Şimdi Ara

ALMANYA VS TURKİYE Karşılaştırması

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
20
Cevap
1
Favori
473
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
5 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
    1+1 2+1 eski evler ortalama 70-90m2 konumuna göre 40.000euro-90.000 euro arası.
    Villa havuzsuz 150,000-350,000 euro civarı.
    şimdi diyeceksiniz zaten türkiyedede bu fiyatlarda haklısınız aynı ama orda adam 80.000 euro ya sıfır s class alabiliyor bundan dolayı 150-300 bin eurolar çok büyük fiyat onlar için.
    Telefon fiyatları ip7 s7 falan 650-750 aralığında.
    Kırmızı et büyük mağazalarda 5 küçüklerde 7 euro ya kadar çıkıyor Beyaz et 4-8 euro arası.
    Kiralar çok yüksek 50.000 euroluk evin kirası 600-700 euro tr'de 200-300 binlik evin kirası 1.000 tl
    Berberler 10-20 euro arasına saç kesiyor yine çok pahalı
    Tekstil daha ucuz tommy falan 50-100 euro arası lcw tarzı yerlerde 1-5 euroyada alabilirsin
    Arabalar ucuz cla 30 c 40 e 50 bin euro civarı[sıfır km] orda ikinci eller çok değer kaybediyor 2011-12 7 serisi 40-45 bin euro sıfırı 80-100 bin euro. Vw yine ortalamadan pahalı örnek veriyorum megane 19.000 euro ise golf 23.000 euro a serisi 26.000 euro yani vw onlar içinde premium ile orta sınıf arasına konumlanmış durumda.
    Citroen peugeot ve renault çok yok genelde vw merco bmw audi volvo falan mevcut land rover jipte görmedim Vw olarakta en çok satan aracı golf.
    Ayrıca opelde çok görmedim
    Ford fiesta harici görmedim
    Metro tramvay 1 euro falan galiba.
    Yemek çok pahalı özellikle türklerin açtığı börekci kafeler ve nargileler çok pahalı 1 börek 1 euro 1 simit 0.50 cent nargile 20 euro
    İçki ucuz
    Türk restoranında döner pilav yada iskender beyti falan 6-12 euro civarı ama porsiyonları aşırı büyük bizim hd iskender de ki 1.5 iskenderden 2 tanesi onlar için 1 porsiyon
    Sokakta aşırı derecede türk iranlı kürt mevcut hepsi birbirine benziyor çoğu türk sandığınız kişiler iranlı yada ırak kürtlerinden falan çıkabiliyor
    Sokaklar her sabah 6 da temizleniyor hayat 6-7 gibi başlıyor hava tam açılmamışken evden çıkıyorlar
    Genel anlamda soğuk ve havası o kadar sanayiye rağmen çok temiz havanın temizliğini nefes alınca anlıyorsunuz oksijeni hissediyorsun o derece ama birden kar yağmur dolu güneş hepsi karışık bir iklime sahip
    + Olarak sokakları köyleri falan güzel kokuyordu
    +İçme suları çok tatsız hiç sevmedim
    +Köyde ki okullarında bile havadan elektronik basket potaları voleybol potaları duşluk falan mevcut duşlukları inceledim millet duşa giriyor sonra girdiği duşu temizleyip öyle çıkıyor duşları falan bayağı temizdi
    Özel okullarında havuz var devlette yok.

Eski binalarını korumuşlar belediye binaları falan 1500 den kalma gibi duruyor ama çok şekil bi görüntüleri var
    Yolları ve şehirleri aşırı düzenli yollar çok temiz bisiklet yolları mevcut çok fazla bisiklet süren var + tramvayla her yere gidebiliyorsunuz.

Maaşlar olarak
    Garson tarzı işciler 1500 euro
    Amele tarzı işciler 2000-3000 euro
    Mühendis 3-5 bin euro
    Doktor 4-8 bin euro
    Hemşire 2-3 bin euro
    Alıyor eczacı ve dişciler aşırı para kazanıyor ferrarisi olan dişci gördüm
    Sokakta tanımadıkları insanlara selam verme olayıda doğru yüzlerine bakarsaız selam veriyorlar + olarak ikili ilişkilerde falan konuşurken göz teması kuruyorlar.
    Polisten korkuyorlar biri sizi rahatsız ederse polisi arayacağım demeniz bile yetiyor hemen kaçıyorlar
    Irkcılıkta bence yok

