Şimdi Ara

ALMANYA'NIN 5G İHALESİ TAMAMLANDI

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
15
Cevap
0
Favori
674
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Almanya Federal Ağ İdaresi, ülkede 5G lisans ihalesinin tamamlandığını açıkladı. Şirketler Alman devletine toplamda 6 milyar 549 milyon avro ödeyecek.
    Almanya'da telekomünikasyon sektöründe düzenleyici kurum olarak faaliyet gösteren Federal Ağ İdaresi (BNetzA) tarafından yapılan açıklamada, 52 gün süren ihalenin tamamlandığı ve ihale bedelinin toplamda 6,5 milyar avroyu geçtiği belirtildi.

Açıklamada, 41 frekansla bağlantılı 497 açık artırma turu yapıldığı belirtilerek, ihaleye ilişkin sertifika töreninin yarın yapılacağı bildirildi.

5G ihalesine katılan ve frekanslar almaya hak kazanan Deutsche Telekom’un 2 milyar 170 milyon avro ödeme yapacağı ifade edilen açıklamada, diğer rakipler, Vodafone 1 milyar 879 milyon avro, Telefonica Deutschland'ın 1 milyar 424 milyon avro ve Drillisch Network’un da 1 milyar 70 milyon avro ödeme gerçekleştirileceği aktarıldı.

Açıklamada, şirketlerin Alman devletine toplamda 6 milyar 549 milyon avro ödeme yapacağı vurgulandı.

Almanya’da 2000’de gerçekleştirilen 3G teknolojisi için frekans ihalesinde toplam değer 50 milyar avroya ulaşırken 2015’te yapılan 4G teknolojisi için frekans ihalesinde toplam değer 5,1 milyar avroda kalmıştı.

5G teknolojisi ile Avrupa’nın en büyük ekonomisi olan Almanya’da veri aktarımında hızın artırılması, bununla birlikte yüksek kapasiteli, gecikme süresi kısa hatta sıfıra yakın, düşük maliyetli bir iletişim altyapısı oluşturulması hedefleniyor. (hurriyet.com)

Kaynak :
    www.telekomculardernegi.org.tr
    ALMANYA�NIN 5G �HALES� YAPILDI | Telekomcular Derne�i
    http://www.telekomculardernegi.org.tr/haber-8261-almanya-nin-5g-ihalesi-.html

• Bizde ihale yapilacak mi? İlk kullananlardan biri okucaz deyip duruyordu bakan bey hazretleri ama ihale olmadan kim hangi frekans hakkini kullanacak ki?

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Biz o gunleri cok sonra goruruz

• İhalede satışa çıkan frekanslarla ilgili bilgisi olan varmı? 5g de ülkeler nasıl bir strateji uyguluyor merak ettim.

• sssss5 S kullanıcısına yanıt
    Biraz baktım ama bulamadım, bulanlar ekleyeceklerdir.
  • ALMANYA'NIN 5G İHALESİ TAMAMLANDI
    www.5g-anbieter.info
    5G Frequenzen | Bänder für Deutschland und weltweit
    https://www.5g-anbieter.info/technik/5g-frequenzen.html

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi spacenet -- 30 Haziran 2019; 15:56:43 >
    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >

• bu krizde artık en son biz geçeriz 5g ye :D

< Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • quote:

Orijinalden alıntı: Guest-126D2940A

bu krizde artık en son biz geçeriz 5g ye :D
    Zannetmiyorum bizim cok gec kalacagimizi ama tt ceosu bazi aciklamalar yapmis. Daha cok metropollerde 5G hizmeti verilecek gibisinden. Kirsal icin 4.5G verilmeye devam edecek filan demis.

• Backspace7 kullanıcısına yanıt
    Zannetmek değil, telekom ekipmanları dövizle alınan donanımlar ve yazılımlar. Dolar bu kadar yüksekken ve daha da yükselmesi durumunda kimse bu işe ciddi giriş yapmak istemez.
    Büyükşehirlerde kalabalık bir meydanda göstermelik bir istasyon kurup, oradan 5G'ye geçtik diye bağırırlar. Biz evde daha yıllarca LTE kullanırız. 4G'nin ilk gününde her ilçe merkezinde en az bir istasyondan yayın yapmıştı Turkcell. 5G'de böyle bir şey aşırı bir lükse kaçacak gibi...
  • quote:

Orijinalden alıntı: sis651

Zannetmek değil, telekom ekipmanları dövizle alınan donanımlar ve yazılımlar. Dolar bu kadar yüksekken ve daha da yükselmesi durumunda kimse bu işe ciddi giriş yapmak istemez.
    Büyükşehirlerde kalabalık bir meydanda göstermelik bir istasyon kurup, oradan 5G'ye geçtik diye bağırırlar. Biz evde daha yıllarca LTE kullanırız. 4G'nin ilk gününde her ilçe merkezinde en az bir istasyondan yayın yapmıştı Turkcell. 5G'de böyle bir şey aşırı bir lükse kaçacak gibi...
    Yani dediginiz gibi 4.5G ilk dakikadan itibaren yurdun cok fazla yerinde aktif olmustu 5G de bunu beklemiyorum bende ama dediginiz kadar da kotumser bakmiyorum olaya :) taksim kizilay konak meydanlarina koydum bakin 5G yi getirdik diyecekler kadar piskin olacaklarini sanmiyorum. En azindam turkcel cokca noktada bu hizmeti vermeye baslayacktir diye dusunuyorum

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Backspace7 -- 3 Temmuz 2019; 16:11:11 >

• Backspace7 kullanıcısına yanıt
    İlk anda aktif olan çoğu yerde 4G idi, 4.5G sonradan aktif oldu çoğu yerde. Aynı pişkinliği 5G'de de gösterecekler, rahat olun. Çokça noktada hizmete başlasa bile kullanılan frekanslar ile ya hız düşük olacak ya da kapsama çok düşük olacak.
    Amerika'daki 5G sitelerde Samsung S10 5G ile test yapanlar var Youtube'da. Hız 1 Gbit'e yaklaşıyor neredeyse ama, baz istasyonunu görmeyen bir yere geç, 4G'ye düşüyor hat.

5G'de aşırı aceleciliğin faydası yok aslında. Hani teknolojiyi biz geliştirsek de satsak Huawei ya da Ericsson gibi, o zaman var. Ancak kullanmak için alırken pek yok. Bizde 3G başladığında da 4G başladığında da bunlar bize geç geldiği için olgunlaşmış teknolojilerdi. Şuanda ise Dünya'da hangi operatörün hangi bantı kullanacağı net değil henüz. En çok testi 28 GHz ve 3500 MHz bantlarında yapıyorlar, demek ki bunlar kullanılacak gibi yorumlar var henüz. Hani biz bu şekilde başlarsak 5G'ye de olumsuz deneyimleri ilk elden yaşamaya başlarsak bizimkilere pahalıya patlar.

• sis651 kullanıcısına yanıt
    Orasi oyle tabii gec baslayinca oturmus ahatalardan arinmis bi teknoljiyi alip sunuyorsunuz ama bu kez 3G ve 4G kadar gec baslanmayacak gibi duruyor.

< Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • Krizde devlete para lazım olduğu için daha hızlı geçmez mi?
  • quote:

Orijinalden alıntı: Henkan

Krizde devlete para lazım olduğu için daha hızlı geçmez mi?
    Olaya o acidan bakarsak evet oyle bisey mantikli gorunuyor devlet biran once para gelsin diye geciktirmeyebilir mi? Evet yapabilir.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Backspace7 -- 4 Temmuz 2019; 8:42:48 >
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.