Almanya’daki Türklerde son dönemde felaket bir AfD sempatizanlığı görüyorum; hem eski gurbetçilerde hem de Almanya’ya sonradan gelen beyaz yakalılarda. Neymiş, sol partiler PKK destekçisiymiş. AfD sanki bu konuda çok mu farklı? AfD’nin Türkler ve Türkiye hakkında ettiği laflardan haberleri yok. AfD il başkanı, Türklere “deve güdücüsü” demişti; Türk marketlerini boykot edin, Türkiye’yi boykot edin diye çağrı yapmıştı. Ayrıca AfD içinde birtakım neo-Nazi düşüncesinde olan siyasetçiler var. Tabii ki liberal tabanı da var ama AfD’de normal sağcılar çok zayıf, %70’i aşırı sağcı düşüncede. Neymiş, Almanya’ya çok göç gelmiş... Yaş ortalaması 50 olan bir ülke göç olmadan nasıl varlığını sürdürecek? Türkiye’deki durumla Almanya’daki durum bir mi? Neymiş, Sosyal Demokratlar döneminde enflasyon tavan yapmış... Asıl enflasyon, Almanya'nın batışı AfD başa gelirse olur. Neo-Nazi bağlantılı bir parti başa gelirse, Almanya’ya gelen turist gelmez, Almanya tüm turizm gelirlerini kaybeder. Ayrıca, göçmen oranı %27 olan bir ülkede Nazizm ideolojisi felakete yol açar, hatta iç savaşa bile sürükleyebilir. O yerden yere vurdukları sosyal demokratlar, saatlik 9 euro olan asgari ücreti 12 euroya çıkardılar. 49 euroya "Almanya Bileti" diye bir şey çıkardılar. Almanya’da trene sınırsız binip, bütün ülkeyi trenle gezebiliyorsun üzerine o bilet, otobüs ve metroda da geçiyor. İşsizsen, devlet sana anında 560 euro işsizlik maaşı bağlıyor, kiranı ödüyor. Üstelik bir yere taşındığında, bazı durumlarda 1500-2000 euroya kadar ev eşyalarını, mobilyanı ödüyor. İşte AFD, bunların hepsini kaldırmak istiyor. AFD denen parti, aynı zamanda aşırı kapitalist bir çizgide, tıpkı Amerika’daki gibi, neoliberal bir sistemi getirmek istiyor. AFD sadece zenginlere hizmet eden bir parti; bütün ekonomik programları, milyonerlerin servetini artırmak üzerine kurulu. < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Tarafsiz Goz -- 2 Temmuz 2025; 11:24:54 > |
Almanya’daki Türklere rahatlığın batmış olması, AfD’ye olan yönelim

-
-
Yaş ortalamsı 50 ise
göç olmadan varlığını sürdüremeyeckse. (iddia bu ise)
Göç alarakta sürdüremeyecek.
< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı > -
Almanlarda yas ortalamasi 50 göcmenlerle beraber ülkede yas ortalamasi 44 e falan düsüyor
Zaten son dönemlerde göcü bayagi kisitladilar sinirlari sürekli kontrol etmeye basladi mültecilerin ailelerini getirmeyi askiya aldilar polisler özellikle yeni gelen hristiyan demokrat partisi iktidari
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Tarafsiz Goz -- 2 Temmuz 2025; 11:59:25 > -
Almanya Almanlarındır.
tıpkı
Türkiye Türklerin olduğu gibi...
Almanya'da AfD'yi
Fransa'da FN'yi
İtalya'da FdI'yı
Türkiye'de ZP'yi
destekliyorum.
-
Keşke AfD başa gelse de hak hukuk ne varsa çiğneyip bütün çifte vatandaşların vatandaşlıklarını iptal edip Türkiye'ye postalasa. O çok sevdikleri %60 küsur oy verdikleri AKP Türkiye'sinde yaşasalar, hasret bitse.
-
ağzı olan konuşuyor :D
Türkler zamanında Almanların döneminde yaşadılar. yani 70le 80ler 90lar 2000ler. 2015 den sonra herşey değişti. 2018 de ise roketlendi. artık her yer arap zenci falan. böyle işe almanya'da kalmak için 50 takla atacak kişiler de saçmalıyor. Yok türklere rahat batmışta vs vs. 2 gr almancası yok 1gr ingilizcesi yok ... almanla muhabbet edemez ama işte ...
https://x.com/arti49com/status/1940401424816623685
quote:
👙Açık havuzda taciz iddiası: Polis Suriyeli 4 kişiyi sorguladı!
Gelnhausen'deki açık havuzda genç kadınlar ve kız çocukları, jakuzi yakınında bir grup erkek tarafından elle tacize uğradıklarını bildirdi.
