selam arkadaşlar... Almanyadan bir arkadaşım TCom diye bir şirkete ait "Sinus 154 DSL Basic SE" markalı bi wireless modem getirdi bana telefon girişi ağ kablosu şeklinde. Ve burda çalıştıramadım splitterın girişi falan baya bi değişikti kendi modemimin spliterına bağladım çeviricilerle falan ama modemin üstündeki DSL ışığı yanıp geri sönüyo hattı görmüyo bide bu modemin içindeki ayarlarıda değişik gibi geldi bana. acaba sadece almanaydaki TCOm şirketinin telefon hattındamı çalışıyo bu modem? DSL modemlere firmwre falan yükleniyomu acaba bunu kullanmayaı çok istiyorum lütfen bana yardımcı olurmusunuz.
Bu sadece access point olmasın?
yok yahu bildiğimiz wireless modem isterseniz fotoğrafınıda çekip yollayabilirim..
Telekom uyumlu olmayabilirmi acaba?
bende onu diyorum acaba öyle bişe varmı ki acaba telekom uyumlu yada sadece o şirketin hattı üzeinde çalışan modem falan varmı yani? Bide sanırım firmware falan yükleniyodur bunlara değilmi türkiyede böyle şeylere çare bulunuyo ama nasıl yapabilirm bu modemi kullanmayı çok istiyorum güzel bişeye benziyo Tcom şirketinin modemleri kaliteli oluyomuş öyle dediler bana..
arkadaşım o modem almayandaki t-dsl hatları için üretilmiş.
bizim kullandığımız a-adsl. bizimki asimetrik olan dandik sistem. o modem türkiye de çalışmaz.
arkadaşta modem getirdi almanyadan. şu an wireless acces point olarak kullanıyor.
biz çok uğraşmıştık onunla. telekomdaki elemanlar modemi götürüp gösterince bize gülmüşlerdi.
almanya adsl over isdn sistem kullaniyor TR de ise adsl over pots sistem kullaniliyor bazi modemler firmware upgradesi ile tekrar kullanilabiliyor mesela dlink in modelleri ama senin modem hakkinda bir fikrim yok
Almanyada telefon hatları 3 hat ancak bazı fax tamircilerinde bunların çeviricileri bulunmahta öncelikle bi bunu sor istersen diyeride tabiki içinde yüklü olan yazılımın trdeki adsl ayarlarını barındırıp barındırmaması kimi modemlerde uluslar arası tüm ayarlar var ama artık şansına kalmış o tarafı ancak büyük ihtimalle hattı çevirince çalışıcaktır
içindeki ayarlarda firmware upgrade diye bi özellik var. ama biraz aradım firmwaresini bulamadım.. bunu bulabileceğim bi site falan varmı acaba. anlaşıldı bu modemi bu şekilde kullanamicağım ama burası Türkiye burada bu gibi basit sorunlar halledilebilir diye düşünüyorum kesin bunada bi çare vardır ama nasıl bulcam işte
yokmu bu soruna bi çözüm arkadaşlar? yokmu yardımcı olacak?
yokmu bi cvp arkadaşlar kaç gündür girip bakıyorum ama cevap yok sanırım modem çöpe gidecek
yardıııımmmm
almanyadan gelen modemler burda çalışmıyor yanılmıyosam. ben daha bilindik bir marka diye us roboticsin 9108 (yanlış olabilir piyasadaki gri wireless modemi) modelini getirttim ve aynı şekilde asla link ışığını yakamadım , usr türkiyede bi çözüm getiremedi duruma
ya türkiyede bunlara firmware falan yükleyen bi yer yokmu ki acaba araştırdım ama maalesef bende bulmadım heralde modem çöpe gidecek
evet bu modeme firmware bulamadık... ben buna başka marka modeminlerin firmwaresini yüklemeyi düşünyorum xoom X6 falan yada başka modemin firmwaresini nerden bulabilirim acaba?... zaten bi işe yaramayacak iyice bozsamda birşey olmaz son çare bu
Gelen modemler Annex A ve Annex B arasında değişiyor. Getirdiğiniz modem'e bakmanız gerekiyor. Türkiye'de Annex A kullanılıyor, ama almanyada Annex B. Bu yüzden Firmware upgrade ile, Annex A yapmanız gerekiyor. Sonra sorunsuzca çalışıyor.
Mesela benim getirdiğim wifi modem D-link g664t Annex B, aynı modem burda g604t olarak satılıyor. Burda satılan modem Annex a, ama almanya'dan getirdiğim modem Annex B idi. Firmware upgrade yaptım çalıştır.
Ama firmware için gerekli programı yetkili d-link sitesinden admin'inden almıştım. Yoksa sitelerde felan çok aradım, ama bulamadım.
quote:
Orjinalden alıntı: firozat
evet bu modeme firmware bulamadık... ben buna başka marka modeminlerin firmwaresini yüklemeyi düşünyorum xoom X6 falan yada başka modemin firmwaresini nerden bulabilirim acaba?... zaten bi işe yaramayacak iyice bozsamda birşey olmaz son çare bu
Oyle baska markanin firmwareni falan yuklemeyi hic deneme. Muhtemelen kablu etmeyecektir. Olsa da bozulacagı asikar. Bu yuzden ofikirden vaz gec. Bu arada modem ayarlarıyla iyice hasir nesir oldundu, her ayarına baktinmi, kontrol ettinmi. Belki oyle kucuk bisi vardır. Sonucta turkiyeye TT onaylı die modemler bi takım ayarları default geliyor. en sadece sifreni kullanıcıadını giriyosun. Almanaydan geldigi icin belki 1-2 extra ayar yapman gerekir. Yani o modem de almayada bazı default ayarlarla satılmıstır ve burda farklı olabilir, onları değiştirmen gerekbilir. O yuzden modemin hala kullanım kılavuzunu temin etmediysen arastır temin et. 2.olarakta modemin ureticisinini bulup ing. bir mail at, durumunu izah et. Belki onlar bir cozum yada firmware bulurlar sana.
modemi annex A'ya çevirmen gerekiyor. almanyada hatlat isdn olduğu için annex b kullanıyorlar.Bizim telefonlar ise analog bu yüzden annex a kullanılır
arkadaşlar çok teşekkür ederim... Ama bunu nasıl Annex A' ya çevircem nasıl o firimwareyi yükleyeceğim? Yozininde dediği gibi bende çok aradım ama bulamadım.. Yeterli derecede ingilizcem yok.. Modemlerin firmwaresi olan falan bi site yokmu ki acaba? Tekrardan teşekkür ederim en azından bi bilgi sahibi oldum
Arkadasım bu işin en kısa yolu dahada once soyledigim gibi uretici firmadan gecer. Uretici firma ile irtibata gec. Ingilzice sorunum var demissin. Olsun biz yardımcı oluruz. Sen firmayı, atılacak mail adresini bul. Belki hem sitelerinde firmwarelar vardır, baktın mıki? Yani once kendi sitelerini bi alt ust et sonra dısarı bakarsın. Hem bu modem sana nasıl geldi, sanırm bi tanıdıgın gonderdi. Olmadı dil konusunda o yardım edebilir belki. Hem belki bu kisi almanyada ise ve bu modemin almanyada servise varsa oraya sorabilir.