Bu gezgin olmak gibi değil daha zor ve sancılı bir durum.

    Ha yok ben bunlarla uğraşmam gözümü kapatırım giderim diyorsan dene şansını. Bu yolla nerden baksan 20 nin üzerinde arkadaşım şanslarını denedi. Hepsi geri döndü buraya. Sadece içlerinden 1 kişi başarılı oldu oda 97 civarı idi ibrahim adında bir abimiz amerika'ya gitti ve gelmedi bir daha da. Belki sende başarır uyum sağlar ve kalırsın. Şansın ve yolun açık olsun. Yanlız son birşey söylemek isterim sana dünya'nın neresine gidersen git arkanda bıraktığını sandığın sorunlar seni önünde sonunda yakandan yakalar.


    yaş 35 ve evliyim. resim öğretmenliği mezunuyum gazi üniversitesi.

    1- çünkü burdaki hayatı ve insanları sevmiyorum. havasını çarpık kentleşmeyi sevmiyorum. kalırsam hep mutsuz olucam gidebilirsem neler yaşarım ? yaşamadan birşey söylemek çok güç şu an hayal kuruyorum sadece

    2- hem daha iyi şartlarda yaşayabileceğim hak hukuk olan insan gibi yaşayabileceğim bi ülkeye gitmek istiyorum. almanya kanada avrupa ülkeleri hatta usa bile olabilir.

    3- geçerli bi donanımım yok.çat pat ingilizce var sadece.ateistim ondan inanç değerleri sorun değil. hristiyan olan bi ülkeyi tercih ederim

    4-valla bazıları çok iyi diyor bazıları iyi gözle bakılmadığını söylüyor ama uyum sağlarım heralde.

    5-avrupada illaki yapılacak bi iş buluurm. mesleğim grafikerlik ama muhtemelen bi fabrikada felan çalışırım yada pizza dağıtırım. başlangıç olarak

    6-bütçem yok sadece yol masraflarını felan çıkarırım. birazda cebime para koyabilirim.

    7-başarısız olursam dönmemek için elimden geleni yaparım. son çare dönerim heralde.

    otostopla vizesiz avrupaya kaçamam sanırım. onunda bi prosedürü vardır illaki.gezginlerede çok imreniyorum doğrusu. sonuçta hayata bir kere geliniyor.amerikaya giden arkadaşın nasıl gitti. kaçak gitsek barınabilirmiyiz acaba orda. hukuksal açıklıklar varmı. amerikanın bi eyaletinde denizcilik kanunu olarak çıktığın yer senin vatanındır. öyle bşir eyalet duymuştum iyi bir avkatla vatandaşlık alınabileceğini felan söylüyorlardı. bakalım dostum ya. kolay değil biliyorum olsa ülkenin yarısı kaçar göçer zaten bi yerlere eminim

    Bence sen henüz hazır değilsin. Ne maddi ne manevi. İyi bir ön çalışma yapman şart. Benim giden arkadaşım 97 de gitmişti. O zaman ki vize şartları farklı idi sanırım. Gitti çalıştı, bi kaç kere geri dönüp geri gitti 1 hafta için falan sonra tamamen yerleşti oraya zaten konuşamadık tekrar ama kaçak falan değildi o. Söylediğin gibi karaya ayak basarsan sığınacağın yerler var yalnız bir detayı anlatmamışlar sana yada görmemişsin o kıyı şeritlerinde ( karaya çıktığında sığındığın bölgelerde ) askerler nöbet tutuyor ve direk vur eminleri var. Böyle saçma sapan yollara girme bile.

    Evlisin yaşında 35 geç kalmış sayılmazsın. Bence dil okulları ile şansını dene. Bi dil okulu veya normal okul vasıtası ile kanadaya gidip daha sonra oturum falan alabiliyorsun ama tuzlu oluyor bunlar. O yüzden sen önce maddi olarak kendini bi hazırla.

    dil okuluna baktım sadece okul ücretii eğer 8 9 ay kalırsan 6000 7000 CAD ama sonrasında oturum alınıyorsa o iyyimiş. peki dil okuluna kaydolsam kesin vize felan çıkarmı. birde dil okulu deyip şöle 3 aylık felan bi yere gidip iltica etsem ne dersin olabilirmi

    iltica ne şekilde yürüyor okul varken bilmiyorum. Ancak okulda iken çalışma imkanınız var ona özel bir izin ile. Daha sonra da sürekli çalışmaya dönüyorsunuz diye biliyorum. Bu konuda danışmanlardan bilgi almanız lazım




  • Bende planlıyorum ancak okul aracılıgı ile gidip, sonra oturma izni almaya çalışacagım en son seçenek iltica olacak. ( Sosyal Bilgiler Öğretmeniyim) Yüksek Lisans yapıyorum.
  • quote:

