Hocam az önce keyfi baktığım üniversite C1 yeterlilik istiyor şimdi böyle bir durumda b1 tarzı bir şey olsak dahi onlara belgeleri yollayıp orada mi dil okuluna gidiyoruz?Hocam C1 özellikle Almanca gibi zor bir dilde evde iki oturup çalışmayla olacak iş değil yani hiçbir dil için bu konu kafamda soru işareti oluşturdu. < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı > |
ALMANYADA ÜNİVERSİTE OKUMAK (çok basitmişşş)(sadece dil belgesi almanız gerek) (4. sayfa)

-
-
quote:
Orijinalden alıntı: Guest-05FCD1E67Hocam az önce keyfi baktığım üniversite C1 yeterlilik istiyor şimdi böyle bir durumda b1 tarzı bir şey olsak dahi onlara belgeleri yollayıp orada mi dil okuluna gidiyoruz?Hocam C1 özellikle Almanca gibi zor bir dilde evde iki oturup çalışmayla olacak iş değil yani hiçbir dil için bu konu kafamda soru işareti oluşturdu.
genelde orda dil öğreniyorlar orada dil okuluna gidiyorlar sonra testdafa girip (nc skorunu da artırıyolar) ve istedikleri yere yetiştiriyolar
ama tıp diş gibi bölümler çok zor çünkü nc si1 falan ama genelde mühendisliklere gidliebiliyor 2 falan olduğundan
-
Durcak ne olacak para bi yere mi gidiyor 10 bin Euro bi egea parası çocuğun hayatı kurtulcak
< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı > -
Hocam üniversiteler kendisi dil eğitimi veriyor diye biliyorum o olmasa bile alman hükümeti entegrasyon diye veriyor 2 yolla almanca kasıp üniye girebilirsin diye biliyorum yine de araştır ciddi düşünüyorsan
< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı > -
Üniversiteden üniversiteye değişiyor bazıları ücretsiz verirken (tu Dortmund diye hatırlıyorum örnek olarak) bazıları baya pahalı ücretler karşılığında veriyor (tu braunschweig) ama entegrasyon programlarına sizi dahil ediceklerini sanmıyorum çünkü orda c1 gibi seviyeler öğretmiyorlardı en son ve genelde öğrenciler olmaz migration kurslarında.
< Bu ileti Android uygulamasından atıldı > -
Eğer direk Almanya hedefiniz varsa, taü de hazırlık sonunda belge alıp gidebilirsiniz
Yani Almanya da üniversite okumak o kadar da kolay değilmiş,dil faktörü zaten kendi başına bir problem bunun yanında geçim sıkıntısı ve üniversitelere başlayıp bitirme oranının baya düşük olduğu göz önünde bulundurulursa kolay değil.Giden ve gidecek arkadaşlara başarılar bir sokak röportajında Almanya çok kötü vs demenizi tüm DH üyeleri olarak bekliyoruz
< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı > -
up
-
eskilerden buda varmış
-
Zamanında heilderberg üniden şartlı kabul almıştım ancak lisans eğitiminde mezun oranı düşük olduğu için lisansı trde bitirip master için almanyaya gitmeyi düşünüyorum. Ama kendine güvenenler için güzel bi konu up
< Bu ileti iOS uygulamasından atıldı > -
ah ulan
öyle zaten. bu sene say 130k yapan arkadaşım var bütün sene boyunca yks çalışmayıp almanca kursuna gitti ve yanlış hatırlamıyorsam b1 veya b2 sertifikası aldı, şimdi almanyaya gitmesi için gereken şeyler türkiyede bir bölüme yerleşmesi (makine yazacak) ve almanca dil sertifikası. şimdi almanyaya gidip %90 ihtimalle bizim okuduğumuz üniversitelerden daha iyi bir üniversitede okuyacak.
-
Benim şoyle bir sıkıntım var:2022 yksde bir bölüme yerleştim ve 2024 te bu 2022 puanım ile almanya üni okumak için başvurmak istiyorum bu mümkunmü bazı yerlerde ösym gecerlilik puanının geçerliliğinin 1 yil olduğunu yada 2 yıl olduğuny duydum
Yani kısaca ösym puanı kaç yıl geçerli almanyada 4 yıllık üniversite okuyabilmek için?
hocam bankada 10000 euro veya orada her şeyinizi karşılayacak garantörünüz yoksa almanya işi babay
< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
Bu mesaj IP'si ile atılan mesajları ara Bu kullanıcının son IP'si ile atılan mesajları ara Bu mesaj IP'si ile kullanıcı ara Bu kullanıcının son IP'si ile kullanıcı ara
KAPAT X