Şimdi Ara

Almanyadayım burda hayat cok farklı kültür denen bir şey yok (4. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
242
Cevap
12
Favori
9.251
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
34 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 23456
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • finlandiya'da sevgilim dolayısı ile yılda 1 ay kadar bulunuyorum
    sokak ortasında içme mıçma ilişkiye girme gibi olaylar yok .
    içiceksen ( alkol , esrar ) gidiyorsun bar'a içiyorsun çekiyorsun ilişkiye giriyorsun
    velhasıl soğuk bir ülke olduğu üçün geceleri sokaklar boş
  • Bazıları doğrudur bazılarında saçmalamışsın. Ya da sana öyle denk gelmiştir.

O yüzden birazcık serin hikaye olmuş
  • quote:

Orijinalden alıntı: HoLyZomBie

Bazıları doğrudur bazılarında saçmalamışsın. Ya da sana öyle denk gelmiştir.

O yüzden birazcık serin hikaye olmuş

Ben gittiğinden bile şüpheliyim
  • "Şok tabancasıyla bayıltıyorlar nayn diyorum nayyn.Ben suçsuzum nayyn!!!"
    Hikayeden bir tek bunu anladım.
    Özgürlük iyidir.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi thekurufasulye -- 19 Kasım 2011; 14:12:48 >
  • Türkiyeliler bilmiyor ülkelerinin degerini avrupayi bisey saniyor.ozentiler sizi.türkiyemiz gibi var mi ne var avrupanin pisligine özenecek ?

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: DaGGeR_ALi

Türkiyeliler bilmiyor ülkelerinin degerini avrupayi bisey saniyor.ozentiler sizi.türkiyemiz gibi var mi ne var avrupanin pisligine özenecek ?

Teknik olarak burası da bir Avrupa ülkesi.Ancak sanırım Avrupa'nın en gelişmemiş ülkesi, bu da senin gibi insanlar bu ülkede bulunduğu içindir muhtemelen.
  • Bu özgürlükten çok ahlak kurallarına giriyor biraz
  • quote:

Orijinalden alıntı: Snowmann

quote:

2.esrar iç ama benim kontrolumde iç , pazarlama, kendin iç ve öl geber diyor.

Diğerlerini bilmem ama bu konuda olması gereken bu. Yasaklamak bir şeyi değiştirmez, içmek isteyen her türlü içer.

Helal Kimi[sm=evillol.gif

Bu arada konuyu acan arkadas biseyi merak ettim insanlarin cigara icmesi neden sana bu kadar batiyo ? Tabi cigara icen adam kesin pis serseridir , kesin sana zarar verir dimi.teallam ya burda asil kultursuz sen oluyosun
  • quote:

Orijinalden alıntı: clubber42

quote:

Orijinalden alıntı: Ruoja

finlandiya'da sevgilim dolayısı ile yılda 1 ay kadar bulunuyorum
    içiceksen ( alkol , esrar ) gidiyorsun bar'a içiyorsun çekiyorsun ilişkiye giriyorsun

oranın kızlarıda fena haa

ilk başda bana da fena geliyordu , ama içlerine girince normal insanlar gibi gelmeye başladılar .

• quote:

quote:

Orijinalden alıntı: clubber42

quote:

finlandiya'da sevgilim dolayısı ile yılda 1 ay kadar bulunuyorum

oranın kızlarıda fena haa

ilk başda bana da fena geliyordu , ama içlerine girince normal insanlar gibi gelmeye başladılar .

alışmışsındır hocam

• Berline gittim. Oranın temizliği ile İstanbulun pislik içinde yüzmesini karşılaştıramazsın. Adamların bütün şehri düzenli. Bizimki gibi kafasına göre isteyen bina dikmemiş. Başkalarının hayatlarına karışmak ne zamandan beri kültür oldu. Kültür buysa ben öyle kültürün...