    Orijinalden alıntı: sınav_testmis_kanka


    quote:

    Orijinalden alıntı: Take That


    quote:

    Orijinalden alıntı: sınav_testmis_kanka


    quote:

    Orijinalden alıntı: Take That


    quote:

    Orijinalden alıntı: sınav_testmis_kanka


    quote:

    Orijinalden alıntı: Take That


    quote:

    Orijinalden alıntı: sınav_testmis_kanka


    quote:

    Orijinalden alıntı: Take That


    quote:

    Orijinalden alıntı: sınav_testmis_kanka


    quote:

    Orijinalden alıntı: Take That


    quote:

    Orijinalden alıntı: sınav_testmis_kanka


    quote:

    Orijinalden alıntı: Take That


    quote:

    Orijinalden alıntı: sınav_testmis_kanka


    quote:

    Orijinalden alıntı: Take That


    quote:

    Orijinalden alıntı: elturco78

    Senin burada hiçbir kaydın kuydun olmaması lazım, parmak izin bir şekilde devlet arşivinde olmaması lazım, karınla birlikte ıraktan geldik dedin bu sefer teker teker sorguya alacaklar sizi, getirecekler bir ıraklı tercüman ve hadi konuş denilince nece konuşacaksın? hdp'ye üye olmak bir anlam ifade etmiyor, o kadar kolay olsa tüm güneydoğu hdp kaydıyla gidip iltica ederdi... ilk mesajında Almanya'nın güzelliklerini belirtirken "ev tutma, kiranı ödeme, sosyal yardımlar, işsizlik maaşı, iş bulma" demişsin, kaçak olarak kaldığın vakit bunların hiçbirinden yararlanamazsın, ayrıca şunu da belirteyim, kaçakları da sadece yabancılar çalıştırıyor ve şerefsizlik yapan çok, 3 gün sonra içeride paran birikince seni polise ihbar edip sınır dışı edilmeni sağlayanlar bile var... ne kadar işe yaramasalar da akrabaları bir zorla derim...

    Madem grafikersin ve işinde de iyi olduğunu düşünüyorsun o zaman internetten Almanya'daki firmaları araştır ve mesleğine uygun olanlara CV yolla, eğer bir firmayı ikna edip iş sözleşmesi imzalarsan 1 kaç ay içinde oturma ve çalışma vizesi alabiliyorsun, sözleşmene bağlı olarak genelde 24 ay oturum ve çalışma vizesi alırsın, o 2 sene boyunca o firmada çalıştıktan sonra firma değiştirme hakkın da olabiliyor... sonra istediğin yerde çalışırsın... ayrıca bu şekilde iş vizesi aldığında otomatik olarak eşin de vize alır... grafik, yazılım, web gibi branşlarda iş bulmak mümkün...

    hatunu tekmi göndereyim ağa napayım. valla almanyada yaşam kanalındaki arkadaş öyle basit bir şey gibi anlatıyorki sanki her geleni alıyorlar. bi araştırayım ama graiker olarak orda iş bulabileceğimi hiç sanmıyorum. yani idam cezamı almam lazım abi nasıl iltica edicez bana bir iki fikir ver senin kafa çalışıyor yazdıkların mantıklı.

    Abi eşini yolla iş bulabiliyorsa. Sonra aile birleşimi yapın.

    Aile birleşimi sınavını verecek kadar almanca bilmen lazım ama. Halk eğitimden sertifika alacaksın, halk eğitim sadece A2'ye kadar veriyor. Senin en az B1 bilmen lazım. Alman devleti Türkiye'de devletin verdiği kurslar dışındaki sertifikaları, özel paralı kursları kabul etmiyor.

    Sen Almanca öğren, Almanca mail at adamlara. Olumlu veya olumsuz geri dönerler.

    İltica ile sürünürsün.

    Siyasi sığınma talebinde bulunabilmen için hakkında tutuklama kararı olması gerekir.

    Başka türlü elinde kanıtların varsa belki onlar işe yarayabilir.

    Çook uzun zaman önce siyasi sığınma yapanlar daha kolay yollarla giriyorlardı ama artık işi mecbur sıkıya aldılar.

    Yurtdışına yerleşen pkklıların yaptıkları ortada. Geçen senelerde adam öldürmüşlerdi sanırım.

    hatunu burdan vize ile gönderemem sanırım. kaçak gitmesi lazım. beraber gitsek en azından onunki kabul görürse şansım olurmu. ama oda benle evli olduğu için neden türkiyede yaşamıyorsun diye soracaklar bu sefer. oda türkiyede hak hukuk olmadığını ıraklı araplara çok kötü davranıldığını felan söyleyebilir anca. ailemin onu kabul etmedğini kendi ailesininde bizi öldürmek için peşimizde olduğunuda söyleyebilir. yada direk ırakdan geldiğini savaştan kaçtığını söyleyecek.

