Şimdi Ara

Almanya'da yaşasaydım okumazdım.

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
16
Cevap
0
Favori
443
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
4 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Okumazdım'dan kastım bu kadar kasmazdım . Yok şu bölüme gideyim yok ortalama kasayım ,aman şunu yapayım falan diye . Hani orada ki eğitim sistemini bilmiyorum ama mesela bizde açıköğretim tarzı bir şey varsa orada ona falan giderdim kasmazdım yani . Burada açıköğretimi geçtim örgün okusan bile alınan diploma bir işe yaramıyor genelde .

Neden kasmazdım orada peki.

Orada okumasam bile bir iş öğrenirdim lise hayatımdan itibaren. 1500 euro asgari ücretle bile buradaki hayatın 10 katı daha iyisini yaşarım . Özellikle dikkatimi çeken bir konu . Burada doktorlar 4000-4500 maaş alıyolar . Orada asgari ücret 1500 euro . Daha iyi anlaşılması için fiyatları TR'de ki fiyatları alalım, asgari ücreti de TL'ye çevirelim . 6000 TL yapar . Kaldı ki burada ki fiyatları euro ile çarpıp almıyoruz o da var . Bunun firma kârları bazı şeylerin özel vergileri vs. çoğu zaman 5-6 katı daha pahalıya alıyoruz oraya nazaran . Araba piyasasınından bahsetmiyorum bile 10 katına çıkıyor orada.

Yani burada ülkede ki en iyi bölüme giden , sınav için kafasında saç kalmayan, kalsa bile hazırlıkla beraber toplam 7 sene üni hayatında o saçı da döken adam mezun olduğunda birde sınava giriyor akabinde 1100 euro maaş alıyor . Orada okumasan bile bi fabrika'ya girip işçi olarak çalışsan 1500 euro maaş alıyosun . Ve her şey düz 4 katı ucuz değil, bir çok şey çoğu zaman 5-10-15 katı daha ucuz olabiliyor orada.

Edit : Ulan forumda ne beyin yoksunu insan varmis konu sabote etmeden duramiyolar . Anasini satiyim grafik cizip iktisat dersi mi veriyim size . Üstunköru bi hesap yapyik yok sacmatmista yok tlye cevirmek sacmalikmista . Euro uzerinden anliyormi insanlar . Tlye cevirip basite indirgeyim dedim adamlar o kadar beyinsizki bunu bile anlamadilar . Anlatmak istedigim neydi adamlar nereye cektiler .

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Athlon 840 Kaveri -- 21 Mayıs 2017; 20:29:40 >

• Kardeş boş konuşuyorsun. Hangi doktor 4000 tl alıyor? 1500 euroyu tlye çevirmek ne alaka orada tl mi harcıyor adam? Su 1 euro 0.25 euro değil ki. Evet hayat standartları kesinlikle yüksek ama saçma konuşuyosun

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >

• < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Hesaplaman cok yanlis. Rakamlari tl ye cevirme alim gucunden ornek ver. Ve burda doktorlar 8-9 kazaniyor en az. Tabii alim gucu ordaki 2500 euro kazanan adam gibi ama yanlislarin var.

Ayrica uniyi para kazanmak icin okuyorsan okuma daha iyi. Dunyaya faydan degil zararin dokunur. Git ticarete atil para istiyorsan

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • kuzenim araba alıp satıyor,şimdiden evlenecek duruma gelmiş. Biri hiçbir iş yapmıyor Tr'ye geldiğinde yine de kral,para harcarken düşünmüyor adam. Biz bu dünyanın çöplüğündeki horozuz sadece,ekonomi eyiye gidiyür

• YAV OARADA EKMEK ÜÇ LİRA DİOZ

DOMATI TANEYLE ALABİLİYORLAR DİOZ

HALA GİDÇEM DİONUS

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Survival -- 21 Mayıs 2017; 16:7:7 >

• Eskiden olsa euroyu tl ye çevirmeyin derdim ama yukarıdaki arkadaşta yazmış su 0.25 euro değilki 1 euro siz sanıyormusunuz burda 5 tl ye satılan şey ordada 5 euro oyüzden çevirmeyin hayır burdaki 5 tl lik şey neredeyse orda 1.5-2 euroya satılıyor genel olarak yani neredeyse euroyu tl ye çevirip kıyaslasak bile hesaplama çokta yanlış olmuyor oyüzden kasmayın gidin ağlayın.
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Almanya'ya gideceğim.
    3 yıl önce açıldı
    Daha Fazla Göster
  • quote:

Orijinalden alıntı: BRO EAGLE

Hesaplaman cok yanlis. Rakamlari tl ye cevirme alim gucunden ornek ver. Ve burda doktorlar 8-9 kazaniyor en az. Tabii alim gucu ordaki 2500 euro kazanan adam gibi ama yanlislarin var.