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Annihilan -- 19 Kasım 2011; 16:18:21 >
  • 2 yili askindir almanyada yasiyorum, ama dedigin hicbir seyi gormedim. Insanlar genelde kendi istedigi gibi takiliyor, tabi cuma, cumartesi geceleri insanlar cok iciyorlar, disari cikiyorlar bunun da etkisinden dolayi sokaklar cok kalabalik oluyor, bagirma cagirma zaten diz boyu. Insanlar bu sekilde egleniyor orada, eger tek basina bir kiz gorurlerse laf atiyorlar sorular soruyorlar ama bu dediklerimi kalabalik sokaklarida gordum. Ucra sokaklarinda durum nasil bilmiyorum. Toplu tasim araclarinda mesela bu gece vakitlerinde insanlari rahatsiz edenler oluyor, onlarin 90% ergen Turkler ve gercekten bunu gozlemledin mi bilmiyorum ama orada insanlar genelde birbirini rahatsiz etmemeye calisirlar. Bir de Almanlar polisten cok korkarlar. Eger bir durum olursa, polisi ararim demen yeterli.
  • İnsanlar metroya köpekleriyle biniyor diye ülkeyi eleştirmiş.

Köpeklere kötülük yapmanın yasak olduğu için ülkeyi eleştirmiş.

Sokaklara tükürmek yasak diye ülkeyi eleştirmiş.

Polisin yanında esrar içiyor diye ülkeyi eleştirmiş.

Arkadaşım sende oraları kaldırabilecek ne kültür seviyesi var ne bilgi seviyesi var, geri kalmış bir ülkenin tipik vatandaşısın. Çek dön köyüne, ne işin var oralarda? Nasıl aldılar seni oraya ona da şaşıyorum ya neyse
  • quote:

Orijinalden alıntı: sedif

İnsanlar metroya köpekleriyle biniyor diye ülkeyi eleştirmiş.

Köpeklere kötülük yapmanın yasak olduğu için ülkeyi eleştirmiş.

Sokaklara tükürmek yasak diye ülkeyi eleştirmiş.

Polisin yanında esrar içiyor diye ülkeyi eleştirmiş.

Arkadaşım sende oraları kaldırabilecek ne kültür seviyesi var ne bilgi seviyesi var, geri kalmış bir ülkenin tipik vatandaşısın. Çek dön köyüne, ne işin var oralarda? Nasıl aldılar seni oraya ona da şaşıyorum ya neyse

+1

Bir de bu söylediğin olayları (hayvanlara saygı, sokaklara tükürmek vb.) "bizim kültürümüz, Türk kültürü" diye empoze etmeye çalışıyorlar ya, sinir oluyorum.Almanya'nın kültürü bozulduysa bunun sorumlusu belki de Almanya'da deli gibi Türk olması, bu Türklerin de 70% gibi bir oranının kendini bilmez insanlar olması.Bizleri yanlış tanıtanlar hep bu insanlar işte.Mesela :

2002'de yapılan bir araştırmaya göre Berlin'de yaşayan Almanyalı Türklerin eğitim düzeyi:
    % 11'i - Okul terk / Diplomasız (Kein Abschluss)
    % 46'sı - İlk ve ortaokul (Hauptschule veya Volksschule)
    % 25'i - Orta dereceli lise (Mittlere Reife / Fachschulreife)
    % 12'si - Yüksek dereceli lise (Hochschule (Abitur) veya Fachhochschulreife)
    % 7'si - Üniversite / Yüksekokul (Universität / Hochschule veya Fachhochschule)

Bu oranların içinde bulunduğumuz yılda çok değiştiğini düşünmüyorum.