    Tutuklama kararı çıakrtsam yani bi suç işlesem hemen tutuklanırmıyım. ne bilim ülke aleyhine felan yazsam internette birileri şikayet etse dava açılsa hakkımda felan.
    yada hdp kimliği çıakrtsam partiye başvurup. tecavüze uğradım desem mesela o nasıl fikir. valla kardeşim bi yalan bulup gitmem lazım. 3-5 sene kaçak yaşasam oturum alamazmıyım .ne yapayım bi akıl verin.

    Kaçak yolla gidersen büyük ihtimal yakalanırsın. Yüzde 99.

    Dil öğrenin gidin abi.

    Niye hayatınızı riske atıyorsunuz.

    Orada yakalandığınızda güvenlik güçlerine karşı gelseniz sizi vurabilirler.

    Yani sırf erkenden gitmek için neden hayatınızı orada birilerinin iki dudağı arasına emanet ediyorsunuz ki?

    Oturun Almanca çalışın.

    Niye acele ediyorsunuz?

    bir olaya karışmassan biride şikayet etmesse kolay kolay yakalanmıyormuşsunki yıllarca kaçak yaşayanlarda var. ama zordur illaki.
    dil öğrensem nasıl gidicem. gene almayacaklar. gider orda öğrenirim aga. mühendis felan olsam iş başvurusu yaparımda resim öğretmeni diplomasını kim ne yapsın orda .
    erken derken yaş 35 hocam. işten çıkarıldım. şu an işsizim ve inan iş bulup gitmek bile istemiyorum artık. burda çalışan adamada ekmek vermiyorlar.
    bıktım kısaca burda kendi işimi yapacağıma gider orda alman boku temizlerim daha iyi

    Okumuş adamsın. Sen dil öğren, sonra başvur. Öğretmeni nasıl almazlar Allah aşkına?

    Az aklını kullan. Yıllarca karın tokluğuna esir hayatı sürmek mi, yoksa yıl boyunca biriktireceğin parayla özgürce Venedik'e, Paris'e gitmek mi?

    Ya bizi kandırıyorsun ya da korkudan sağlıklı düşünemiyorsun.

    Unutma, yaratıcılık en çok yoksullukta yapılır.

    Bak bu kadın Hacettepe'ye girdiğinde Almanca'nın a'sını bilmiyordum diyordu. Okuldan mezun oldu, Almanya'da işe başvurdu ve bir okulda öğretmen olarak çalışacak.
    https://www.youtube.com/channel/UCA220qP1Rv-RmgM5kh246WA

    Siz neden işten atıldınız, çalıştığınız özel okul mu battı?

    Ayrıca Almanya'da yaşam dediğiniz kanal hangisi?

    Murat Özün varken başka kaynağa bakmaya gerek duymamalı insanlar bence.






    abi valla kanadada öyle belli meslekler dışındakilere göçmenlik verme gibi birşey söz konusu değil. grafik tasarım işi yapıyorum .işe akrabasını aldı benim yerime. benide şutladı. ama zaten şu ülkede uyandığım her güne lanet ediyorum. yani işten atılmamla alakası yok. almanyada yaşam diye aratırsan çıkar. sadece iltica hakkında muahbbet dönüyor. murat özün karıyı bulmuş kapağı atmış. hava atıyor dostum çok videosunu izledim. şu bukadar ucuz bu bukara ucuz şöyle rahat böyle rahat zaten bunları izleye izleye iyice soğudum memleketten. adam 2 günlük yövmiyesiyle araba alıyor hocam. burda araba bile lüks. etin kilosu 5 euro burda 50 tl. rize çaykur çay kilosu 2 euro burda 26 tl. bizi nasıl düzdüklerine bak hocam bu ülkede. eşim ıraklı inan ordaki hayat savaş olmasa çok daha rahatmış burdakinden. dediğin hatunun videolarına bakayım nasıl gelmiş. almanca öğrenilerek gelinecekse hemen kursa yazılayım hocam

    Kursa yazıl ama halk eğitime yazıl. Paralı özel kursların belgelerini kabul etmiyor Almanya.

    Murat Özün aile birleşimi ile gitti bildiğim kadarıyla ama karısından boşandı. Sonra dönmek üzereyken Sabrina ile tanıştı.

    Sabrina ile kendini geliştirdi adam. Öyle kapak atmak gibi bir durum söz konusu değil yani.

    Karısından boşandı ama dil düzeyi iyi değildi o yüzden Leihfirma da düşük ücrete çalıştı, süründü tabir-i caizse.

    Mültecilik kolay iş değil. En az bir yılını kampta tanımadığın adamlarla mücadele ederek geçirecksin.