Not:ben ankaralı olduğum için buranın havası leş ondan dolayı oranın havası bana çok iyi gelmiş olabilir
    Diş tutmazsa hacettepe otomotiv makine okuyup kaçmayı düşünüyorum

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi J3englames -- 29 Ekim 2016; 14:15:38 >

• almanya ve türkiye bir yürü git ya adamlar en az 30 yıl önde karşılaştırıyorsun onlarla bizi biz anca romanyayla yarışırız .
  • standartlar herhalde daha yüksek orada

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi strong mind strong body -- 29 Ekim 2016; 14:21:18 >
  • makinede kendi ve avrupada ki çok iyi okullardan mezun insanlar varken beni almaları zor
  • J3englames kullanıcısına yanıt
    neden avrupanın en iyi ve yaşam standartları en yüksek olan ülkelerinden biriyle türkiyeyi karşılaştırma gereği duyuyorsunuz

Bu mantıkla gidersek almanyaya bakıp üzüleceğimize afrikaya bakıp sevinebiliriz.

Böyle bir mantık böyle bir karşılaştırma yok.Klasmanlar farklı

68 kiloda bir boksörle 85 kiloda boksörün kapışmasının imkanı olabilir mi?

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi caneycaney -- 29 Ekim 2016; 18:08:14 >
  • quote:

Orijinalden alıntı: Asabi Adam

almanya ve türkiye bir yürü git ya adamlar en az 30 yıl önde karşılaştırıyorsun onlarla bizi biz anca romanyayla yarışırız .

Roma bizden daha ileri. Kültür, medeniyet olarak
  • Şöyle hayat standartlarını karşılaştıran konular açmayın kardeşim moralimizi bozuyorsunuz tamam biliyorum FAKİR im ama sürekli de yüzümüze vurmayın :(
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Fransa`dan ne alınır?
    8 yıl önce açıldı
    Daha Fazla Göster
  • Serenade. kullanıcısına yanıt
    hocam adam ROMANYA diyor
  • quote:

Orijinalden alıntı: caneycaney

neden avrupanın en iyi ve yaşam standartları en yüksek olan ülkelerinden biriyle türkiyeyi karşılaştırma gereği duyuyorsunuz

Bu mantıkla gidersek almanyaya bakıp üzüleceğimize afrikaya bakıp sevinebiliriz.

herhalde almanya gibi ülkeler örnek alınacak. iyi örnek alınır kötü örnek alınır mı? örnek almaktan kasıt ne oluyor? iyi madem hep bu bize yeter diyelim 56k internete devam var mısın? çalışan ve cumhuriyete sahip bir ülkeyiz ortada bir fark olmamalı gelişmiş ülkelerle. en azından ilerleme kaydettiğimize sevinmeliyiz ama olmuyor neden ? çünkü birileri halkı sömürüyor ve ülkenin gelişmesini engellemek için elinden geleni yapıyor.

• Kardeş bu kadar yazamana gerek bile yok aslında,google street wiewden birazcik Almanya sokaklarını gezmek ülkenin kaliteli olduğunu anlamaya yetiyor bile
  • quote:

Orijinalden alıntı: patya

quote:

herhalde almanya gibi ülkeler örnek alınacak. iyi örnek alınır kötü örnek alınır mı? örnek almaktan kasıt ne oluyor? iyi madem hep bu bize yeter diyelim 56k internete devam var mısın? çalışan ve cumhuriyete sahip bir ülkeyiz ortada bir fark olmamalı gelişmiş ülkelerle. en azından ilerleme kaydettiğimize sevinmeliyiz ama olmuyor neden ? çünkü birileri halkı sömürüyor ve ülkenin gelişmesini engellemek için elinden geleni yapıyor.

burdaki durum örnek almak mı yoksa başka ülkelere bakıp kendi ülkeni aşağılamak mı?

Ya da bunun üzerinden siyasete kayıp iktidara vurmaya çalışmak mı?