Ayrica uniyi para kazanmak icin okuyorsan okuma daha iyi. Dunyaya faydan degil zararin dokunur. Git ticarete atil para istiyorsan

Ya arkadaşım siz şaka mısınız ? Yahu üstünkörü kabataslak bi hesaplama yaptık gelmişsin yok tl'ye çevirmen yanlış vs. Yahu anlaşılması için basit bir kıyaslama yaptık anasını satıyım size FGD/Reel milli gelir grafikleriyle makro iktisat dersi mi vereyim Alım gücü örneğini de veren olur başka türlü de açıklanır amaç devasa farkı anlatmak .

Üni'yi ne için okuyacam ya ? Başka bir şey düşünmeye fırsat mı kalıyo by bilmiş ? Ben gezmek istiyorum dünyayı hadi bakalım araştırmak istiyoruum doğa'da gönüllü çobanlık yapmak istiyorum vs. . Hadi ? Hadi ? Var mı TR'de böyle bir imkan . Eşşşek gibi para kazanmak zorundayız, zorunda olmasak bile çevre baskısı tipik anadolu aile yapısı para kazanmamızı bekliyor . Neyi direteceksin ki bu sisteme .

• quote:

Orijinalden alıntı: AMD Athlon 840 Kaveri

quote:

Orijinalden alıntı: BRO EAGLE

Hesaplaman cok yanlis. Rakamlari tl ye cevirme alim gucunden ornek ver. Ve burda doktorlar 8-9 kazaniyor en az. Tabii alim gucu ordaki 2500 euro kazanan adam gibi ama yanlislarin var.

Ya arkadaşım siz şaka mısınız ? Yahu üstünkörü kabataslak bi hesaplama yaptık gelmişsin yok tl'ye çevirmen yanlış vs. Yahu anlaşılması için basit bir kıyaslama yaptık anasını satıyım size FGD/Reel milli gelir grafikleriyle makro iktisat dersi mi vereyim Alım gücü örneğini de veren olur başka türlü de açıklanır amaç devasa farkı anlatmak .

Üni'yi ne için okuyacam ya ? Başka bir şey düşünmeye fırsat mı kalıyo by bilmiş ? Ben gezmek istiyorum dünyayı hadi bakalım araştırmak istiyoruum doğa'da gönüllü çobanlık yapmak istiyorum vs. . Hadi ? Hadi ? Var mı TR'de böyle bir imkan . Eşşşek gibi para kazanmak zorundayız, zorunda olmasak bile çevre baskısı tipik anadolu aile yapısı para kazanmamızı bekliyor . Neyi direteceksin ki bu sisteme .

nasıl tl ye çevirirsin utanmıyormusun sende namus iffet ahlak yokmu ?

• Almanyaya gitsen bu videodaki eleman olursun sen anca

https://youtu.be/HH-6y5PdfRA

• quote:

Orijinalden alıntı: celades

Almanyaya gitsen bu videodaki eleman olursun sen anca

https://youtu.be/HH-6y5PdfRA

Videoda ki sensin galiba.

• Hangi üni-hangi bölümde okuyorsun merak ettim.

< Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: Survival

YAV OARADA EKMEK ÜÇ LİRA DİOZ

DOMATI TANEYLE ALABİLİYORLAR DİOZ

HALA GİDÇEM DİONUS

Devamini niye kestin?

• avrupa bizi kıskanıyor arkadaşlar benimde ingilterede akrabalar var. geçen sordum hakkaten bizi kıskanıyormusunuz dedim. onlarda kıskanıyoruz tabi niye kıskanmayalım. burada 7 güne 1 kere güneş açıyor, sürekli yağmur vs.. güneş göremiyoruz diyor dedim öyle değil tayyibin dediği gibi kıskanıyormusunuz ? 2 dak. sonra mail geldi . 2016 BMW m3 ün resmini atmış ve adam mağaza müdürü.yani öyle ahım şahım bir mesleği yok.
  • Turkiye asgari ucret 1300 tl

etin kilosu 40 lira

domates 4 tl

tavuk eti 10 tl

benzin 5.30 tl

çomar:paha bicilemez

Almanya asgari ucret 1500 euro

etin kilosu 6-8 euro

domates 1.5 euro

tavuk eti 1.5-2.5 euro

benzin 2 euro

comar:Turkiyeden gelenler ve makarnacilar

• Kardes benbde o kafadayim ama gidemiyom da napalim mecbur yasiyoruz

• 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.