Şimdi Ara

Almanya'da Üniversite Okumak

Bu Konudaki Kullanıcılar:
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
7
Cevap
1
Favori
239
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Türkiye'de bir üniversitede okuyor olmak yılda 1000 euro ve dil şartını sağlamak gibi şartları olduğunu öğrendim.Peki orada yabancı öğrenci statüsündeyken bir işe girilebiliyor mu ve Almanya'da üniversite okumak hakkında detay sahibi olanlar bilgi paylaşabilir mi?

• Bende yurt dışında yüksek lisans yapmayı düşünüyorum. Konu takibimde, giden arkadaşlar deneyimlerini yazarsa çok güzel olur.
  • quote:

Orijinalden alıntı: saldoetealp

Türkiye'de bir üniversitede okuyor olmak yılda 1000 euro ve dil şartını sağlamak gibi şartları olduğunu öğrendim.Peki orada yabancı öğrenci statüsündeyken bir işe girilebiliyor mu ve Almanya'da üniversite okumak hakkında detay sahibi olanlar bilgi paylaşabilir mi?

Okul ücreti okuduğun bölüme ve okula bağlı.

Dil şartını sağlaman gerekiyor. Ya bir ailenin yanına yerleştiriliyorsun ya da bir yurda/otele.

Almanya'da çalışabilirsin part time bir yerlerde.
  • Bende Almanya'da okumak isterim fakat almanca beni zorlar.
  • quote:

Orijinalden alıntı: umut_baris

quote:

Türkiye'de bir üniversitede okuyor olmak yılda 1000 euro ve dil şartını sağlamak gibi şartları olduğunu öğrendim.Peki orada yabancı öğrenci statüsündeyken bir işe girilebiliyor mu ve Almanya'da üniversite okumak hakkında detay sahibi olanlar bilgi paylaşabilir mi?

Dil şartını sağlaman gerekiyor. Ya bir ailenin yanına yerleştiriliyorsun ya da bir yurda/otele.

Yabancı öğrenci statüsünde olduğumuzdan yasak değil mi çalışmak?

• quote:

quote:

Orijinalden alıntı: umut_baris

quote:

Yabancı öğrenci statüsünde olduğumuzdan yasak değil mi çalışmak?

Tam bilgim yok o konuda. Giden yakınıma bir sorarım senin için.

< Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >

• quote:

Okul ücreti yok.Yıllık harçta eyaletden eyalete değişiyor (çoğu eyaletde kaldırıldı). ygs lys giriyorsun.barajı geçiyorsun.tr'de herhangi bir üniversitenin bölümü tercih ediyorsun (özel-devlet fark etmez) tercihin gelirse eğer almanya da ki hangi üniversiteye gidiyor isen diyorsun ki ben böyle böyle bölüm kazandım.Tr'de okumak istemiyorum.Almanya'da okumak istiyorum diyeceksin.Adamlarda senin kaydını alıcak.İlk yıl %100 bölümüne göre hazırlık okuyacaksın.Bölümler almanca ve ingilizce olmak şekilde 2'ye ayrılıyor.Fakat sen ingilizce bölüm kazansan bile almanya'da adamlar almanca dil sınavınıda vermeni istiyorlar.Yoksa 1.sınıfa direk başlayamıyorsun.Başlasan bile şartları var tam olarak bilmiyorum.Hazırlık zor iş.Kursa gidiceksin.Para vericeksin kursa.En az 400 saat ders almanı istiyorlar.10-15 bin lira kağıt kafadan gidiyor zaten.Yemen içmendir tr de ki bir özel üni ile aynı fiyata geliyor.Mühendislik bölümleri felan 3 yıl.3 yıl sonra direk diplomanı alıyorsun.Burs kısmına gelirsek türk-alman vakfının ortakalaşa bursu vardı.İsmini bilmiyorum unuttum.Ona başvuruyorsun.Sözlü mülakata felan alıyorlar.Şansına balına bursu kazanıssan 2 yıl boyunca aylık 400-500 euro gibi bişey alıyorsun.Okul bittikten sonra eğer almanyada kalırsan türk vakfı senden paranın yarısını istiyor.İşe girersin ama saat kısmı var.Belirli bir saatin üstünde sigortalı çalışamıyorsun.Zaten vergi diye alacaklar maaşının çoğunu bir şey anlamıyacaksın.Yinede türk dönerci abilerimiz var.Onlar seni kaçak çalıştırır.Saati düşürür felan.Onun harici diplomayı alabilir isen de dünyanın neresine gidersen git diploman saygı görür.Bizim burdaki odtü onların en iyi 15.ci 20.ci üniversitesine eşi dünya sıralamasında

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster

Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.