• 2 senedir londra'dayim
    bazi konularda artik sizin su ahlak takintiniz bana garip gelmeye basladi
    adam esrar cekiyosa kendine zarar veriyor ne yapalim adami hapse atsak profesyonel rehabilitasyon vermis olucak miyiz?

sokakta bira icenler hakkinda. ne yapsinlar eve toplanip televizyon mu izlesinler turk toplumu gibi?

bahsettigin kultur kime gore?
    bavarian kulturunde koca memeli kizlar bira icer. arap kulturunde kadinlara gerekli deger verilmez. orta asya turk kulturunde kadinlar, erkekler at sirtinda savasa gider.
    sen kultur yok derken hangisinden bahsediyorsun?

biraz tarih ogren dunyaya at gozlukleriyle bakma.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi esenler otogarı alt katı -- 19 Kasım 2011; 16:59:46 >
  • Seni tanımasam inanacam ya
  • Elektro sok tapancasindan sonra okumadim
  • quote:

Orijinalden alıntı: oldsalt

quote:

Orijinalden alıntı: PehlivanJedi

aile denen kurum olmayınca böyle oluyor işte...kültürleri ayakta tutan şey aile kavramıdır. bunların kültürü aile her nesil daha da bozulduğu için ahlaksızlık, hayvanlık gibi birşey olmuş...ha bunu alkol ve uyuşturucuya bağlayan var ama onları da insan ayıkken alıyor ve olacaklara razı oluyor...

Algınızda bir hata var. Orada da aile kurumu var fakat sizin bildiğiniz türde değil. Kendi bildiğiniz aile türü dışındaki aileler ve ailenin kişiliğe etkisi için bakınız. Biraz uzun fakat zahmet olmazsa sonuna kadar okuyunuz.

http://resim.donanimhaber.com/m_52736327/tm.htm

bunun algıyla bir alakası yok ki... benim anlatmak istediğim, orada kendi aile yapımız gibi bir aile olmadığıdır zaten... aksi halde aile denen şey fiziki olarak heryerde var hayvanlarda da var yavru doğanın kanunu gereği annesinin memesine yakın olmak zorundadır, bu insanlarda da aynı şekildedir.

Fromm'u ilk defa duydum ancak özgürlük ve din kavramı hakkında söylediklerine katılmadığımı belirtmeliyim. din hakkında bağımsız görüş belirten düşünürlerin zaten ya "kimlik ve aidiyet sıkıntısı çekmemek için din mensubu olunur" ya da "sınırsız özgürlük kavramından korkup bunu elde etmeye cesaret edemeyenler din mensubu olur" gibi kalıplaşmış birkaç savı vardır. ben dindar birisi olarak kendimde ahiret hayatı ve ALLAH RIZASI dışında hiçbir sebep göremiyorum. oysa ben şu anda türkiye de de artık ayyuka çıkan ahlaksızlıkları, saygısızlıkları yasalara karşı gelmeden elimden geldiğince gayet güzel yapabilirim. inanın hiçbir kimlik korkum, aile baskım ya da özgürlük korkum yok.

din toplumu hizaya sokar. insanlar tam manasıyla uyar ve yasaklarından kaçınırsa Osmanlı'nın meşhur Kanuni dönemindeki veya Asr-ı Saadet'teki gibi mükemmel bir sosyal hayata kavuşulur. Bunun dışında Marxsist veya onun düşüncesini geliştirerek yeni suni düzenler uydurmaya çalışan sosyalci yaklaşımlar herne kadar takipçileri ve hayranları çok olsa da tamamen boş düşüncelerdir. Çünki hiçbir şekilde başarıya ulaşamamış insanlara huzur ve refah getirememişler ancak kendi sonları gelmiştir.

• quote:

Orijinalden alıntı: adam haklı beyler

bahsettigin kultur kime gore?
    bavarian kulturunde koca memeli kizlar bira icer. arap kulturunde kadinlara gerekli deger verilmez. orta asya turk kulturunde kadinlar, erkekler at sirtinda savasa gider.
    sen kultur yok derken hangisinden bahsediyorsun?

Doğru söze ne denir...

Bu arada ben bu adolf mogolo'nun almanya'ya gttiğine ihtimal dahi vermiyorum. Adam en son diyordu askere gidiyorun hakkınızı helal edin. Şimdi de almanya'ya gitmiş.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Wolfgang Heisenberg -- 19 Kasım 2011; 18:03:57 >
  • 
Sayfa: önceki 23456
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.