• quote:

Hani Almanya bizi kıskanıyorya ondandır.. :)
  • quote:

Orijinalden alıntı: J3englames

Almanyada
    1+1 2+1 eski evler ortalama 70-90m2 konumuna göre 40.000euro-90.000 euro arası.
    Villa havuzsuz 150,000-350,000 euro civarı.
    şimdi diyeceksiniz zaten türkiyedede bu fiyatlarda haklısınız aynı ama orda adam 80.000 euro ya sıfır s class alabiliyor bundan dolayı 150-300 bin eurolar çok büyük fiyat onlar için.
    Telefon fiyatları ip7 s7 falan 650-750 aralığında.
    Kırmızı et büyük mağazalarda 5 küçüklerde 7 euro ya kadar çıkıyor Beyaz et 4-8 euro arası.
    Kiralar çok yüksek 50.000 euroluk evin kirası 600-700 euro tr'de 200-300 binlik evin kirası 1.000 tl
    Berberler 10-20 euro arasına saç kesiyor yine çok pahalı
    Tekstil daha ucuz tommy falan 50-100 euro arası lcw tarzı yerlerde 1-5 euroyada alabilirsin
    Arabalar ucuz cla 30 c 40 e 50 bin euro civarı[sıfır km] orda ikinci eller çok değer kaybediyor 2011-12 7 serisi 40-45 bin euro sıfırı 80-100 bin euro. Vw yine ortalamadan pahalı örnek veriyorum megane 19.000 euro ise golf 23.000 euro a serisi 26.000 euro yani vw onlar içinde premium ile orta sınıf arasına konumlanmış durumda.
    Citroen peugeot ve renault çok yok genelde vw merco bmw audi volvo falan mevcut land rover jipte görmedim Vw olarakta en çok satan aracı golf.
    Ayrıca opelde çok görmedim
    Ford fiesta harici görmedim
    Metro tramvay 1 euro falan galiba.
    Yemek çok pahalı özellikle türklerin açtığı börekci kafeler ve nargileler çok pahalı 1 börek 1 euro 1 simit 0.50 cent nargile 20 euro
    İçki ucuz
    Türk restoranında döner pilav yada iskender beyti falan 6-12 euro civarı ama porsiyonları aşırı büyük bizim hd iskender de ki 1.5 iskenderden 2 tanesi onlar için 1 porsiyon
    Sokakta aşırı derecede türk iranlı kürt mevcut hepsi birbirine benziyor çoğu türk sandığınız kişiler iranlı yada ırak kürtlerinden falan çıkabiliyor
    Sokaklar her sabah 6 da temizleniyor hayat 6-7 gibi başlıyor hava tam açılmamışken evden çıkıyorlar
    Genel anlamda soğuk ve havası o kadar sanayiye rağmen çok temiz havanın temizliğini nefes alınca anlıyorsunuz oksijeni hissediyorsun o derece ama birden kar yağmur dolu güneş hepsi karışık bir iklime sahip
    + Olarak sokakları köyleri falan güzel kokuyordu
    +İçme suları çok tatsız hiç sevmedim
    +Köyde ki okullarında bile havadan elektronik basket potaları voleybol potaları duşluk falan mevcut duşlukları inceledim millet duşa giriyor sonra girdiği duşu temizleyip öyle çıkıyor duşları falan bayağı temizdi
    Özel okullarında havuz var devlette yok.

Eski binalarını korumuşlar belediye binaları falan 1500 den kalma gibi duruyor ama çok şekil bi görüntüleri var
    Yolları ve şehirleri aşırı düzenli yollar çok temiz bisiklet yolları mevcut çok fazla bisiklet süren var + tramvayla her yere gidebiliyorsunuz.

Maaşlar olarak
    Garson tarzı işciler 1500 euro
    Amele tarzı işciler 2000-3000 euro
    Mühendis 3-5 bin euro
    Doktor 4-8 bin euro
    Hemşire 2-3 bin euro
    Alıyor eczacı ve dişciler aşırı para kazanıyor ferrarisi olan dişci gördüm
    Sokakta tanımadıkları insanlara selam verme olayıda doğru yüzlerine bakarsaız selam veriyorlar + olarak ikili ilişkilerde falan konuşurken göz teması kuruyorlar.
    Polisten korkuyorlar biri sizi rahatsız ederse polisi arayacağım demeniz bile yetiyor hemen kaçıyorlar
    Irkcılıkta bence yok

Not:ben ankaralı olduğum için buranın havası leş ondan dolayı oranın havası bana çok iyi gelmiş olabilir
    Diş tutmazsa hacettepe otomotiv makine okuyup kaçmayı düşünüyorum

internet telefon televizyon dijital yayınları atlamışsın
    onların da karşılaştırmasını yapsan merakla ekliyoruz :)
    sonra bence git makine oku
    diş nedir.
    diş okuyacaksan dışarıda oku dışarıda çalış
    mesela almanya da doktorlar iyi para kazanıyor. yaptıgı işin hakkını arıyor.
    gerçi almancıda uyanık diş miş estetik için ucuz diye buraya geliyorlar :)