    Göçmen dairesinde derdini anlatmak için sıraya girecek, gün sonuna kadar beklesen bile sıra gelmeyip hüsranla kampına döneceksin.

    Kaçak hayatı ne zannediyorsun anlamıyorum ki? O dediğin yaşam kanalı mülteciliği övüyorsa vay onların haline.

    İş bulup izin aldıktan sonra belli bir süre sonra iş değiştirme hakkın doğuyor.

    O sırada o işten vazgeçersen meslek okuluna gider belge alır, belgesini aldığın o mesleği yaparsın.

    Grafik tasarımla ilgileniyorum diyorsun, kaçak yollara başvurmayı düşünüyorsun.

    Az akıl olur insanda.

    Hayatını bir kişinin seni ihbar etme olasılığına bağlı mı yaşayacaksın?

    Aç Piyanist filmini izle bakalım, nasıl oluyormuş kaçak şekilde esir hayatı.

    halk eğitim kursları avrmı öle almanca felan iyiymiş. murat özünü salla kardeşim adam zaten kaçmış kurtarmış kendini. sabrinayıda şutlar vatandaşlık alınca. çok belli neden evlendiği hatunla. acıyorum kadına. mültecilik zor dur illaki ama bi umut be kardeşim. burda çalışıyorsunda ne oluyor. hayatından mutlu kaç kişi var. bi kafeye gidip çay kahve içmek insanların mutluluğu. sinema bile lüks bu ülkede. aha dün çıktık vasat bi yemek yedik 2 kişi 70 tl hesap bayıldık.

    orda grafikerin alası vardır kardeşim. ondan mesleki olarak bi şansım olmaz oralarda emin ol. yazılımcı felnan olursun anca öyle. piyanisti izledim. de konuyla bi alakası yok onun. harabeye dönmüş nazi almanyasıyla şu anki almanyayımı kıyaslıyorsun

    Hayır, Piyanist filmini örnek vermemdeki amaç gizli saklı yaşamanın ne olduğunu gör dememdi.

    Murat hakkında yanlış düşünüyorsun. Ya önyargılısın ya da haset besliyorsun.

    Alamancı kafası seziyorum sende.

    Kaçak gidersen ağlamak yok. Sana diyeceğim bu kadar.

    Yasal yollar hala geçerli. Şansını dene.

    Almanya da mühendisten çok işçi var hatırlatırım.

    Önemli olan işini kuralına göre yapmak. Etiğe uymak, dürüst olmak.

    Adamlar Coreldraw bilen eleman arıyorlarsa sen de Coreldraw da istediklerini yapabiliyorsan, işte çalışacak kadar da dilin varsa hoşgeldin.

    Halk eğitim de A2'ye kadar veriyorlardı fakat şimdiler de B1 de vermeye başlamış sanırım.



    bi araştırayım kardeşim iş yolu ile gitmeyi. olmadı hatunu boşayıp bi alman alırım ne yapayım .bakim corel bilen eleman arayan şirketler varmı
    önce bi dil kursuna bakayım ama almancada çok zor diyorlar artık b1 seviyesine kaç senede gelirim bilmem

    Dil işinde önemli olan bol pratiktir.

    Pratik ve çalışma yapmazsan aklında tutamazsın.

    Gramer konuları ilerledikçe mantıktan uzaklaşıyor gibi görünüyor. Ama bu seni korkutmasın, dilin yapısı biraz mekanik gibi diyeyim. Dil öğrenmeye yatkınlığı olan insanlar için bence aşılabilecek bir durum.

    Almanca yerine Korece,Çince veya Japonca öğrenmek zorunda olsan direk intihar ederdin herhalde.

    Eşini boşayıp boşamama vicdanına kalmış. Bence kadıncağızı Türkiye'de yalnız bırakma. Hiç mi vicdanın sızlamaz?

    yok yav şaka yaptım hatunu boşamam tabi ama belli olmaz yav garantisi olsa almanyaya gideceğimin oturur 18 saat dil kasarımda dil öğrendik ama kabul edilmedik işte ozaman kötü olur

    Diploman var mı? Üniversite diploması?



    O alanda iş yoksa başka alanda uzmanlaş?



    Ne diyeyim hocam, ben de duyduklarımı aktarıyorum. Konsolos değilim ya.



