Şimdi Ara

Almanya'ya aktarmalı uçuş nasıl yapılır ne yapmam gerek

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
7
Cevap
0
Favori
3.169
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Arkadaşlar ilk kez yurtdışına çıkacağım ve de ilk kez uçağa bineceğim. Hiç bir tecrübem yok. Almanyaya kuzenimin yanına gideceğim aktarmalı olarak. Bana aktarmalı uçuşların nasıl olduğunu, check-in 'in ne olduğunu nasıl yapıldığını havaalanında ne yapmam gerektiğini tecrübeli arkadaşlarım yazarlarsa çok sevinirim.En azından bilgim olur.

Samsunda havaalanında iç hatlara mı bineceğim yoksa dış hatlaramı ? bir arkadaş bana önce iç hatlara gireceksin ordan dış hatlara geçeceksin dedi.Tam anlayamadım varmı boyle birşey. Yardımcı olursanız çok sevinirim.Şimdiden teşekkürler

Uçuş bilgim ;
    Samsun Çarşambadan --> İstanbul Sabiha Gökçen'e -- Oradan da Almanya Münih Havaalanına

• Önce Samsun'da havalimanına gittiğinizde Check in yaparken sizin almanya uçuşunuzu görürler sistemde. Bagajınızı verir her iki uçuşunuza ait biniş kartınızı alırsınız. Sabiha Gökçen'e inince bagajı almadan dış hatlar giden yolcu kısmını bulun. Pasaport kontrolünden burada geçeceksiniz zaten biniş kartınız da olduğundan direkt uçuşunuza ait salona geçebilirsiniz.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Hocam dikkat etmem gereken şeyler varmı

• samsundan sabihaya uçarken samsunda iç hatlara gireceğim değil mi? samsunda hiç bir şekilde dış hatlarla işim olacakmı
  • Evet hocam Samsun'da iç hatları kullanacaksınız bildiğim kadarıyla fazla büyük olmaması lazım tek bir salon vardır muhtemelen orada. Samsun'da size iki biniş kartı verirler, diğerini Sabiha Gökçen'de kullanırsınız. Sabiha Gökçen'e inince transit yolcu bankosu var eğer bulamam derseniz oraya sorup yardım alabilirsiniz ama zor birşey değil Dış hatlar giden yolcu tabelalarını takip ettiniz mi sırasıyla güvenlik kontrolü, pasaport kontrolünden geçip hiç check-in e uğramadan salonunuza gidebilirsiniz.

Dikkat etmeniz gerekenler: hangi havayolu ile gittiğinizi bilmiyorum ama yurtdışı uçuşlarında en az 20 kg taşıma hakkınız olur, bunu geçerse ücretini alırlar geçen kilo kadar. El bagajınız maksimum 8 kg olmalı ve içinde parfüm, kolonya, içeçek vs ile kesici, delici şeyler taşıyamıyorsunuz.
  • Harç pulunu almayı unutmayın. İyi uçuşlar :)

• şimdi uçuşu değiştirdim uygun fiyata direkt olarak aldım. THY den.30 Kg yük hakkım var. İstanbul Atatürkten - Münihe direkt gideceğim.

Pasaport kontrolunu Almanyaya vardığımda yapacaklar ingilizcemi soracaklar soruyu? İngilizcem yok denilecek kadar azdır. Bir sorun çıkartırlarmı?

Harc pulu 15 tl değil mi? Nereden alabilirim onu havaalanında?
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster

Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.