• Çok yakın arkadaşım 12 yıl önce İsviçre'ye yerleşti. Oranın vatandaşlığını aldı. 9 yaşında oğlunda geçen yıl kanser vakasına rastlandı. Devlet çocuk için seferber oldu. Oğlu kemoterapi gördüğünde devlet evine psikolog ve öğretmen gönderip normal yaşantısından geri kalmamasını sağladı. Saçlarının kesilmesi için evine berber bile gönderdiler. Şu an çocuğun durumu fena değil ve bu süre zarfında devlet her türlü maddi ve manevi desteği o aileden esirgemedi. Büyük devlet ve sosyal devlet bu şekilde olunuyor. Yol köprü yapmak ile büyük olunmuyor.
  • quote:

Orijinalden alıntı: Serenade.

quote:

almanya ve türkiye bir yürü git ya adamlar en az 30 yıl önde karşılaştırıyorsun onlarla bizi biz anca romanyayla yarışırız .

Roma? Roma imparatorluğu mu?

Türkiyeye laf atıyorsun ama fail olmulsun. Senin gibiler yüzünden ülke ortalaması düşüyor.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Fiyatlarla ilgili kiyaslamayi yapmissiniz da asil noktalari atlamissiniz. Kiyaslamayi sunlar uzerinden yapin;

1. Kac tane dunya capinda markaniz var? Siz ne kadar taniniyorsunuz onlar ne kadar taniniyor?

2. Kisi basina dusen doktor sayisi kac? Buna aktarilan vergi yuzdesi ne?

3. Kisi basina dusen ogretmen sayisi kac? Egitime ne kadar onem veriliyor?

4. Kisi basina dusen muhendis sayisi kac? Siz kac tane dunya capinda patent sahibisiniz onlar kac tane?

5. Siz ne kadar ihracat yapiyorsunuz onlar ne kadar yapiyor?...

Bunun gibi seyleri kiyaslayin. Esas o zaman aklinizda bazi soru isaretleri olusacak.

• hbasaran82 kullanıcısına yanıt
    kesin öyledir
  • quote:

Orijinalden alıntı: gentoure

Çok yakın arkadaşım 12 yıl önce İsviçre'ye yerleşti. Oranın vatandaşlığını aldı. 9 yaşında oğlunda geçen yıl kanser vakasına rastlandı. Devlet çocuk için seferber oldu. Oğlu kemoterapi gördüğünde devlet evine psikolog ve öğretmen gönderip normal yaşantısından geri kalmamasını sağladı. Saçlarının kesilmesi için evine berber bile gönderdiler. Şu an çocuğun durumu fena değil ve bu süre zarfında devlet her türlü maddi ve manevi desteği o aileden esirgemedi. Büyük devlet ve sosyal devlet bu şekilde olunuyor. Yol köprü yapmak ile büyük olunmuyor.

Bizde sosyal anlamda böyle büyük bir devlet olabiliriz. İt gibi üreyenleri tasmalayabildiğimiz zaman

• quote:

Orijinalden alıntı: Physical Graffiti

quote:

quote:

Türkiyeye laf atıyorsun ama fail olmulsun. Senin gibiler yüzünden ülke ortalaması düşüyor.

Romanyayla yazmış. Romayla diye okumuşum yanlışlıkla. Romayla kiyaslasa daha mantıklı olurdu.

Soyle bakalim hangi alanda ortalamayi dusuruyorum. Egitim seviyeni soyle, basarilarini soyle. Insani 1 cumlesine bakarak yargılamak bos insanlarin işi

Edit: 2015 te uye olmuş konu dışından baska bir yerde takilmayan 14 15 yaşında bir ufakliksin muhtemelen.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Serenade. -- 31 Ekim 2016; 12:28:16 >

• quote:

quote:

Orijinalden alıntı: Physical Graffiti

quote:

quote:

Romanyayla yazmış. Romayla diye okumuşum yanlışlıkla. Romayla kiyaslasa daha mantıklı olurdu.

Soyle bakalim hangi alanda ortalamayi dusuruyorum. Egitim seviyeni soyle, basarilarini soyle. Insani 1 cumlesine bakarak yargılamak bos insanlarin işi

Edit: 2015 te uye olmuş konu dışından baska bir yerde takilmayan 14 15 yaşında bir ufakliksin muhtemelen.

Sen saldırdığın için saldırdım ben de.

19 yaşındayım. İnsablık hali , herkes hata yapar.

• 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.