    Ben de tembel biriyim, nasıl dil öğreneceğimi düşünüyorum.

    diploma varda nerde bilmiyorum tozlanmıştır rafların birinde

    başka alan derken napim abi 35 den sonra mühendislikmi okuyayım 45 yaşında mezun olurum artık.

    amerikaya bakıyorum orda kaçak olarak yaşamak biraz daha kolaymış




  • edit: istatistikler geldi 2016 da %80 e yakın iltica başvuru kabul var. 50000 türk başvurmuş 40000 den fazlası oturum almış



  • Hocam yeni fikirlerim var akşam ses ver konuşalım

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: torenzi

    Hocam yeni fikirlerim var akşam ses ver konuşalım

    eyvallah kardeşim sabırsızlıkla bekliyorum fikirlerini. bugün eşimin yakın bi arkadaşı istanbuldan yunanistana geçmiş ailesiyle. şu anda teli kapalaı. karayolu ile geçmişler. bilgi aldığımda paylaşıcam bakalım gidebileceklermi. ama para mok gibiymiş. giderler kesin
  • Take That kullanıcısına yanıt
    Elinin altında internet var, google'a girip bunu araştırmak 2 dakikanı alır en fazla fakat sen gerçeklere gözünü kapatıp hayallere dalmak istiyorsun...

    Almanya Federal Göç Dairesin resmi açıklaması:
    2016 yılında Türkiye cumhuriyeti vatandaşlarından iltica talebinde bulunan kişi sayısı 4.383, karara bağlanan 1.837 kişi, bunların kabul oranı %8.2... 2017 yılı nisan ayı sonuna kadar olan başvuru 2.130, karara bağlanan 1.655 ve kabul oranı %17.8...bunların arasında 209 kişi diplomatik pasaport sahibi, 205 kişi yeşil pasaport sahibi... bu diplomatik ve yeşil pasaport sahiplerinin kimler olduğunu söylemeye gerek yok herhalde, zaten 4.383 kişiden 514'ünü bu kişiler oluşturuyor ve bunların ilticası anında kabul görür, o kadar üniversite okumuşsun, az çok hesap yapabilir ve bunların yüzde kaça tekabül ettiğini bulabilirsin...

    31 mart 2017 itibariyle 6.519 Türkiye vatandaşının sınır dışı edilme statüsünde olduğu, iltica talebi reddedilen Türkiye vatandaşlarından 723'ü Almanyayı gönüllü terk ederken 194'ü ise sınır dışı edilmiş...

    Öyle 50 bin kişi başvurdu, 40 bin kişiyi kabul ettiler gibi bir durum söz konusu değil... daha önce de yazdım, Almanyada yaşam kanalı biraz boş ümit dağıtıyor, kendi videolarının altında da yorum olarak iltica davanız reddedilirse bize gelin danışmanlık yaparız diyor ama öncesinde herhangi bir yardım yok, burada o zaman benim aklıma 2 seçenek geliyor, iltica başvurun reddedildi, sen de temyize gitmek için bunlara danışacaksın ve sana yine umut verip elinde kalan son paranı da bunlar alacaklar ya da bu arkadaşlar yüklü para isteyip seni fetöcü gösterip ilticanın kabul edilmesi için sahte belge falan ayarlayacaklar.. birincisinde elinde kalan son paran da gider ve evine dönersin, ikincisindeyse çok paran olmalı...

    Kaynak:http://www.dw.com/tr/iltica-hakk%C4%B1-verilen-t%C3%BCrklerin-say%C4%B1s%C4%B1nda-art%C4%B1%C5%9F/a-38777680




    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi elturco78 -- 8 Ocak 2018; 17:29:53 >




  • quote:

    Orijinalden alıntı: elturco78

    Elinin altında internet var, google'a girip bunu araştırmak 2 dakikanı alır en fazla fakat sen gerçeklere gözünü kapatıp hayallere dalmak istiyorsun...

    Almanya Federal Göç Dairesin resmi açıklaması:
    2016 yılında Türkiye cumhuriyeti vatandaşlarından iltica talebinde bulunan kişi sayısı 4.383, karara bağlanan 1.837 kişi, bunların kabul oranı %8.2... 2017 yılı nisan ayı sonuna kadar olan başvuru 2.130, karara bağlanan 1.655 ve kabul oranı %17.8...bunların arasında 209 kişi diplomatik pasaport sahibi, 205 kişi yeşil pasaport sahibi... bu diplomatik ve yeşil pasaport sahiplerinin kimler olduğunu söylemeye gerek yok herhalde, zaten 4.383 kişiden 514'ünü bu kişiler oluşturuyor ve bunların ilticası anında kabul görür, o kadar üniversite okumuşsun, az çok hesap yapabilir ve bunların yüzde kaça tekabül ettiğini bulabilirsin...

    31 mart 2017 itibariyle 6.519 Türkiye vatandaşının sınır dışı edilme statüsünde olduğu, iltica talebi reddedilen Türkiye vatandaşlarından 723'ü Almanyayı gönüllü terk ederken 194'ü ise sınır dışı edilmiş...