Şüphelilerin kimliği tespit edildi, hepsi Suriyeli.
Buyur işte yeni Almanya. Önceden mesela su kenarlarında yapay sahiller kurulur burada insanlar eğlenir ve kimsey birşey sorulmazdı. artık üstü kapalı araplara ve zencilere ve hatta türklere bile gelmeyin yapıyorlar. Türkler ilk defa arapça uyarı yazıları yanında Türkçe uyarı yazılarını da gördükleri için sorunun ne olduğunu, kurunun yanında yaş olarak da daha fazla yanmamak için neyin şart olduğunu biliyorlar.
bana kalırsa ben balkancıyım. osmanlı bile kendisini balkanlı sayıyormuş. nedense bizim balkan eşrafı ise Türkiye'de balkanlı sayılmaktan utanır olmuşlar. ulan divan'da Türkleri rumeli beyler beyliği temsil ediyormuş. Paşalar gelorum gidorum gibisinden konuşuyormuş. lelam diye tabir var meseal kuzey balkan Türkleri kullanır. osmanlıda saray dilinde bakıcı alba veya abla anlamına geliyormuş. bulgarcası ise lelya.
bulgaristan'da mesela havuzlara çingeneleri almazlar. Türkler pomaklar için sorun yok. çünkü bir sebebi var işte. bunları yazınca "ırkçı" diyorlar. yahu havuza sıçıyorlardı be kardeşim. yaklaşık 10 15 sene kadar önce çeşme taraflarına gitmiştim. bu dızolar yeni yeni işgal etmeye başlamışlardı. yahu denize girdim, az ileride yüzen hanzolardan biri işte denize büyük tuvaletini yapmış. suyun üstünden kıyıya vurmuştu. bunu eleştirince "ırkçılık" deniliyor.
değil kardeşim. Almanlar da ülkesini korumak için haklılar. adamların ülkesi. sen benim evime gelirsen benim kuralıma göre misafirlik yaparsın. yada defolur gidersin.
< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
-
Bu defa kurunun yanında yaşta yanacak 3.dünya savaşına bile sebep olabilir
Ayrıca çifte vatandaşlık alan pek yok 500 bin bile yoktur 3 milyon Türk arasında çifte vatandaşlık yasası çıkardılar yinede almadı çoğu
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Tarafsiz Goz -- 2 Temmuz 2025; 19:2:22 >
Daha 2 ay önce video vardı bahçesine köpeğini pisletip 1 sene sonra alice gelecek siz Türkler defolup gideceksiniz diyen neo nazi kadın afd üyesiydi
Suriyeliler geldiği içinmi Türklere ırkçılık başladı ?
Ozaman suriyeliler yokken 90'lı yıllarda Türklerin evleri neden yanıyordu?
Ayrıca 2 gram almancası olmayan sensin almancan olsa anlardın bu partinin programının
Ha tabi senin afd sevdan aşırı rus yandaşı ve slav kökenli olmandan geliyor almanyadada slavlar Afdye tapıyor şaşmamak gerek
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Tarafsiz Goz -- 2 Temmuz 2025; 19:17:57 >
Afd gelse bile 70lerde oraya göçmüş kaç kuşaktır Alman olan Türk vatandaşlarını gönderemez, olan son dönemde giden kaçak göçmenlere olur diye düşünüyorum
< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı > -
yahu 40 takla atacaksın almanya'da kalmak için. hala gelmiş uydurup uydurup duruyorsun.
madem afdli kadın hakaret etti tükürüdü bizim die linke'li eş cinsel arkadaşa, neden dava açıp tazminat almadı? yoksa solcu piyesi miydi?
ara ırkaların sorunu malesef hep olacak. geçmişten böyledir. 5000 yıldır bilinen insan doğasında olan şeyleri değiştiremezsin almanya'da kalacaksın diye.
orijin Türk ırkı => Tüm slavic ve german kabilelerinin atasıdır. sen bundan "ben slavım" anlamını çıkarıyorsan, bir IQ testine gir...
aynen afd ırkçı parti :)))))))))))
x (formerly twitter)
Georg Pazderski (@Georg_Pazderski) on Xhttps://x.com/i/status/1939581141083709755
-
En Beğenilen Yanıtlar

Keşke AfD başa gelse de hak hukuk ne varsa çiğneyip bütün çifte vatandaşların vatandaşlıklarını iptal edip Türkiye'ye postalasa. O çok sevdikleri %60 küsur oy verdikleri AKP Türkiye'sinde yaşasalar, hasret bitse. |
Bu mesaj IP'si ile atılan mesajları ara Bu kullanıcının son IP'si ile atılan mesajları ara Bu mesaj IP'si ile kullanıcı ara Bu kullanıcının son IP'si ile kullanıcı ara
KAPAT X