    Öyle 50 bin kişi başvurdu, 40 bin kişiyi kabul ettiler gibi bir durum söz konusu değil... daha önce de yazdım, Almanyada yaşam kanalı biraz boş ümit dağıtıyor, kendi videolarının altında da yorum olarak iltica davanız reddedilirse bize gelin danışmanlık yaparız diyor ama öncesinde herhangi bir yardım yok, burada o zaman benim aklıma 2 seçenek geliyor, iltica başvurun reddedildi, sen de temyize gitmek için bunlara danışacaksın ve sana yine umut verip elinde kalan son paranı da bunlar alacaklar ya da bu arkadaşlar yüklü para isteyip seni fetöcü gösterip ilticanın kabul edilmesi için sahte belge falan ayarlayacaklar.. birincisinde elinde kalan son paran da gider ve evine dönersin, ikincisindeyse çok paran olmalı...

    Kaynak:http://www.dw.com/tr/iltica-hakk%C4%B1-verilen-t%C3%BCrklerin-say%C4%B1s%C4%B1nda-art%C4%B1%C5%9F/a-38777680



    elturcom valla dostum bende baktım aynen dediğin gibi hatta bugün mesaj attım %15 %20 arası kabul oranı diye. nerde %80 dedim abi link varmı attıığı linktede gerçekjten %80 diyor alman ajansının haberi. kafam karıştı öyle olunca. tabi %80 normalde çok mantıklı değil ama link var.http://www.dw.com/tr/t%C3%BCrkiyeden-gelen-s%C4%B1%C4%9F%C4%B1nmac%C4%B1-say%C4%B1s%C4%B1-a%C3%A7%C4%B1kland%C4%B1/a-41217116

    Ben bu elemanın muhtemelen fetocu olduğunu düşünüyorum çünkü gittiği dönem darbe dönemi ;rte yi sürekli kötülüyor ama ailevi nedenler diyor bilemiyorum. danışmanlık muhabbetinden haberim var ama sonuç aldırabiliyorsa ne ala. bu adam orda yaşamayı başardıysa illaki bi bildiği vardır. nasıl yardım ettiğini ve kaç para istediğinide söylese bizde bilsek. dolandırıcıysa madur ettiği birileri varsa illaki çıkar bi yerlerden kokusu.

    bir seçenekde dil okulu var ama biraz tuzlu sanırım. dil okulu için başvurduğunda vize çıkması daha kolay sanıırm . ilk etapda iyi bir kursa gidip sonra oraya gidince ucuz kurslara yazılıp bir yandan çalışarak bi süre sonra oturum alınabiliyormuş sanırım. nasıl fikir sence



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Take That -- 8 Ocak 2018; 17:59:53 >




  • quote:

    Orijinalden alıntı: Provocatıve


    quote:

    Orijinalden alıntı: Take That


    quote:

    Orijinalden alıntı: Provocatıve


    quote:

    Orijinalden alıntı: Take That


    quote:

    Orijinalden alıntı: Provocatıve

    Cahit yorumları hepsini okudum eğer ki şuan'da evli olduğun kişiyi boşayacaksan ben onunla evlenmek isterim bilgin olsun
    Ayrıca sadece şahsına değil ailene çok sövmüştüm bu evlendiğin kişiyede sövüyorum bilgin olsun
    Acemleri hiç sevmem Vanlı olduğunu bilseydim yakalar döverdim seni
    İltica çoçuk işi değil senin gibilerin hiç değildir bilgin olsun.Şuan'da Bimere ve bir kaç devlet kurumuna şahsınla ilgili tüm bilgileri atıyorum,Yakın bir vakit'de seni yakalarlar karın boşta kalır onuda ben alacağım. Cahit seni çok iyi tanıyorum aslanım

    karıyı boşayıp seni alacam karı yapacam kendime. ermenilere daha kolay oturum veriyorlarmış öyle duydum

    Benim babam belide senin valideye giren çıkanın hesabı yok dilekçeyi şuan'da yazıyorum bitircem seni Cahit eşinide kendime alacam.
    Bu işler benim işim aslanım şuan'da 5 ülkeye iltica eden tanıdıklarım var ayrıca senin gibi bir tarafımı yırtmadan istediğim şekilde avrupaya gidebiliyorum

    ozaman karıyı boşayıp seni alacam karı yapacam kendime. sen bi tarafını yırtarsın artık

    Senin valideyi alırım seni öz evladım yaparım o zaman benim haklarımdan yararlanıp hayalerini sürdüğün avrupaya kolay gidersin Küresinli fars kırması

    neyse şikayet edildi gerekeni yaparlar . çoluk çocuklar uraşacak vaktim yok . yara büyük anlaşılan



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Take That -- 8 Ocak 2018; 18:44:5 >




  • quote:

    Orijinalden alıntı: Take That


    quote:

    Orijinalden alıntı: Provocatıve


    quote:

    Orijinalden alıntı: Take That


    quote:

    Orijinalden alıntı: Provocatıve


    quote:

    Orijinalden alıntı: Take That


    quote:

    Orijinalden alıntı: Provocatıve

    Cahit yorumları hepsini okudum eğer ki şuan'da evli olduğun kişiyi boşayacaksan ben onunla evlenmek isterim bilgin olsun
    Ayrıca sadece şahsına değil ailene çok sövmüştüm bu evlendiğin kişiyede sövüyorum bilgin olsun
    Acemleri hiç sevmem Vanlı olduğunu bilseydim yakalar döverdim seni
    İltica çoçuk işi değil senin gibilerin hiç değildir bilgin olsun.Şuan'da Bimere ve bir kaç devlet kurumuna şahsınla ilgili tüm bilgileri atıyorum,Yakın bir vakit'de seni yakalarlar karın boşta kalır onuda ben alacağım. Cahit seni çok iyi tanıyorum aslanım

    karıyı boşayıp seni alacam karı yapacam kendime. ermenilere daha kolay oturum veriyorlarmış öyle duydum

    Benim babam belide senin valideye giren çıkanın hesabı yok dilekçeyi şuan'da yazıyorum bitircem seni Cahit eşinide kendime alacam.
    Bu işler benim işim aslanım şuan'da 5 ülkeye iltica eden tanıdıklarım var ayrıca senin gibi bir tarafımı yırtmadan istediğim şekilde avrupaya gidebiliyorum

    ozaman karıyı boşayıp seni alacam karı yapacam kendime. sen bi tarafını yırtarsın artık

    Senin valideyi alırım seni öz evladım yaparım o zaman benim haklarımdan yararlanıp hayalerini sürdüğün avrupaya kolay gidersin Küresinli fars kırması

    neyse şikayet edildi gerekeni yaparlar . çoluk çocuklar uraşacak vaktim yok . yara büyük anlaşılan

    Hiç'de yaram yok aslan sadece yanına bırakmıyacağım yedi ceddin hakkında bilgi biliyorum kendini bu kadar kolay ifşalatma sanal ortamda iltica suçtur suç işliyorsun gereken belgeler alındı ve şikayet edildi yüce devletimize




  • quote:

    Orijinalden alıntı: Provocatıve


    quote:

    Orijinalden alıntı: Take That


    quote:

    Orijinalden alıntı: Provocatıve


    quote:

    Orijinalden alıntı: Take That


    quote:

    Orijinalden alıntı: Provocatıve


    quote:

    Orijinalden alıntı: Take That


    quote:

    Orijinalden alıntı: Provocatıve

    Cahit yorumları hepsini okudum eğer ki şuan'da evli olduğun kişiyi boşayacaksan ben onunla evlenmek isterim bilgin olsun
    Ayrıca sadece şahsına değil ailene çok sövmüştüm bu evlendiğin kişiyede sövüyorum bilgin olsun
    Acemleri hiç sevmem Vanlı olduğunu bilseydim yakalar döverdim seni
    İltica çoçuk işi değil senin gibilerin hiç değildir bilgin olsun.Şuan'da Bimere ve bir kaç devlet kurumuna şahsınla ilgili tüm bilgileri atıyorum,Yakın bir vakit'de seni yakalarlar karın boşta kalır onuda ben alacağım. Cahit seni çok iyi tanıyorum aslanım

    karıyı boşayıp seni alacam karı yapacam kendime. ermenilere daha kolay oturum veriyorlarmış öyle duydum

    Benim babam belide senin valideye giren çıkanın hesabı yok dilekçeyi şuan'da yazıyorum bitircem seni Cahit eşinide kendime alacam.
    Bu işler benim işim aslanım şuan'da 5 ülkeye iltica eden tanıdıklarım var ayrıca senin gibi bir tarafımı yırtmadan istediğim şekilde avrupaya gidebiliyorum

    ozaman karıyı boşayıp seni alacam karı yapacam kendime. sen bi tarafını yırtarsın artık

    Senin valideyi alırım seni öz evladım yaparım o zaman benim haklarımdan yararlanıp hayalerini sürdüğün avrupaya kolay gidersin Küresinli fars kırması

    neyse şikayet edildi gerekeni yaparlar . çoluk çocuklar uraşacak vaktim yok . yara büyük anlaşılan

    Hiç'de yaram yok aslan sadece yanına bırakmıyacağım yedi ceddin hakkında bilgi biliyorum kendini bu kadar kolay ifşalatma sanal ortamda iltica suçtur suç işliyorsun gereken belgeler alındı ve şikayet edildi yüce devletimize

    inşallah kardeşim şikayet et gereken yerlere. elimde birkaç belge olur giderken




  • quote:

    Orijinalden alıntı: torenzi

    Hocam yeni fikirlerim var akşam ses ver konuşalım

    başkan ne gibi fikirlerin var pm de atabilirsin
  • Take That kullanıcısına yanıt
    Zaten arkadaşların youtube kanalı ve facebook sayfasına bakarsan herhangi bir fetö haber sitesinden farkının olmadığını görürsün, ikincisi o sana attığı linkteki haberi dikkatli oku, almanyada 1 milyon 600 bin sığınmacı diyor, bunların hangi yıldan itibaren gelenler olduğu hakkında net bilgi yok, tahminen son 30 yıl olabilir, zaten haberde de 2014 yılındaki sayıya göre 2'ye katlandığını söylüyor rakamın, yani 2014'e kadar 800 bin civarında sığınmacı varken son 3 yılda suriyedeki savaşla birlikte sığınmacı sayısı artmış... Türk sığınmacılara gelince bunda da hangi yıldan itibaren sayıldığına bakmak lazım, 15 temmuz sonrası artan fetöcü kaçışı hariç yıllık ortalama 1.000 türk başvurmuş olsa bile en az 40 sene eder.... 1980 darbesinden sonra kaçanlar bile girebilir bu sayıya...

    Bu arkadaşlar pek sağlama benzemiyorlar, kendisi ilk önce almanyaya nasıl gitmiş, ilticaya nasıl başvurmuş, süreç ne kadar sürmüş, hangi bahaneyi kullanmış bir söylesin ki ona göre değerlendirelim, schengen vizesi varmış da onla gidip orada mı kalmış? yoksa başka yollardan kaçak mı gitmiş? ailevi bahanesi ne olabilir?? ben babamı sevmiyordum ondan mı iltica etmek istiyorum demiş... kadın olsa hadi zorla evlendireceklerdi, evlenmezsem öldüreceklerdi, tecavüze uğradım ve ailem namusumuzu temizliycez diye beni öldürecekti, polise emniyete gittim fakat onlar da birşey yapmadı ben de buraya sığındım dese belki bir ihtimal ama erkek, kan davası dese bile onda da ailemden şunlar öldürüldü, şunlar şunlar da hapiste diye ispat etse ve iltica talebinde bulunda o da olabilir, ki böyle biri herhalde youtube'da kanal açıp herkese yerini belli etmez...




  • quote:

    Orijinalden alıntı: Provocatıve


    quote:

    Orijinalden alıntı: Take That


    quote:

    Orijinalden alıntı: Provocatıve


    quote:

    Orijinalden alıntı: Take That


    quote:

    Orijinalden alıntı: Provocatıve


    quote:

    Orijinalden alıntı: Take That


    quote:

    Orijinalden alıntı: Provocatıve

    Cahit yorumları hepsini okudum eğer ki şuan'da evli olduğun kişiyi boşayacaksan ben onunla evlenmek isterim bilgin olsun
    Ayrıca sadece şahsına değil ailene çok sövmüştüm bu evlendiğin kişiyede sövüyorum bilgin olsun
    Acemleri hiç sevmem Vanlı olduğunu bilseydim yakalar döverdim seni
    İltica çoçuk işi değil senin gibilerin hiç değildir bilgin olsun.Şuan'da Bimere ve bir kaç devlet kurumuna şahsınla ilgili tüm bilgileri atıyorum,Yakın bir vakit'de seni yakalarlar karın boşta kalır onuda ben alacağım. Cahit seni çok iyi tanıyorum aslanım

    karıyı boşayıp seni alacam karı yapacam kendime. ermenilere daha kolay oturum veriyorlarmış öyle duydum

    Benim babam belide senin valideye giren çıkanın hesabı yok dilekçeyi şuan'da yazıyorum bitircem seni Cahit eşinide kendime alacam.
    Bu işler benim işim aslanım şuan'da 5 ülkeye iltica eden tanıdıklarım var ayrıca senin gibi bir tarafımı yırtmadan istediğim şekilde avrupaya gidebiliyorum

    ozaman karıyı boşayıp seni alacam karı yapacam kendime. sen bi tarafını yırtarsın artık

    Senin valideyi alırım seni öz evladım yaparım o zaman benim haklarımdan yararlanıp hayalerini sürdüğün avrupaya kolay gidersin Küresinli fars kırması

    neyse şikayet edildi gerekeni yaparlar . çoluk çocuklar uraşacak vaktim yok . yara büyük anlaşılan

    Hiç'de yaram yok aslan sadece yanına bırakmıyacağım yedi ceddin hakkında bilgi biliyorum kendini bu kadar kolay ifşalatma sanal ortamda iltica suçtur suç işliyorsun gereken belgeler alındı ve şikayet edildi yüce devletimize

    İltica mı suç? Sen evden bakkala bile gitmemişsin anlaşılan yok yüce devlet yok belgeler yavv hee hee

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >




  • 
Sayfa: önceki 910111213
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.